Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

[OeM]Конкурс за кандидати за конгресмени + Поделба

1,977 jour, 06:36 Published in Republic of Macedonia (FYROM) République de Macédoine (ARYM) de Hristijan Tasevski
Почитувани еМакедонци,Во последните 8 месеци откако се воведе новиот политички модул, Обединета еМакедонија како партија има константно најголем број на конгресмени.
Пред секои конгресни избори се разгледуваат и одбираат кандидатите кои ќе бидат поддржани од нашата партија. По тие промени, откако се има поголема контрола над тоа кого се пушта во конгрес за разлика од порано, претежно им даваме шанса на нашите верни членови што се подоглго време во партијата и што досега го немаат земено конгрес медалот. Тоа така и ќе остане, но секогаш сме во потрага и по нови активни членови кои за некој месец би можеле исто така да добијат шанса.

Сите кои сте заинтересирани за конгресменско место, а воедно сте наши лојални членови треба да испратите порака до претседателот Bringer of Death кој ќе ве информира подетално околу условите, се разбира доколку мислиме дека сте соодветен кандидат и местата не се пополнети. Рокот за пријавување е до 22.04.2013. Имајте во предвид дека заинтерсирани има многу, а места малку, па повеќето од вас ќе останат за некои наредни избори.
Со цел да се избегнат можните грешки од конгресмените, по изборите сите конгресмени од нашата партија ќе бидете додадени во една групна порака каде ќе ви биде убаво објаснето што треба да знаете и сите работи на кои треба да внимавате.

За помалку информираните, веќе некое време Обединета еМакедонија има свој буџет со кој се прават редовни поделби (на секои 6-7 дена) за нејзините членови. Покрај донациите претежно од раководството, тука се и нашите конгресмени кои исто така донираат за поделбите на членовите на ОеМ, благодарение на кои тие влегле во конгрес.
Од самото воведување на поделбите, нивната количина полека се зголемуваше, за денес да стигнеме до 15 q7 тенкови за секој член. Во наредниот период ќе се залагаме оваа бројка да остане, или во зависност од средствата, да се зголеми уште малку.

Воедно со оваа статија организираме и вонредна поделба така што сите наши членови кои што во коментар ќе напишат “Да живее ОеМ” и број на глас на статијата, ќе добијат по 10 Q7 тенкови.

Приклучете се на најдобрите и бидете дел од ОеМ бидејќи ОБЕДИНЕТИ СМЕ ПОСИЛНИ !!!
 

Commentaires

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,977 jour, 06:37

[OeM]Конкурс за кандидати за конгресмени + Поделба
http://www.erepublik.com/en/article/-oem-1-2247689/1/20

guster12
guster12 1,977 jour, 06:43

VOTE 2

Да живее ОеМ

guster12
guster12 1,977 jour, 06:43

SUB 279

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:05

Successfully transferred 10 item(s) to guster12.

niko.sekov
niko.sekov 1,977 jour, 06:49

V 3 S280

binoMKD
binoMKD 1,977 jour, 07:25

da zivee OEM!

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:05

Successfully transferred 10 item(s) to binoMKD.

truba66
truba66 1,977 jour, 07:27

Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:05

Successfully transferred 10 item(s) to truba66.

GoodBeer
GoodBeer 1,977 jour, 07:28

POSLE NAS PROLIF !!!!!!!!!!

MKD Andrej
MKD Andrej 1,977 jour, 07:40

Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:04

Successfully transferred 10 item(s) to MKD Andrej.

oliver nastevski
oliver nastevski 1,977 jour, 07:55

12\old da zivee OeM

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:04

Successfully transferred 10 item(s) to oliver nastevski.

Martin Karaev
Martin Karaev 1,977 jour, 07:59

13/old Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:04

Successfully transferred 10 item(s) to Martin Karaev.

Money Rules the World
Money Rules the World 1,977 jour, 08:00

Да живее ОеМ v 14

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:03

Successfully transferred 10 item(s) to DSD777.

IckataPro 1,977 jour, 08:02

Commentaire supprimé

Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:02

Commentaire supprimé

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:03

Ова е поделба само за членовите на ОеМ

MKDpedza
MKDpedza 1,977 jour, 08:05

o/

devil04
devil04 1,977 jour, 08:09

v18 “Да живее ОеМ”

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:02

Successfully transferred 10 item(s) to devil04.

mac3donia
mac3donia 1,977 jour, 08:11

da ne beshe OeM za congress medal ke sonuvavte pola od vas koi denes ste protiv vklucuvajki me i mene .... (ne deka sum protiv za medalite zboram)


Da zivee OeM !!!! v 19

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:02

Ова е поделба само за членовите на ОеМ

Skorpija Dule
Skorpija Dule 1,977 jour, 08:23

Да живее ОеМ + Vote i se nadevam deka i ovoj pat ke ima najgolem broj na kongresmeni od OeM.

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:01

Successfully transferred 10 item(s) to Skorpija Dule.

Bojan aKa T-MaC
Bojan aKa T-MaC 1,977 jour, 08:24

Седете мирни да не ви ја земеме па партијата 😁))

Assassin2105
Assassin2105 1,977 jour, 09:11

Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 18:00

Successfully transferred 10 item(s) to Assassin2105.

Sentinel MK
Sentinel MK 1,977 jour, 09:46

Да живее ОеМ
V 23

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 17:59

Successfully transferred 10 item(s) to Sentinel MK.

Maced0n
Maced0n 1,977 jour, 10:03

da ne beshe OeM za congress medal ke sonuvavte pola od vas koi denes ste protiv vklucuvajki me i mene .... (ne deka sum protiv za medalite zboram)


+1

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN 1,977 jour, 10:09

Политичка партија или хуманитарен центар сте ??? И вие и ТМОРО ??

Кажете што сте направиле за еМКД, кажете како вашите конгресмени, ја еб*** ситуацијата во последен момент, т.е. дека наместо на Гејција пуштале НЕ на наш сојузник "ПО ГРЕШКА" , 2 дена по ред !!! Кажете како вашиот претседател ДРПАШ, украде пола од голдот на Народна Банка, околу (4-5 000 голд) во минатото, да да, толку украде, петко будала вода можи да му носи...

тие работи кажете ги..... ако сте политичка партија, или на крај сменете го името во Мајка Тереза ! А не политичка партија ОеМ !!!

MKDHrist0
MKDHrist0 1,977 jour, 10:35

Ti bate nemas pravo da zbor... xD

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN 1,977 jour, 10:39

зошто ??

ааа тој што е во право нема право на збор ? = )

MKDHrist0
MKDHrist0 1,977 jour, 10:54

Da ne mislis citam vo komentarive nesto, samo sakam da provociram 😃

Viki MKD
Viki MKD 1,979 jour, 02:39

Decko ti dobar li si so glavata, ne e ova RL alo pominaa izborite u RL xD xD xD

Viki MKD
Viki MKD 1,979 jour, 02:40

eRepublik birthday
Sep 26, 2012

Sto bi mozel ti da znaes za OeM i Drashhh, uste si malo

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN 1,979 jour, 03:11

јас кога ја играв играта, вие немавте појма шо е то еРепаблик !
Ова ми е втор акаунт, на почетокот имав еден акаун, ама престанав да ја играм.. и сега пред неколку месеци пак почнав.. се знам девојче.. не значи дека ако ова е млад профил, не знам што се случувало во минатото !

иначе со главата сум перфект! Без разлика дали е РЛ или Виртуал, вие од ОеМ на многу пати ја имате усрано работата.. така квалитетно !

insightz vol.2
insightz vol.2 1,980 jour, 07:33

Вики ова е мултито на MaCeDoNa 😃

krste1982
krste1982 1,977 jour, 10:12

Да живее ОеМ

vote 26

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 17:58

Successfully transferred 10 item(s) to krste1982.

brmmmkd
brmmmkd 1,977 jour, 10:31

Да живее ОеМ.....

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 17:57

Successfully transferred 10 item(s) to miticcd.

MKDHrist0
MKDHrist0 1,977 jour, 10:34

Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 17:57

Successfully transferred 10 item(s) to MKDHrist0.

Ironhead MkD
Ironhead MkD 1,977 jour, 10:55

Да живее ОеМ, vote 29

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski 1,979 jour, 17:57

Successfully transferred 10 item(s) to S.Ratimir.

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.