Ambient on/off

Join the new world

 

[OeM]Конкурс за кандидати за конгресмени + Поделба

Day 1,977, 06:36 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Hristijan Tasevski
Почитувани еМакедонци,Во последните 8 месеци откако се воведе новиот политички модул, Обединета еМакедонија како партија има константно најголем број на конгресмени.
Пред секои конгресни избори се разгледуваат и одбираат кандидатите кои ќе бидат поддржани од нашата партија. По тие промени, откако се има поголема контрола над тоа кого се пушта во конгрес за разлика од порано, претежно им даваме шанса на нашите верни членови што се подоглго време во партијата и што досега го немаат земено конгрес медалот. Тоа така и ќе остане, но секогаш сме во потрага и по нови активни членови кои за некој месец би можеле исто така да добијат шанса.

Сите кои сте заинтересирани за конгресменско место, а воедно сте наши лојални членови треба да испратите порака до претседателот Bringer of Death кој ќе ве информира подетално околу условите, се разбира доколку мислиме дека сте соодветен кандидат и местата не се пополнети. Рокот за пријавување е до 22.04.2013. Имајте во предвид дека заинтерсирани има многу, а места малку, па повеќето од вас ќе останат за некои наредни избори.
Со цел да се избегнат можните грешки од конгресмените, по изборите сите конгресмени од нашата партија ќе бидете додадени во една групна порака каде ќе ви биде убаво објаснето што треба да знаете и сите работи на кои треба да внимавате.

За помалку информираните, веќе некое време Обединета еМакедонија има свој буџет со кој се прават редовни поделби (на секои 6-7 дена) за нејзините членови. Покрај донациите претежно од раководството, тука се и нашите конгресмени кои исто така донираат за поделбите на членовите на ОеМ, благодарение на кои тие влегле во конгрес.
Од самото воведување на поделбите, нивната количина полека се зголемуваше, за денес да стигнеме до 15 q7 тенкови за секој член. Во наредниот период ќе се залагаме оваа бројка да остане, или во зависност од средствата, да се зголеми уште малку.

Воедно со оваа статија организираме и вонредна поделба така што сите наши членови кои што во коментар ќе напишат “Да живее ОеМ” и број на глас на статијата, ќе добијат по 10 Q7 тенкови.

Приклучете се на најдобрите и бидете дел од ОеМ бидејќи ОБЕДИНЕТИ СМЕ ПОСИЛНИ !!!
 

Comments

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,977, 06:37

[OeM]Конкурс за кандидати за конгресмени + Поделба
http://www.erepublik.com/en/article/-oem-1-2247689/1/20

guster12
guster12 Day 1,977, 06:43

VOTE 2

Да живее ОеМ

guster12
guster12 Day 1,977, 06:43

SUB 279

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:05

Successfully transferred 10 item(s) to guster12.

niko.sekov
niko.sekov Day 1,977, 06:49

V 3 S280

binoMKD
binoMKD Day 1,977, 07:25

da zivee OEM!

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:05

Successfully transferred 10 item(s) to binoMKD.

truba66
truba66 Day 1,977, 07:27

Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:05

Successfully transferred 10 item(s) to truba66.

GoodBeer
GoodBeer Day 1,977, 07:28

POSLE NAS PROLIF !!!!!!!!!!

MKD Andrej
MKD Andrej Day 1,977, 07:40

Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:04

Successfully transferred 10 item(s) to MKD Andrej.

oliver nastevski
oliver nastevski Day 1,977, 07:55

12\old da zivee OeM

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:04

Successfully transferred 10 item(s) to oliver nastevski.

Martin Karaev
Martin Karaev Day 1,977, 07:59

13/old Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:04

Successfully transferred 10 item(s) to Martin Karaev.

Money Rules the World
Money Rules the World Day 1,977, 08:00

Да живее ОеМ v 14

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:03

Successfully transferred 10 item(s) to DSD777.

IckataPro Day 1,977, 08:02

Comment deleted

Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:02

Comment deleted

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:03

Ова е поделба само за членовите на ОеМ

MKDpedza
MKDpedza Day 1,977, 08:05

o/

devil04
devil04 Day 1,977, 08:09

v18 “Да живее ОеМ”

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:02

Successfully transferred 10 item(s) to devil04.

mac3donia
mac3donia Day 1,977, 08:11

da ne beshe OeM za congress medal ke sonuvavte pola od vas koi denes ste protiv vklucuvajki me i mene .... (ne deka sum protiv za medalite zboram)


Da zivee OeM !!!! v 19

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:02

Ова е поделба само за членовите на ОеМ

Skorpija Dule
Skorpija Dule Day 1,977, 08:23

Да живее ОеМ + Vote i se nadevam deka i ovoj pat ke ima najgolem broj na kongresmeni od OeM.

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:01

Successfully transferred 10 item(s) to Skorpija Dule.

Bojan aKa T-MaC
Bojan aKa T-MaC Day 1,977, 08:24

Седете мирни да не ви ја земеме па партијата 😁))

Assassin2105
Assassin2105 Day 1,977, 09:11

Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 18:00

Successfully transferred 10 item(s) to Assassin2105.

Sentinel MK
Sentinel MK Day 1,977, 09:46

Да живее ОеМ
V 23

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 17:59

Successfully transferred 10 item(s) to Sentinel MK.

Maced0n
Maced0n Day 1,977, 10:03

da ne beshe OeM za congress medal ke sonuvavte pola od vas koi denes ste protiv vklucuvajki me i mene .... (ne deka sum protiv za medalite zboram)


+1

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN Day 1,977, 10:09

Политичка партија или хуманитарен центар сте ??? И вие и ТМОРО ??

Кажете што сте направиле за еМКД, кажете како вашите конгресмени, ја еб*** ситуацијата во последен момент, т.е. дека наместо на Гејција пуштале НЕ на наш сојузник "ПО ГРЕШКА" , 2 дена по ред !!! Кажете како вашиот претседател ДРПАШ, украде пола од голдот на Народна Банка, околу (4-5 000 голд) во минатото, да да, толку украде, петко будала вода можи да му носи...

тие работи кажете ги..... ако сте политичка партија, или на крај сменете го името во Мајка Тереза ! А не политичка партија ОеМ !!!

MKDHrist0
MKDHrist0 Day 1,977, 10:35

Ti bate nemas pravo da zbor... xD

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN Day 1,977, 10:39

зошто ??

ааа тој што е во право нема право на збор ? = )

MKDHrist0
MKDHrist0 Day 1,977, 10:54

Da ne mislis citam vo komentarive nesto, samo sakam da provociram 😃

Viki MKD
Viki MKD Day 1,979, 02:39

Decko ti dobar li si so glavata, ne e ova RL alo pominaa izborite u RL xD xD xD

Viki MKD
Viki MKD Day 1,979, 02:40

eRepublik birthday
Sep 26, 2012

Sto bi mozel ti da znaes za OeM i Drashhh, uste si malo

NlKoLa MaCeDoN
NlKoLa MaCeDoN Day 1,979, 03:11

јас кога ја играв играта, вие немавте појма шо е то еРепаблик !
Ова ми е втор акаунт, на почетокот имав еден акаун, ама престанав да ја играм.. и сега пред неколку месеци пак почнав.. се знам девојче.. не значи дека ако ова е млад профил, не знам што се случувало во минатото !

иначе со главата сум перфект! Без разлика дали е РЛ или Виртуал, вие од ОеМ на многу пати ја имате усрано работата.. така квалитетно !

insightz vol.2
insightz vol.2 Day 1,980, 07:33

Вики ова е мултито на MaCeDoNa 😃

krste1982
krste1982 Day 1,977, 10:12

Да живее ОеМ

vote 26

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 17:58

Successfully transferred 10 item(s) to krste1982.

brmmmkd
brmmmkd Day 1,977, 10:31

Да живее ОеМ.....

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 17:57

Successfully transferred 10 item(s) to miticcd.

MKDHrist0
MKDHrist0 Day 1,977, 10:34

Да живее ОеМ

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 17:57

Successfully transferred 10 item(s) to MKDHrist0.

Ironhead MkD
Ironhead MkD Day 1,977, 10:55

Да живее ОеМ, vote 29

Hristijan Tasevski
Hristijan Tasevski Day 1,979, 17:57

Successfully transferred 10 item(s) to S.Ratimir.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.