Ambijent uključi/isključi

Join the new world

 

[МВнР] Кабинет и новини

Dan 1,844, 02:03 Objavljeno u Bulgaria Bugarska od Ministry of Foreign Affairs BG


Здравейте!

Първо, нека представя кабинета си за месец декември 🙂
МВнР: DarkMistressTheExecutrix
Зам. външен и Ръководител на ДК DontPanicPls
Зам. външен galenaandrea
Зам. външен The Graverobber
Стажант epssia
Стажант и помощник координатор за Министерството на войната Recalde a.k.a PacoX

Този път сме малко повече, но и изобилстваме от поставени цели. Относно ДК, DontPanicPls сам ще напише в някоя от статиите с отчети.
По-важното е да кажа, че продължаваме в същия дух що се отнася до отношенията ни с другите страни. С новите правителства идват и нови кадри, ще се постараем от ден 1 да има максимално добра координация и комуникация.

Ще организираме и проведем втора Международна посланическа среща (МПС 🙂 ). При първата имахме редица пропуски, които ще се погрижим този път да избегнем. Също така ще увеличим броя на поканените страни. Това ще стане във втората половина от месеца. Целта е обменяне на опит по отношение на външнополитическите въпроси- кой как събира информация, какви задачи се поставят на посланиците, колко са важни и улесняват ли работата на Министъра и подобни въпроси.

Тъй като този месец е неочаквано завладян от дамско присъствие във еВластта (поне аз не помня на веднъж да е имало толкова много дами Президенти, Външни министри и т.н.), ще направим поне една статия по темата, където ще ви ги представим, тяхната еИстория, политическо развитие и бъдещи планове.

Ще продължи поредицата относно гражданствата, дано наистина ви улесняваме така.Имам и още няколко идеи, но относно тях искам да говоря с няколко други Външни министри и да оценим има ли смисъл да се предприемат подобни действия и до каква степен това ще улесни работата ни.

Тази статия май ще стане ужасно дълга, но по някаква причина има достатъчно еСветовни новини и “клюки”, които пряко или косвено ни засягат.

Започвам веднага с ето тази статия относно конфликтите между Румъния и Украйна. За да не ви отегчавам в общи линии румънците негодуват срещу своите “братя” и много от действията им като за начало. Например фактът, че украинците смятат за доста голямо постижение, че не са се съгласили да пуснат закон за ЕВ срещу еРумъния (по предложение на унгарци). Също така румънците са обидени, че в този официален документ на ЕДЕН магически са ги забравили .. няма подпис.
Като цяло статията е доста интересна, с много препратки към други статии, документи и какво ли не.
Важното е да се знае, че отношенията между тях са доста обтегнати, карат се, а крайният резултат е отхвърляне на МПП-то.
Ще приключа темата с линк към една статия от украинската преса, която дава интересен анализ на победата на Президентските избори.

Новият Президент на Ирландия публикува първата си статия. най-интересното и касаещо нас нещо е обявяването на референдум там относно ЕДЕН. Ще решат дали да останат в съюза и да се опитат да “оправят” проблемните точки или просто да се присъединят в нов съюз. За целта в следващите дни ще излязат статии относно другите съществуващи съюзи в момента, за да могат ирландските граждани да преценят кое наистина е най-доброто решение за тях.
Интересното е, че малко след това бе пуснат и закон за импийчмънт (цък ), а ето какви мотиви посочва конгресменът, пуснал гласуването (цък).

Малко новини и от еИндия. Външният им министър излезе със статия, в която посочва за проблеми с наети региони (цък). В общи линии еКитай не са плащали от близо една година, въпреки че държат North-Eastern India. В статията има и препратка, където се обяснява как икономическото състояние на хърватите не било цветущо и за това им правят отстъпка за наетите региони...

Явно правим “пакости” на много места, тъй като една от най-видните бразилски личности ( Vigoncalves86) публикува статия, в която сеопитва да разясни как и защо отношенията им с еАржентина са се влошили. И, о чудо, и ние сме замесени 😃 Обяснява как нещата са се влошили след разходката ни в Южна Америка. За тези, които не помнят, тогава еБразилия не ни пусна за ЕВ, но все пак се биеше през МПП-то си с аржентинците. Това явно не е било достатъчно и са почнали да валят малко по-грозни думи. Естествено не си мислете, че сме ние единственият фактор. Тук се намесват и създаването на CTRL, войната на колумбийци и испанци, “тайни” планове на ЕДЕН... В аржентинската преса се появи нещо като отговор (превод на статията и добавени няколко щрихи от автора), но по-интересната част от нещата са в коментарите.

Нещо интересно и от еГермания. Направили са допитване там и гражданите са посочили с които страни биха искали еГермания да има сключено МПП. Тук можете да видите резултатите. Ако ни търсите нас, мноооого надолу в списъка сме, бият ни само сърби и македонци по нежелание, а няколко други сме с равни гласове (там сме посочени по-напред, поради азбучни причини). 😃Вече бившият Външен министър на еРусия предостави много интересен анализ за отношенията между САЩ, Бразилия, Русия и СОТ. А коментарите под статията подвигат вежди и усмивки 😃 oDdkID много добре посочва, че една от възможностите пред тези три страни е присъединяване към нас, но този път е много труден и трънлив. Нека не забравяме, че един от най-верните ни съюзници в момента е еСърбия, а сръбско-американските взаимоотношения не са се променили към по-добро последно време, Нека не забравяме, че те бяха и едно от основните причини за проблемите в CTRL. Тези 3 страни имат приятели общо взето и в трите съюза (кои по-близки, кои не). За момента сме се съсредоточили към общата азиатска цел (тайванците). След това... след това следва наистина сложната част. Интересна перспектива е възможността ако тези страни се присъединят, съюзът да стане доста шарен и конфликтен по редица въпроси и да се появят т. нар. “диктатори”. Хубаво е да прочетете коментарите под статията по този въпрос.

Турците се подготвят за война. В тази статия (има английска версия на написаното, спокойно) авторът споделя мислите си как това е план, чрез който поляците се опитват да стигнат до еКитай. Умуват кой ще вземе регионите им накрая и за какво ще са им. Също така споделя “тревожност” относно румънския въпрос и вътрешните конфликти в ЕДЕН.

Мисля да спра до тук 😃

DarkMistressTheExecutrix
Министър на външните работи
 

Komentari

Crash and Burn
Crash and Burn Dan 1,844, 02:42

Прв кој прочитал до крај изгледа 😃

Mr. Alex Great Dan 1,844, 02:44

Komentar izbrisan

lioshi
lioshi Dan 1,844, 02:47

o7

TIE-Fighter
TIE-Fighter Dan 1,844, 02:51

o7 Лека и УСПЕШНА работа !!

NO CARRIER
NO CARRIER Dan 1,844, 03:16

о7

VelikGogov
VelikGogov Dan 1,844, 03:20

Много добра статия!
"Тъй като този месец е неочаквано завладян от дамско присъствие във еВластта (поне аз не помня на веднъж да е имало толкова много дами Президенти, Външни министри и т.н.), ще направим поне една статия по темата, където ще ви ги представим, тяхната еИстория, политическо развитие и бъдещи планове." - искам и снимки на власт имащите дами : )

Krum III
Krum III Dan 1,844, 04:40

Страхотна статия! :😁

Mario Todorov
Mario Todorov Dan 1,844, 04:52

Много полезна статия!

Tervel 2
Tervel 2 Dan 1,844, 05:53

Доскоро някой страни бяха ,,орел ,рак и щука''-сега всички против еден.Докога-?.да се възползваме от това докато е време.

NKFV
NKFV Dan 1,844, 07:49

И нито дума за индонезийския закон за ЕВ срещу Хърватска?!
Срам и позор! Вън! Оставка!

Rokamball
Rokamball Dan 1,844, 07:55

Много добра статия!
"Тъй като този месец е неочаквано завладян от дамско присъствие във еВластта (поне аз не помня на веднъж да е имало толкова много дами Президенти, Външни министри и т.н.), ще направим поне една статия по темата, където ще ви ги представим, тяхната еИстория, политическо развитие и бъдещи планове." - искам и снимки на власт имащите дами : ) +11111111111

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Dan 1,844, 08:06

NKFV НЯМА цаци за теб! Точка!

VelikGogov
VelikGogov Dan 1,844, 08:29

Иначе индонезийците поне според мен направиха грешка с този закон, трябваше да изчакат поне ние да свършим с гърците. Сега всички по-силни от СОТ сме заети, а те сами няма как да се справят с Хърватска.

VelikGogov
VelikGogov Dan 1,844, 08:29

П.С.
DarkMistressTheExecutrix, а за мен ще има ли цаци ?

Mr yOdA
Mr yOdA Dan 1,844, 08:34

о7 Много добра статия

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Dan 1,844, 08:38

Който иска цаци, да вдига ръчичка хахахах

asperine90
asperine90 Dan 1,844, 08:44

o/

bancho22
bancho22 Dan 1,844, 08:53

o7

Zlo QQ
Zlo QQ Dan 1,844, 09:04

Браво .Такива статии ми връщат интереса към играта.

The pacoX
The pacoX Dan 1,844, 10:17

o/

b u c a
b u c a Dan 1,844, 15:57

Браво, перфектна работа на МВнР.

LitoII
LitoII Dan 1,844, 16:40

Изчерпателна, както винаги... а НКФВ да бара .. цаците си : D

didi210
didi210 Dan 1,844, 17:57

Крис, занемаряваш пиенето, разваляш се, а беше добро момче )))))))

Boyan
Boyan Dan 1,844, 20:25

bravo

 
Objavi svoj komentar

Što je ovo?

Čitaš članak koji je napisao građanin eRepublika, virtualne strateške igre za više igrača koja se temelji na stvarnim državama. Kreiraj svoj vlastiti lik i pomogni svojoj državi da stekne slavu, dok se ti dokazuješ u ulozi ratnog junaka, renomiranog izdavača ili financijskog stručnjaka.