Ambient on/off

Join the new world

 

[Fordítás] Kravenn/Thomas765: 1849-ik napi külpolitikai áttekintő

Day 1,849, 13:05 Published in Hungary Hungary by Anorna Sharnath

Sziasztok kedves olvasók.

Ma egy nagyszerű fordítást hozok nektek, amely a külpolitikai és katonai helyzetet elemzi. A cikk egy kicsit hosszú, azonban mindenképpen megéri elolvasni. A cikk első része az Egyesült Királyság és Litvánia barátságának történetéről szól, majd pár külpolitikai hírt olvashattok. A cikk második felében pedig a katonai helyzetről kaphattok egy kis áttekintőt.

Az eredeti cikket itt találhatjátok meg.


Most pedig következzen a fordítást. Eg kávét ajánlok a cikk mellé 🙂
Enjoy!
Sziasztok,

Ahogy, már korábban említettük, Kravenn és és én külön-külön dolgoztunk ezen a külügyi elemzésről szóló cikken, mivel mind a kettőn jártasak vagyunk ezekben a dolgokban. Ezért bizonyos részei ennek a cikknek általam vannak megírva, míg a többi Kravenn által. Ez egy eléggé hosszú cikk, így ha nem szeretnéd elovlasni az egészet, akkor egy kicsit kihívás lehet a dolog. Továbbá nyugodtan jelöljetek be minket barátnak. Kravenn jelenleg Nagy Britanniai állampolgár míg én Litvániában lakom.

Itt van egy régebbi cikkünk:
Az 1847-ik napi külügyi elemzés (angol)Litvánia

Sveika, eLietuva! Linkėjimai iš eUK. Hogy bemutatkozzam, Tamás a nevem és régebben én voltam Nagy Britannia elnöke. Ez a cikk egy külügyről szóló elemzés, melyet bárki elolvashat.

Mind kettőnk országa jó barát volt a múltban, barátok a jelenben és remélhetőleg barátok maradnak a jövőben is. Nem hinném, hogy országaink bármikor is ellenségei lettek volna egymásnak. Kravennel írott külügyi elemzés cikkünk miatt, egy kicsit bemutatnám a barátságunk történetét.

Az Egyesült Királyság (továbbiakban EK) és Litvánia között az ATLANTIS felbomlása előtt alig volt kommunikáció. Ez egyszerűen azért volt, mert akkoriban Litvánia még nem létezett a térképen. Az ország 2009. áprilisában jelent meg a játékban épp azelőtt, hogy az ATLANTIS felbomlott volna és az EK semleges külügyi álláspontra helyezkedett volna. Amikor Litvánia a PEACE GC-hez csatlakozott egy rövid időre az EK ellenségeivé válltak. Az EK-ban drámai külpolitikai irányváltás történt a Magyarországgal folytatott TW után, melynek az eredménye az Észak-Amerikai invázió volt. Az EK pedig nyáron csatlakozott a PEACE-hez. Azonban pár hónappal később a szövetség feloszlott, melynek poraiból feltámadt a Phoenix, melyben Litvánia és az EK alapító tagok voltak. Ekkoriban a Balti régió békés volt, ugyanis Oroszország és a többi balti állam egymás szövetségesei voltak. Az egyetlen problémát Lengyelország jelentette, mely EDEN tag volt. És a PHOENIX ugyan úgy nem szerette az EDEN-t, mint ahogy a CoTWO nem szereti most az EDEN-t.

Lettország azonban 2010 vége felé sajnos elhagyta a szövetséget, amely újra instabilitáshoz vezetett. A Phoenix szövetség decemberben összeomlott, ez azonban utat adott a Balti államok szövetségének létrejöttére, mely az ABC nevet viselte. Az EK eredetileg a TERRA-hoz csatlakozott. Mivel az ABC az EDENT leszámítva minden más szövetség felé semleges maradt nem jelentett problémát a két ország kapcsolatában. Az EK azonban kénytelen volt elhagyni a TERRA-t, amikor az az EDEN-hez csatlakozott. Ezek után az EK közelebbi kapcsolatok kiéptésére törekedett az ABC-vel és az ONE-al. Ekkoriban Finnország és Oroszország, valamint Lengyelország és Svédország egymás szövetségesei voltak. 2011 és 2012 eleje az ABC részéről azzal telt, hogy próbálták beszervezni az EK-t a szövetségbe, azonban az EK a svéd barátság miatt ezt nem tette meg. Ennek ellenére mindkét ország rendszeresen segítette a másikat és amikor kitört a háború Svédország és Litvánia között az EK a nem eredeti Svéd régiók elleni támadásokban MPP-ken keresztül igyekezett segíteni. Litvánia csatlakozása a CoT-hoz még közelebb hozta a két államot egymáshoz, bár az EK annak ellenére, hogy vannak barátai a CoT-ben (például Chile) mégis úg érzi, hogy a TWO-ban a helye.A TWO bejelenti az első HQ-t
Az újonnal létrejött TWO szövetség bejelentette az első HQ megalakulását, melybe a 6 tagország választott vezetőket. A cikk egy Magyar székhelyű orgból lett bejelenve, melyet minden bizonnyal erre a célra neveztek át.

A TWO első HQ-ja így néz ki:
Főtitkár: Mininuns
Legfelsőbb Parancsnok: Ostenburg Moravek Gyula
Külügyi Főtitkár: Talon Karrde
Res Publica Pact
Lengyelország, Fehéroroszország és Litvánia nemrégiben bejelentettek egy paktumot, mely a következőket tartalmazza:

1. Az összes tagállam kijelenti, hogy a kapcsolatok jaításán fog fáradozni, akár MPP-ket is kötnek az elkövetkezendő hónapokban, ha erre még nem került volna sor.

2. Az aláíró felek vállaják, hogy olyan történelmi jelentőségű eseményeken, melyek mindegyik tagország számára fontosak, valami közöset visznek véghez. Ilyen lehet például a Grünwaldi csata.

3. Az aláíró felek közös eseményeken vesznek részt. Például Lengyel kultúra napja Fehéroroszországban, vagy Litván kultúra napja Lengyelországban és hasonlók. Másodszor pedig együtt segítik a kezdő játékosokat.

4. The Res Publica Pact az első lépés a Közép-Kelet Európai együttműködéshez, melyet tovább szeretnének bővíteni a kormányok.

Ez Fehéroroszországot elmozdítja a pro-EDEN álláspontjáról egy sokkal semlegesebb álláspontra. Ugyan akkor egy biztonságosabb határt nyújt Litvánia és Fehéroroszország számára. Lengyelországnak pedig megvan a lehetősége arra, hogy olyan államokkal kössön szövetséget, amelyekkel a valóságban is erősek a kapcsolataik.Egyéb hírek

Az USA bejelentette, hogy nem fogja hagyni, hogy Franciaország elvesszen. Valószínáleg NE-t adnak Szerbiára, amint lesz közös határuk. Sokan úgy gondolják, hogy ezzel az elvesztett gumi régiójukat akarják visszaszerezni, melyet feladtak pár hónappal ezelőtt.
Spanyolország és Portugália megkezdték az egyeztetést egy NAP lehetőségéről. Azonban a kommentekből eléggé világos, hogy nagyon sokan ellene vannak.
Egy nemrégiben történt közvéleménykutatásból kiderült, hogy Albánia lakosságának a 68% támogatná az EDEN-ből való kilépést. Azonban Albánia CP-je kijelentette, hogy ha elhagynák az EDEN-t, nem lenne hová mennie az országnak és még rosszabb helyzetbe kerülne.
Ukrajnában egy népszavazás kezdődött arról, hogy elhadja-e az ország az EDEN-t.Ma három háború vívta ki az érdeklődésünket:
1- Lengyelország vs Törökország
2- Chíle vs Argentína
3- Brazília és ami történt Tajvannal

Lengyelország vs Törökország

A legutóbbi cikkemben kifejtettem, hogy Lengyelország határos Törökországgal, most pedig megnyerték a Black sea Coast of Turkey-i epikus csatát (85-80 Lengyelország javára). Ugyan akkor Törökország 3 nyersanyagrégiót veszített el, a csata közben indított RW-k miatt.


A helyzet Dec. 11-én, Lengyelország elveszíti Tauridát

A Törökország elleni csata idején Lengyelorságban is számos RW indult, azonban sikerült mindet megnyerniük. Hollandia és az EDEn elhatározta, hogy megnyomják Western Netherlands-i területet.
Hogy miért ott? Hát ez elég egyszerű: Azért, mert ez az egyetlen olyan régiója Lengyelországnak, ahol olajat termelnek. Jó pár tank elvesztése elég hátrányosan érintette volna a háborújukat.


Western Netherlands fontos Lengyelország számára az olaj miatt

December 7 és Január 7 között akár 72 órát is várhatunk, mielőtt megindul egy támadás. Ezért Lengyelország elodázta a csatája megkezdését az egyik török régió ellen. 24 órával a BSCOT régió elveszítése után Törökország RW-t indított a régióban és megnyerte azt, így visszaszerezte az őz régióját.
Azonban ugyan akkor Lengyelország megtámadott egy újabb török régiót (Eastern Anatolia) még mielőtt elveszítette volna az RW-t. Ezzel Lengyelország elveszítette a Török határát, mivel elveszítették Tauridát, amely most Ukrán kézen van.


Lengyelország elveszítette az RW-t BSCOT-ben, azonban a lengyel CP megtámadta Eastern Anatóliát (piros nyíl) míg a régió Lengyel kézen volt.
Mik lehetnek a lehetséges kimenetelei ennek a csatának?
Ha Lengyelország megnyeri az Eastern Anatoliai csatát, a háború tovább gfolytatódik.
Ha Törökország győz Eastern Anatoliában, akkor a háború véget ér, mivel nem lesz közös határ.

Egy édekesség: Bulgária úgy döntött, hogy megtámadja Törökországot. Elfogadták az NE-t és támadtak.

Chíle vs Argentína:

Itt nincs különösebb változás. Chíle megnyerte a háborút, és ezzel Argentínának nincs több kolóniáha.

Argentína sokáig uralta Dél-Amerikát, azonban most már Chíle a saját területükön fogja támadni őket.
Chílének ez nagy lehetőség: Miután többször is eltörölte őket Argentína, most visszafizethetik mindazt. Még nem szerezték vissza az eredeti régióikat, azonban megfosztották Argentínát az összes kolóniájuktól.


Cuyo : Az első eredeti Argentín régió Chílei támadás alatt.

Miután egy birodalommal rendelkezett Argentína, nagyon rossz lehet látni, hogy egy eredeti régiójuk áll támadás alatt. Chíle és barátai Cuyo régiót szemelték ki támadásra, mely az egyik vas régiója Argentínának.
Az Európai háborúk miatt, Chíle könnyen vezet a csatában: a cikk írásakor az állás 46-9.

Ha Chíle nyer, akkor tovább folytathatják a bosszúhadjáratot Argentína ellen. Argentína egyenlőre nem veszít bónuszt, még van máshol is vas régiója.
Ha valami csoda folytán Argentína mégis győzne, akkor visszavennék a kezdeményezést Chílétől.

Brazil és Taijvan:

Múlt héten, Tajvant támadás érte Brazília és az USA által. Brazília az elején nehezen jutott Ázsiai régióhoz, azonban az USA segített nekik.

Azonban az EDEN úgy döntött, hogy bosszantani fogja Brazíliát. Ezért Northern Cape-ben (Dél-Afrikai régió) egy RW-t indítottak, amelyet Brazília elveszített. Ezzel a vereséggel Brazília 4 bónuszt veszített el. Azonban nemsokára vissza is kapták, mikor Dél-Afrika NE-t adott Brazíliára.


EDEN RW-t indít a régióban és elvágja BRazíliát 4 bónusztól. Mára azonban a terület újra Brazil fennhatóság alatt van.


Tajvannal kapcsolatban elvágták magukat, mind Brazíliától, mind az USA-tól. Nincs tiovábbi közös határuk.

Az eredeti Tajvani régiók jelenleg az USA (Northern-, Eastern- és Central- Taiwan) és Brazília (Southern Taiwan) fennhatósága alatt állnak.


Tajvan eredeti régiói USA és Brazil megszállás alatt vannak.

Amint mondtam Tajvan megszökött. RW-t indítottak Kyushuban és felszabadították a régiót. Tajvan elveszítette az eredeti régióit, azonban a kolóniái háborítatlanok.


Tajvan elvágja a határokat a kólóniáitól. Ezért visszaadták Japánnak Kushut.

Harci összefoglaló:


Lengyelország vs Törökország:
- Lengyelország egy epikus csatát nyert BSCOT-nél Törökország ellen.
- Törökország további két régiót veszített RW-k miatt.
- Az EDEN erők megpróbálták elvgáni Lengyelországot az Olajtól, azonban ez nem sikerült nekik. Lengyelország továbbra is 10/10-en van.
- Lengyelország elveszítette a határt Törökországhoz. A határ Taurida volt, amelyet felszabadítottak.
- Törökország sikeres RW-t indít BSCOT-ban.
- Az RW vége előtt Lengyelország megtámadja Eastern Anatoliát.
- Ha Lengyelország nyer: Folytatódik a háború.
- Ha Törökország nyer: A háborúnak vége.
- Bulgária támadást indított Törökország ellen.


Chíle vs Argentína:
- Chíle most megfizeti a sok bosszúságot Argentínának.
- Chíle az első eredeti Argentín régiót támadta meg.
- A Lengyel-Török háború miatt könnyű győzelem.
- Ha Chíle nyer: Tovább folytatják a büntető hadjáratot.
- Argentína egyenlőrenem veszíthet bónuszt.
- Ha Argentína nyerne (ami nag meglepetés lenne): visszaszerzik a kezdeményezést.


Brazília és Tajvan:
- Brazília egy eredeti Tajvani régiót nyert (Southern Taiwan)
- Az USA 3 eredeti Tajvani régiót szerzett meg (Northern-, Eastern- és Central-Taiwan)
- EDEN sikeres RW-t indít Northern Cape-ben.
- Brazília 4 bónuszt veszít (2 fegyver és 2 kaja)
- Taiwan escaped from Brazil and USA (cutting border in Kyushu)
- Brazília visszaszerzi a bónuszokat (Dél-Afrika megtámadja őket.)
- Tajvannak 5 bónusza van, midnegyik a kolóniákon.


És ezzel a hosszadalmas cikk véget ér. Ha idáig eljutottál akkor azt hiszem megérte lefordítani.
Remélem nektek is tetszett a cikk.
További kellemes játékot kívánok nektek.

Tisztelettel,
Shiranui 94 

Comments

Satupad
Satupad Day 1,849, 13:07

o/

Marnemazove
Marnemazove Day 1,849, 13:14

Zsír!

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,849, 13:15

köszönöm a munkát! hihetetlen, hogy csak kérnem kell, és neki állsz megcsinálni. remek emberekkel vagyok körülvéve o7

karaj22
karaj22 Day 1,849, 13:17

< 3

CyberPRP
CyberPRP Day 1,849, 13:32

uhh szép meló, grat.
a cikk is elég kimerítő : D

denes1es
denes1es Day 1,849, 13:33

szta qva
hát nem apróztátok el...

G House
G House Day 1,849, 14:04

V+S
még ilyet!!! \o/

bencocel
bencocel Day 1,849, 14:10

o7, szép munka! V+S

Thomas765
Thomas765 Day 1,849, 14:13

o/ Voted

Niemand
Niemand Day 1,849, 16:28

Voted!

TheHUNSniper
TheHUNSniper Day 1,849, 17:26

Nagyon jó cikk lett

Kravenn
Kravenn Day 1,849, 18:44

Voted 🙂

Heidar
Heidar Day 1,849, 19:25

azigen vote

torres1992
torres1992 Day 1,849, 22:23

Gratula, szép fordítás! 66. sub voltam.

Sok sikert a továbbiakban! \o

szekely ostor
szekely ostor Day 1,849, 22:42

pálinka

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Day 1,850, 23:11

Nagyon jó végre értelmes, igényes cikket is látni
vote + sub

goobee
goobee Day 1,850, 23:59

vote+sub

Még-még-még!

AdmiraIis
AdmiraIis Day 1,850, 00:03

o7

Birkokiraly
Birkokiraly Day 1,850, 00:12

Jó cikk lett, köszi!

Hgmg
Hgmg Day 1,850, 01:52

jó vóte

moczok
moczok Day 1,850, 02:22

Sub, és gratulálok, ez szép munka volt. 🙂

Pocokmp3
Pocokmp3 Day 1,850, 05:18

megérte, köszi! 🙂

HerrComando
HerrComando Day 1,850, 11:40

köszi! nagyon jó cikk!

Alexdaemon
Alexdaemon Day 1,850, 13:15

Kiváló cikk!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.