Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

Confederate States of America
.............................
To arms in DIXIE
.............................

General officers in the Confederate States Army

0 Day 1,866, 15:39 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysisGeneral Joseph E. Johnston
General Robert E. Lee
General Braxton Bragg
General Pierre G.T. Beauregard, The read more »

Give me liberty or give me death!! Sloboda ili smrt !!

0 Day 1,865, 16:31 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Political debates and analysis Political debates and analysis
“Occasionally the tree of Liberty must be watered with the blood of Patriots and Tyrants.”
― Thomas Jefferson

“The duty of a patriot is to protect his country from … read more »

Za N B Forrest

0 Day 1,716, 16:22 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Nathan Bedford Forrest- eden od najdobrite generali na site vreminja, poznat i kako Devil Forrest i Volsebnikot na sedlo.

Toj e prviot sto ja koristel mobil warfare taktikata.
Poznat e i po toa sto bil prviot Grand Wizard na Ku Klux Klan - KKK

read more »

EUREKA

3 Day 1,585, 10:11 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Архимед од Сиракуза, 200 гпне, еден од најдобрите научници на сите времиња. Зошто? Основач е на многу правци во науката, а неговите машини се употребуваат и денеска.

ЗЛАТНА КРУНА: На кралот Хиеро 2 му изработиле златна круна. Бидејќи не бил сигуре

read more »

STAR TREK квиз

23 Day 1,534, 13:05 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Специјално за VAse the Great и за другите кои ги обожаваат Star trek!!!

Неколку прашања во врска со серијалот. Одговорите запишете ги во коментар...

1. Која врста е Капетан Кирк?
2. Каква боја се андоријанците?
3. Кој го направил првиот конта

read more »