Ambient on/off

Join the new world

 

Propunere de lege... in sfarsit!!!

Day 1,837, 02:35 Published in Romania Romania by Alegretto

Prieteni, uite-o lege care zace cam demult prin sertare și acum necesită de urgență o actualizare: salariul minim de 20 ron. Mie mi se pare absurdă situația, atâta timp cât salariul maxim pe care sunt dispuși angajatorii să-l plătească este cam tot pe-acolo. Adică acum avem salariul minim egal cu cel maxim... bună treabă!

Discuțiile economice se învârt de obicei în jurul posibilităților statului de a câștiga mai mult sau mai puțin dar avantajele maxime vin dintr-o stare de echilibru dificil de descris în câteva cuvinte. Vrem ca statul care încasează impozite să caștige dar vrem și ca cetățeanul care le platește sa fie în avantaj. Vrem un patron cu profit dar vrem și salarii mari pentru cei angajati. Vrem prețuri mici pentru cei care cumpară dar și prețuri mari pentru cei care vând. Vrem să avem o piață scumpă pentru export dar și o piață ieftină pentru import. Vrem abundență mare de produse pentru cei care cumpară dar și concurență mică pentru cei care vând. Vrem materia primă și ieftină, dar și scumpă.

Așa că orice comentariu în avantajul unuia sau al altuia dintre cei mentionați este corect și adevărat. Însă cuvântul de ordine în economie este și va rămâne ECHILIBRUL. Niciodată intervenția brutală a legislativului nu va reuși un echilibru real și avantajos așa că hai să lăsăm piața să-și facă treaba și ”mâna invizibilă” să poată lucra.De fapt modulul economic a devenit rigid și neatrăgător odată cu intervențiile lui Plato pe piața liberă, trasformând un modul foarte dinamic într-unul lipsit de atractivitate. Îmi amintesc cu plăcere de lupta pe ofertele de angajare, de atenția pe care o acordam ajustării salariilor și de rapiditatea cu care trebuia să dai afară pe ăia care te furau, de campaniile de angajare în firmele din țările dușmane și lucrul la comandă cu energie foarte mică... eheeee, vremuri demult apuse.

Era zilele astea pe chatul congresului Fagiani, congresmann la The Matza Party care insista să scădem salariul minim dar nu prea avea cu cine să discute serios acolo. Am preluat ideea și am supus-o dezbaterii colegilor mei de la Partidul Liberal. Sigur că, liberali fiind, ideea a fost susținută de toată lumea. Discuția s-a purtat undeva pe la coborârea salariului minim între 1 și 5 ron. Ne-am oprit undeva la 2 ron conform cu propunerea colegului nostru Kelstein, congressman de la Romanian Tea Party.
Nu cred că se va întampla căci avem congresmani responsabili dar dacă propunerea de lege la nivelul de 2 ron salariul minim nu trece de votul congresului, presupun că asta se va datora doar nivelului de scădere nu și ideii de a scadea, așa că vom propune o nouă lege cu scădere undeva între 5-8 ron și vom mai ajusta încă odată salariul minim în legislația viitoare.

Si ca să încheiem într-un ton pozitiv și motivant, vă anunț că la alegerile pentru președinte, de Mos Niculae, Partidul Liberal vine cu surprize mari. Cine știe istorie, știe și cine este Alexandru cel Mare așa că vom avea un Craciun anul acesta plin de bucurie!!


LATE EDIT: același subiect este dezbătut și aici:
http://www.erepublik.com/en/article/mana-invizibila-2167380/1/20
Legea în curs de votare: http://www.erepublik.com/en/main/law/Romania/120094

 

Comments

googoodoll
googoodoll Day 1,837, 02:58

PL trebuie sa isi mentina traditia in a devaliza statul prin orice metode.

Lauri Allan Torni
Lauri Allan Torni Day 1,837, 03:01

Salariul minim trebuie modificat de mult timp.. majoritatea patronilor prefera sa nu mai produca sau sa produca la randament minim.. decat sa dea salarii aiurea..

Multi patroni si-au schimbat cetateniile pentru a putea si castiga de pe urma firmelor pe care le au.

Propunerea de schimbare o astept cu interes si cred ca un salariu minim de 5 Ron este suficient.

Probabil piata se va stabiliza undeva la 17 18 ron dupa cateva zile..

adrian11
adrian11 Day 1,837, 03:15

PL trebuie sa isi mentina traditia in a devaliza statul prin orice metode.

+1

btw: slab articol ai scris lego... ca tre sa stie lumea ca esti lego... dupa ce-ai vandut contul. e necesar sa revina aleg... pardon lego-kun la butoane asa ca votati PL!

ionutzd
ionutzd Day 1,837, 03:22

trebuia propusa scaderea de mult timp ...

OFF TOPIC:

[12:59] <+Alegretto> statul va castiga indiferent de situatie pentru ca piata regleaza oricum. Pe termen scurt castiga cu interventiile statului in favoarea lui dar pe termen lung pierde foarte mult cu interventiile astea
[13:12] <+Alegretto> foarte putin robabil dar e posibil ca scaderea salariului minim sa faca salariile mai mari...

Kelstein
Kelstein Day 1,837, 03:22

@adrian 11: nu te-ai plictisit de aceasi poezie? Lego Lego Lego? - cu ce devalizeaza statul aceasta propunere as vrea si eu sa inteleg ca sa stiu daca sustin sau nu sustin aceasta lege - asta inseamna un debate adrian11 nu arunci 2 replici si gata iti incepi poezia o7 (chiar astept un argument - ca tanar congresman vreau sa inteleg de ce e x sau y)

ionutzd
ionutzd Day 1,837, 03:23

[13:13] <naufragiatu> Alegretto cum ar putea micsorarea salariului minim sa ridice salariul de pe piata?
[13:13] <+Alegretto> atitudinea si increderea oamenilor, daca le bagi in ecuatie, poate sa-ti dea asta
[13:14] <+Alegretto> si mai avem o solutie: sa il atacam pe Plato toate unitatile militare, la comanda

SUBLIM !!! n-am mai ras atat de... nu-mi amintesc de cand 😁)

Lauri Allan Torni
Lauri Allan Torni Day 1,837, 03:34

ionutz nu toti avem clone ca sa ne intretinem firmele.. sau voturile..

asa ca ori ne luam alta cetatenie.. ori cautam solutii

1366613
1366613 Day 1,837, 03:34

"Libertatea pietei si a initiativei " este sloganul capitalismului. "Economie controlata de stat" e cea a socialismului. Alegeti !

ionutzd
ionutzd Day 1,837, 03:37

Joao, primul rand l-ai citit ? 🙂 am scris negru pe alb ca sustin pe deplin ideea reducerii salariului. Castigul statului din impozitul pe salarii este neglijabil comparativ cu beneficiile aduse UM-urilor de un salariu minim la un nivel de maxim 5 cc.

Lauri Allan Torni
Lauri Allan Torni Day 1,837, 03:39

unitatile militare nu au nici o treaba cu ero.. cand vine vorba de firme.. toate firmele sunt pe useri cu cetatenie chineza.. sau altele cu bonusuri 100%

ionutzd
ionutzd Day 1,837, 03:41

La momentul la care s-a ridicat salariul minim la 20 cc, GN avea inca firme in RO (nu stiu acum cum sta exact), Penguin Army are firme in RO aproape sigur (dat fiind ca Vircati nu poate emigra si sigur are ceva firme ale UM-ului)... si probabil ca mai exista cazuri de-astea. Nu stau sa monitorizez UM-urile si firmele lor.

Kelstein
Kelstein Day 1,837, 03:44

@JoaoSatan: are dreptate ionutzd nu e regula generala ca toata lumea are firmele afara din RO 🙂

Gooffree
Gooffree Day 1,837, 03:44

E trist cum încerci să pornești o discuție și primești răspunsuri de genul:
„PL trebuie sa isi mentina traditia in a devaliza statul prin orice metode” si btw: „slab articol ai scris lego... ca tre sa stie lumea ca esti lego..”

Propuneți voi ceva mai bun. Atât am putut noi.

Gooffree
Gooffree Day 1,837, 03:46

Trăind în trecut, uităm să ne bucurăm de prezent.
Și chiar de-ar fi proastă propunerea, măcar încercăm să jucăm jocul ăsta.

Gooffree
Gooffree Day 1,837, 03:51

Chiar mă întreb câteodată cum de încape atâta ură în unele persoane : (

adrian11
adrian11 Day 1,837, 03:52

din pacate e adevarat gooffree, mai ales cand e vorba de lego care a furat de atatea ori incat am uitat + ca nush de ce trebuie sa "dezbati" o chestie care e logica si evindenta. IS f mult um-uri care au firme in ero si salariile mari ii incurca(la fel ca si pe cei din IC). Nush cine a propus legea aia da mnoah... Iar faza cu banii la buget e veche... pentru ca atata vreme cat voi indepartati platitorii de taxe din romania.... e clar ca n-o sa fie bani la buget

adrian11
adrian11 Day 1,837, 03:54

P.s. ca sa inteleaga si liberalii(unii) bunul simt nu inseamna sa taci si sa pupi in K00rr cum credeti voi(unii), dar cred ca voua va place sa fiti trollati, iar vreau sa va transmit ceva:


Un The Manele Party-st nu voteaza niciodata PL, cum niciodata un "liberal" nu voteaza un The Manele Partyst, iar lista poate continua. In romania nu exista si nu va exista niciodata conlucrare adevarata la nivel politic, pentru ca actuala clasa politica e mizerabilia!

googoodoll
googoodoll Day 1,837, 03:55

Mda, curioasa atitudine. Allegretto spunea aseara ca legea ar putea face jocul mai interesant?! 😐
Dai legi in avantajul statului, nu ca sa faci jocul mai "interesant".

adrian11
adrian11 Day 1,837, 03:56

Articolele astea pe care le scoate lego(sub acoperire) nu is nimic altceva decat subiect de troll. Nush de ce nu v-ati dat seama pana acum. Iar din pacate, PL revine in trecut, la aceleasi mizerii si acum vad ca va luptati sa detronati Manelistii, la ceea ce inseamna bun simt(adica lipsa lui)

Kelstein
Kelstein Day 1,837, 03:56

@adrian11: putem incerca sa conlucram si sa dezvoltam o clasa politica noua decat sa repetam aceasi poezie odata si inca odata si inca odata si inca odata si inca odata si inca odata....

adrian11
adrian11 Day 1,837, 03:58

klestein, mi-ai demonstrat si tu cat si lego, joao, adiemus, etc. mi-ati demonstrat ca puteti NOT!

asa ca astea is poezii, iar atata vreme cat puneti un hot din nou la butoane(lego) sub alt cont, ce schimbare e asta?

Kelstein
Kelstein Day 1,837, 04:01

da ce am facut eu de ti-am demonstat asta? eu sunt nou in politica vino cu argumente clare nu aceasi poezie: cu ce ti-am demonstart eu, joao, adiemus, ETC? fiecare la rand fiecare motiv nu simpla apartenenta a unui partid/UM/grup

Gooffree
Gooffree Day 1,837, 04:01

googoodoll, statul e format din cetățeni, iar dacă cetățenii pleacă din joc sau din România, care mai e avantajul statului?
Jocul ăsta se bazează pe numere mari de cetățeni. Un impozit mic, de la un număr mare de oameni este mai bun decât un impozit mare la un număr mic, chiar de-ar aduce mai puțini bani la stat.
Asta pentru că cetățenii ăia luptă, scriu, se implică în politică, iau medalii...
E un joc până la urmă și din când în când interacțiune cu alți oameni.

Black Amorphis
Black Amorphis Day 1,837, 04:02

Succes in dezvolarea noii clase politice. Dar atentie la cuvantul NOU pentru ca se face referire la oameni care nu au mai fost in politica sau nu sunt manjiti. Personajele care si-au schimbat nick-urile sau au preluat alte conturi dupa furturi dovedite nu se pun la socoteala.

adrian11
adrian11 Day 1,837, 04:03

lasa ca stiti voi klestein, nu face pe prostu, io n-o sa ma complic cu lamuriri si alte treburi, va las pe voi sa demonstrati ca aveti bun simt...

pe masura ce timpul trece demonstrati acelasi lucru, iar daca nu stii ce-ai facut acu cateva zile insemana ca e grav...

Asa ca spor... la demonstrat bun simt.

Kelstein
Kelstein Day 1,837, 04:04

@Sherky +1

Kelstein
Kelstein Day 1,837, 04:06

CARE NOI? CE STIU EU? dovedesti clar ca nu ai argumente clare - esti ca si patronul acela de echipa de fotbal care striga BLAT BLAT BLAT dar cand vine vorba sa aduca dovezile incepe cu "lasa ca stiu ei" arata!, dezvaluie! adu dovezi! daca tot stii atat de multe distruge aceasta "clasa politica" pe care o urasti atat de mult - PS e KELSTEIN! nu klestein

Prim Imperator
Prim Imperator Day 1,837, 04:12

adrian11, in PM ne spuneati si tu si elbandido sa nu ne certam prin presa, ca vreti sa schimbati clasa politica, sa se faca ceva nou

Dupa care apareai in comentarii cu atacuri uneori stupide si, dupa cum spune si Kelstein mai sus, fara sa aduci vreo dovada. Dar te mandreai cat de tare se infierbanta X si Y pe care il atacasesi. Mai nou vad ca te-ai lasat de politica, cel putin la nivel prezenta in partid.

Acuze poate aduce oricine, dovezi aproape nimeni.

Prim Imperator
Prim Imperator Day 1,837, 04:12

PS: Astept sa-mi spui si mie ca sunt clona si mai ales a cui :😁

Kelstein
Kelstein Day 1,837, 04:15

Prim Imperator variaza problema:
Daca vorbesti cu adrian11 si nu esti de acord cu el esti clona lui Lego
Daca vorbesti cu zmeuny si nu esti de acord cu el esti clona Naufragiatu/Lego
Daca esti din Templierii esti clar clona
Daca esti din RU esti din nou clar clona
Daca esti prieten cu Ionutzd esti clar clona pt votat in matze si PTO

suntem patetici ca esocietate cu atatea stereotipuri sincer
weekend placut all o7

Kelstein
Kelstein Day 1,837, 04:21

http://www.erepublik.com/en/article/povestea-p-lincii-2166640/1/20 Dati si voi sub pana dezbateti legea sa primeasca omul medalia chiar o merita!

Alegretto
Alegretto Day 1,837, 04:32

@Sherky: lasa-l pe adrianu ala de 11 ani sa zica ce vrea... doar n-o sa-l crezi asa, una-doua.
Cand eram mic m-am jucat cu lego, doar n-o sa ajunga acum lego sa se joace cu mine, ce Dumnezeu?

Iar Lego, ca si adrian asta, nu are capacitatea sa lege frazele asa cum o fac eu. Vezi articolele mele de acum 2-3 ani si ai sa te convingi ca sunt scrise de aceeasi persoana.
Pana la urma cei care spun prostii se dovedesc a fi prosti, nu cei despre care se scriu prostii. 🙂

sutanu
sutanu Day 1,837, 05:03

Unii dintre voi sunteti chiar penibili: vorbiti de interesele jucatorilor, dar faptele voastre demonstreaza doar ca va urmariti propriile interese si nimic mai mult.
De cand e in interesul jucatorilor sa stai fara lupte timp de saptamani chiar luni bune ? Cand vad afirmatiile lui gooffree cu interesul jucatorilor sa fie impozite mici mai ca mi se face sila ... Ce ai facut tu sau altii sa scapati Romania de un presedinte inactiv si care nu a facut absolut nimic in mandatul lui ?

Tudor Jianu
Tudor Jianu Day 1,837, 05:06

Nu va trece!

sutanu
sutanu Day 1,837, 05:06

Vreti sa nu mai plece jucatorii in alte tari ? Pai e simplu: faceti in asa fel incat sa se merite sa sederea in Romania... iar chestia cu impozite mici, venituri mai mari e doar o simpla utopie... cineva care are multe firme intotdeauna va prefera tari cu bonusuri mari in locul tarilor cu bonusuri mici... Daca e asa rau la noi cum se face ca pretul armelor q1 si q2 e cel mai mic din tot jocul ? Iar la celelalte nivele nu e prea mare diferenta fata de tarile cu bonusuri importante

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,837, 05:30

Matza este de acord cu scedera salariului minim, dar ramane de discutat care este numarul cel mai adecvat. Statul ce parere are?
Nivelul actual al salariului minim nu a adus nici un fel de rezultate

TheYakuzini
TheYakuzini Day 1,837, 06:11

spamm pentru promovarea PL

Fedor DSD
Fedor DSD Day 1,837, 06:37

wall text, doar e perioada electorala... : )))
Wait, o sa avem un craciun... alexandru?
Naaaaissss
xDxD

Unregistered Citizen
Unregistered Citizen Day 1,837, 06:52

"Cine știe istorie, știe și cine este Alexandru cel Mare așa că vom avea un Craciun anul acesta plin de bucurie!!" Asta m-a uns pe suflet. 😃

On topic:
Daca luam in considerare nivelul preturilor de pe piata, eu cred ca un salariu minim de 20 RON ucide pur si simplu profitabilitatea firmelor, mai ales ca nici bonusurile de care dispunem nu sunt mari. Eu imi tin o parte din firme (nu multe nici alea) inchise pt ca imi genereaza pierderi. La un cost salarial mai mic, m-as gandi sa mai angajez

PaulTC
PaulTC Day 1,837, 06:52

Eu zic ca patronii sa faca toate salariile 1 ron, macar sa stim o treaba. Cum munceau clonele si soldatii pe vremuri in v1 🙂

giap
giap Day 1,837, 07:01

@adrian 11. Daca noua clasa politica ar fi reprezentata de zmeuNY sau de Gicutza, mai bine stam si ne rezumam la clonari si hoti cu state vechi

adrian11
adrian11 Day 1,837, 07:14

@ giap de-aia nu ma implic.... ca atata vreme cat exista clasa politica actuala nu merita!

Alegretto
Alegretto Day 1,837, 08:07

adrian te verific la coerenta:
Ce inseamna alta clasa politica? eu care nu m-am bagat de doi ani in politica acuma sunt clasa actuala sau cea noua?

Daca ai 11 ani nu-mi raspunde te rog si joaca-te in continuare. Mie-mi plac copii 🙂

Ciprian G
Ciprian G Day 1,837, 08:14

se pare ca unii ca adrian11 incearca sa iasa in evidenta dar neavand cu ce, se preteaza la acuzatii nefondate sperand sa-si faca imagine. din pacate pt el tot mai multi se implica in modulul politic si incep sa inteleaga cine sunt "papagali" .

Alegretto
Alegretto Day 1,837, 08:22

@TheYakuzini: orice articol pe care-l scriu eu intr-un fel sau altul va fi si o promovare PL. Nu sunt apolitic si nu sunt echidistant din acest punct de vedere. Si probabil nici n-o sa fiu vreodata.
Si nici tu. Daca scriu bine cumva nu trebuie neaparat sa ti se faca greata iar daca scriu rau sa te bucure.

Dar ai putea totusi sa apreciezi ca am spus ca ideea vine de la unul de la voi... nu crezi?

Bogdan Armand Sibrand
Bogdan Armand Sibrand Day 1,837, 08:33

strugurii iti sunt acri, adrian11

Black Amorphis
Black Amorphis Day 1,837, 08:36

@Alegretto: Eu nu te-am acuzat pe tine cu nimic. Nu trebuie sa te explici.

cristi4seby
cristi4seby Day 1,837, 08:40

nu sustin ideea , deoarece prin scaderea salariului minim se incurajeaza munca la negru si aduce prejudicii statului , care si asa are venituri mici, iar un stat care nu are bani la dispozitie o rezerva pt a putea ataca sau apara in orice moment , e un stat mort .. cam cum e al nostru momentan

de aceea , in caz ca se va da lege , eu personal voi vota NU la modificarea salariului minim

o7

Naufragiatu
Naufragiatu Day 1,837, 08:42

Bre Fedor, am inteles deja, o sa avem Craciun de Craciun, ajunge cu propaganda!

sutanu
sutanu Day 1,837, 09:12

Pai asta se si doreste: ca smecherasii cu clone sa faca profit la greu angajand-ule sa lucreze pt ei pt doar 1 ron ... si e greu pt ei sa faca ceva pozitiv pentru eRomania si pentru toti cetatenii ei, asa ca iar incearca doar sa isi promoveze interesele personale

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.