Ambient on/off

Join the new world

 

XRooM_31: Kongresometer - april 2012

Day 1,622, 06:44 Published in Slovenia Argentina by SIKARSI


XRooM_31: Kongresometer - april 2012

Zaradi izkazanega zanimanja se bo današnja izdaja XRooM13 zopet ukvarjala s politiko. Kongresne volitve so za nami, mi pa si bomo pogledali, koliko so stranke napredovale oz. nazadovale od zadnje temeljite analize. Tudi tokrat si bomo pogledali deleže zmagovitih in izgubljenih glasov določene stranke, število novih (s prvo medaljo kongresnika) kongresnikov, razmerje med kongresniki in številom članov, ter povprečno število potrebnih glasov izvoljenih kongresnikov znotraj posamezne stranke. Članek bo v veliko pomoč vsem tistim, ki se odločajo za kongresno kandidaturo (kje imajo največ možnosti za izvolitev), kot tudi političnim strankam, saj jim bo analiza, v kolikor jo bodo upoštevali, pomagala pri nadaljnjih smernicah in odločitvah.

Vlogo kongresa in kongresnikov mnogi zapostavljajo, vendar pozabljamo, da je ravno kongres tisti, ki sprejema in zavrača zakone, ter je varovalka pred »čudnimi« odločitvami predsednika. Če bi v erepubliku veljali zakoni RL, bi politične stranke v koaliciji, teoretično lahko same vodile državo mimo predsednika. April nam ni postregel z nekimi velikimi presenečanji. Združena Slovenija je še vedno na vrhu z 12 kongresniki, SNR in Diktatura imata po deset kongresnikov, SKP in NZD pa po štiri kongresnike. Glasovalo je 900 Slovencev, od tega jih je za izvoljene kandidate glasovalo 531, za neizvoljene pa 369, dobili pa smo tudi 4 nove kongresnike (s prvo medaljo).Če si pogledamo zgornjo tabelo, vidimo, da je absolutni prvak aprilskih kongresnih volitev, zopet stranka Združena Slovenija, ki je osvojila največ sedežev (12), dala največ novih kongresnikov (2), ter ima na vsakega 23-tega člana stranke enega kongresnika. Pri ZS kot kaže še vedno delajo dobro. Drugo mesto bi potem takem osvojila SNR, ki ima najvišji procent zmagovalnih glasov (69%) oz. najnižjega izgubljenih glasov (31%), kar kaže na izredno organiziranost znotraj stranke. Najslabše pa se je aprila izkazala NZD, ki je osvojila štiri sedeže, imela daleč najvišji delež izgubljenih glasov (63%), ter ni dala nobenega novega kongresnika, je pa imela zato najbolje razporejene glasove za svoje izbrane člane. Toda, da bi lahko videli, katera stranka se je najbolj izkazala, si moramo pogledati, koliko je določena stranka napredovala od kongresnih volitev marca. Rezultate primerjave si bomo pogledali v spodnji tabeli. Legenda je sledeča:


Z rdečo smo označili, negativne trende strank v primerjavi z mesecem marcem, zelena pa predstavlja pozitivne premike znotraj posameznih strank. Kot vidimo, so najbolj nazadovale stranke NZD, ZS, ter
Diktatura, NZD s pozitivnimi premiki le pri povprečnem številu glasov za izvoljene kongresnike (manj kot je potrebnih glasov, boljša je stranka, saj lahko nepotrebne glasove nameni drugim kandidatom), kjer so se rezultat izboljšali iz povprečnih 15 na 11 glasov v aprilu oz. 27% boljši izkoristek danih glasov. Diktatura, je edina stranka, ki je dobila več glasov (246) kot meseca marca (31 glasov več, pa vendar ima 2 sedeža manj), pri ostalih indikatorjih pa je nazadovala. Nazadovanje stranke ZS niti ni presenetljivo, v kolikor si pogledamo rezultate meseca marca (glej prejšnji članek), saj so takrat dosegli rezultate, ki jih je težko ponoviti, kaj šele preseči. So pa pri stranki ZS uspeli znižati število povprečnih glasov za izvoljene kongresnike (20% boljši rezultat), ter kljub manjšemu številu danih glasov (19) ostali na vrhu kongresa s sedežem manj. Največje presenečanje so v aprilu dosegli člani stranke SNR, ki so napredovali pri vseh indikatorjih. Če smo jih še prejšnji mesec blatili kot najslabšo stranko, tokrat ne morem mimo napredka, ki ga je stranka doživela pod novim predsednikom FRLO. 100 glasov manj kot marca, in vendar štiri sedeže več, nižje razmerje kongresnikov in člane strank (od 1 kongresnika na vsakega 46 člana stranke v marcu, do 1 kongresnika na vsakega 28 člana stranke v aprilu), nižje število povprečnih glasov za izvoljene kandidate, kjer so iz rekordnih povprečnih 20 glasov padli na 14 (30% boljši izkoristek glasov znotraj stranke), eden novi kongresnik iz njihovih vrst, ter 13% izboljšanje zmagovalnih glasov (manj glasov so namenili neizvoljenim kandidatom). Vsekakor fenomenalen rezultat, ki nam da slutiti, da pri SNR ne mislijo kar tako izpustiti mesta najbližjega zasledovalca Diktature.

OCENE STRANK

5. NZD (-3)
če smo jih v prejšnji analizi uvrstili na visoko četrto mesto, moramo tokrat stranko NZD uvrstiti na zadnjo peto mesto, saj so nazadovali pri vseh indikatorjih, razen pri povprečnemu številu glasov za izvoljene kandidate, kjer so z 11 glasovi na izbranega kandidata bili celo najboljši.

4. DIKTATURA (-1)
Največja stranka pri nas je tokrat pogorela na celi črti. Kljub dejstvu, da so edini dobili več glasov kot meseca marca (31 glasov več), jim je uspelo nemogoče, saj so izgubili dva sedež, ter dvignili razmerje kongresniki/člani stranke iz solidnih 1:34 na neverjetnih 1:40 (na vsakega 40 člana stranke je izvoljen en kongresnik). Pri stranki Diktatura, zamenjava vodstva ni pripeljala do želenih rezultatov, očitno pa tudi ni izdelanih nobenih smernic in strategij za nove člane, ki si želijo do prve kongresne medalje, saj tokrat iz njenih vrst ni prišel niti eden novinec, kar je za stranko z največ člani, poguben rezultat.

3. SKP (+1)
Kaj povedati o SKP drugega, kot da so rezultati podobni kot mesec poprej, niso najslabši, niso najbolj nazadovali, vendar tudi ne napredovali, saj nekako stopicajo na mestu s svojimi 4 kongresnimi sedeži, pohvalno pa je, da v kongres vsak mesec pripeljejo novega kongresnika (brez kongresne medalje).

2. ZS (-1)
Kljub temu, da so nazadovali v skoraj vseh pogledih, pa je stranka ZS še vedno na samem vrhu po organiziranosti, smernicah in politiki vodenja, tako da stranka ZS tokrat na visokem drugem mestu.


1. SNR (+4)
Prejšnji mesec, smo jih ocenili kot najslabše, pripisovali smo jim pomanjkanje vizije, organiziranosti, smernic. Toda pozor, s stotimi glasovi manj ta mesec, so dosegli 66% boljši izid, ter nenormalno hitro napredovali v vseh merjenih indikatorjih. Kjer je volja je očitno tudi uspeh. Vse čestitke FRLI in stranki SNR, ki je najuspešnejša stranka v mesecu aprilu.


Za XRooM13 iz Lombardije, SIKARSI!

Za pravopisne napake se opravičujem in jih bom popravil, takoj ko bom utegnil!
 

Comments

Sigmundsg
Sigmundsg Day 1,622, 06:57

Odlično! Takšna vrsta člankov se verjetno še najbolj približa tistim iz resničnih časopisov.

Solinar
Solinar Day 1,622, 07:09

Vote
Tudi taki prispevki so koristni in v pomoč mentorjem

mufekk
mufekk Day 1,622, 07:17

vote

cen1
cen1 Day 1,622, 07:20

V SKP smo si zadali cilj povečati število kongresnikov in smo tudi uspeli. Z boljšo organizacijo naslednji mesec bomo noter spravili še kakega novinca in še poskušali povečati članstvo v kongresu. Tokrat se nam je obetalo celo 5 mest vendar smo enega za las izgubili.

Nagilla
Nagilla Day 1,622, 07:23

super, vote!

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,622, 07:30

Hja, Kara prevzel državo, je v bedi. Kara sovražno prevzel Diktaturo, je v k****.
I'm just saying...

dha
dha Day 1,622, 07:34

vote

logard
logard Day 1,622, 08:05

Hja, Kara prevzel državo, je v bedi. Kara sovražno prevzel Diktaturo, je v k****.
x2

Vezuv
Vezuv Day 1,622, 08:57

vote : )

eWinkl
eWinkl Day 1,622, 11:50

odlična analiza!
vote

PNNIZ
PNNIZ Day 1,622, 12:20

Ury26
Ury26 Day 1,622, 14:06

Odlična analiza. Vote!!!

skofjaloka
skofjaloka Day 1,622, 14:31

kva pa vem...še zmer ne vem, zakaj naj bi blo to koristno, da bi stranka favorizirala noobe na emsta kongresnikov...že itak so sama jajca...če človk pokaže eno voljo pa en doprinos državi bo prej al slej tud izvoljen na mesto kongresnika...če ga pa nikjer ni in hoče bit kongresnik sam zato, dav mev medaljo, ki mu fali, pol ga pa ne rabmo....men tud fali recimo predsedniška medalja....in garantiram vam, dab jo levo rukom dubu....ker pa nimam časa bit dober predsednik raj ne kandidiram, eto.

skofjaloka
skofjaloka Day 1,622, 14:31

člank pa, mimgrede, zlo dober. o7

Erik-Ero
Erik-Ero Day 1,622, 16:53

KONČNO VOTE!!!

bujenk
bujenk Day 1,623, 01:39

vote.

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,623, 01:51

skofjaloka
+1

Marcus Bastet
Marcus Bastet Day 1,623, 07:58

Samo tako naprej
V&S

don-d
don-d Day 1,623, 08:45

Odlično!

PeTrcek
PeTrcek Day 1,624, 00:23

a polnjenje kondidatnih mest za boj proti PTO pa ni vec potrebno?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.