Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

Official newspaper of the President of eMacedonia

Одјавна Претседателска [Лејди]

52 Day 3,426, 06:09 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysisДобар ден Империјо Македонска о/

Кратко и јасно: Имавме одличен месец!
Почнавме со АСот врз Аргентина, продолживме трпеливо да им освојуваме регион по регион, ги избришавме, ги оставивме без … read more »

Прво Обраќање [Лејди]

30 Day 3,403, 07:15 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysisДобар ден Македонци

Видовте сите што се случи на изборите. Секој кандидат би изгубил против Столе, тој е наша легенда и не постои играч на играва што би кажал лош збор за него. Уште еднаш нека … read more »

Завршно Претседателско Обраќање [Северус]

37 Day 3,395, 09:20 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysis
Добар ден Македонци,

Каков таков, заврши и овој месец, и дојде ред да ви се обратам за последен пат..
Месецов беше доста турбулентен за нашата Влада, многу работи не ви беа кажани од еднос … read more »

Второ Претседателско Обраќање – Ирска

27 Day 3,387, 10:14 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysis
Поздрав Македонци,

Како што кажав во претходнато обраќање, таа една земја од оние 11 кои се анализираа, се покажа погодна за напад. Ирска беше одбрана за мета на напад.
Меread more »

Прво Претседателско Обраќање [Северус]

17 Day 3,384, 05:46 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysisПоздрав Македонци,

Да започнеме со мал осврт на настаните..
Мислам дека баш кога ја пишував кандидатурата се збореше за оваа акција во Јужна Америка, што ја направија Србија и … read more »