[ОЦМ] еМакедонско општество (корисни линкови за почетници)

Day 1,178, 05:05 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Obrazovanie

Почитувани граѓани на еМакедонија,

Образовниот Центар претставува сектор на Министерството за Образование и е формиран со цел да им пружи поквалитетна едукација на граѓаните на еМакедонија особено на новите играчи во поглед на нивно запознавање со основните и поважни работи во играта.
Во наредниот период, преку овој весник редовно ќе објавуваме упатства (туторијали), кои е препорачливо секој да ги прочита па се надеваме дека ќе ви бидат од корист и ќе ви го олеснат вашиот еЖивот.

Како понов играч се чуствувате доста изгубено и збунето со сите тие нови информации кои ви ги нуди играта ? Не грижете се, ние сме тука да ви помогнеме. Ако не најдете одговор на вашето прашање во нашите туторијали, тогаш слободно пишете ни порака па ќе се потрудиме да ви одговориме најдобро што можеме.

За поискусните играчи, знаеме дека овие теми за вас се deja vu (веќе видени) и досадни, но бидејки секој ден се зачленуваат нови играчи и се неупатени, потребно е истите да се запознаат со концептот на играта. Затоа, секогаш гласајте и пренесувајте ги артиклите на министерството за образование за да бидат прочитани од повеќе луѓе и истите да дојдат до играчи кои не се запознаени со темата на која гласи артиклот.Поважни линкови:


emacedonia.info - официјален форум на еМакедонија. Ова е место каде може да дискутирате и да се информирате за доста работи во врска со играта и со нашата еЗемја.
Регистрирајте се со истото име како во eRepublik со цел за да знаеме кои сте.

#eMKD - официјална chat соба на еМакедонија

#NoviIgraci -официјална chat соба за сите почетници на eRepublik и eMакедонија

#misii -официјална chat соба каде можете да добиете совети околу мисиите и помош при нивното извршување.Важно : Ве замолуваме да гласате (Vote) за секој артикал во весниците на државните институции, за побрзо да избијат меѓу првите статии и што повеќе луѓе да ги видат. Исто така претплатете се (Subscribe) на нивните весници и додајте ги организациите во пријатели.

Министерство за Образование - нивниот весник

Министерство за Здравство - нивниот весник

Црвен Крст на Македонија - нивниот весник

Министерство за Одбрана - нивниот весник

Министерство за Информирање - нивниот весник

Народна Банка на Македонија - нивниот весник

Министерство за Економија - нивниот весник

Министерство за Надворешни Работи - нивниот весникВаш
TosheMK
Февруари - 2011

Кликнете на саканата тема за да прочитате повеќе: