Maailma muuttuu - Mitä tekee Asgard?

Day 2,259, 06:14 Published in Finland Finland by Lancel Lannister



Maailmalla tapahtuu


Moni suomalainenkin iloitsi kuullessaan uutisen TWO:n hajoamisesta, ja maailma on jo ruvennut uudelleen ryhmittäytymään. Moni entinen TWO-maa on jo pelin sisällä eronnut liittoumasta, ja uusia suhteita ollaan luotu ja vanhoja purettu. Tällä kaikella on erittäin suuri vaikutus myös Suomeen ja Asgardiin, jonka takia on tärkeää, että Suomi ja Asgard ova perillä asioissa ja pyrkivät käyttämään muutoksien tuulten tuomat mahdollisuudet mahdollisimman hyvin. Tässä artikkelissa en juurikaan paneudun siihen, että pitäisikö Suomen erota Asgardista vai ei, vaan artikkelin pääpaino on Asgardin mahdollisuuksissa ja vaadittavissa uudistuksissa, koska Asgardissa pysyminen näyttää tällä hetkellä meidän todennäköismmältä ja parhaalta vaihtoehdolta.

Koska olen suhteellisen nuori pelaaja (11 kk ikää), ja en olen hallituksissa, erityisesti ulkoministeriössä, paljoa pyörinyt, ovat tietoni rajoittuneita. Ulkopoliittiset tietoni nojaavatkin vahvasti valtion tiedotuksiin ja Suomen sisäisiin keskusteluihin, mutta myös ulkomaiden medioita olen aina välillä lueskellut, ja saanut myös kysymyllä tietoa eri asiosta. Toisin sanoen mikäli sinä olet pelin vanha konkari ja/tai hallituksien perusjäsenistöä, niin älä ensimmäisen vihreen bongauksen jälkeen lopeta lukemista, vaan anna palautetta kommenttien muodossa. Kiitän.





Nyt kun maailma hakee uutta järjestystä, on myös Asgardin oltava tapahtumissa aktiivisesti mukana, ja pyrkiä parantamaan asemiaan viime maailmanjärjestykseen verrattuna. Mikäli tarkastelemme liittouman (lähi?)historiaa, niin joudumme toteamaan karun faktan: liittouma on useaan otteeseen ollut alakynnessä vihollista vastaan ja on monesti tiukasta taistelusta huolimatta joutunut päästämään vihollisen Fennoskandiaan. VAIKKA epätasainen suurliittoumatilanne on ollut pitkälti syynä ahdinkoomme, on Asgard mielestäni ollut väärällä asenteella liikkeellä: Tilanteeseen, jossa liittouman maat ovat jatkuvasti wipetyksen vaarassa ja häviämässä sotia, ei pidä tyytyä, vaan sen tulee viestiä siitä, että jotain uudistuksia tarvitaan. Valitettavasti ainakaan tälläisen tavallisen asgardilaisen silmään ei ole eksynyt juurikaan yrityksiä tilanteen korjaamiseksi. Toki voi olla, että siellä Asgardin HQ😒sa ollaan paiskittu kovastikin töitä, mutta ainakaan ulospäin ei olla sitä vaikutelmaa annettu.

Onneksi ei ole liian myöhäistä. Nyt on mitä parhain tilanne Asgardilla ottaa itseään niskasta kiinni, ja pyrkiä vahvistamaan liittoumaa. Liittoumaa tuleekin pyrkiä vahvistamaan monella tavalla: sisäisesti, mahdollisella laajentumisella ja ulkopolitiikan hiomisella. Viimeksi mainitusta en osaa näillä tiedoilla hirveästi sanoa, muuta kuin sen, että omasta mielestäni Asgardin pitäisi pyrkiä entistä aktiivisemmin tavoitteeseensa alueliittoumana, ja tämän lisäksi painottaa yhä enemmän neutraalisuuteen todennäköisesti syntyvien kahden suurliiton välillä. Itse nimittäin uskon, että sijoittamalla itsemme keskelle kahta suurliittoumaa, maksimoimme vaikutusvaltamme ja saamme mahdollisimman vahvan aseman maailmalla.





Entäs se liittouman jäsenistön laajentaminen? Tämä on mahdollisuus, jota Asgardin pitäisi pitää jatkuvasti tarkkailun alla. Uuden jäsenmaan saaminen voisi kääntää Asgard-Balttia -(ikuisuus)sodan vihdoin meidän puolellemme. Aionkin nyt tarkastella mielestäni todennäköisimpiä ja parhaita laajentumismahdollisuuksiamme.




Venäjä

Asgardilla, ja erityisesti Suomella, on pitkään ollut hyvät välit itänaapuriimme, jolla on tällä hetkellä MPP niin Suomen kuin Ruotsinkin kanssa tällä hetkellä, ja osaltaan johtuen yhteisistä vihollisistamme, olemme tehneet heidän kanssaan sotilaallista yhteistyötä useasti. Tarkasti en Asgardin ja Venäjän yhteydenpidon aktiivisuudesta ja ilmapiiristä tiedä, koska kuten oletettavasti monelle muullekin tavalliselle suomalaiselle, on Suomen ja Asgardin ulkomasuhteet hieman hämärän peitossa.

Hyvien suhteiden lisäksi Venäjä sijaitsee Asgardin kannalta hyvällä paikalla. Venäjän naapurimaat ovat useimmiten Kiina, Taiwan, Japani (silloin kun Taiwan ei miehitä heitä), Turkki, Iran (silloin kun Turkki ei miehitä heitä), Unkari, Ukraina (silloin kun Unkari ei miehitä heitä), Romania, USA, Viro, Latvia, Liettua, Valko-Venäjä, Norja ja Suomi, ja Venäjän Kaliningradilta on pääsy Puolaan. USA:lla, Turkilla, Kiinalla, Japanilla ja meillä Asgardin mailla ei ole intressejä hyökätä Venäjälle. Taiwanilla, Iranilla Japanilla ja Ukrainalla on töitä omastakin takaa, jonka takia en näe heitä uhkana Venäjälle. Romanialla ja Unkarilla on suhteellisen paljon hommia pitää heidän nykyisetkin alueet itsellään, mutta esimerkiksi Unkari pitää tälläkin hetkellä yhtä Venäjän aluetta itsellään, jolla ei tosin ole merkitystä Venäjän bonuksien kannalta. Toisaalta Romanian ja Unkarin suhteet eivät ole tietääkseni erityisen lämpimät, vaikka heidät kummatkin Pro-Serbiaan ollaan nimetty, joka parantaa Venäjän asemaa entisestään. Tarvittaessa Asgard pystyisi varmastikin luomaan jomman kumman maan kanssa hyökkäämättömyyssopimuksen, jolla voitaisiin samalla esimerkiksi alueluovutuksella mahdollisesti estää toisen maan hyökkäyksen Venäjään. Puola sen sijaan on vaaratekijä, jonka pois saaminen on erittäin vaikeaa. Toisaalta Puolalla on valmiiksi rajaa Ruotsin kanssa, joten uutta vaarallista rajanaapuria Asgard ei siitä saisi.

Jäljelle jäävät Asgardin pahimmat viholliset: Viro, Latvia ja Liettua, ja niiden lisäksi Asgard-Baltia -pippaloissa aina välillä mukana ollut Valko-Venäjä. Mikäli Venäjä liittyisi Asgardiin, toisi se todennäköisesti Valko-Venäjän samalla mukaan sotaan, mutta toisaalta Suomeakin vahvempi Venäjä on Valko-Venäjää selkeästi vahvempi. Venäjältä tuleva lisädamage ikuisuussotaamme voisi vihdoin kääntään sen meidän eduksemme.

Myös Venäjän kannalta Asgardiin liittyminen voisi olla heille ihan mieluinen vaihtoehto. Venäjällä on ollut suhteellisen rauhallista lähiaikoina, jos Argentiina yllättävää airstrikeä ei lasketa. Venäjällä olisi samat vihollismaat liittouman muiden maiden kanssa, ja sota voisi hyvinkin olla voittoisa. Lisäksi Baltian mailla on myös tarjota Venäjälle kohtuullisesti bonuksia: esimerkiksi Latvialla sijaitsevia lehmiä ja Liettuassa kasvavaa vehnää ei Venäjällä ole.

Venäjän ja Asgardin hyvät ja vankat suhteet yhdistettynä yhteisiin vihollisiin luovat hyvän mahdollisuuden syventää yhteistyötä Venäjän liittymiseen saakka. Venäjä ei tuo uusia vakituisia vihollisia, ja sen tuoma lisädamage voisi kääntää Asgard-Baltia -sodan eduksemme. Näenkin tämän laajentumisvaihtoehdon ehkä parhaimpana ja todennäköisimpänä.





Germark

Germark (Saksan ja Tanskan yhdistymä) on toinen maa, jonka liittymisen Asgardiin näkisin erittäin hyvänä asiana liittoumalle, mutta sen toteutuminen vaikuttaa huomattavasti epätodennäköisemmältä kuin Venäjän liittyminen. Kartalla Saksana esiintyvä Germark on vahva valtio, joka on pitkään ollut ilman kunnon sotia. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi Germarkin ja Puolan välisestä sopimuksesta, jonka perusteella Puola pitää hallussa osaa Saksan alkuperäisalueista. Sopimuksen mukaan Puola maksaa Germarkille 100% sen Saksan alueilta saamista alueveroista, ja Germark pidättäytyy järjestämästä vapaussotia Puolan alueilla. Sopimus ei sinänsä kiellä Germarkia hyökkäämästä Puolan liittolaismaihin, mutta ymmärtääkseni he eivät ole tähän mennessä ottaneet sitä riskiä, että heidän hyökätessään puolalaisten kavereiden kimppuun, Puola heittäisi sopimuksen sivuun.

Germark olisi kuitenkin hyvä lisä Asgardin jäsenistöön; Vaikka Germarkilla ei ole luontaisia naapurialueita Baltian maiden kanssa, pystyisi maa helposti hyökkämään esimerkiksi Ruotsin bonuksien kannalta hyödyttömän Scanian kautta Liettuaan. Liettualla olisi tarjota Germarkille kaksi uutta bonusta: rauta ja vehnä. Tämän lisäksi Valko-Venäjällä, joka mahdollisesti Asgardin edetessä tai Venäjän liittyessä Asgardiin osallistuisi sotaan, on peurat, joita Germark ei myöskään omista. Germarkin suhteet eivät myöskään ole erityisen lämpimät Baltian maihin, johtuen siitä, että maat ovat ainakin lähihistoriassa olleet vastakkaisilla puolilla.

Germarkin naapurimaita ovat useimmiten Ruotsin, Norjan ja Puolan lisäksi Iso-Britannia, (jota käsittelen myöhemmin artikkelissani tarkemmin) jonka kanssa Asgard on jo valmiiksi useaan otteeseen sotaa käynyt. Toisin sanoen uusia vihollisia Asgardille ei Germark näillä näkymin toisi. Sen sijaan Asgardin suhteet eivät tietääkseni ole yhtä lämpimät Germarkin kanssa, kuin esimerkiksi aiemmin mainitun Venäjän kanssa. Saksalla ja Ruotsilla on ilmeisesti historian saatossa ollut pientä kränääkin, mutta toisaalta Asgard ja Germark ovat nyt pitkään olleet laajempaa maailmankuvaa tarkastellessa samalla puolella, vaikka eivät kuitenkaan samassa liittoumassa. Germarkilla on MPP monien meidänkin ystäviemme kanssa, kuten USA:n, Bulgarian, Indonesian ja Makedonian kanssa. Lisäksi esimerkiksi viime syksynä, kun Romania oli tullut Pohjolaan seikkailemaan, teimme Germarkin kanssa yhteistyötä Romanian karkottamiseksi.

Germarkin liittoutuminen olisi erittäin hyvä asia Asgardille, ja Germarkille se toisi pitkän odotuksen jälkeen sotia, mahdollisesti uusia bonuksia ja tietenkin mahdollisuuden liittouman turvaan. Suurimmat ongelmat tässä laajentumisvaihtoehdossa ovat kuitenkin Germarkin pelko Puolan reaktiosta ja mahdollisesti Asgardin ja Germarkin välien puutteellisuus. Kuten aiemmin sanoin, näen tämän mahdollisuuden hyödyllisenä kummallekin osapuolelle, mutta sen toteutuminen vaikuttaa kuitenkin epävarmemmalta kuin Venäjä-vaihtoehdon.




Irlanti, Kanada ja USA

Käsittelen näitä kaikkia kolmea maata yhdessä, sillä ne liittyvät vahvasti toisiinsa. Kanada, Irlanti ja USA eivät ole millään tavalla yhteydessä Asgardin päävihollisiin, Viroon, Latviaan tai Liettuaan, mutta he ovat Iso-Britannian naapurimaita, joka taas on useastikin ollut sodassa Asgardin kanssa. Sinänsä jonkun näiden kolmen liittyminen olisi hyvä Asgard-Iso-Britannia -sodan kannalta, sillä Asgardin ainoa Iso-Britannian kanssa rajaa omaava maa on Norja, joka on selkeästi Iso-Britanniaa heikompi. Toisaalta itse en pidä Iso-Britannian kanssa tappelemista loppujen lopuksi kovin järkevänä ratkaisuna, johtuen Norjan heikkoudesta. Tästä asiasta kerron vielä myöhemmin artikkelini aikana lisää.

Kuitenkin jokaiseen näihin kolmeen maahan liittyy huomattavasti enemmän ongelmakohtia kuin kahteen aiemmin mainitsemaani. Esimerkiksi Kanada on kyllä Iso-Britannian kanssa rajanaapuri, mutta sillä on monesti, kuten nytkin, muitakin, ja selkeästi merkittävämpiä maita kimpussaan, nimittäin Puola ja Espanja. Lisäksi kuten suurin osa teistä todennäköisesti tietääkin, niin Kanada on jo kertaalleen Asgardissa ollut, ja sittemmin eronnut, joka kielii siitä, että yhteistyö ja -ymmärrys ei ole maidemme välillä täysin aina toiminut.

Irlannin kanssa on hieman sama juttu kuin Kanadan kanssa; Irlanti ei ole Asgardissa ollut, mutta heidän hakemus on jo kertaalleen hylätty Asgardin toimesta, joka on hieman tulehduttanut välejämme. Irlanti vaikuttaa omaan silmääni ja korvaani kuitenkin hieman Kanadaa paremmalta vaihtoehdolta, sillä Irlanti ei vielä ole Asgardissa käynyt, ja sillä ei ole ollut niin paljon ongelmia muiden maiden, kuin Iso-Britannian, kanssa.

Olen ottanut USA:n mukaan laajentumisvaihtoehtoihin, mutta samalla se toimii myös Irlanti- ja Kanada-mahdollisuuksien vaarantajana. USA toki jakaa rajan Iso-Britannian kanssa, mutta he ovat koko ajan lähentyneet Puolaa, Espanjaa ja Iso-Britanniaa. Tämä tekee USA:n Asgardiin liittymisestä erityisen epätodennäköistä, sillä näillä näkyminen he tulevat ajautumaan uuden maailmanjärjestyksen muovautuessa SPolandin puolelle, jonne myös Iso-Britannia kuuluu. Samalla tämä vähentää Kanadan ja Irlannin Asgardiin liittymiseen järkevyyttä, sillä sotiessamme yhä enemmän Iso-Britannian kanssa, on mahdollista, että suhteemme huonosivat USA:n kanssa jopa sotaan asti.

Itse näen minkä tahansa näiden kolmen maan liittymisen Asgardiin epätodennäköisenä ja/tai ei-niin-hyödyllisenä itse liittoumalle. Jotta tämä liike olisi järkevä, täytyisi liittouman käytännössä saada USA puolelleen Iso-Britannian vastaiseen operaatioon, ja tämä taas vaikuttaa epätodennäköiseltä. USA on vahva valtio, enkä näe Kanadaa tai Irlantia, tai edes kumpaakin maata yhdessä USA:n vihan arvoisina.





Asgardin ulkopolitiikka on monella, ja niin myös minulla, aikalailla hämärän peitossa. Kuitenkin olen asiaan pyrkinyt asiaan edes kohtuullisesti perehtymään, joten uskallan kertoa omat mielipiteeni Asgardin ulkopolitiikasta liittouman kannalta oleellisia maita kohtaan.




Viro, Latvia ja Liettua

Nämä kolme ovat jo pitkään olleet Asgardin pahimpia vihollisia, eikä tähän ole näillä näkymin tulossa muutosta. Baltian maat tarjoavat haastetta olematta kuitenkaan itsessään liian voimakkaita, ja heidän maansa tarjoavat meille uusia bonuksia. Maidemme väliselle vihanpidolle tuskin tulee loppua vielä pitkään aikaan, eikä ainakaan meillä olen sen pysäyttämiselle erityistä tarvetta.




Iso-Britannia

Tälläkin hetkellä Asgard käy sotaa Iso-Britanniaa vastaan, valitettavasti meidän omalla maaperällämme. Iso-Britannia on suhteellisen vahva maa, jonka ainoana luonnollisena Asgard-rajanaapuria on Norja, joka on tämän hetken jäsenistöstä heikoin. Kuten nytkin, on tämä asetelma johtanut monesti siihen, että Iso-Britannia on vallannut osan Norjaa ja sitä kautta hyökännyt taas Ruotsiin tai jopa Suomeen, hankaloittaen Asgardin sotaa Baltian maita vastaan. Olemme tehneet joitakin kertoja Asgardin ulkopuolisten maiden kanssa yhteistyötä Iso-Britanniaa vastaan, hyvänä esimerkkinä Kanadan johdolla järjestetty The Maple Crusade -operaatio. Operaation mukainen Kanadan hyökkäys Iso-Britanniaan oli rohkea teko, mutta valitettavasti Kanadan saatua vallattua muutaman alueen, alkoi alamäki: Puola ja Espanja julistivat sodan Kanadalle, ja yhdessä Iso-Britannian kanssa kanadalaiset häädettiin brittien saarilta, ja nyt heitä ollaan kovaa vauhtia wipettämässä. Ja kuten ylempänä sanoin, on Iso-Britannia Kanadan hyökkäyksestä jo toivuttuaan ehtinyt edetä tänne Pohjolaan kostoretkelle, tällä hetkellä taistellen Ruotsia vastaan. Näin jälkeenpäin voidaan todeta, että operaatio ei järin hyvin onnistunut.

Myös Irlannin kanssa ollaan historian saatossa pyritty koordinoimaan hyökkäyksiä Iso-Britanniaa vastaan, sillä Irlannin suhteet britteihin eivät ole lähihistoriassa olleet kovin lämpimät. The Maple Crusade -operaatioon Irlanti ei kuitenkaan osallistunut, sillä he ovat solmineet hyökkäämättömyyssopimuksen USA:n ja Iso-Britannian kanssa. Minun mielestäni meidän pitäisi ottaa heistä mallia.

Vaikka osasyynä on ollut TWO:n ylivalta, on totuus se, että Asgard ei ole päässyt vierailemaan UK:n alueilla pitkään aikaan, vaan olemme käyneet sotaa heitä vastaan omalla maaperällämme. Eikä tämä ole ihmekään meidän ainoan UK:n rajanaapurimme Norjan ollessa niin paljon Iso-Britanniaa heikompi. Tähän ei ole tulossa näillä näkymin muutosta, sillä nyt kun USA😒ta on tulossa Iso-Britannian ystävä, on heidän kukistamisestaan tulossa entistä vaikeampaa.

Omasta mielestäni Asgardin tulisi pyrkiä jonkinlaisen hyökkäämättömyyssopimuksen muodostamiseen Iso-Britannian kanssa, ja jos nyt ei ihan ystävystyä heidän kanssaan, niin ainakin lämmitellä hieman meidän välisiämme suhteita. Asgardilla on tarpeeksi hommia Baltian maiden kanssa, jonka takia me emme kaipaa Iso-Britanniaa poraamaan meitä selkään. Ei ole mielestäni ollenkaan mahdoton ajatus, että tälläisen hyökkäämättömyyssopimuksen yhteydessä luovuttaisimme briteille heidän janoamansa peurat esimerkiksi Ruotsin Jamtland Harjedalenista Norjan Ostlandetin ja Sortlandetin kautta, mutta kuitenkin niin, että Iso-Britannia maksaisi heidän meiltä saamansa verot takaisin. Ruotsi ei tässä sopimuksessa menettäisi mitään (bonuksia eikä veroja). Norja sen sijaan menettäisi lehmä-bonuksensa, mutta ottaessamme huomioon sen, että Norja on liittoumamme heikoin maa, ei ole mielestäni ollenkaan kohtuutonta vaatia heiltä tälläistä uhrausta koko liittouman hyväksi erityisesti, kun tällä varmistettaisiin heidän muiden bonusten ja alueidensa pysyvyys, ja sitä kautta eduskunnan saaminen. Tietenkin, mitä edullisempi sopimus meille, sitä parempi, mutta äsken mainitsemani ehdot ovat mielestäni vielä sellaiset, jotka me voisimme hyväksyä.

Kaiken kaikkiaan sota brittejä vastaan on sota, jota meidän on erittäin vaikea voittaa. Asgardilla kyllä riittää tekemistä Baltian maidenkin suhteen, joten Iso-Britannia on vihollinen, jota me emme tarvitse. Asgardin tulisi mielestäni pyrkiä lämmittämään suhteita britteihin, ja pyrkiä hyökkäämättömyyssopimuksen solmimiseen, vaikka pienin urhauksinkin, liittouman oman aseman varmistamisen ja turvallisuuden vuoksi.




Puola

Puola on maa, joka tuntuu herättävän monessa suomalaisessakin negatiivisa tunteita. Tämä Asgardia lähinnä oleva yksi Euroopan, ja koko eMaailmankin suurvalloista tunnetaan suomalaisten keskuudessa likaisesta pelistä ja Papa-Puolana Baltian maille, ja erityisesti Virolle, toimimisesta. Asgard on kuitenkin tämän ties kuinka monen valtion alueita miehittävän hirmuvallan kanssa rajanaapureita Ruotsin Scanian kautta, niin valitettavaa kuin se onkin. Totuus on se, että suorassa sodassa meillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia Puolaa vastaan, joten puolalaiset pystyvät halutessaan marssimaan alueillemme ottamaan haluamansa bonukset, ja näinhän tapahtuikin viimeksi joulukuussa.

Johtuen Puolan kaveeraamisesta meidän vihollistemme kanssa, meistä ei tule ainakaan hetkeen mitään sydänystäviä. Kuitenkin kaikki mahdollinen suhteiden sulattaminen on toivottavaa, koska mahdollisessa sodassa olisimme altavastaajia, joten sotaa me emme heidän kanssaan halua. Koska en se ulkopolitiikan asiantuntija ole, niin en voi tähän kohtaan tarkkoja neuvoja valitettavasti antaa, mutta tarpeeksi aktiivinen yhteydenpito ja oikanlainen asenne auttavat varmasti jo asiaa.





Asgardin sisäinen tila

Joku teistä saattaa miettiä, että mistä minä tiedän, ettei kaikkia, tai ainakin jotain, näistä mainitsemistani seikoista olla jo yritetty tai toteutettu. Vastaus on, että en tiedäkään, eikä tiedä moni muukaan. Tästä päästäänkin sujuvasti Asgardin yhteen suurimpaan ongelmaan: tiedotukseen. Tiedotus on melkein koko muistamani Asgardin historian aikana ollut surkeaa, lukuunottamatta paria valonpilkahdusta, kuten TheJuliusCaesarin Supmere Commander -kautta, jolloin liittouman tiedotus otti valtavan askeleen eteenpäin. Valitettavasti liittouma päätti kuitenkin lakkauttaa kyseisen kauden jälkeen Supreme Commander -tittelin Asgard HQ😒ta demokraattisuuden nimissä, jonka seurauksen, kuten uskalsin pelätä, tiedotus kärsi. Nyttemmin Asgard kuitenkin otti tittelin takaisin, joten toivoa tiedotuksen parantumiselle on.

Tiedotuksen puute aiheuttaa monia ongelmia liittouman sisällä. Yksi niistä on kritisoinnin ja keskustelun kuihtuminen. Kun kukaan muu kuin Asgardin HQ:n jäsenistö ei tiedä, että miten Asgardin ulkopolitiikka hoidetaan, mihin päin ollaan yhteydessä tai yleensäkään, että mitä siellä Asgardin johdossa suunnitellaan, päätetään ja keskustellaan, ei pystytä liittouman toimintaa kritisoimaan ja näin herättämään keskustelua, ja sitä kautta hiomaan liittouman toimintaa. Tämä kohta on varmasti jokaiselle suhteellisen selvää, joten siitä on turha ruveta jaarittelemaan sen pitemmin.

Toinen ongelma, joka johtuu osaltaan tiedotuksen puutteesta ja osaltaan muuten liittouman epäaktiivisuudelta tällä saralla, on se, että Asgardin jäsenmaiden kansalaiset eivät tunne olevansa asgardilaisia. Asgard ei näy juuri millään tavalla kansalaisten normaalielämässä; tankkijako järjestetään valtion toimesta, taistelukäskyissä ei ole yhteyttä Asgardin taistelukäskyihin ja muista jäsenmaista ei kerrota yhtään sen enempää kuin mistään muistakaan ulkomaista, ainoastaan, kaudesta riippuen, pari Asgardin artikkelia Suomen mediassa kertovat liittouman olemassaolosta. Näin sen ei pitäisi olla. Jotta liittouma voi lunastaa luottamuksen sen jäsenmaiden kansalaisten keskuudessa, täytyy sen eteen nähdä töitä. Nykyinen panos ei riitä. Tiedotuksen tehostaminen ja esimerkiksi mahdolliset liittouman yhteiset tankkijaot olisivat askel parempaan suuntaan, mutta töitä on tehtävä.


Sisäinen vahvuus on ehdottomasti osa-alue, johon Asgardin tulee entistä enemmän panostaa. Liittouma, joka on myös sisäisesti vahva, on houkuttelevampi kuin liittouma, jonka tiedotus ei toimi ja joka ei nauti niin suurta suosioita sen jäsenmaidensa keskuudessa.






Artikkeli alkaa olla lopuillaan, ja haluan kiittää kaikkia lukijoita. Mikäli pidit artikkelista, niin muistathan antaa artikkelille voten. Ja vaikka et artikkelistani olisikaan pitänyt, niin voit silti antaa artikkelille äänesi! Kiitos myös kaikilla voten antajille!




- Kammoli