Latar Belakang on/off

Tentang koran saya

Buka halaman Wiki

Весник во кој ќе ги прочитате најновите промени и официјални информации од eRepublik

Јужњачки маки јуначки [МЗИ]

35 Hari ke 3,423, 02:33 Diterbitkan di Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Analisis dan debat politik Analisis dan debat politikЗдраво на сите жители на МАКЕДОНСКАТА ИМПЕРИЈА.

Не знам дали е до времето, климата ли што ќе да е, ама што и правиме го правиме во јужни предели, вечна борба со југот на Балкан, па како амајл … lebih lanjut »

Излижано-плукнато [МЗИ]

31 Hari ke 3,351, 13:32 Diterbitkan di Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Analisis dan debat politik Analisis dan debat politikПодрав народе.

Во оваа статија сакам да ве информирам за новостите пред се на бојното поле во изминатава недела дена.

Пред да започнам со главната точка на статијата, сакам да ве потсетам за про … lebih lanjut »

Народноослободителни движења [МЗИ]

37 Hari ke 3,346, 07:07 Diterbitkan di Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Analisis dan debat politik Analisis dan debat politikПоздрав народе.

Во последниве недела дена се крена голема прашина, незадоволство, нетрпеливост, тролање, па дури и навреди и закани на лична основа, нешто што многу пати досега сме го виделе и можам … lebih lanjut »

Ред солзи, ред мрсули [МЗИ]

42 Hari ke 3,343, 07:44 Diterbitkan di Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Analisis dan debat politik Analisis dan debat politikПоздрав народе.

Бурна вечер поминавме вчера во режија на Хрватите и сега би сакал да ве информирам како и зошто дојде до сето тоа лудило и жестока војна.

Како започна се?

Ќе објаснам как … lebih lanjut »

Црн петок [МЗИ]

26 Hari ke 3,293, 05:00 Diterbitkan di Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Analisis dan debat politik Analisis dan debat politikПоздрав народе.

Денеска е ден кој сите го очекувавме со нетрпение, знаејќи дека не очекуваат голем број на попусти и изненадувања.Плато во прет … lebih lanjut »