Ambient on/off

Враќање на ддв-то на 1% !!

10 Day 1,594, 00:01 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial business

После подолго време решив да напишам статија
Навистина чудно ( за разлика од пред година дена) кога на секои 5-6 минути имаше по една економска статија сега со денови фолдерот за статии од областа на економијата стои празен?
Навистина … read more »

После свадба тапани !

17 Day 1,508, 03:24 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysis

Немав намера да пишувам за воени тактикии стратегии ама ќе гледам да бидам краток и јасен !
Секоја чест за претходното раководство даде се од себе во борбата против турците....... и тоа е тоа.... мора да се изгуби понекогаш .Можеби потфрли м … read more »

Повторно околу Платите !

18 Day 1,482, 09:42 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial business

После подолго време решив да напишам статија
Повторно решив да направам мала анализа околу понудите на Плати во еМКД
Овие два дена поинтензивно ги следев понудите на Job Marketot а и целата претходна недела барем 3-4 пати во текот на … read more »

Конечно до поевтин голд !!?

4 Day 1,459, 23:28 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial business

Конечно се створи ситуација за барем мал пад на голдот !?
После долго време дојдовме во ситуацијаа на поголемо произвдоство ( пред се поради 8 ресурси) RАW. Покрај тоа отсуството на озбилна војна , лопатите и пилите на Плато како и вклучувањ … read more »

Околу платите и олигарсите :)

3 Day 1,450, 10:03 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Financial business Financial business

Веќе подолго време се спремав да напишам статија во врска со цената на златото ама вчерашните и денешните случувања на Job Marketo ме инспирааа да се позанимавам со оваа тема.
Јас како прв синдикалец нормално е да сум на страната на работничк … read more »