Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

Official newspaper of the President of eMacedonia

Второ Претседателско Обраќање – Ирска

27 Day 3,387, 10:14 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysis
Поздрав Македонци,

Како што кажав во претходнато обраќање, таа една земја од оние 11 кои се анализираа, се покажа погодна за напад. Ирска беше одбрана за мета на напад.
Меread more »

Прво Претседателско Обраќање [Северус]

17 Day 3,384, 05:46 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysisПоздрав Македонци,

Да започнеме со мал осврт на настаните..
Мислам дека баш кога ја пишував кандидатурата се збореше за оваа акција во Јужна Америка, што ја направија Србија и … read more »

[Boban_M] ПРЕТСЕДАТЕЛСКО ОБРАЌАЊЕ НАП

20 Day 3,310, 13:18 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysisДобра ви вечер Македонци!

Нема држава во свет освен како нашата каде секој град си има некоја фешта. Празијада, питијада, компиројада, пиволенд, виноскоп,,, само да се слави нешто. Затоа и синоќ … read more »

[Boban_M] ВТОРО ПРЕТСЕДАТЕЛСКО ОБРАЌАЊЕ

37 Day 3,308, 11:10 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysisДобра ви вечер Македонци!

Пред неколку дена имавме епска авио битка, каде успешно го одвративме нападот на јужните во источна Македонија, но денес, денес битката ги урна сите рекорди на напраread more »

[Boban_M] ПРВО ПРЕТСЕДАТЕЛСКО ОБРАЌАЊЕ

42 Day 3,305, 12:53 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysisНА 11 ДЕКЕМВРИ !!!

Извинете тоа беше за друга кампања 

Прв ден како претседател и каков ден! Какво огнено крштевање !

Благодарам на сите што се вклучија во денешнава војна. На сите … read more »