Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

Confederate States of America
.............................
To arms in DIXIE
.............................

Дрејкова формула (Drake equation)

6 Day 1,532, 11:52 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Дрејковата формула е равенка која дава проценка на бројот на цивилизациите во нашата галаксија, кои се способни и волни за комуникација со нас.
Ја осмислил американскиот астроном Фр

read more »

Стивен Хокинг

3 Day 1,521, 06:05 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Во чест на својот 70-ти роденден, што го прослави пред два дена, познатиот британски физичар Стивен Хокинг одлучи да одговори на неколку прашања на слушателите на радио емисијата на BBC, Today.

Во разговорот за BBC тој повтори некои од неговите по

read more »

мала забава

2 Day 1,511, 15:55 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Девојката: Каде ми е подарокот за роденден?
Дечкото: Го гледаш ли црвеното Ферари пред зградата?
Девојката: ДААААААА! Го гледам!
Дечкото: Епа ти купив лак за нокти со иста боја.

Двајца пријатели пишуваат на Скајп:
- Ај да се видиме утре да

read more »

ПРВАТА БРИГАДА

6 Day 1,507, 06:55 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Преку сите земји низ кои марширавме, со Вашето почитување на правата и имотот на другите, Вие секогаш покажавте дека не сте војници само да се одбраниме, туку способни и подготвени и да се браниме и да освојуваме.

Веќе ја освоивте брилијантната р

read more »