Ambient on/off

Join the new world

 

Final de mandat la Revista Presei

Day 1,845, 01:31 Published in Romania Romania by Ministerul Media


Dacă a crezut cineva că scapă fără un final de mandat apoteotic, se înşela ! A trecut ceva timp de la ultimul număr, însă noi am continuat să scriem, departe de ochii voştri, până când am fost mulţumiţi de rezultat. Nu ştim exact cum ar fi arătat anumite Reviste ale Presei, când au fost lansate doar 9 articole în toată presa din acea zi, din care 4 articole erau copy paste-uri. Cert este că-i un lucru bun faptul că n-am aflat, amânând anumite zile din motive diferite : presă sărăcăcioasă, timp liber doar cât să numeri până la 2, sau răceli tembele din cauza cărora iei pastile care te fac somnolent toată ziua. Dar să lăsăm astea, bine că au trecut ! În Revistă veţi regăsi articole inclusiv din draga noastră Moldovă, dar şi câteva articole internaţionale care pe noi ne-au distrat copios. Astăzi aveţi în faţa ochilor un articol lung, pe care să nu dea Sfântu` să nu-l citiţi, că venim cu Mitică Dragomir peste voi !mibu :

Dragă cititorule, a mai trecut o lună şi iată că a venit timpul să predăm cheile ministerului, dar uite că nu vreau să plec, îmi place aici, este frumos de tot. Am un loc călduţ unde să stau, am ce citi, ce mă fac eu acuma dacă s-a terminat mandatul? Unde mă duc? Ce voi mai face dacă nu mai trebuie să răsfoiesc presa? Iarăşi voi începe să lenevesc, dar asta e … spectacolul trebuie să continuie!
Aş dori să menţionez că a fost o lună interesantă, am muncit, nu am stat să lenevim, recunosc că Fagiani a făcut în unele zile şi munca mea, dar mereu ne-am ajutat unul pe altul şi cred că nu ne-am fi descurcat singuri la minister. Ceea ce nu mi-a plăcut este că nu am găsit aşa o presă activă cum mă aşteptam şi rareori am găsit vreun articol interesant care merita titlul de “Articolul Zilei”, dar totuşi acesta este drapelul şi cu el defilăm … aş mai avea de zis o grămadă de chestii, dar ar fi articolul şi mai mare decât este.
Îmi cer scuze că acest articol vine aşa de târziu şi este atât de stufos, dar am adunat toate articolele din zilele trecute astfel încât să nu ratăm nici o zi. Uneori se mai şi întâmplă lucruri la care nu te aştepţi, aşa că laşi toate şi începi să te ocupi şi de viaţa reală, nu doar de acest “joc” (mai mult l-aş numi un drog) … Cam asta a fost totul, să ne auzim cu bine şi vă mulţumesc că aţi avut răbdarea să ne suportaţi spam-ul şi că ne-aţi citit articolele scoase şi nu în ultimul rând, îi mulţumesc lui Fagiani că a acceptat să fim colegi de minister şi că şi-a sacrificat timpul şi nervii în această lună. O şepte! 😛

Fagiani :

Iată-ne la final. Ce obiective am avut în acest mandat ? Obiectivul nostru a fost să facem bine, ca să nu fie rău ! 🙂 Acum vorbind şi serios, unul din obiectivele mele a fost acela de a scrie aceste articole într-un mod cât mai corect din punct de vedere gramatical. Un alt obiectiv, a fost acela de a fi cât mai echidistant din punct de vedere politic, ignorând orice apartenenţă a celor care scriu în presa e-românească. Dacă am reuşit, sau nu, aceste lucruri, rămâne la aprecierea cititorilor. Aş fi vrut să organizăm şi nişte concursuri, dar a fost buget de austeritate la toate ministerele, inclusiv la al nostru şi a trebuit să ne conformăm. Cât despre bogăţia presei de la noi, îmi aduc aminte un lucru amuzant care a fost pe la începutul mandatului : un băiat ne-a criticat pe chat pentru faptul că nu scriem şi despre articole economice. Păi nu scriam, deoarece articolele despre economie nu existau ! 🙂 Şi nici nu e de mirare că nu există, că doar n-o să scrie lumea necrologuri despre un modul mort. Cert e că m-am şi distrat la minister, au existat destule articole amuzante, iar colaborarea cu mibu` a fost distractivă datorită faptului că are acel simţ al umorului pe care-l ştim cu toţii. Îmi aduc aminte că într-o seară terminasem noi de făcut Revista Presei şi apoi urma în mod firesc să ne decidem ce vom pune la Articolul Zilei. I-am zis mibului în glumă că ar fi o fază tare ca la Articolul Zilei să punem interviul care ne-a fost luat nouă, de către DanySpataru (ceea ce ar fi fost culmea narcisismului din partea noastră). Mibu` fireşte că a prins gluma şi mi-a răspuns : eu l-aş pune, ştii ca n-am ţiglele pe casă !
În încheiere, aş vrea la final să remarc şi ce a fost pozitiv în presa e-românească : mi s-au părut deosebite poeziile scrise de notterosa, articolele îndrumătoare lansate de Kelstein, modul trăsnit în care scrie BeznaWarrior şi nu trebuie uitat nici de “nebunul” care trăieşte în libertate şi care a animat presa de la noi în ultima vreme. Aţi ghicit, este vorba de Omae. Lista ar putea continua, însă realizez că deja am scris mult. Voi mai spune doar că nu peste mult timp, îmi voi deschide propriul ziar, o uşoară tentativă de a aduce o contribuţie la această presă în general inactivă. Aşadar, în curând veţi putea să-mi citiţi elucubraţiile 🙂FrnM a scris un lung articol despre istoria teritoriilor româneşti rămase în Ucraina, oferind multe detalii şi despre ce se întâmplă acolo în prezent.Dacă data trecută, Dan Pop, ne-a prezentat povestea vinului, de data aceasta ne prezintă povestea pălincii, unde aflăm cum se face pălinca.Avem mai departe cel mai votat şi comentat articol al zilei 1837, cel scris de Alegretto, apărut în urma unei legi propuse pe chat-ul Congress-ului de subsemnatul. Se pare că tonul civilizat de la alegerile pentru Congress nu a fost doar o întâmplare - chiar poate exista respect între partidele din eRomânia.Dacă tot este 1 decembrie, iar lumea face urături şi felicitări , iată că şi Osama Bri Gadier simte acel sentiment de naţionalist şi le face politicenilor români nişte urări de dulce.Caz atipic : pentru ziua 1841 am avut nu unul, ci chiar două articole care ar merita titlul de Articolul Zilei, performanţa aparţinându-i lui Gooffree. Primul se referă la prietenie, iar în cel de-al doilea, este vorba despre nou apăruta alianţă, numită TWO.Slevin07 şi-a luat inima în dinţi şi a debutat în presă, scoţând un articol în care glumeşte despre cei trei eroi cu care avem ocazia să ne luptăm în aceste zile.123Est debutează şi el în presa noastră cea de toate zilele cu articol său, unde ne spune ceea ce va dori de acum încolo să publice la el în ziar, bancuri, informaţii despre şah şi pescuit.Au trecut 5 zile şi uite că nimeni nu a mai vrut să debuteze-n lumea jurnalistică a eRepublik, dar răsfoind presa, am dat peste un articol scris de MMaramu unde ne anunţă că a revenit printre noi, dar într-un fel paranoic, vă invităm să-i citiţi articolul.Johnny Shepard debutează-n presă cu articolul său, unde ne anunţă că ne va prezenta în ziarul său de acum încolo informaţii despre tehnologie şi că următorul său articol o să fie publicat pe data de 10 decembrie.

sparkyy99 ne anunţă că şi el îşi face ziar, şi ne mai zice că doreşte ca pe viitor să-şi expună părerea şi ideile în ziarul său.Intr-un articol scris de Ayero, avem încă un episod din eterna nemulţumire legată de faptul că eRomânia nu are războaie în acest moment.

Un cetăţean străin, CelioAzevedo, consideră că a fost nedreptăţit dându-i-se ban pe forumul Partidului Liberal şi şi-a expus oful prin acest articol.

Tudor Jianu a organizat Marşul Comemorativ Corneliu Zelea Codreanu , la care au fost invitaţi toţi membrii şi simpatizanţii eLAM.

Vic of Thor aruncă o privire spre viitoarele alegeri pentru preşedinţie şi se întreabă care mai e rostul să candideze cineva la postul de CP, dacă şi următoarea lună va fi la fel de liniştită cum a fost aceasta.

În articolul său, intitulat Mana invizibila, Adiemus şi-a expus la rândul său părerea despre legea privind scăderea salariului minim.

Valahian scoate un articol în care ne anunţă că s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale, astfel, în articolul de candidatură ne anunţă planul de acţiune şi cu ce echipă va guverna-n cazul în care va câştiga alegerile.

Nemulţumit de cetăţenii care au comentat negativ la articolul de candidatură al lui Valahian, Tudor Jianu, ia pixul în mână şi începe să scrie un articol unde trage nişte concluzii, una dintre ele fiind “Idioţenia nu se tratează. E boală grea!” Un articol de flame, care a degenerat şi mai urât când a venit vorba despre comentarii.

Prim Imperator îşi pune o întrebare, ce e comuminitatea? Apoi trage câteva concluzii cam cine ar fi vinovaţi pentru situaţia în care ne aflăm, vă invităm să citiţi articolul.

MugurCosmin a scris un articol echilibrat, în care face apel la comunitatea noastră să vină cu idei cât mai bune pentru a putea mai departe să le implementăm. De notat următorul fragment, care se vede mai rar în articolele marilor critici care apar zi de zi în presă : M-am oprit un pic din blamat CP si echipa pentru inactivitatea lor si m-am intrebat sincer "tu Mugure, tu ce-ai face in locul lui?". Si, oricat de greu imi vine sa recunosc, nu am gasit nici un raspuns coerent si realist. 🙁

Vic of Thor are o nelămurire, pe care ne-o zice şi nouă în articolul său. “ In conditiile in care conducerea ne cere mereu patriotism, unitate si disciplina ce ne-a oferit ea noua ca sa o ascultam?” … în final îşi dă seama că răspunsul la întrebare este şi motivul pentru care mulţi dintre e-români îşi schimbă cetăţenia.

CelioAzevedo n-a stat prea mult pe gânduri şi a ales să se ducă într-un nou partid. Dacă articolul vi s-a părut plicticos, atunci asiguraţi-vă că citiţi comentariile, care au fost de o băşcălie totală 🙂

0000ZERO0000 scoate şi el un articol electoral unde prezintă candidaţii pentru şefia statului şi îşi pune o întrebare "Domnu', luna viitoare vom mai avea unde sa candideaza si noi astilantii?"

Deoarece estroe este “chestia chestiilor in Congress din partea Brain” , a considerat că este de datoria lui să ne prezinte un raport, unde ne spune cum a decurs activitatea congressmanilor din eRBP.

Prefaţând alegerile, yonutz_torres ne prezintă un articol, unde apar toţi candidaţii înscrişi în cursa pentru preşedinţia ţării, alături de articolul de candidatură.

Într-un articol scurt, cristi4seby îşi anunţă candidatura la preşedinţia eRomâniei, dar dacă luna trecută ne-a prezentat echipa şi planuri luna aceasta nu ne mai destăinuie nimic.

Omae văzând că presa este plină de articole electorale vine şi el cu un articol unde pune o întrebare ”ce ai face tu pentru tara, cum am putea iesi din rahatul in care ne scaldam de atata timp?”

Coliba ne anunţă printr-un articol că îşi vinde votul pentru orice găleată, ouă, bani, zahăr.

centaur1990 apare cu nişte loguri unde discută evilgod cu equimanthorn despre resetarea organizaţiilor, vă invităm să citiţi toate “picanteriile” în articolul său.

Fiind alegerile pentru preşedinţia eRomâniei, sparkyy99 publică un articol, unde ne invită să-l votăm pe cristi4seby, din păcate eu am altă cetăţenie aşa că nu-l votez 😁

dromi ne anunţă că-n urma anunţului făcut de Corpul Diplomat Român, a aplicat pentru postul de ambasador într-o ţară din spaţiul german şi i s-a oferit Elveţia, aşa că a primit “jobul” şi deja a început activitatea ca ambasador publicând primul său articolÎntr-un articol legat de economie, JoaoSatan încearcă să anticipeze care vor fi consecinţele recent adoptatei legi care a modificat salariul minim.

Radu Maciuc a venit cu câteva idei prin care speră ca armele q1-q5 să devină mai atractive pe piaţă. A mai prezentat şi un calcul util legat de food, pe care îl puteţi citi în articolul său.

gR33NnP0w3R a specificat câteva cauze reale pentru care modulul economic a devenit tot mai slab şi a venit cu nişte propuneri adresate echipei erepublik.

În calitate de guvernator al BNR, googoodoll, publică un ultim raport unde ne prezintă cheltuielile pe luna precedentă.Alegretto a postat un banc amuzant care a provocat o grămadă de râsete.

mihai.axinte a luat hotărârea de a-şi crea propria Unitate Militară şi astfel ne prezintă articolul său unde ne menţionează condiţiile pentru a deveni membrii ai acestei UM. Condiţiile sunt foarte serioase : cei care vor să intre în unitate trebuie sa fie rockeri şi să tragă bine la măsea 🙂

0000ZERO0000 ne spune o poveste interesantă, despre un lustrangiu care află de la un expert financiar despre criza care urmează să vină, dacă doriţi să vedeţi ce măsuri a luat lustrangiul daţi un click şi veţi vedea. 😛

Andre.Andre ne serveşte cu cafeaua de dimineaţă unde ne prezintă şi câteva citate foarte inspirate, spuse de români celebri.

nikol_nikol ne urează un weekend plăcut, dar înainte de această urare ne oferă un banc pentru a ne înveseli ziua.

Taromon a scos alte două articole de divertisment. În primul, avem ocazia să vedem printre altele mormântul lui Batman, iar în al doilea articol, ne-a prezentat o reţetă culinară.

Georgeromanul publică un articol unde ne prezintă cel mai important eveniment al istoriei României, unirea Transilvaniei cu Ţara Românească.

Dacă tot este 1 Decembrie, dusmanul_86 ne urează şi el un călduros La mulţi ani!

Prin articolul său, yonutz_torres ne-a amintit de o parte a e-istoriei noastre şi ne mai zice în alt articol că se simte mândru că a luptat cot la cot cu membrii unităţilor militare din eRomânia.

notterosa apare în faţa publicului nerăbdător cu o nouă poezie, pe care vă invităm să o citiţi.

JohnCV a reuşit atingerea gradului de God of War, iar andreas macs a ţinut să-l felicite, dedicându-i cea mai mare parte din acest articol.

damian adrian văzând că este 1 decembrie şi nimeni nu a publicat vreun articol despre unirea din 1918, a luat hotărârea de a publica un articol, unde să ne ofere câteva informaţii despre evenimentele petrecute atunci.

tora0213 vine cu un articol legat de istorie şi ne îndeamnă să nu uităm …

Conducerea Gărzii Naţionale ne urează şi ea La mulţi ani de 1 decembrie.

Garri cel Milostiv ne oferă nişte informaţii despre Marea Unire, vă aşteptăm să citiţi articolul său.

Doru Gradinaru a scris un articol despre mai multe evenimente importante care au avut loc în istoria României.

Visual Vampire ne scrie trei versuri despre steagul ei, care “steagul meu e dus de vant, sta cum vrea el, se face ghem si se desface iar... dar asta e deja o poveste.”

De peste Prut, DanySpataru, ne urează nouă (fraţilor români) felicitări cu ocazia zilei noastre naţionale.

direct x este supărat pe anumite lucruri care se întâmplă în RL şi din această cauză a scris un articol rebel.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Cristinutaa ne urează La mulţi ani!

MDreams, citind articolul lui direct x, au început să-l frământe mai multe gânduri referitoare la românii de peste Prut şi este invidios pe noi, românii de peste Prut, că noi suntem români şi că nimeni nu ne ia la îndoială naţionalitatea, aşa că vă invităm să-i citiţi articolul.

Nedorind să creeze confuzii, Mareleqe a scos acest articol în care ne anunţă că revine la nick-ul iniţial şi anume Jean Luk Picard1.

În articolul lui 0000ZERO0000 avem ocazia să citim o poezie scrisă de Constantin Tănase, intitulată : Şi cu asta ce-am făcut ?

Jonhy Deep ne aminteşte că azi, ziua 1839, s-a născut Regele Carol I al României şi ne prezintă o scurtă biografie.

damian adrian apare şi el în faţa noastră cu un articol unde ne anunţă că organizează o loterie.

A ajuns la urechile noastre şi un articol publicat in Croaţia, de către Danidanam. Fanii lui Tudor Gheorghe vor aprecia cu siguranţă acest articol.

Vircati a făcut o analiză interesantă din punct de vedere economic şi social pe care vă invităm să o citiţi.

Dacă tot se apropie Crăciunul, 123Est ne oferă un articol plin de bancuri care ne vor înveseli ziua.

shuareg în articolul său ne oferă nişte informaţii despre Smart TV, dar totuşi îmi pun şi eu aceeaşi întrebare ca şi Lucia, ”In fond, de ce i se spune smart? Nu stie sa gateasca, nu stie sa calce o camasa, nu stie sa intretina o conversatie, nu ghiceste dorintele proprietarului... Deci nu e chiar smart...”Didei scoate un articol unde prezintă motivul demisiei sale din funcţia de MoD din cadrul armatei române şi mai adaugă “niste mici chestii observate in decursul a aproximativ 3 luni de stat pe canalele eden”.

Unitatea Militară Zimbrii TMD, a anunţat cu mândrie, faptul că a împlinit 3 ani de Zimbrism. La mulţi ani !

Articole Internaţionale

Un articol de care am aflat mai târziu, dar care a stârnit destule valuri, este cel postat în Moldova de către Osama Bri Gadier. Oare treceţi testul primei poze ?

Urmează un articol pe cât de simplu, pe-atât de amuzant : the truth about TWO.


Ziare ale Unităţilor Militare româneşti :

FAR (recrutare: N/A) |
FSR (recrutare: N/A) |
FAR Bravo (recrutare: N/A) |
Vulturul Negru (recrutare: ON) |
Iron Cross (recrutare: ON) |
Romania Unita (recrutare: ON) |
Nemesis (recrutare: N/A) |
Gryphons Power Soldiers (recrutare:N/A) |
Praetorian Guard (recrutare: ON) |
Dracones (recrutare: ON) |
Forţele Militare Române (recrutare: N/A) |
Octogon (recrutare: ON) |
Legiunea Umbrelor (recrutare: N/A) |
Garda de Fier (recrutare: ON) |
Templierii (recrutare: N/A) |
Vanatorii de Munte (recrutare: ON) |
Nemesis Galaxy (recrutare: ON) |
Haiducii (recrutare: N/A) |
Cruciaţii (recrutare: N/A) |
Braţul de Fier (recrutare : ON) |
Şoimii Patriei (recrutare : ON) |
Forţele Terestre Române (recrutare : ON) |
Angry Birds RO (recrutare : ON) |
SPP (recrutare: ON) |
Garda Naţională (recrutare : ON) |


Dacă doriţi să recomandaţi articole româneşti din alte e-ţări, semnalat linkuri aiurea, sugestii şi reclamaţii, sunteţi rugaţi să folosiţi secţiunea de comentarii sau puteţi trimite un mesaj unuia dintre cei doi miniştri, Fagiani şi mib_boby. 

Comments

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,845, 01:47

felicitari

Valahian
Valahian Day 1,845, 02:18

o7

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,845, 02:35

foarte amplu!

zmeuNY
zmeuNY Day 1,845, 02:39

nice.
s-a lucrat ceva la el.

ce pot observa e ca a fost scris fara aluzii sau comentarii tendentioase catre "unii ori altii"

TheYakuzini
TheYakuzini Day 1,845, 03:36

o7

Prim Imperator
Prim Imperator Day 1,845, 06:01

Roman Daco a scos Revista Presei zilnic indiferent de cate articole au fost scrise.

Mi se pare aiurea sa scoti RP in care sa se scrie despre candiaturi la CP, cand alegerile s-au incheiat acum 3 zile.

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,845, 06:48

deci ca roman daco nu e nimeni ! Sa fie clar! Cand am sa fiu eu presedinte sau macar congresman am sa propun lege de ridicare a unei statui pentru el!

Vic of Thor
Vic of Thor Day 1,845, 11:23

Ati fost de parca n-ati fi fost. Si cu asta am spus totul pentru ca nu-i de spus nimic.

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,845, 19:05

Ati facut o treaba buna in limita timpului disponibil.
o7

DanySpataru
DanySpataru Day 1,846, 05:57

A fost interesant, sa citesc comentariile voastre din revista pe baza altor articole, sa aflu ce mai e nou si interesant pe linga articolele top 5 si mai ales sa va iau un interviu comun. Cine stie poate mai nimeriti mai tirziu din nou la revista presei. Acum ne luam adio de la vorbele intelepte ale mibului si gramatica lui Fagiani.🙁

Andrei Donciu
Andrei Donciu Day 1,846, 07:12

Bravo!

Niccla
Niccla Day 1,846, 08:09

Bravo baieti , buna treaba !

buru
buru Day 1,846, 09:15

o69

cuhulin
cuhulin Day 1,847, 02:37

Trecand peste unele mici imperfectiuni, voi lasati in urma o "mostenire" destul de greu de egalat.
Eu le doresc si urmasilor vostri sa manifeste tot atat de multa:
ambitie
entuziasm
tenacitate
putere de munca
spirit analitic
voiosie

o7

Kelstein
Kelstein Day 1,847, 05:39

o7 bravo

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.