Ambient on/off

Join the new world

 

EUREKA

Day 1,585, 10:11 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by N B Forrest

Архимед од Сиракуза, 200 гпне, еден од најдобрите научници на сите времиња. Зошто? Основач е на многу правци во науката, а неговите машини се употребуваат и денеска.

ЗЛАТНА КРУНА: На кралот Хиеро 2 му изработиле златна круна. Бидејќи не бил сигурен дека е 100% од злато, му наредил на Архимед да утврди дали е целосно од злато, но без да ја топи или сече. Затоа што Архимед не можел да ја утврди густината на круната (за да утврди дали е 100% од злато) ќе му летнела главата. Еден ден, влегол во бања да се бања и видел дека со самото влегување- нивото на водата расте! Така видел дека може да се утврди волуменот и на круната, а со тоа и нејзината густина, па гол се стрчал низ улиците на Сиракуза викајќи: ЕУРЕКА!!!
[img]Дајте ми лост и ќе ја помрднам земјата!!![/img][img]Архимедов винт!!![/img][img][/img]

 

Comments

VAse the Great
VAse the Great Day 1,585, 11:24

Forest, kaj si ti, te snema neshto !

N B Forrest
N B Forrest Day 1,585, 12:40

dosadno mi stana....

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.