Ambient on/off

Join the new world

 

XRooM13_29: ONE na kolenih, Švedi v problemih!

Day 1,530, 16:26 Published in Slovenia Argentina by SIKARSIV tokratni izdaji XRooM13 si preberite več o dogajanju v:

1. ZAHODNA EVROPA
2. VZHODNA EVROPA in BALKAN
3. SEVERNA EVROPADo nedavnega izbrisani Španci, so se zopet pojavili na mapi. Namesto ZDA, pa je čast njihovega NE-ja, pripadla Braziliji, ki težje parira uporniškim Špancem. Po obrambi Murcie in zavzetju Extremadure, sledi izguba iniciative na Kanarskih otokih, ter brazilsko zavzetje Andaluzije. Špancem kljub delnim uspehom pri osvobajanju lastnih regij ne kaže nič kaj dobrega. V prejšnjih izdajah smo že pisali in govorili o prebegih Hrvaške in Romunije iz originalnih regij, in vprašanje je zakaj se Španija ne uči na dobrih-zglednih primerih, ter jim sledi. Španci namreč na svojih mejah nimajo niti ene prijateljske države, in edina rešitev, ki jim preostane, je prebeg, ki bi lahko izgledal nekako takole:
Prva napaka, ki jo je zagrešila Španija, je hitri NE na Brazilijo. Tu bi se morali Španci (tudi ONE prioriteta mogoče) osredotočiti na osvobajanje Katalonije in Balearov, s čimer bi bili Brazilci in ZDA od Balearov oddaljeni eno regijo oz. več kot 24h, ki bi jih Španci potrebovali za NE na Italijo (v soseski je najvarnejša, ter najbližje zavezniškim državam). Po sprejetju NE, bi moral slediti takojšen napad na Sardinijo, ter naprej na Lazio, Sardinijo pa bi RW-jali (takoj po osvojitvi Lazia), ter s tem onemogočili Braziliji ali ZDA prihod na Apeninski polotok. Po osvojitvi Lazija so možnosti odprte. Lahko bi si skupaj z Makedonci in nami, razdelili celotno Italijo, ter kasneje, skupaj s Srbi in Madžari naredili ofenzivo na Hrvaško (z zavzetjem Apulije), ali pa z Makedonijo v ofenzivo na Grčijo, ki bi v primeru uspehov, Špancem omogočil prehod v Afriko in na Arabski polotok.Bi lahko v bodoče pričakovali tako sliko na Apeninih?Stanje drugod po Zahodni Evropi ni nič kaj drugačno. Portugalci so brez okupirane regije, ZDA imajo še vedno najete regije Francije, ki prav tako drži jug VB pod svojo okupacijo, odpravili pa so se tudi na avanturo proti Makedoncem v Italiji, ter osvojili Toskano (8:0) in Lazio. Francoski naslednji NE leti na nas in je predlog samovoljnega kongresnika, ki ne bo izglasovan. Britanci, tudi pred kratkim izbrisani s strani Irske, Kanade in Francije, so se prek RW-jev v irsko okupiranih regijah znova pojavili na mapi, ter takoj NE-jali taiste, v bitki za Louth pa vodijo 5-1. Belgijci in Nizozemci uživajo v popolni suverenosti.

V rubriki Vzhodna Evropa, začnimo z dogajanjem v naši soseščini. Potem, ko so se Čehi znova pojavili na mapi, ter začeli podpisovati mpp-jev, smo bili mišljenja, da je to konec češko-slovaške zaveze in konfederacije, a smo se zmotili. Kolikor je razumeti prevode google translatora v tem članku, so imeli nekakšen referendum za federacijo, ki pa s strani Čehov, ni dobil zadostne večine? Referendum gor ali dol, Slovaki ponovno zavzemajo Češko, Čehom pa obljubijo Northern Bohemio za potrebe kongresnih volitev, ter povrnitev vsega golda, ki se je čuval v federaciji, v zameno za neaktivnost v RW-jih proti Avstriji (Southern Bohemia se bo obdržala za swap) in Slovaški. Čehi prav tako obljubljajo le 2 mpp-ja, ki jih nimajo Slovaki.


Nemci so večinsko sprejeli mirovni sporazum s Poljaki, še naprej pa so očitno v konfederaciji z Danci, njihove norveške regije pa jim veselo prevzemajo Finci. Ofenzivi na Madžarskem se je priključila še Ukrajina, ki je s pomočjo zaveznikov osvojila SV del države (Northern Great Plain in Northern Hungary, obe z 8-0) in na veliko začudenje, zanesljivo branijo tudi RW –je. Verjetno gre tu za strategijo Madžarov, ki se ne želijo znebiti Ukrajincev, temveč jim omogočiti napad na Southern Great Plain, s čimer bi Ukrajinci zaprli dostop do madžarskih regij lastnim zaveznikom Romunom, ki v RW-ju gubijo Centralno Madžarsko (6-2), ki pa bežijo v Central Transdanubio (trenutno 1:0). Bolgari še vedno držijo najete regije v Ukrajini.


Poljaki po sporazumu z Nemci , ki jim prinaša tri dodatne bonuse(fruit, iron in aluminij), hitijo na pomoč Švedom, ki so v velikih škripcih, ter včeraj NE-jajo Ruse (39 za, 1 proti). Toda zgodba dobi svoj epilog, ko si eden izmed Poljakov zaželi švedsko državljanstvo, na njihovih irc kanalih pa taisti doživi hladen tuš, v obliki nacionalnih žalitev (menda so Poljaki sinonim za črno delo in pomožna hišna opravila na Švedskem). In kaj je posledica žalitev? Skupina užaljenih Poljakov udarja proti Švedom, za Ruse, ter hkrati poziva na ignore NE-ja z Rusi (kaj podobnosti s Kosovskim referendumom?). Več o napetih Švedsko-Poljskih odnosih si preberite na sledeči povezavi.
Nadaljujmo s Srbijo, ki se je po novem izbrisu znova pobrala na noge, ter uspešno RW-jala okupirane regije s strani Hrvaške, BiH in Bolgarije. Kmalu po vnovični osvoboditvi, jih je pričakal hrvaški NE, sami pa so svojega prihranili za BiH, ter v svojem slogu osvojili Brčko in East Srpska Republic z 8-0, dobro pa jim pa kaže tudi proti Hrvatom, ki napadajo Brčko (trenutno 5-3 za Srbe). Makedonci, o katerih smo že govorili, so že izgubili vse okupirane regije v Italiji, iz rok pa jim je spolzela tudi Albanian Coast. Makedonci so se prav tako izognili grškemu in bolgarskemu NE-ju, vprašanje pa je ali je šlo za distrakcijo TEDEN-a, ali pa so v ozadju bili kakšni politični dogovori. Makedonci morajo hitro pozabiti na neuspehe, takoj NE-jati Albance, ter zopet preizkusiti svojo srečo v Italiji. Grki in Bolgari v tem delu sveta uživajo v ekonomskih sadovih okupiranih regij.

Dogajanja na Severu smo se že dotaknili, ko smo govorili o Poljsko-Švedski. Omenimo še, da je rusko-finska naveza trenutni vladar evropskega severa, saj so dosedanje vladarje Švede okupirali v celoti. Švedom ne gre na roko niti trenutni diplomatski kiks s Poljaki, tako, da ostaja vprašanje kako se bo zgodba razpletla. Švedi se brez pomoči zaveznikov ne bodo mogli osvoboditi, poleg Poljakov pa skrbi pasivnost ABC-ja, ki očitno ne želi odpreti niti manjši damage drain, da bi Švedom dali vsaj malo možnosti. Pogumni Estonci, ki so do nedavnega terorizirali močnejšo Finsko, Litva, ki je podpisala mirovni sporazum z Belorusi, ter Rusom predala dve lastni regiji, in ne pozabimo še na Latvijo, ki je sicer predlagala NE na Ruse (23 za, 14 proti), vendar zaradi nezadostne večine, predlog ni bil sprejet. Celotno zavezništvo ABC brez NE-ja? Taka politika ne bo nekoč drzne Baltske države pripeljala nikamor, saj smo že priče, dolgočasju v obliki impeechmentov in celo latvijskemu NE-ju na zaveznico Estonijo. Rešitev za območje je več kot očitna, večja aktivacija ABC-ja, ter večja poljska angažiranost, ki sicer delajo na tem.Za XRooM13 iz Stockholma, SIKARSI!Za večjo informativnost sem vam pripravil vse pomembnejše bližnjice na enem mestu. S klikom na zastavico se vam pokažejo najbolje ocenjeni članki v tej državi, s klikom na ime države pa najnovejši članki v državi. Ostale bližnjice so poimenovane. Upam da vam bodo bližnjice koristile tako kot meni.


Albania-NE- Administration - Economy


Argentina-NE-Administration-Economy
Australia-NE- Administration - Economy
Austria-NE- Administration - Economy
Belarus -NE- Administration - Economy
Belgium-NE- Administration - Economy
Bolivia-NE-Administration-Economy
Bosnia-Herzegovina-NE-Administration-Economy
Brazil-NE-Administration-Economy
Bulgaria-NE-Administration-Economy
Canada-NE-Administration-Economy
Chile-NE-Administration-Economy
China-NE-Administration-Economy
Colombia-NE-Administration-Economy
Croatia-NE-Administration-Economy
Cyprus -NE-Administration-Economy
Czech-Republic -NE-Administration-Economy
Denmark -NE-Administration-Economy
Egypt -NE-Administration-Economy
Estonia -NE-Administration-Economy
Finland -NE-Administration-Economy
France -NE-Administration-Economy
Germany -NE-Administration-Economy
Greece -NE-Administration-Economy
Hungary -NE-Administration-Economy
India -NE-Administration-Economy
Indonesia -NE-Administration-Economy
Iran -NE-Administration-Economy
Ireland -NE-Administration-Economy
Israel -NE-Administration-Economy
Italy -NE-Administration-Economy
Japan -NE-Administration-Economy
Latvia -NE-Administration-Economy
Lithuania -NE-Administration-Economy
Malaysia -NE-Administration-Economy
Mexico -NE-Administration-Economy
Montenegro -NE-Administration-Economy
Netherlands -NE-Administration-Economy
New-Zealand -NE-Administration-Economy
North-Korea -NE-Administration-Economy
Norway -NE-Administration-Economy
Pakistan -NE-Administration-Economy
Paraguay -NE-Administration-Economy
Peru -NE-Administration-Economy
Philippines -NE-Administration-Economy
Poland -NE-Administration-Economy
Portugal -NE-Administration-Economy
Taiwan -NE-Administration-Economy
Macedonia -NE-Administration-Economy
Moldova -NE-Administration-Economy
Romania -NE-Administration-Economy
Russia -NE-Administration-Economy
Saudi-Arabia -NE-Administration-Economy
Serbia -NE-Administration-Economy
Slovakia -NE-Administration-Economy
Slovenia -NE-Administration-Economy
South-Africa -NE-Administration-Economy
South-Korea -NE-Administration-Economy
Spain -NE-Administration-Economy
Sweden -NE-Administration-Economy
Switzerland -NE-Administration-Economy
Thailand -NE-Administration-Economy
Turkey -NE-Administration-Economy
Ukraine -NE-Administration-Economy
United-Arab-Emirates -NE-Administration-Economy
United-Kingdom -NE-Administration-Economy
Uruguay -NE-Administration-Economy
USA -NE-Administration-Economy
Venezuela -NE-Administration-Economy


 

Comments

Ice Killa
Ice Killa Day 1,530, 16:39

Zanimivo.

mufekk
mufekk Day 1,530, 16:55

naaaj , kot vedno! v.3

ogi75
ogi75 Day 1,530, 17:09

odličen članek
v

ybox
ybox Day 1,530, 17:47

super

M O R R O N C I T O
M O R R O N C I T O Day 1,530, 18:42

vote

xdxm
xdxm Day 1,531, 00:46

vote CSFR are still exist

Solinar
Solinar Day 1,531, 02:21

Lepo opisal

Vote

thestrummer
thestrummer Day 1,531, 02:40

v31,sub 530

Tauru5
Tauru5 Day 1,531, 04:45

vote

tiln
tiln Day 1,531, 04:51

vote itak

shawkcn
shawkcn Day 1,531, 06:36

Here is the Chinese version of this great article:
http://www.erepublik.com/en/article/-one-1-1956467/1/20

ShadowMJ
ShadowMJ Day 1,531, 06:50

v

Sicarius
Sicarius Day 1,531, 06:54

V

iqxy55
iqxy55 Day 1,531, 07:58

vote, dober članek!

Igor Gregor
Igor Gregor Day 1,531, 08:46

Incredibile !
Zdaj mi je jasno, zakaj Howly ne piše več takih člankov, ker nekdo jih piše bolje od njega 😉
Vote! Bravo!

cvicekk
cvicekk Day 1,531, 10:14

hvala za podroben opis stanja in tudi za-vsaj po mojem- korektno analizo.....

zanimivo branje; vote....
lp,m

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.