Ambient on/off

Смешки

5 Day 2,291, 12:34 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

http://www.biserko.mk/koga-skopjanishchana-glumat-srbi/read more »

Недоречени Поговорки

0 Day 2,284, 04:51 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Поговорките имаат вообичаено два дела, но нашиот народ на некои го употребува само првиот дел.
Кога ќе се роди женско и стреата плаче, втор дел:кога умре машко и сонцето темнее!
Крвта не е вода, втор дел: не се пие!
Ѓаволот ни ора ни копа, втор де

read more »

Грциве што на ум тоо на друм

3 Day 2,281, 09:59 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Warfare analysis Warfare analysis

Една од најчестите закани што ја добивав онлајн од грциве беше дека ќе не отераат на север од кај сме дошле, спрема нивните лаги небаре тие биле во стаклено ѕвоно и не се мешале. Лага, лага, нивна лага ама овде си остварија, не отераа на север и ни ј

read more »

Вљубена во...

8 Day 2,269, 03:45 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Молика.
Една недела пред месец некаде имав силни главоболки, докторите велат мигрена, а бајачката нагаз, не е битно, чарето не ми го најдоа.
Маж ми сосила ме изваде од кревет, таква со мирис од ракија истурана по глава, со компири живи по глава и

read more »

Ја сакам само неа, Република Македонија

4 Day 2,268, 00:02 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Во Бугарија никогаш не сум била, а во Грција дури пред неколку години појдов и туѓо и пусто ми беше. А не убедуваа дека сме предавници ако појдеме таму, но сега разбрав дека тие од деца се капеле во морето и дека секој празник се таму.
А читав, мног

read more »