Gina virgina (A)

Day 948, 05:46 Published in Romania USA by Ruminantus
Buna ziua!

Initiez un scurt serial de patru episoade despre cele patru femei pe care vom invatza in saptamanile urmatoare sa le iubim impreuna si pe ran😛
Gina virgina, Emma problema, Lana babana si Lisa... stupida.
Precum articolul anterior referitor la managemantul timpului si obligatia noastra de a alege intre o cariera civila si una militara, la fel si articolele ce vor urma vor fi mai pline de intrebari decat de raspunsuri si solutii.

Asadar sa intram pe terenul virgin al profesiei noastre viitoare: A. Gina virgina.

I. Introducere

De ce Gina? Pentru ca este tutoritza si responsabila cu educatia, cea care ne va determina profesia.
De ce virgina? Ea nu e virgina, dar noi vom fi. Pentru ca modulul economic modificat ne pune pe toti in fatza unui nou inceput.

Dezbaterea este valabila pentru toti cetatenii, indiferent de natura carierei alese: militara sau civila. Soldatilor de cariera posibil totusi sa le fie mai usor: foarte probabil ca vor primi indicatii in cadrul unitatilor militare in functie de specificul acestora si de capacitatea manageriala a comandantilor lor.

II. Informatiile de baza...

Trecerea la noul modul economic ne va pune ca angajati in urmatoarea situatie: vom avea o gramada de puncte de skill (corespunzatoare numarului de zile lucrate in viatza de pana acum in actualele manufacturing+land) pe care va trebui sa le distribuim in una sau mai multe din urmatoarele 11 profesii:

Producer, Marketing Manager, Project Manager, Carpenter, Builder


Architect, Engineer, Mechanic, Fitter, Technician


si Harvester, omu' cu picameru'.

Lamuriti?
Va cred 🙂

Pentru a putea sa ne alegem profesia trebuie sa stim cate ceva despre locul de munca si produsele companiilor in care vom lucra si, foarte important, legatura dintre munca noastra si caracteristicile bunurilor pe care le vom produce.

Structura produsului / ce caracteristica ofera / profesia producatoare

FOOD
Ingredients / Wellness / Producer
Packaging / Happiness / Marketing Manager

MOVING TICKETS
Paper / Wellness / Producer
Packaging / Happiness / Marketing Manager
Itinerary / Moving Distance / Project Manager

HOUSE
Roof / Wellness / Carpenter
Layout / Happiness / Architect
Walls / Durability / Builder

HOSPITAL
Roof / Wellness / Carpenter
Walls / Durability / Builder
Ambulances / Area of Effect / Project Manager

DEFENSE SYSTEM
Layout / Defense / Architect
Walls / Durability / Builder
Cannons / Area of Effect / Project Manager

ARME*
Attack / Engineer
Defense / Fitter
Durability / Mechanic
Damage / Technician

*Fiecare tip de arma (Tank, Air Unit, Rifle, Artillery) este compus din patru elemente care chiar daca se numesc diferit ofera aceleasi avantaje/caracteristici si sunt produse de aceleasi profesii, indiferent de arma.
Nefiind relevante pentru alegerea noastra nici nu le-am enumerat mai sus, incercand sa pastraz lucrurile cat mai simple.

MATERII PRIME
O singura profesie, cea de Harvester, este capabila sa produca/extraga/recolteze toata gama de resurse: Stone, Oil, Grain, Titanium, Iron. Acestea se folosesc la realizarea tuturor produselor complexe enumerate mai sus.


III. ...Iar apoi intrebarile

1. Investim toate punctele in aceeasi profesie pentru a avea o productivitate si respectiv un salariu corespunzator mai mare sau le investim in doua sau mai multe profesii pentru a fi mai usor adaptabili la modificarile de pe piatza de munca?

2. Spre ce domeniu sa ne orientam?

- Extractia de resurse primare? Intotdeauna va fi nevoie de ele iar noi vom fi calificati sa le extragem pe toate cinci cu una si aceeasi profesie: Harvester.
- Industria de armament? Daca nu vor mai fi soldati nu va mai fi jocul, deci atata timp cat va exista jocul va exista si cerere de arme pentru soldati. O piatza sigura dar fluctuanta in functie de aparitia si incetarea razboaielor. Profesiile: Engineer, Fitter, Mechanic, Technician.
- Consumabile casnice? Mancarea, casele si biletele sunt bunuri pe care cetatenii lumii le vor consuma in continuu. Orientarea catre o piata atat de mare este un pariu sigur. Dar si salariul va fi pe masura? Oare concurenta de pe piatza muncii din acest domeniu nu ne va lasa la cheremul patronilor?
- Consumabile strategice? O tzara activa precum Romania va construi si va folosi din plin obiective militare precum spitalele si Defense Systems. Cat de mare va fi insa cererea reala de muncitori in acest domeniu? Sigur vom avea acces la un loc de munca in industia de stat daca nu suntem prieteni cu guvernantii, ca deh, suntem in Romania.

3. Ce specializare alegem?

Engineer, Fitter, Mechanic, Technician?
Daca ne-am orientat catre industria de razboi trebuie sa ne intrebam care profesie corespunde produselor cu rata cea mai mare de consum? Aceasta este o intrebare la care ne vor raspunde patronii dupa ce vor ghici in mod stiintific cererea pentru diferitele caracterisici - Attack, Defense, Durability, Damage - ale armelor pe care le fabrica.
Aceste patru profesii ne permit sa muncim exclusiv in una din cele patru ramuri ale industriei de aparare: Tank, Air Unit, Rifle, Artillery (4 industrii, parte ale aceluiasi trunchi comun).

Builder?
Va avea de munca si in sistemul privat HOUSE cat si in ambele industrii de stat: HOSPITAL si DEFENSE SYSTEM (3 industrii).

Carpenter?
Acestia vor munci doar pentru HOUSE si HOSPITAL (2 industrii).

Architect?
Ca arhitecti vom putea lucra in firmele de HOUSE si cele de DEFENSE SYSTEM (2 industrii).

Producer, Marketing Manager?
Aceste doua specializari produc partile din FOOD si MOVING TICKETS corespunzatoare caracteristicilor de Wellness si Happiness (2 industrii).

Project Manager?
Acesta are de a face cu insusirea de acoperire geografica din firmele de MOVING TICKETS, HOSPITAL si DEFENSE SYSTEM (3 industrii).

Harvester?
In sectorul extractiv nu avem in ce sa ne specializam: competenta este generala pentru toate tipurile de resurse prime: Stone, Oil, Grain, Titanium, Iron (5 industrii, parte ale aceluiasi trunchi comun).


Poate ca am uitat sa spun ca indicatorii pe care ii urmarim sunt:

- capacitatea de a gasi usor un loc de munca
(cererea profesiei pe piatza muncii si versatilitate sector stat/privat)

- potentialul maxim al valorii salariului in domeniu
(cererea profesiei pe piatza muncii si valoarea si vanzarea produselor la a carei producere contibuiti)

- sigurantza locului de munca si stabilitatea salariului
(constantza consumului in industria respectiva vs. capacitatea patronilor de a produce pe stoc in perioadele cu cerere scazuta)

Succes in alegerea pe care o veti face!

* * *

Seria va continua cu articolul B: Emma problema

Cu stima,
Adiemus