Ambient on/off

Join the new world

 

▄▀ INFO Minute ▄▀ no. 99 - Ponovljeno izdanje

Day 1,866, 15:01 Published in Croatia Croatia by Ministarstvo Informiranja RH

INFO Minute, broj 99, dan 1.865 eNovog svijetaPoštovani građani eHrvatske, i poštovani strani čitatelji,

Prije svega, u ime ePredsjednika i eVlade eHrvatske, želimo svim ehrvatskim građanima, eHrvatima u inozemstvu, te svime građanima eRepublika sretnu Novu godinu, te puno zdravlja i uspjeha.


Autor: Tom Tomasic

Kao što je nekima od Vas poznato, ovaj broj je izbrisan otprilike jedan sat nakon što je izdan, pri čemu je tijekom tog vremena dobio oko 70 glasova i oko 30 komentara. Isprike svim čitateljima zbog neugodnosti, nije nam poznato je li se takva stvar ikada ranije dogodila sa Info novinama. Nakon više od 24 sata čekanja, dobili smo informaciju od administratora koji je razlog brisanja članka, te smo u ovom re-izdanju uklonili sporan dio teksta (jedan odlomak). Ne ulazimo u raspravu o tome je li administrator bio u pravu ili ne. Ukoliko netko ima daljnje upite u svezi ove teme, neka mi se obrati direktno na PM (Lord Marlock).

Pred Vama se nalazi novi broj Info Minute-a. Veliko nam je zadovoljstvo što ćete u ovom broju po prvi puta moći čitati izvještaje polaznika eHrvatske izvještajno-novinske agencije (eHINA). Posebno Vam ističemo temu "Mentorship Program".

Od ostalih tema, novi broj Info minute-a donosi:
1. Teorija uhljeba debunked - autor: ministar;
2. eHrvati u eKini - autor: DruidRider;
3. eKongresni izbori - autor: dorky;
4. Projekt "Dobrovoljci" - autor: Z N Gorki;
5. 27. pukovnija - autor: Dagislav;
6. Ratna zbivanja - autor: colour haze;
7. eHINA - autori: GrayWolf881, the1andonly, isus666999 i Mara P;
... i još puno toga.Riječ ministra/urednika

Iako je u prošlim brojevima Info-a koje ja, kao ministar informiranja uređujem, bilo nekoliko komentara gdje se izričito tražio veći angažman ministra u smislu komentiranja vijesti, osobno se načelno protivim takvoj vrsti angažmana iz razloga što je prvenstvena namjera Info službenog glasnika građane informirati o događanjima, te ih uputiti na izvore vijesti, iščitavanjem kojih građani mogu sami procijeniti i analizirati razloge iza određenih događaja, vijesti, i zbivanja. Kako sam od svojih najmlađih eDana bio aktivno uključen u rad ovog ministarstva, mogu slobodno tvrditi da moje iskustvo u ministarstvu potvrđuje takvu praksu, te da sam radio za nekoliko ministara i ministrica koji su se uglavnom pridržavali tog pravila.
U tom smislu se unaprijed ispričavam što ću nakratko iskočiti iz prethodno opisane prakse, te Vam uputiti ovaj kraći uvodnik.

Prije svega, isprike svim čitateljima na poslovično dugačkim tekstovima Info-a u zadnje vrijeme, za vrijeme mog mandata. Riječ je isključivo o mojoj (uredničkoj) odluci, temeljenoj na mom vlastitom iskustvu kao enovinara, pri čemu je osnovna postavka/pretpostavka da svaki čitatelj u čitavom nizu rubrika i informacija koje pojedini broj Info-a nudi, može pronaći nešto interesantno i korisno.

Zašto ovaj uvodnik? Riječ je o slijedećem. Odkako sam se vratio u aktivnu igru, imam priliku kontinuirano po novinama, komentarima, zidu i irc-u slušati o teoriji uhljeba, teoriji izdajnika, teoriji ne-radnika i nesposobnjakovića, i sl. Obično pojedinci druge prozivaju zbog "ovoga-i-onoga", pa se grupno trolla, pa opet malo pojedinačno, i tako u krug. Načelan stav koji u takvim vrstama komentara prevladava jest da jedna te ista skupina kontinuirano: a) sjedi na foteljama i krade državni novac, lupa kontra interesa eHR, c) donosi krive odluke u krivo vrijeme, i sl. Dakle, poanta je: jedni te isti su non-stop "tamo gore", i non-stop rade loše stvari za eHrvatsku.

Iz toga se može zaključiti kako bi bilo poželjno, ako ne sve, onda barem dio tih ljudi zamijeniti sa bilo starim bilo novim igračima koji mogu ili: ponuditi novi program, nove ideje, nove projekte, ili, svojom aktivnošću, entuzijaznom, te voljom za rad obogatiti resorni kadar ehrvatske državne uprave (vojska i ministarstva), te na taj način "pokrenuti stvari na bolje". Dakle, svi oni koji zadnjih mjesec i pol intenzivno trollaju, i smatraju da "ovi gore" rade loše, trebaju dobiti priliku pokazati kako bi oni sami to bolje napravili.


Idemo sada vidjeti kako stvar funkcionira u praksi. Pogledajte za početak ovaj graf:Dakle, prije otprilike mjesec i pol, predložio sam eVladi eHrvatske provođenje ePopisa stanovnika eHrvatske. Oko 1000 građana odazvalo se pozivu, te su ispunili ePopis, rezultate čega smo objavili u jednom od prošlih brojeva Info Minute-a. Iz rezultata tog popisa vidljivo je da je od ukupno cca. 880 anketiranih (u trenutku početka obrade podataka), njih 446 izrazilo jasnu želju da rade u jednom od državnih ministarstava, dok je njih 250 izrazilo jasnu želju da se uključe u program pomoći mladim igračima.

Temeljem tih rezultata, eVlada eHrvatske oformila je dva tijela: eHrvatsku izvještajno-novinsku agenciju, te eVojno-analitički odjel eHrvatske vojske. eHINA počela je, kao pilot projekt, odmah djelovati, te su svi građani koji su izrazili želju za radom dobili PM sa pozivom da se uključe u jedan od odjela eHINA. Od njih cca 200 koji su se prijavili za rad u MI i MVP, a kao što je vidljivo iz prethodnog grafa, oko 30 građana ponovno je potvrdilo svoju zainteresiranost odabirom odjela u eHINA-i u kojem se, s obzirom na tematiku, najviše "vidi".

Svaki "potencijalni" polaznik, slijedom izbora odjela za koji se sam odllučio/la, dobio je posebnu poruku sa svim potrebnim uputama, te konkretnim zadatkom. U tu svrhu, pripremljen je poseban mini-vodič za prikupljanje, obradu i analizu podataka, koji možete i sami pročitati na OVOM linku.

U ovom trenutku, od, ponavljam, njih 200, te njih 30 koji potvrdili svoje sudjelovanje, tek je četvero građana podnijelo izvještaj na temu koju smo im zadali kao "prvi zadatak" (koji su dostupni za čitanje u kasnijem tekstu ovog broja).

ČETVERO (4)

...


Dakle, slijedom toga, možemo zaključiti kako je teorija "uhljeba" barem djelomično pobijena ovim, slobodno mogu reći, poražavajućim rezultatima. Naime, ispostavlja se kako su naši građani vrlo zainteresirani trollati, komentirati, shoutati, irc-ati, ali kada treba nešto konkretno odraditi, kada se treba angažirati, kada treba svojim osobnim trudom i zalaganjem nešto osmisliti i sprovesti, tek oko 2.5% građana spremno je to stvarno i napraviti, ili barem pokušati. Nakon ovoga nitko, ali baš NITKO, nema pravo tvrditi kako rad za državu nije ponuđen SVAKOME tko želi raditi, kako se svaka konkretna ideja ili prijedlog želi poslušati, te kako se svakome želi dati prilika da nešto ostvari.

Odgovornost je, dakle, na svakome od nas da ili nešto promijeni, ili nastavi "lupati u prazno".


Dok se pišu ovi redci, ja kao ministar i nositelj projekta "eProgram rada u državnoj upravi", doslovno kumim i molim okolo ljude da se uključe, pripreme potrebne materijale i osmisle konkretne zadatke za grupe i odjele drugih pod-projekata (eVAOHV i "ePomoć mladima"), te sad NADAM kako ćemo već ovaj vikend poslati poruke svima koji su se izjasnili za rad u MoD timu (njih 63 nakon ponovljenog poziva), te Mentor timu (njih, načelno, 250). Ako od te načelne brojke od preko 300 ljudi, njih 20 pokaže stvarni interes, biti ću i više nego zadovoljan.

Izrazito sam zahvalan svima koji su dali svoj doprinos u osmišljavanju ovog projekta, te svim koracima koji su već poduzeti, materijalima koji su pripremljeni, stotinama poruka koje su poslane, evidenciji koja je odlično napravljena, te entuzijazmu i podršci koju su davali i nastavljaju davati.


U nastavku teksta imati ćete priliku pogledati izvještaje polaznika eHINA-e, te se iskreno nadam kako ćete, barem njima, dati svoju podršku. Mi se, sa strane ministarstva, nadamo kako je riječ o ljudima koji će uskoro preuzeti odgovorne funkcije u ovom i drugim ehrvatskim ministarstvima, te se nadamo kako ćemo im moći prenijeti svoje znanje i iskustvo, te na taj način privući i druge igrače koji iz "ovog-ili-onog" razloga nisu u ovom trenutku pokazali, ili se usudili pokazati, entuzijazam.

Ako Vas je ovaj uvodnik potaknuo na razmišljanje, ako ste uvidjeli da nema "nepremostivih" brana za ulazak u ministarstva, ako ne želite da se iznova i iznova ponavlja ista greška, javite se na OVAJ FORM, i vrlo brzo ćete dobiti svoju priliku.

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...

Vaš,
Lord Marlock.

ePredsjednik eHrvatske u svom predzadnjem obraćanju čestita svim eHrvatima i saveznicima na sjajnim bitkama posljednjih dana, te motivira naše građane za zajedničku borbu i uspjehe, dok u zadnjem obraćanju ukratko obrazlaže odluke donesene posljednjih nekoliko dana.Vijesti iz ministarstava

Ministarstvo obrazovanja objavilo je opsežan tekst na temu borbe protiv Mr. Snjegovića, te prepisku sa moderatorima u svezi trajanja raketa, a u zadnjem broju daje čitav niz odličnih savjeta za sve igrače, a pogotovo one najmlađe - preporuka za pročitati, votati i shoutati!

Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je prijevod teksta EDEN-ovog PR tima, te je ujedno objavilo natječaj za EDEN-ovog predstavnika u eHrvatskoj.Projekt "Mentori"S obzirom kako je ova tema dovela do brisanja ovog broja od strane administratora, vrlo načelno i pažljivo pristupamo opisu tzv. "Mentorship Program", novosti iz Adminove radionice koja je neprimjetno zaživjela, i za koju je eVlada eHrvatske čula sasvim slučajno, te u svezi toga nedavno vodila raspravu sa dva predstavnika Admin tima, odnosno, da budemo skroz precizni, dva "program directors", igračima Gucio i Oblige, na službenom irc kanalu eVlade eHrvatske. Iako je u komentarima na obrisani broj bilo različitih komentara, te iako je ministar na PM dobio različite informacije o kontekstu ovog projekta od nekoliko građana, u nastavku teksta prenosimo informacije koje su dobivene isključivo od prethodno navedenih osoba. Svatko tko želi dobiti puni log tog razgovora, može se obratiti ministru (Lord Marlock) na PM. Zašto prenosimo isključivo informacije dobivene od tih osoba? Zato što su te dvije osobe imenovane od strane Admin tima kao glavne i odgovorne osobe za taj projekt, i ovom trenutku samo informacije koje dolaze od njih vrijede kao ispravne i provjerene.

Sukladno onome što stoji na wiki stranici tog programa, riječ je posebnom ingame sustavu, precizno, posebnom live-chat prozorčiću, kako je vidljivo iz gornje slike, putem čega mentor može direktno chatati sa novo-registriranim igračima. Dakle, nešto poput irc kanala za direktnu ingame komunikaciju sa svim novim igračima koji su trenutačno on-line.

Drugim riječima, riječ je o idealnom alatu za brigu o novim igračima, putem čega odgovorne osobe mogu zaista puno pomoći razvoju našim najmlađih građana.

Da pretjerano ne duljim, nakon što je jedna osoba iz kruga eVlade slučajno saznala za postojanje tog alata, odmah smo upregnuli sve napore kako bismo saznali više detalja. Temeljem onoga što su nam Oblige i Gucio rekli, sustav zaista postoji, na čelu tima koji je zadužen za komunikaciju sa ehrvatskim ebebama nalazi se osoba registrirana kao esrpski igrač (informaciju dao Gucio), a tri mentora koji rade u tom timu i koji su zaduženi za direktnu komunikaciju sa ebebama, osobe registrirane kao ehrvatski igrači, izabrane su direktno od strane Admin tima (informaciju dao igrač Oblige), te, Admin tim je direktno od ehrvatskog ePredsjednika (dSoKre) zatražio listu građana iz koje će se možda (informacije dobivene od Gucio-a i Oblige-a) izabrati dodatna tri mentora.

Ukoliko u međuvremenu dobijemo nove obavijesti o ovoj temi, pravodobno ćemo Vas izvijestiti.

Kako bismo izbjegli daljnje potencijalne neugodnosti, imajući na umu prethodne izmjene originalnog teksta, izbacili smo sporan odlomak koji je bio dio teksta ehrvatskog ePremijera na ovu temu, te čitav njegov opis ovog projekta. Molimo sve čitatelje da uvaže ovu odluku.

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...

Osvrt na eKongresne izbore u eHrvatskojIza nas su posljednji ovogodišnji kongresni izbori. Na izborima sudjelovalo je 1143 igrača, što je za 30 manje od prošlog mjeseca (0,97%), odnosno manje od prosjeka za ovu godinu koji iznosi 1268 birača.Broj glasača u 2011. i 2012. godini:Broj mandata stranaka u 2012. godine:Autor: dorkyeHrvati u eKini

"Po mojoj procjeni nas eHrvata sa kineskim CSom ima oko stotinjak, a najviše smo koncetrirani u stranci Hrvati u Kini koja ne djeljuje polički nego kao servis koji pruža pomoć igračima da ostanu informirani o stanju u eKini i eHrvatskoj. Postoji i MU koji nosi naziv CRO ARMY koji funkcionira po načelu svatko lupa kada hoće i sa svojim wepom, najjači smo stani MU u eKini i ne rijetko smo među top 5 po kilovima u eKini. Posjedujemo jedan eHR org koji od zarade na MM odvaja 50% za podjele mladim igračima koji su RL Hrvati. Prva podjela je bila prije 4 dana kada se je dogodila epska bitka između eHrvatske i eIndonezije tada je podjeljeno cca 500 wepa Q6 i Q7 kvalitete na kanalu #meeting.erep a podjelu je vodila Alexis Bledel kojoj sam jako zahvalan što mi je pomogla oko podjele jer ja tada nisam imao ni volje a ni vremena".

Autor: DruidRiderInicijative za pomoć eMladima

Nastavljmo seriju predstavljanja privatnih inicijativa naših građana kako bi se maksimalno pomoglo svim građanima eHrvatske, pogotovo onim najmlađima. U ovom broju čitajte o akciji "Dobrovoljci" koju provodi igrač Z N Gorki, te o skrbi jednog satnika (Dagislav) o članovima svoje pukovnije.

Dobrovoljci"DOBROVOLJCI su nastali sa ciljem pudizanja eNacionalne svijesti i ujedinjavanja eHrvata. Svatko od nas ima nešto što je prema erepublik mehanizmima svojevrsni kapital. Prvom valu dobrovoljaca koji su se okupili prednost je bio velik str. odnosno mogućnost lova BH/5 golda sa food fightom. To smo i upotrijebili za stvaranje početnog kapitala odnosno glavnice. U dvije sedmodnevne akcije lova na BH skupili smo oko 700 golda bez prevelikih troškova. Zatim se krenulo u izgradnju rubber firmi (još uvijek u tijeku) čiji raw će se koristiti za podršku gušterskim brigadama ili za nešto drugo (ovisno o pravilima koja donese admin). Kako su izlazili informativni članci o radu DDOBROVLJACA tako su se počeli pridruživati i javljati eHrvati koji nemaju dovoljan str. da uzmu BH sa food fightom , ali imaju... (kako da kažem , a da ne bude patetično) potrebu da pomognu u bržem ostvarenju zadanog cilja te je svatko od njih, prema vlastitim mogućnostima donirao koliko je maksimalno mogao. Od nedavno se počela javljati i treća skupina dobrovoljaca. Njih petorica su se zaposlila u rubber firmama za minimalac (5kn) te su se svojim dnevnim radom odrekli plaće u svrhu zajednice. Napominjem da tražimo još ljudi koji su voljni raditi u dobrovoljačkim firmama. Oni koji su za nek se zaposle kod mihael86. Tu je link : (marlock link ćeš dobiti poslije).
VAŽNA NAPOMENA : DOBROVOLJCI SU NASTALI NA GRAĐANSKOJ INICIJATIVI I NA DOBROJ VOLJI SVAKOG POJEDINCA. NE OBAVEZUJE NAS NIŠTA OSIM NAS SAMIH DA DAJEMO TOLIKO KOLIKO MOŽEMO
".

"Ovdje je link stranice za zapošljavanje. mihael86 je poslodavac".

DOBROVOLJCI o7

Relevantni članci sa više informacija: prvi, drugi i treći.

"pls napiši tamo da smo ovu pjesmu proglasili himnom dobrovoljaca 😃"

Autor: Z N Gorki27. pukovnija I. Civilne Brigade
Satnik pukovnije: Dagislav

Kao "slika i prilika" dobrog satnika pukovnije, posebno ističemo primjer Dagislava, satnika 27. pukovnije I. Civilne Brigade, koji ulaže veliki trud i entuzijazam kako bi najmlađe igrače (D1 i D2) putem redovitih ingame PM poruka (kako ih one zove, Biltena) informirao o svim aspektima igrao, objasnio svrhu DO-a, opskrbio potrebnom opremom za udaranje, i sl. Također je pohvalno kako Dagislav vodi javnu i transparentnu evidenciju o raspodjelama, te donatorima njihovim donacijama (Dagijeve enovine čitajte ovdje).


"Pozdrav, sugrađani!
U I. Civilnoj Brigadi zaživjela je zamisao pukovnije za mlade, i to je 27. pukovnija. Počelo je kao privatna inicijativa, zamišljena kao alternativni način potpore eBebama koji nisu pristupili specijaliziranim postrojbama za mlade.
Pukovnija se popunjava ili izravnim pristupanjem, ili preporukama sugrađana, ili izravnim pozivom. Trenutačno je u pukovniji 23 mlada građanina koji primaju donacije radi bržeg razvoja. Donatori su stariji članovi I. civilne Brigade, stariji sugrađani izvan Brigade, ali i sami mladi članovi pukovnije.
Podjele su jednom ili (češće) dvaput dnevno i pravilu svima ravnomjerno ide oružje i klopa; u tipičnom slučaju, 500 energije i 10 oružja q5 i jačeg.
Tipični pripadnik 27. pukovnije je građanin u Diviziji 1 ili 2, prilično aktivan. Ima eHrvatsko državljanstvo, živi u eHrvatskoj i nositelj je medalja - među njima je ukupno 66 BH medalja, u tipičnom slučaju, dakle, 3 do 4 Battle Hero kolajni. Imamo i dva mlada novinara.
Nemamo kanal za chat, već komunikacija ide privatnim porukama. Šaljem cirkularne poruke naslovljene kao "Bilten pukovnije" u kojima šaljem tutorijale, objašnjavam povijest Brigade, trenutačnu situaciju i tome slično. Suborci mi se također obraćaju privatnim porukama i ondje dobivaju dodatne upute, recimo kad pokrenu novine.
Donatore i donacije objavljujem u privatnim novinama (Media Mogula imam odavno), radi javnosti rada. Jedina tajna je pukovnijska kasica-prasica, ali ovaj put obznanjujem da imamo 35 Golda i 5000 kuna. To je željezna rezerva.
U buduće namjeravam poduzeti korake da se mladi osamostale ekonomski te po ulasku D3 napuste pukovniju. Držim da za to imamo puno tjedana. Inače, dnevno uđe ili izađe najmanje jedan pripadnik. Držim to prirodnom fluktuacijom: imali smo par baniranih zbog multija (to je i inače rizik kad radiš s mladima), odnosno ljudi sami odustanu jer im Novi Svijet ne leži. Do sada, srećom, nisam morao nikoga egzemplarno izbaciti!
27. pukovnija je postala ozbiljnom postrojbom koja radi primjetni influence u okviru I. Civilne Brigade, a taj influence jest veći od razmjerne snage njezinih pripadnika
".

Izvadak je jednog broja Biltena:

"Bilten 27. pukovnije br. 2

Pozdrav, kolege!

Za sada ste vjerojatno pročitali tutorijal, isprobali većinu opcija, a možda i bacili oko na ostale novine. Hajdemo redom.

Izvor kuna vam je rad, a izvor Golda dizanje kroz levele i medalje. Ukratko, štedite i novce i Gold.

Vježbajte i dižite snagu. Svakih 250 snage ide medalja i 5 Golda. Periodično idu popusti na dogradnju vježbališta, iskoristite ih. Ovdje je kalkulator isplativosti vježbanja:
http://tools.narrenturm.eu/trainingCalculator.php

Radite što manje u svojim kompanijama jer su neisplative, a oduzimaju vam energiju. Dakle, radite samo kod poslodavca za kune. Ako radite više dana za redom, to su dodatni bonusi, a 30 dana rada (ne mora biti za redom) nosi medalju i 5 Golda.

Borite se svaki dan da ispunite dnevnu zapovijed (Daily Order), jer to nosi tzv. čokoladice (energy bar) i dijelove za bazuku. Za sada čuvajte i jedno i drugo.

Prioritetne bitke određuje zapovjednik Brigade (Agrammon, dodajte ga za frenda), a sukladno tim prioritetima Daily Order postavljam ja kao kapetan u pukovniji. Daily Order će biti takav da se ne morate seliti nikamo, tj. uvijek će se moći ispuniti iz eHrvatske.

Ne idite u naše matične regije, za sada smo u eIndiji i to nije slučajno. Situacija nam je manje-više stabilna i to je dobro za vaš nesmetani razvoj.

Donacije. Svatko je trebao dobiti klope za 1000 energije i 20 oružja kvalitete 5 (tzv. q5). No, kako smo primili donacije iz raznih izvora, ostalo mi je nešto klope na lageru. Koga sam nehotice zakinuo, neka se javi. Ako se ne javi nitko, podijelit ću restl svima jednako.

Imamo i prvog izbačenog, a to je gradjanin Doseen. Izbačen je automatski jer je vodio nekoliko accounta unutar eRepa, tzv. multija. Dobio je ban od administratora igre (admina), i tu ne možemo ništa.

Idući put: o našoj postrojbi i o osnovama politike.

S poštovanjem,
gradjanin Dagislav
"

Autor: Dagislav

Sve trenutačne brojeve Biltena možete iščitati na OVOM linku.... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...Vijesti ukratko

eUSA vs. AFA. Čitajte za početak o pripremama za ATO: prvi izvor, drugi izvor, treći izvor (ovaj članak međuostalom posebno ističe i eSrbiju na pragu eUSA), četvrti izvor, peti izvor, šesti izvor te sedmi izvor. Nakon toga, pogledajte rezultate eizbora: prvi izvor, drugi izvor, te treći izvor. Očito je da eUSA-u čeka VELIKA borba da se obrane od vrlo ozbiljne prijetnje PTO-a. Trenutačna organizacija ATO-a upućuje na brojne nedostatke, nešto što si eUSA eVlada u ovom trenutku ne smije dopustiti. Uostalom, njihov eDržavni neprijatelj broj 1 već je najavio svoju epredsjedničku kandidaturu.
Također pogledajte kako izgleda tipični AFA propagandni članak, te još jedan vrlo sličnog karaktera, a kako izgleda kada "lojalni" eAmerikanci prelaze na "mračnu" stranu.
Više informacija o zajedničkom eŠpanjolskom i eBrazilskom pohodu na eAziju, te taktičom nadmudrivanju sa eKinom, možete dobiti u ovom članku.
Legende eRepa, INCI, odlaze u ropotarnicu ePovijesti. Jeste li ikada čuli za "Owls"?
U eSrbiji se nastavljaju ozbiljni unutarnjo-politički problemi, pri čemu se određena skupina igrača nametnula kao "sve-prisutna", neovisno o realnoj političkoj snazi pokazanoj na eizborima. Pogledajte svakako i ovaj članak, koji pobliže pojašnjava podjelu na "frakcije". Također se dosta priča i o određenim "subverzivnim" djelovanjima unutar eSrbije. Usput, svako tko je čitao zadnje izdanje Info Svijet-a, sjetiti će se jedne "anegdote" o miševima - e pa, i jedan esrpski epredsjednički kandidat drži da je došlo vrijeme da "miševi napuste brod".
U svjetlu novosti u EDEN HQ-u, o čemu smo izvijestili u prošlom broju INFO Minute-a, pogledajte kako neki erumunji komentiraju određene stare članove HQ-a. Također svakako pročitajte vrlo racionalno razmišljanje o sudbini EDEN-a, iz pera jednog od naši ponajboljih enovinara. Vrlo slično razmišlja i eportugalski enovinar - sve je više otvorenih komentara i razmišljanja usmjerenih prema tmurnim prognozama u svezi opstanka ovog najstarijeg živućeg eSaveza.
TWO medijski tim odrađuje odličan posao. Jednako možemo reći i za CoT medijski tim. Gdje je EDEN-ov tim? - EVO GA - novi PR team je počeo sa radom (bilo je i vrijeme!), čitajte o novostima na EDEN "frontu".
eCrna Gora nakon dva mjeseca "stanke" izborila pravo na ekongresne izbore. eBosna i Hercegovina nije isto uspjela, ali je pokazala veliko srce, i odličnu organizaciju života pod eOkupacijom.
eČile i eAustralija na pragu "sporazuma"? eArgentina proživljava renesansu strateškog pozicioniranja i dugoročnog planiranja.
Demografske statistike: eAmerika i eAzija. Statistička usporedba velikih eSaveza.
Kako eIrci rade eBaby Boom, a kako su eUkrajinci u tom smislu organizirani. Također, pogledajte kako eAmeri brinu o mladim gušterima.
Preporučamo čitanje vrlo interesantnog članka o sudbinama malih ezemalja u eRepubliku.
eIndonezija se ne boji eIndije. eIndija razmatra situaciju u eAziji sa posebnim naglaskom na ugrožene ehrvatske kolonije, te poručuje eIndoneziji: your move darling!:


Neovisno o tome, eIndija, nezadovoljna EDEN-om, proglašava neutralnost, odnosno, napušta EDEN. Više o samom eReferendumu: čitajte ovdje i ovdje. Odnos eIndije i eHrvatske, kako to tumače eIndijci (ili po nekima, eIndijanci).
eIndiju, po svemu sudeći, uskoro slijedi i ePortugal, koji upravo održava eReferendum o izlasku iz EDEN-a.Ratna zbivanja

U epskoj bitci za Tamil Nadu prije nekoliko dana pokazali smo da smo još uvijek srčani borci i nakon duljeg vremena svi zajedno smo se trudili svim silama to obraniti. Izgledalo je dobro u početku, vodili smo, ali na kraju neprijatelj je ponovo uspio preokrenuti rezultat. Međutim, ovoga puta nemamo što reći - ovaj poraz nije bio rezultat naše loše strategije ili neorganiziranosti, ovo je bio poraz na razini saveza.Ako malo pogledamo po top 5 u bitkama, možemo naći pokojeg zalutalog vojnika iz Rumunjske, Turske i Argentine - ali nitko se nije isprsio, osim jednog Rumunja (koji je plaćen za dmg). Dok s druge strane našeg zida, vidjeli smo sve moguće - Indonezija, Srbija, Poljska, Bugarska, ukratko da ne nabrajam dalje sve moguće protivnike koje imamo. Nije bilo puno bitaka taj dan, a one koje prije počele - već su bile debelo izgubljene.

I ovaj put smo dijelili wep, čak smo i kupovali dmg, ali poražavajuće je da smo to morali raditi kada se cijeli protivnički savez sjatio na nas. Moglo bi se reći da smo ostali sami. Zar je došlo do toga da moramo plaćati prioritetnu bitku na razini saveza?

Ako se ovako nastavi, prijeti nam povratak u “Balkanski kavez”, bez resursa, regija i kongresa. Ostale su nam još samo 3 regije, od kojih je jedna pod direktnim napadom Indonezije. Trenutno vodimo, međutim neprijatelji su zauzeti sa Grčkom i vidjet ćemo što će biti kasnije.

TWO / CoT ne dominira samo na području Azije, već i u cijelom e-Svijetu. Koga zanima statistika, može pogledati malo i brojeve u ovom članku. Pogledajmo malo mapu kako trenutno stoje stvari.U Južnoj Americi Čile ulazi u argentinski teritorij, te usput i oslobađa Paragvaj od okupacije. Na sjeveru Kolumbija je na 2 regije ali još uvijek na sebi imaju NE od strane Brazila, i Meksika koji je vratio inicijativu i uskoro će napasti ponovo. Španjolska je putem RW-a oslobodila put Brazilcima da ponovo dođu na granicu s Filipinima. Španjolci, koji su prije njih zauzeli Filipine došli su do granice s Kinom, koja je odmah reagirala NE zakonom te su se ipak odlučili povući na neko vrijeme. Regiju Palawan su dodatno izgubili od strane MU-ova koje su unajmili Kinezi.Sa druge strane eSvijeta, Srbija je stavila NE na Izrael, te bez velikih problema osvajaju regiju za regijom. Kada osvoje Izrael, dobiti će granicu sa Turskom. Ako pogledamo širu sliku stvari, sve više smrdi na ponovno osvajanje Turske i ponovni pokušaj proboja do Kine, ali ovaj put puno organiziranije i u većem broju.Kao što možemo vidjeti na karti, granicu sa Turskom imaju Bugarska, Mađarska i Makedonija, uskoro Srbija, a na čekanju u pozadini je i Poljska. Jedini koji mogu malo odvući dmg trenutno su Grci koji napadaju Bugare, ali na sebi imaju NE Makedonaca čiji napad je odbijen te se čeka napad Grka. Makedonci će vjerojatno ostati se zabavljati sa Grcima, dok ostali imaju otvoren put prema Maloj Aziji.

Hipotetski, ako se ide na Tursku čeka se samo pravi trenutak za sinkronizirani napad sa 3 strane čim Srbi dobiju granicu, Bugari preko Saudijske Arabije koji već imaju otvoren rat s njima, te ako Mađarska proglasi NE. U ovakvom periodu našeg saveza bilo bi nemoguće spriječiti ovakav nalet, što čini ovakav scenarij još realnijim.

Ako pak govorimo o pohodu na Kinu, EDEN-ovu zadnju utvrdu i središte resursa, to će uskoro biti lako moguće također sa više strana. Španjolska trenutno ponovo stavlja NE na Filipine i morati će ponovo doći na granicu sa Kinezima. Tajvan je trenutno preokupiran ratom sa SAD-om koji isto ima granicu s Kinom. Indonezija, ako uspije zadržati incijativu, dobrim tajmingom isto može doći na granicu preko regije Gujarat koju mi trenutno držimo.
Ako uz to još spojimo prethodnu mogućnost proboja preko Turske i Irana, to bi otvorilo i treću frontu preko Pakistana.

Naravno ovo je sve samo teorija, ali nikako ne treba otpisati mogućnost pohoda na Kinu, koja bi se mogla opisati kao neprijateljev “sveti gral”. Kako stvari stoje sve dobre karte su u rukama neprijateljskog saveza, koji je jači nego ikada te ima puno opcija pred sobom.

Autor: colour hazePreporuka pretplate na sjajne eturske novine koje vrlo temeljito prate vojna zbivanja, sa posebnim naglaskom na eTursku, ePoljsku i eBugarsku.
Pogledajte svakako vrlo interesantno razmišljanje ešpanjolskog autora koji se pita što zapravo TWO (i CoT) dobiva a što gubi istjerivanjem eHrvatske iz eAzije.
Također Vam svakako preporučamo redovite preglede ratnih zbivanja iz pera našeg domaćeg evojnog analitičara.
Jednako tako, preporučamo i novi broj esrpskog vojnog analitičara, koji daje izvrsnu analizu trenutačnih i budućih vojnih događanja "sa one strane eSaveza".

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...eHrvatska izvještajno-novinska agencija


Ovaj segment Info-a rezerviran je za polaznike eHINA-inog programa "izobrazbe" državnih službenika. Jako smo zadovoljni na pokazanom entuzijazmu i kvaliteti predanih izvještaja, nadamo se kako ćemo sa uspjehom završiti prvi ciklus ove izobrazbe, te kako će polaznici nakog toga pronaći svoje redovito mjesto u jednom od relevantnih ministarstava (MI ili MVP).

IZVJEŠTAJ AMBASADORA na dan 07.12.2012 (Day 1,884 of the New World)


Kao novi Hrvatski Veleposlanik u Kanadi sastavljam ovaj izvještaj,te se nadam da će vam se svidjeti!Nešto o Kanadi (RL Podatci)

Kanada: Nalazi se na sjeveru Sjeverne Amerike, graniči sa SAD-om na jugu i sjeveru (Aljaska), a na zapadu izlazi na Tihi ocean, na istoku na Atlantski ocean.
Glavni grad Kanade je Ottawa.Kanada je druga največa zemlja na svijetu odmah iza Rusije u RL je Kanada puno bogatija i razvijenija od Hrvatske ali u esmislu eHrvatska je jača te razvijenija od eKanade.

Slika iz Ottawe:eKanada je trenutno slabo naseljena trenutno stanje stavnovnika je ispod [1500] građana,što je dosta loše s obzirom koliko Kanada zapravo ima stanovnika...

Ovo je slika eKanade trenutno:Aktivni stanovnici:[1432]
Dakle smanjio se broj stanovnika od zadnjeg izvješća,što nam govori da građani napuštaju eKanadu,te da ondje baš i ne cvjetaju ruže..

Ekonomija eKanade

Nacionalna valuta je kanadski dolar (CAD).
Trenutačno stanje Kanadske državne blagajne:Resursi: Riba, Stoka, Divljač, Aluminiji, Željezo
Ne posjeduje: Žito, Voće, Sol, Naftu, Gumu

Trgovinski embargo sa: Arabijom

Porezi:


Minimalac (Plače) iznosi: 1.20 CAD

Vlada eKanade (Prosinac 2012):

Sljedeči izbori su 15.12.2012

Trenutni Dužnosnici:

President:Foxfire
Vice President:Mary Chan
Minister of Defence: klop123
Minister of Foreign Affairs: Ardikus V2
Minister of Finance: Exalted Druid

Politicke stranke:
Stranke su složene po ranku u Kanadi:

1. The Canadian Progressive Front
2. Sons of Anarchy
3. Clan Wolf
4. Military Dictatorship Party
5. United Party of Canada

Sastav eKanadskog Kongresa:Vojska i vojne jedinice

eKanadska Vojska se sastoji od dvije službene jedinice, CAF i CC, te nekoliko manjih paravojski.

Trenutni poredak i snaga jedinica:


U eKanada trenutno nema Natural Enemy niti se vode RW

Izvještaj sastavljen dana 7.12.2012,Alabama USA

Polaznik: GrayWolf881

Situacija u eSrbiji

"Imaju i ono svog sodoma!!" - Interesantan članak već zbog samog broja glasova,a po svoj prilici uslijediti će baniranje multija. Dok se bave samim sobom, barem nemaju vremena za nas, ali čini se da mi imamo vremena za njih: eHrvati u eSrbiji.

Polaznik: the1andonly

Circle of Trust ili ti CoT (hrvatski: krug povjerenja)

Radi se o vojnom savezu kojeg su osnovale Bugarska i Čile, nakon što su te zemlje napustile svoje dosadašnje saveze. Eden odnosno Terra.

Cilje je osigurati mir i vojnu i gospodarsku suradnju između članica saveza

Trenutno ga čini 13 zemalja članica: Bugarska, Čile, Švicarska, Peru, Novi Zeland, Republika Korea, Paragvaj, Republika Moldavija, Japan, Mexico, Belgija, Indonezija, Makedonija, te pridruženi ili član na probi, Litva.

Savez je ustrojen na slijedeći način:
Predsjedništvo
Savjet (nešto poput parlamenta ili vijeća staraca)
i Sud Pravde

Predsjedništvo donosi sve bitne političke odluke savzea. Predsjedavajaći se rotira svakog 5 dana u mjesecu među članicama saveza po abecednom redu.
Ukoliko savez ima više od 4 člana, predsjedništvom upravljaju dva predstavnika iz dvije zemlje simultano.

Savjet je mjesto gdje se susreću predsjednici zemalja članica. Sastaju se tri puta mjesečno 1. 10 i 20-og u mjesecu.

Vojni zapovjednik (MC)

Uloga mu je da razvija vojnu straegiju saveza i kooridnira ju s ostalim članicama saveza. Svaki član svaeza dužan je sa svakim članom potpisati Ugovor o međusobnoj zašiti (MPP).

Trenutni sastav vodstca saveza je slijedeći:
SC :Alex Fran (Paragvaj) i Lotus Blach (Švicarska)
Savjetnik SCa: Skyrunner (Bugarska)
MC: chukcha i 13 savjetnika vojnog zapovjednika.
Trenutno nemaju odogovornog za odnose s javnošću
Blagajnik je T-Sic iz Perua

Sud saveza zadužen je za provođenje pisma namjere CoT-a kao i svih pravnih akata koji proizlaze iz rada saveza. Čine ga četiri člana koliko se čini s jednakim ovlastima. Oni su: Papen83, zogwarx, pesa9O i Lady Indra.
Odluke suda su obvezujuće za sve vlade saveza članica. Svaka vlada može određenu odluku iznijeti pred sud i tražiti njegovu odluku, ako smatra da je neka odluka ili zakon u suprotnosti s pismom namjere savzea. Unatoč tome, sud više obavlja funkciju arihva saveza.

Prvih 7 članica saveza su Bugarska i Čile kao osnivači, dok su uz njih tu još bili Peru, Švicarska, Novi Zeland, Republika Korea i Paragvaj

Više informacija dostupno je ovdje i ovdje (službeni eRep Wiki).

Polaznik: isus666999

Vijesti iz Belgije, Francuske i Nizozemske

1. The Daily Dictator - Ukratko, citizen Jofroi je uz pomoc Prime Ministra Belgije Yannis de Leeuw na prevaru preuzeo stranku Bastards of Liberty (BOL), dok je pravi šef stranke Gallica bio odsutan na vikendu kada su bili izbori za predsjednika stranke. Jofroi je stranku preimenovao u Netherlands BE Back i odlucio da okrenuti novi kurs. I ovom clanku Jofroi objasnjava svoj politički program i kako je on jedan jedini 'Diktator' koji treba imati svu moć. Na kraju je još "ispalio" da osim ePoljske i eVelike Britanije njih nije briga za druge zemlje i nacije izvan eBelgije.

2. Belgian Labourer - Građanin Jens Leupe i predsjednik stranke 'Belgian Labourer' u ovom članku poziva sve ljude koji govore Nizozemski (Belgijanci i Nizozemci) da mu se pridruže i oforme Nizozemsku Frontu, a koja ne bi bila Vojna Jedinica, a niti politička stranka, nego bi bila više kao neko udruženje ljudi bez specijalnog političkog cilja.

3. The Big Red Express - Građanin Tony Clifford i član stranke All TOgethers u ovom članku daje svoju uobičajnu analizu vojnih saveza u eRepublici koju on redovno objavljuje svaka dva tjedna kao svoje novine. Koristi razne grafikone i tabele kako bi što zornije prikazao vojnu snagu i raspored među vojnim savezima.

4. FR MVP - U ovom članku kojeg je autor Diplomatie Francaise, daje se osvrt na tekuće stanje u Južnoj Americi i autor piše o mogućnosti stvaranja novog vojno-političkog saveza, kojeg bi se trebao zvati "Brotherhood of Steel", a kojeg bi činili: Argentina, Uruguvaj, Bolivija i Kolumbija. U Južnoj Americi glavni konkurenti su Argenita i Čile, ali Čile ima prednost jer ima pomoć od strane CoT saveza. Argentinci i Urugvajci su se borili zajedno za argentinsku pokrajnu Pampas i Argentinci su zbog toga izjavili da im to nece nikad zaboraviti - u pozitivnom smislu. Čileanci tvrde za Urugvajce da su - "ovce", jer slijede Argentinu. Francuzi komentiraju da je pravo čileanskih saveznika da se bore za Čile, a Argentinskih da se bore za Argentinu. Ta bitka je spojila saveznistvo između: Argentine, Urugvaja, Kolumbije i Bolivije i ono će postati još jače u odnosu prema zemljama koje nisu iz španjolskog govornog područja. Neki neimenovani komentator kaze... "da će to savezništvo i prijateljstvo posati jos jače bez obzira na gubitak teritorija. Čak i u lošim danima (i gubitcima), oni će izdržati zajedno". Francuzi dalje pišu kako su išli istražiti kakav je stav medju zemljama uključenim u taj savez, te o šansama njegove opstojnost,i i on je - negativan. Oni se zapravo pokušavaju približiti Brazilu sa kojim bi taj savez postao - realan, a koji je upravo potpisao MPP sa Čileom i tako promjenio tijek događaja i stanje stvari u Južnoj Americi. Francuski je zaključak na kraju da savez postoji, ali vrlo slabog potencijala s jedne strane. A s druge strane postoji ta mogućnost koaliranja s Brazilom i konkretiziranja te alijanse u stvarnosti.

5. - Građanin Kordak objavio je svoj drugi članak i on u ovom članku malo secira političku scenu eNizozemske, a specijalno građanina Shtula koji je predsjednik nove političke stranke 'Patriottische Partij van NL', a inače je zapravo Srbin koji živi u Nizozemskoj. Kordak mu specijalno zamjera da Shtula nije glasao za MPP sa eTurskom, jer Shtula navodno "mrzi" eTursku. Na kraju Kordak spominje i drugog političara james janeway a koji je predsjednik stranke 'Iron and Wine', te koji navodno manipulira javno mijenje na način da javno poziva članove druge stranke 'Libertas', a koja nema velik broj članova, da pristupe njegovoj stranci zatošsto njegova stranka ima isti politički program kao ta stranka.

Polaznik: Mara PVijesti ukratko

Vodič: Kako napisati članak koji će biti votan sve do TOP 5 međunarodne liste najboljih članaka.
Volite li slušati eRep radio dok igrate eRep?
Odlična eRep ikonografija, vrijedi pogledati.
eBugari se boje eTuraka.
Smak eSvijeta

Izvor

Plato eSam na eSvijetu.


Izvor

Smak eSvijeta smo preživjeli, no hoće li eSvijet preživjeti sukob eDjeda Mraza i ePlata?
Dok su neki na eRep-u proživljavali smak eSvijeta, drugi su zbog eRep-a proživljavali "novi uzlet".
I za kraj, Merry Christmas eRep Style!!! 🙂

A ako niste sigurni što je što kod Božića, svakako bacite oko na eBožični pojmovnik iz pera domaćeg autora.

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...

Tutorijale za nove igrače možete naći u novinama Ministarstva obrazovanja čiji se članci redovno objavljuju i prate sve promjene u igri. Radi bržeg i lakšeg upoznavanja sa igrom, osim čitanja tutorijala, novi igrači pozivaju se na Chat e - Skole.
Pogledajte, međuostalom, ovaj noviji tut za najmlađe igrače.

Važne novine na koje bi se trebali prijaviti: INFO minute | Hrvatski vojnik | Glasnik Ministarstva obrazovanja | Glasnik ME | Croatian Foreign Office | Glasnik Predsjednika eHr

Zakoni eRepublike Hrvatske
Pravilnik o radu kongresa eHrvatske
Pravilnik o Oružanim Snagama eRepublike Hrvatske
Zakon o nadzoru financiranja
Zakon o dodjeli državljanstva

Ustav eRepublike Hrvatske
Pogledajte USTAVINFO Minute
Službeno glasilo Ministarstva informiranja eHrvatske

Ministar: Lord Marlock
Izdanje pripremili: Lord Marlock, sino301, dorky, Z N Gorki, Dagislav, colour haze, GrayWolf881, the1andonly, isus666999 i Mara P
Grafičko oblikovanje: prdenko, Bedex, i Tom Tomasic

MI - budimo povezani jer zajedno možemo sve!

... ::: ▄▀ ▄▀ Rad u državnoj upravi - PRIJAVA ▄▀ ▄▀ ::: ...

 

Comments

Mikson reborn
Mikson reborn Day 1,866, 15:03

A koji je to deo bio sporan ?

SexyCicko
SexyCicko Day 1,866, 15:04

take 2

Ahileuss Day 1,866, 15:08

Comment deleted

glady
glady Day 1,866, 15:15

o13

serhio buskez
serhio buskez Day 1,866, 15:16

jesi ti normalan ovolko teksta jbt lektiru sazetu na internetu sam prije procito
uglavnom sve ok osim onog djela o uhljebima,kazes javilo se 4 da bi radilo ja ti recem da je vecina vise izgubila volju nesto radit nakon godina uhljebstva jednih te istih

mcmoox
mcmoox Day 1,866, 15:23

...ali nitko se nije isprsio, osim jednog Rumunja (koji je plaćen za dmg) : D ....
Hail DMGHood !!!!

MCMOOX je bio ovde!!!!

Baranac1 Day 1,866, 15:24

Comment deleted

Baranac1
Baranac1 Day 1,866, 15:26

http://imageshack.us/a/img108/5560/scorepf8.jpg
^^Jesam nekada bio u formi (:

broc
broc Day 1,866, 15:30

ajde nek neko procita pa da mi preprica xd

Baranac1
Baranac1 Day 1,866, 15:36

Pa jbte ne mozes ni link na sliku staviti u komentar. Odmah ga netko pobrise... omG

Z N Gorki
Z N Gorki Day 1,866, 16:50

vote

NEWENKO
NEWENKO Day 1,866, 17:12

uf....

...puno ima..

ali je zanimljivo .............

vote

o7

Gyurak
Gyurak Day 1,866, 17:42

Jbt nikad pročitat.. I vote, big vote za članak..

Georgian Queen
Georgian Queen Day 1,867, 00:24

Šta reći... osim...

o7

volim karlovac
volim karlovac Day 1,867, 00:31

vote

FrutekXXX
FrutekXXX Day 1,867, 00:33

voted

Drasa
Drasa Day 1,867, 01:26

vote

Surgeon106
Surgeon106 Day 1,867, 01:59

sjajno sjajno sjajno

izvrsno izvrsno izvrsno

xD

vote ko kuca

igor loncar
igor loncar Day 1,867, 02:24

imaš grešku u sličici želim vidit i ostalu četvoricu crvenih koji su ušli u kongres i molim se bogu da jedan od njih nije onaj smrad rebelsy : D
..inače vote odlično!!!!

Banatjanin
Banatjanin Day 1,867, 02:51

Pola sata sam čitao i pregledao linkove, sve sto me je zanimalo... Bravo! ne znam šta više da ti kažem 🙂

Bataljun
Bataljun Day 1,867, 03:10

preskocio sam sve, zajebi ti ovo xD

Macskasi
Macskasi Day 1,867, 04:07

meni najbolji clanak do sada koji sam procitao. Veliki VOTE!

Mara P
Mara P Day 1,867, 04:44

voted

Karlo FTW
Karlo FTW Day 1,867, 05:36

bravo HAIL eHINA : )

crNa eMineNcija
crNa eMineNcija Day 1,867, 05:52

Nažalost opet cenzura opet pobijedila. Tome se nikada ne veselim, nije se vrijeđalo nikoga niti u jednom dijelu izbrisanog članka. Koda se vraćamo nazad kaj se tice slobode.

Ministartstvo koje se najviše trudi i opravdava svoj mandat u svakom slucaju.

Sa nekim stavovima se slažem, sa nekima ne ali to je na kraju i normalno.

Kaj se tice prijavnice za rad u ministartstvu mozda bi bilo korisno otvoriti i box za nekakve komentare ili misljenja. Doci cete do nekih nepotrebnih spamova i cuda, ali mozda i nekaj korisno kapne.

Istim tempom dalje 🙂

Joe Tole
Joe Tole Day 1,867, 06:03

zaposlio sam se kod mihaela o7

Rumenko LizME
Rumenko LizME Day 1,867, 06:07

Au, ovo je mnogo dobro... Je li ikada izdat duzi clanak a da ne govorim sa vise informacija?

VOTE

Lassie se vraca kruci
Lassie se vraca kruci Day 1,867, 09:53

sjedite, pet : )

Ante General
Ante General Day 1,867, 12:18

tl;dr

Cro Ronin
Cro Ronin Day 1,868, 00:26

srdant vas opet gleda!!! 😛

tehnicar91
tehnicar91 Day 1,868, 04:11

koji si ti manijak,to je jedino sto imam za rec,svaka cast 🙂

ElvenCRO
ElvenCRO Day 1,868, 05:03

o7

Jo Gaspar
Jo Gaspar Day 1,868, 07:46

o7

Jo Gaspar
Jo Gaspar Day 1,868, 07:46

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.