Hogyan foglaltuk el Erdélyt III. - A kocka el van vetve

Day 1,190, 13:35 Published in Hungary Hungary by Feherlofia Koppany
Hogyan foglaltuk el Erdélyt I. - Vihar előtti csend
Hogyan foglaltuk el Erdélyt II. - Veszedelmes viszonyokAz USA belépése az Ázsiai frontra alaposan megváltoztatta a fennálló stratégiai viszonyokat. Egyértelmű céljuk volt a Főnix három ázsiai vas régiójának elvétele. Liaoning Irántól, Karnataka Indonéziától és Heilongjiang tőlünk. Ennek a részletezésébe most nem mennék bele, a lényeg, hogy az amerikai vezetéssel a körülményekhez képest jó viszonyunk volt, az elnökkel Jewittel és a hadsereg vezetőjével Gaius Juliussal napi kapcsolatban álltam egy külön szobában.

Az iráni régió elvesztése elkerülhetetlen volt, Indonézia pedig végül harc nélkül feladta Karnatakát. A kínaiakkal való tárgyalások rendre eredménytelenül zárultak. Szerencsére Jewitt egyik komoly hibája miatt némi F5 nyomogatás után sikerült megelőznöm egy támadással ami azt jelentette, hogy átvettük a kezdeményezést a régióban és Heilongjiang körül ki tudtunk alakítani egy biztonsági zónát az amerikai területek átvételével.

Ez után az amerikaiaknak alaposan elvette a harci kedvét a fiaskó egy időre, illetve egyébként is szerették volna látni a románokat kicsit kínlódni, így ki tudtam harcolni egy törékeny tűzszünetet, hogy legalább egy hétig ne nagyon próbálkozzanak újra, amíg kicakkozzuk a románok szájaszélét, lejárt és némi rábeszélésre nem került megújításra az amerikai - román MPP sem.

Az ázsiai front viszonylagos stabilizálása mellett Európában is szükség volt a románokat támogató országok kivonására. A lengyelekkel volt a legegyszerűbb, egyszerűen megállapodtunk, hogy mi nem ütünk ellenük Németország offenzívája alatt, ők cserébe pedig szintén nem ütnek ellenünk. Ezt a megállapodást mindkét fél maradéktalanul betartotta, sokszor konfliktusokat vállalva a saját szövetségén belül is.

Hasonló megállapodás született a spanyolokkal, csak ott Franciaország volt az áldozat. A franciákat akkoriban mindenki utálta a játékban, így nagy problémát nem jelentett a dolog. A spanyolokkal viszont volt egyfajta kölcsönös bizalmatlanság, így az egyezség velük nem volt olyan tisztán betartott mint a lengyelekkel (néha egy két francia régiót felszabadítottunk, hogy tovább nyújtsuk a status quo-t), de nagy általánosságban velük sem köptünk egymás levesébe.

Románia megtámadásának előestéjén megkerestek a horvátok is, hogy amennyiben nem akadályozzuk a szlovéniai harcukat és Szlovénia eltörlését, ők sem fognak ellenünk ütni egy esetleges Heilongjiangi támadás során. Szlovéniát sajnos már semmilyen módon nem tudtuk megmenteni, ezért formálisan elfogadtam az ajánlatot, persze a horvátok nem tartották magukat hozzá.

A fentiek illetve a románok kifárasztása a bolgár offenzívájuk során megteremtett egy olyan helyzetet, mely bár akkor a sok hosszútávon összeegyeztethetetlen érdek miatt nem igen volt fenntartható, de adott pillanatban alapul szolgált egy sikeres kampányra Romániában, mely december 29-én indult meg és egy pillanat alatt összetörte a románok sérthetetlenségének mítoszát.

Folyt. köv.😛😛😛A következőkben olvashatjátok a reguláris Turul Század bemutatkozóját:


Századunk 2010. március elején alakult meg egy nagyobb baby boom után, a MATASZ-ból (Magyar Tartalékos Század) tovább lépni kívánó de a reg. századok belépési szintjét még el nem ért játékosokból. Első parancsnokunk peter81 (egyben a MATASZ parancsnoka is) volt aki az elején mentorálta a friss tiszteket. Ezután Vasvilla lett a század vezetője 30+ aktív tagunk állandoan volt de, néha meghaladtuk a 40-et is. Vasvilla után Rapovsky vette át a staféta botot, a V2 bevezetése elött kb 2 héttel azonban ő is lemondott, és én vettem át a parancsnokságot. A V2 ideje alatt minket is elért a létszám drasztikus megcsappanása ezt azóta is nyögjük. A seregen belüli aktivitási verseny alatt ami V2 végefelé volt a megmaradt játékosokkal igen jó eredményeket értünk el, gyakran megközelítettük a nagy létszámmal rendelkező erős századok teljesítményét, sőt volt hogy meg is vertük őket.

A Rising bukása után több játékos is visszatért, azóta a létszám változatlan. Nemsokára egy nagyobb bővítést tervezünk, mind gyáraink mind tagjaink számát szeretnénk növelni. Századunk szobájában (mibbiten a #turulszazad szoba) mindig is a családias jó hangulatú beszélgetések színhelye ahová szeretettel várunk mindenkit. Századunk tagjai közül többen voltak kongresszusi képviselők (minden hónapban egy kiválasztott tagot beszavazunk aki képviseli a századunkat), hadügyi államtitkár, hadügyminiszter helyettes, szociális államtitkár. A tagjaink aktívan kiveszik a részüket a csaták előtt (osztások a seregnek) és közben (tankajaink). Az új rendszerre való tekintettel ösztönözzük tagjainkat az önellátásra saját alapítású kenyér és búza gyárakkal. Melyekkel növeljük ütőképességüket valamint elősegítjük gyorsabb fejlődésüket.(Természetesen ez nem azt jelenti hogy ezen felül nem osztunk ellátmányt.)


Természetesen feltételek is vannak amik a századunk és a te érdekedet is szolgálja.

A századunkba való belépés feltétele a 750-as erőhatár, a századcégeink egyikében való munka a chates aktivitás, mert csak az ezen elvárásainknak megfelelők számíthatnak támogatásunkra, ami napi élelem vagy fegyver osztás. Persze a legfontosabb hogy hord a század avatarját. Tehát nincs más hátra mint hogy jelentkezz. Jelentkezni chat szobánkba (#turulszazad) vagy motorosnak írt levélben lehet.

A század tisztjei: motoros, Grof Jude, szaboandras, bmwm3csl, Rapovsky


Üdv,


Feherlo