Fond on/off

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(17) - Дојран

7 1,825 jour, 07:52 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Interactions sociales et divertissement Interactions sociales et divertissement

Дојран е град во југоисточниот дел на Република Македонија на брегот на Дојранското Езеро.

МКД
1.Историја:

Легенда (Дојрана мома убава 🙂

За Дојран постојат многу легенди и преданија. … en savoir plus »

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(16) - Гевгелија

9 1,823 jour, 10:14 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Interactions sociales et divertissement Interactions sociales et divertissement

Гевгелија е град во југоисточниот дел на Република Македонија сместена во Гевгелиско - валандовската котлина во непосредна близина на границата со Република Грција (3 км).


1.Историја:
Според една легенда за настанок на името Гевге … en savoir plus »

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(15) - Демир Капија

6 1,818 jour, 11:18 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Interactions sociales et divertissement Interactions sociales et divertissement

Демир Капија е мало гратче во Ниска Македонија непосредно пред
познатата Демиркаписка клисура од левата страна на реката Вардар.


1.HISTORY:

Antiquity period in Demir Kapija

Demir Kapija is a place already mentioned in … en savoir plus »

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(14) - Неготино

4 1,811 jour, 11:06 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Interactions sociales et divertissement Interactions sociales et divertissement

Неготино се наоѓа во средниот дел на Повардарието.


en savoir plus »

[Petar II Makedonski]Запознајте ја МАКЕДОНИЈА(13) - Кавадарци

9 1,809 jour, 14:50 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Interactions sociales et divertissement Interactions sociales et divertissement

По 2 месеци пауза решив повторно да се вратам во играва па и постепено со моиве статии. Знам дека статииве немаат врска со играва, но сепак ги пишувам и на македонски и на англиски, за другите да дознаат дека Македонија иако е мала си има свои одлen savoir plus »