Оттук-оттам

Day 4,309, 15:31 Published in Bulgaria France by Akaga

Не знам дали би бил интересен такъв формат, реших, че може и да е за някого - какво се случва тук и там, въз основа на публикации в пресата.Русия

Руснаците избраха за 4-ти пореден път Alextreme с 59.4%, но.. и го импийчнаха още станал-нестанал президент. Защо?

В отчетната си статия Алекстрем сам пише за това. Още в предизборната си статия бил писал, че е редно и членовете на кабинета да получават заплати. Министрите се отказали, обаче той.. понеже единствения му доход били медалите, а като президент му се налагало често да харчи ресурс за оправяне на стени и не му оставала щета за медали и започнал да мизерства. И решил да си изплати по 330к на месец, т.е. явно един милион.
Еми.. прав е човека май, обаче като разбрали руснаците и.. така както го избраха, така го и импийчнаха.
Жалко е, защото струва ми се бе добър като президент.Чили

Отчетна статия на предходното правителство, в което е написано:
"В Европа се оттеглихме този месец от Франция, помагайки на новото френско правителство да спечели референдума за напускането на предишния си съюз Hydra."

Звучи.. най-малкото странно. В момент когато не се знае Франция на къде е. Французин сподели,че просто изтеглянето на Чили и Аржентина от територията им, са поуспокоили френските граждани и с това са допринесли за гласуването за излизане от Хидра. А може би споменаването в статията е по-скоро злепоставящо Франция в очите на Астерия.Франция

Интервю с уважаван играч Etonip, многократен министър на финансите.
Етонип споменава, че голяма част от танковете им са се оказали в несигурна ситуация, защото много от тях са про-Коде, макар че, ако били избрали противололожния лагер, сигурно други танкове биха недоволствали.
Според него трябва да подържат неутралитета си в момента, за да не ги изтрият отново и че излизането от Хидра им дава повече възможности от преди.Ирландия

В кандидат-президентската статия на дон Кроата се прави наистина много задълбочен анализ на това, което е и това, което има да се прави. Дъ-ъълга статия, Стоич ряпа да яде..
Споменава се, че Ирландия не е добре, много играчи напуснали, много са отслабнали, в същото време се препират и спорят за всяко нещо. Призовава да се престанат с разправиите, кабинет и парламент да започнат да се отнасят с подобаващото уважение един към друг, както и към гражданите.
Вглъбени във вътрешните си проблеми, не са обръщали много внимание на съюза си (Code), а той - "Нашият съюз все още е фокусиран върху създаването на проблеми за Астерия навсякъде."
Ще се състредоточат в комуникацията, въздушните битки, искат да намалят ТВ-тата си /наобратно на всички останали/ и в последствие да проимат нови граждани 😉Португалия

Отчет на президента от последните 2 месеца Pisco Soares
Освен всичко останало, едно интересно наблюдение - "Конгресмените, всички, получават 5 злато за медала и повечето не правят абсолютно нищо! Министрите и онези, които помагат на правителството, не получават нищо, освен често обиди, а работят усилено!"

Кандидат-президентската статия на новоизбрания президент Yoradorc - още ТВ-та, акцент на авио битките, изясняване ситуацията с натресената им ТВ с Турция и Гърция (неофициален НАП).Сърбия

Статия от Nikol000
Според него проблема е в това, че Сърбия няма други ТВ-та освен една, но доста скъпа - с Хърватска.
"Сега дали ви харесва или не, но точно така, ние сме само един спаринг партньор за хърватите в настоящата ситуация. Видяхме, че хърватите дори ни освобождават след известно време, за да възстановят нашите региони. Защо? Ами това е тренировъчна война, но много скъпа тренировъчна война и ние нямаме друг избор, те имат."
Твърди, че това е твърде скъпа война, и предлага да изместят фокуса към съседни страни като Босна, Черна Гора и Албания, два месеца да им взимат медалите и на тях да им писне..
Но очевидно планът му не е присърце на сърбите, съдейки по изборните резултати.
Испания
Новият президент се е захванал с чистка и ремонт на кораба Испания, който бил изпочупен и мръсен.
В кандидат-президентската си статия заявява, че Испания се нуждае от шокова терапия.
Концентрация, съюз и всеобщо участие е мотото.

Прави съвет от 50 играча, чиято дума ще е закон. И още двама зам.председатели, представители на два различни свята, всеки с визията си и со отбор от по 23-ма човека. Ще разговарят, ще преговарят и ще публикуват всичко това..
Не знам за съжаление много за конфликта на Испания с Куба, но той е сред приоритетите на новото правителство. Някакви обвинения за кражби, предимно към испанци, емигрирали в Куба, макар че и новоизбрания президент е бил сред крадците в някакъв момент..
Също така се споменава, че ще разговарят с настоящите си съюзници, но ако не потръгне, няма да се прекланят пред никого. И ще започнат диалог с всички испано-американски страни, за да видят дали са възможни съюз и сътрудничество.Ами това е. Не твърдя, че е някаква представителна картина на света, просто наскоро излезлите статии.