Ambient on/off

Join the new world

 

Sakk-matt

Day 1,809, 14:46 Published in Hungary Hungary by eKulugyminiszterium


Köszöntjük a Kedves Olvasóinkat!

A most megjelentetett cikk némileg rendhagyó, így engedjétek meg, hogy röviden összefoglaljuk a tartalmát:

1. Lapszemle és külpolitikai kitekintő;
2. A CTRL szövetség
3. Külügyi munkalehetőségek ismertetése.

Kellemes lapozgatást kívánok!

1. Lapszemle és külpolitikai kitekintő

Felesleges lenne hosszúra nyújtani ezt a szakaszt, hiszen a lényegi történésekről beszéltünk már és beszélni is fogunk, valamint a sajtóban leginkább most a választási kampányok jelennek meg illetve a halloween-i küldetések, bár ennek ellenére akad néhány érdekes olvasmány. Így egy rövidebb összegzés következik.

Brazília

Az elmúlt hetek történései kissé zavart okoztak a kövélemény CTRL-hoz való viszonyulásában.

Az alábbi két iromány portugál nyelven született, tartalmilag nagyjából ugyanarról szólnak, ám míg az egyik felelősségre vonja a jelen kormányt és válaszokat követel, addig a másik egyenesen a nép felé fordul és Amerika párti kongresszus és kormány választásra szólít fel.
- [00-NEWS] Brasil o país em cima do muro.
BRASIL - Chega !!! todos sabem o que fazer!

Németország

- A Germark (Német - Dán konföderáció) elnök a következő cikket adta ki.
[CP] Trainwar with UK

A cikkben az elnök elmondja, hogy egyeztett a küldetések miatt egy gyakorló háborút Talon Karrde brit miniszterelnökkel, melyet mindketten hasznosnak találtak, elfogadtak, valamint, ha úgy alakul, akkor ellenállás nélkül felszabadíthatók az elfoglalt régiók. A Germark elnök szavát adja, hogy nem fog a helyzet tényleges háborúba torkolni. A dánok helyzete pedig jelenleg is tárgyalás alatt van.

Indonézia

Az eIndonézia és eMakedónia által alapított friss szövetség belépett a CoT-ba. Reméljük, hogy mivel a CoT-tal jó kapcsolatot ápolunk és e két ország közeli barátunk, így továbbra is lehetőségünk nyílik ápolni a kapcsolatokat.

Az eIndo külügyminiszter hivatalos közleményét olvashatjuk alább, amely bemutatja a RoC(Republic of China) és Indonézia között megkötetett NAP(meg nem támadási egyezmény)-ot.

Összefoglalva: egyik ország sem támadhatja közvetlenül a másikat, valamint Mindanao és Visayas régiókról le kell mondania Kínának.
[MoFA] eIndonesia NAP with RoC

Ukrajna

Ukrajna a szomszédunk lehetne, ahogyan azt kínáltuk is nekik, ámbátor, megérdemelten eltűntettük őket a térképről moldáv szövetségeseinkkel összehangolt hadmozdulatokkal.
Ahogy arról a Külügyi Közlönyből értesülhetettek, volt egy igen komoly nézeteltérés a két ország között, több egyeztetés és ígérgetés közepette is, Ukrajna megmutatta, hogy milyen kétkulacsos politikát folytat, minek eredménye a jelenlegi kilátástalan helyzetük.

Sajtó:
[МЗС Бiлорусi] Послання українському народу

Fehéroroszország kifejezte Ukrajna iránti szeretetét, és biztosította, hogy habár a fehéroroszok kiváltak az EDENből, és közelítettek a lengyelek irányába, attól még nem lesznek ellenséges ország.

USA

Jelenleg az egyébként is folyamatosan PTO-val kűzdő ország, eléggé maga alatt van, hiszen szervezetlenül és önfejűen vágtak neki európai kalandjuknak. Adtak egy ultimátumot, majd, amikor látták, hogy ez nem úgy sül el, ahogy várták, akkor blöfföltek egy nagyot. Aki járatos a Texas Hold’em-ben, vidáman mondhatja, hogy mi meg egy re-raise-t mondtunk, ami igaz is, így lett a végén a Showdown, hogy top párunk ugyan nem volt kézbe, de a király-dáma is hozhatja a (szín)sort.

Gyakorlatban köszönetet kell mondjunk először is eMagyarországnak, valamint az összes baráti nemzetnek a szervezettségért, és a támogatásért.

Média:

[POTUS] Another branch, another war, another alliance...?

A sajtóban Henry Pfeiffer Arundel, az ország elnöke - egyebek közt - arról számol be, hogy a CTRL szétesett, és - ahogyan ő fogalmaz - régi barátokkal kötnek újra MPP-ket. Valamint arról, hogy Indonézia ellen vonulnak.


Lengyelország
Rzecznik Rządu #6: ePolska odchodzi z CTRL/ePoland leaves CTRL
Ebben a közlönyben beszámolnak arról, hogy a kongresszus jóváhagyta, a CTRL szövetségből való kilépést, részletezik az okokat, és a szót ejtenek a közeli jövőről is.

Spanyolország

A spanyol bizalmatlansági indítványt 3 napja sikeresen elfogadta a kongresszus 32-4 arányban. Az új kormány egy szűkös cikkben beköszönt, ahol jobb híján, csak az új kormánytagokat mutatja be.
[BOE] Nuevo equipo de gobierno - Comienzo de la nueva legislatura[/url

[SPQR] USA, Indonesia y la Amenaza de Bulgaria, y ¿Fin de CTRL? día 1807

Ez a cikk pedig arról árulkodik, hogy vajon mi is a helyzet a CTRL háza táján.

Brazília bejelentésének köszönhetően, miszerint elhagyják a CTRL-t Spanyolországban is a kongresszus elé terjesztettek egy szavazási tervezetet a CTRL-ből való kiváláshoz.

Ezt a spanyol konga elutasította, mondván, hogy egy ilyen nagyságrendű döntést egy olyan kormány jogában áll meghozni, melyet a nép választott, míg egy olyan hatalomnak, amely időközi változások (elnök leváltása) miatt került hatalomra, nincs joga ehhez.
Ezen indokok miatt a spanyol konga elutasította a szavazás napirendi pontba való vételét, és tárgyalásokra kérte a kormányt és a külügyet a helyzet tisztázására.

Románia

A Románia felszabadult (bár a kongresszusról lekésett) és visszatérve Ázsiából jelenleg 3 régiót birtokol, melyek velünk, a bolgárokkal, és a moldávokkal határosak. Ez nem zárja ki, hogy további régiókat is igyekszik majd szerezni, de a jelenleg érvényben lévő temesvári egyezmény miatt, országaink között béke van.

Az ázsiai kalandor: Horvátország

Mint ismeretes, délnyugati szomszédunk jelenleg kalandtúrán van, sajnálatos módon kedves és nekünk nagyon sokat segítő indonéz barátaink kárára. Megkérek minden magyart, hogy segítsük őket, régi barátságunkra való tekintettel, amennyiben a lehetőségeink engedik.

Közel-keleti szomszédunk: Törökország

Kevéssé ismert tény, mivel nagyon nem is szerették volna nagydobra verni, de Törökország ultimátumot adott az EDEN vezetőségének. A hónap elején lebonyolított edző háborúkból, mint láthattuk kicsit több sikeredett, mert eredményeként elfoglalták a szövetséges Izraelt és Iránt is. Az egyre hangosabb szövetségesi tiltakozások közepette -kihasználva az EDEN jelenleg hátrányos helyzetét- Törökország választás elé állította a parancsnokságot: egyik országot hajlandóak felszabadítani. A nyomásnak engedve az EDEN vezetősége legitimizálta Irán megszállását.


2. A CTRL szövetség

Jelenlegi állás szerint szétesett, a hivatalos megalakulásának pillanatától kezdve kevesebb, mint egy hónapon belül. A tagállamok ellentétes érdekeit mi sem példázza jobban, hogy ez idő alatt többször is lecserélték a központi parancsnokság tisztviselőit.

A tiszavirág életű szövetség bukása nagyrészt az ideiglenes nyugati szomszédok elnökének és annak arroganciájának és diplomáciai hozzá nem értésének következménye.

Mint ismeretes a hónap elején saját szövetségese ellen nyújtott be ultimátumot, azt követelve a lengyelektől, hogy tegyék semmissé a szerb és a magyar kölöcsönös védelmi egyezményeket, mert ellenkező esetben az EDEN szövetségeseivel karöltve hadba indul ellenük. A lengyel válasz egyértelmű volt: az országgyűlés elé terjesztették és elfogadták újból a szerb kölöcsönös védelmi egyezményt, míg a spanyolok ugyanezt tették velünk.

A konfliktusra az tette fel a koronát, hogy az USA úgy próbálta döntésre kényszeríteni új szövetségesét, hogy annak régi barátja, Magyarország megtámadását készítette elő. Ezt sajnos nem engedhettük meg, még úgy sem, hogy a diplomácia azt követelte volna, hogy ne mi legyünk a háború kezdeményezői, ezzel pedig a lengyelek kényszerdöntésének előidézői. Az adott helyzetben nem engedhettük meg magunknak, hogy az USA szövetségeseink megszállásával fenyegető tényezőként a szomszédságunkban állomásoztassa csapatait várva a horvát és román visszatérést Európába, egy átfogóbb offenzíva elindításához. Mint az utólag bebizonyosodott döntésünk jónak bizonyult: a magyar kormány ezzel a lépésével elősegítette a CTRL szétzilálását.

Ezek után az USA elnöke képes volt még halmozni a hibáit, ezúttal még alantasabban és nem hogy elnökhöz, de bármely polgárhoz méltatlanul viselkedve másik szövetségesével Brazíliával. Az általa beadott törvényjavaslathoz egy olyan képet linkelt be, amely értelmében a brazilokat egész egyszerűen majomnak titulálta. Ezt a rasszista indíttatású sértést kormányunk egyértelműen elítéli: véleményem szerint az ilyen jellegű kinyilatkozások nem méltóak egyik játékostársunkhoz sem és mindössze egy szegénységi bizonyítvány kiállítására elegendőek. A rasszizmus megengedhetetlen ellenségeinkkel szemben is, nemhogy barátaink felé!

Mindezen események összeadódásaként Lengyelország, Spanyolország és Brazília bejelentette a szövetségből való kilépését, magára hagyva az Egyesült Államokat.
Jelenleg Lengyelországgal, mint ahogy eddig is, baráti kapcsolatokat ápolunk, igyekezve azt mindkét fél számára előnyösen kamatoztatni. A többi országról jelenleg nem ejtenénk szót, sok következtetés és kimenetel létezik, de a legtisztább, ha csak akkor nyilatkoztatunk ki valamit, ha már biztosat tudunk állítani.


3. Külügyi munkalehetőségek ismertetése

A Fordítói pálya:

Hajt a vágy, hogy MM medált szerezz? Érdekel az újságírás, de nincs ötleted miről írj? Szeretnéd aktívan tartani a nyelvtudásodat? Szeretnéd, ha azért kapnál fizetést, hogy eSajtót olvasol?

Itt a lehetőség! Gyere a Fordító csoportba. Nincs más dolgod, mint kitölteni ezt a form-otA jelentkezésed után a lehető legrövidebb időn belül felkeres egy munkatárs, aki megadja neked az elérhetőségét a fordítandó cikkek táblázatának. Minden egyes lefordított és kiadott cikked után honoráriumot kapsz, amelyet hetente egyszer (szerda éjfélig) összegzünk, és átutalunk eNeked!

A követi pálya:

Szereted az összeesküvés elméleteket? Netán volt Alkimista vagy Szabad Kőműves a családban?

Itt a lehetőség, hogy folytasd a családi tradiciót vagy kiéld Mel Gibson-i hajlamaidat. Titkos társaságok, valamint ingame el nem érhető információk, egyezmények, és cselszövések kuszaságában te lehetsz az aki lépésről-lépésre haladva, elősegítheted országodat a legjobb döntések meghozatalában.
Ezért cserébe szintén ajánlunk fizetséget, de nem csak íly módon profitálhatsz, különösen hosszútávon. A kapcsolatépítés, a tapasztalatszerzés, a nemzetközi ismeretség és a ranglétrán való előrelépés lehetősége a legnagyobb előny amire szert tehetsz.
Egy bemutató tutorialt összeállítottunk a munka alapjairól. Ez alapján már könnyedén végezheted a munkád, de, ha az idő múlásával fejlődsz, akkor a későbbiekben akár reprezentálhatod eHazád, valamint egyéb komoly külügyi tevékenységek várnak rád.
Ha megtetszett a pálya: töltsd ki ezt a formot

A két munka nem zárja ki egymást, mi több ajánlott mindkét helyen dolgozni, hiszen így nem csak több pénzed lesz, de sok esetben a két tevékenységet egy füst alatt el tudod végezni.

Köszönjük minden olvasó megtisztelő figyelmét.
Tisztelettel: Avalokitesvara
M.Cobretti

 

Comments

CyberPRP
CyberPRP Day 1,809, 15:12

uhh szép sorok!

Cimbalar
Cimbalar Day 1,809, 15:13

Ez egy nagyon szuper cikk! Köszönöm a munkátokat amit az ország tájékoztatásáért tesztek.

BucephalusIII
BucephalusIII Day 1,809, 15:20

CoT suits you!...join Macedonia!

o>

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,809, 15:25

tényleg jó cikk! és ez a rész:
egyébként is folyamatosan PTO-val kűzdő ország, eléggé maga alatt van, hiszen szervezetlenül és önfejűen vágtak neki európai kalandjuknak. Adtak egy ultimátumot, majd, amikor látták, hogy ez nem úgy sül el, ahogy várták, akkor blöfföltek egy nagyot. Aki járatos a Texas Hold’em-ben, vidáman mondhatja, hogy mi meg egy re-raise-t mondtunk ami igaz is, így lett a végén a Showdown, hogy top párunk ugyan nem volt kézbe, de a király-dáma is hozhatja a (szín)sor.

k.jó

Mandalaa
Mandalaa Day 1,809, 15:27

V

AntiPlato
AntiPlato Day 1,809, 16:10

v

Alexandross
Alexandross Day 1,809, 16:22

o7 Nagyon jó cikk

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,809, 16:24

Le a kalappal!

A MOVE nevében felkínálok a fordítói irodának q7 tank/kaja/pénz magot, amire szükségetek van!
Ha bármiben hiányt szenvedtek, keressetek meg!

Schelling
Schelling Day 1,809, 16:35

Vote, különösen a Controlról szóló rész miatt.

Avalokitesvara
Avalokitesvara Day 1,809, 16:44

@praetorianus74 Köszönjük a felajánlásodat előre is a csapat nevében. Aktívan dolgozunk a fordítócsapat felélesztésén, hiszen munkájukkal nagyban hozzájárultak országunk lakóinak tájékozottságához. Egyenlőre a legnagyobb segítség az lenne, ha a kezdeményezés híre eljutna minél több emberhez, hogy jelentkezhessenek. Ebben is szerintem segíthet a MOVE, abból kiidulva, hogy sok kezdő játékost felkaroltatok.

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,809, 17:48

CTRL?
Inkább, CTRL+ALT+DEL... és a legjobb, ahogy magyarázzák a bizonyítványukat. : )

A cikkre vote, szép összefoglalás!

denes1es
denes1es Day 1,809, 21:28

rasszista indittatású sértés
na ez nagy volt... köszi a munkát, csak így tovább

MCMLXXVXII0II
MCMLXXVXII0II Day 1,809, 22:33

Nagyon jó cikk!
Köszönöm a tájékoztatást!

HuMaVi
HuMaVi Day 1,809, 23:32

sz+

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,809, 23:34

nagyon szep cikk

Zsimbora
Zsimbora Day 1,809, 23:35

Jó cikk!
Mondjuk azon nagyon nevettem, hogy a türkök ultimátumot adtak szövetségeseiknek:D Micsoda dicső tett:D
És rasszizmus vagy nem, a jeti jeti marad.

Adrastheus
Adrastheus Day 1,809, 23:40

"Ukrajna megmutatta, hogy milyen kétkulacsos politikát folytat"
...már vagy három éve

vote, jó cikk lett

Ge'zenguz
Ge'zenguz Day 1,809, 23:58

o/

Eheslo
Eheslo Day 1,810, 02:34

Jesszus!
Magyar külügy létezhet droid nélkül?
Gratulálok, remélem az árulóktól ezután is távol tartjátok eMagyarországot!

Argun
Argun Day 1,810, 03:24

V

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,810, 08:11

Attól még az amcsik hülyék, akik képesek kilométeres sorokban várni üzemanyagra, azok meg is érdemelnek egy ilyen elnököt, IRL is kéne.

rationale
rationale Day 1,810, 13:22

Formás cikk... te(ccik)!

pierredenunca
pierredenunca Day 1,810, 13:56

grat a munkátokért és a cikkért is

Cziklon Bela
Cziklon Bela Day 1,810, 14:13

egy darab MAGYAR földre is igényt tarthatnak a románok? temesvári egyezmény? wtf?

vizi zsivi
vizi zsivi Day 1,810, 23:37

komoly jol,tomoren osszeszedet cikk gratulalok hoza es orulok hogy vegre van kulugyunk!!!

Hgmg
Hgmg Day 1,811, 04:41

szép munka!

menard atya
menard atya Day 1,811, 05:36

"A rasszizmus megengedhetetlen ellenségeinkkel szemben is, nemhogy barátaink felé!"
Mi sem mondjuk a jetikre, hogy majmok! Mert, az csúnya dolog lenne!
A cikk nagyon jó!

autosportmania
autosportmania Day 1,811, 07:39

Remek összefoglaló, köszönöm az összeállítást.

Tanakajd
Tanakajd Day 1,811, 10:53

Az egyetlen épkézláb és működő minisztérium. Grt. a tagoknak.

Alexdaemon
Alexdaemon Day 1,811, 12:20

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.