Partidul Liberal si taxele...

Day 861, 06:44 Published in Romania Romania by SMA333M
http://somokon.com/erep/hitcounter.png">



(This article is about Romania and is for romanian people)



Desi am zis ca nu ma mai bag in asa ceva, mi-a atras atentia un articol care se vrea a fii pozitia oficiala a Partidului Liberal in ceea ce priveste schimbarea taxelor.


In acel articol ni se spune: "Dorim ca prin acest articol să subliniem poziţia oficială a Partidului Liberal cu privire la anumite schimbări care după părerea noastră nu sunt în deplină concordanţă cu interesele României. Chiar dacă semnele noastre de întrebare vor fi catalogate (de anumite partide) drept nişte răutăţi inutile, menite să destructureze societatea românească, (şi alte teorii prăfuite ale conspiraţiei) sperăm ca măcar pentru câteva minute să vă punem pe gânduri."


Apoi se vorbeste de taxe, ca si cum Partidul Liberal nu a avut nici o legatura cu schimbarea taxelor.

Ok... hai sa vedem cum s-au intamplat lucrurile:


1. Pe 23 sau 24 martie (nu mai stiu datele exact), sepuku a venit cu propunerea de schimbare a taxelor (pe forum); se stia deja ca veniturile nu acopera cheltuielile si ca trebuie sa marim taxele insa inca nu se discutase concret despre noile taxe.

Majoritatea congressmanilor au fost pentru nivelul de taxe ales, inclusiv congressmanii PL. Eu am fost impotriva, desi sunt din eUGD si am propus income tax 15% si eventual TVA 4% (cat era) sau 5%. Majoritatea a decis insa, asa ca s-a ajuns la nivelul taxelor din prezent.


2. S-a trecut la schimbarea de taxe propriu-zisa.

Printre cei care au bagat legile de schimbare a taxelor, au fost si membrii PL:

Tax Change: Food - Wolfgang Garmisch, la acea vreme congressman PL (candidatii PL - februarie 2010)

Tax Change: Hospital - Catilin Silicson, congressman PL

Tax Change: Defense System - Catilin Silicson, congressman PL



Asadar, congressmanii Partidului Liberal si-au dat acordul pentru schimbarea taxelor, mai intai pe forum, apoi cand s-au votat legile.


Acum spun: "Începem prin a ne exprima deplina îngrijorare asupra modificării income tax-ului (Nota 1) în domeniul land" - de ce nu ati fost ingrijorati inainte ? Mai intai va dati acordul, apoi sunteti ingrijorati pentru propriile greseli sau cum ?

"În domeniul manufacturing schimbarea nu este deloc justificată" - pai atunci de ce ati schimbat taxele ?

"În accepţiunea noastră reducerea TVA-ului nu are din punct de vedere economic nicio noimă. Reduci această taxă în speranţa ca vei obţine produse ieftine, dar astfel creşti artificial valoarea leului din pricina condiţiilor actuale şi rezultatul este exact invers" - pai cine v-a pus sa schimbati TVA-ul atunci ?

"[...] fie avem de-a face cu un Guvern incapabil să discearnă între a mări nişte taxe numai de dragul de a le mări şi a acţiona în cunoştinţă de cauză şi pentru interesele tării, măcar într-o anumită măsură" - Guvernul nu are puterea de a schimba taxele... poate aduce doar recomandari (ceea ce s-a si intamplat). Congresul este cel care stabileste taxele (in frunte cu Partidul Liberal, care luna trecuta a avut cel mai mare numar de mandate in congres).


"Nota 1: Taxă ce reprezintă impozitul pe venit, aici intră atât venitul realizat în urma unei activităţi economice (profit) cât şi venitul obţinut în urma muncii depuse în vederea obţinerii unui salariu. Cu alte cuvinte Income Tax este impozitul pe profit si pe salariu, adică suma oprită zilnic din „puşculiţa” fiecăruia după ce a muncit.
Nota 2: Reducând TVA-ul implicit scazi suma pe care statul o încasează după fiecare tranzacţie, (piaţa materiilor prime nu se află sub incidenţa acestei taxe) astfel obţii produse mai ieftine, dar în condiţiile actuale a rezultat o creştere artificială a cursului valutar. Concluziile le trageţi voi.
" - Concluzia mea este ca mai intai ati schimbat taxele, si acum spuneti ca ati fost incompetenti cand le-ati schimbat, sau cum ?



Concluziile articolului:


1) Partidul Liberal a aprobat schimbarea de taxe, insa acum si-au dat seama ca au facut o tampenie (?)... sau cel putin, asa considera ei; prefera insa sa dea vina pe guvern.

2) Vin alegerile pentru presedintia tarii si PL nu are sanse daca nu ataca partidele de la putere. 😉


Va urez "o luna curata"...


SMA.



P.S.: "Dorim ca prin acest articol să subliniem poziţia oficială a Partidului Liberal cu privire la anumite schimbări care după părerea noastră nu sunt în deplină concordanţă cu interesele României."

Deci deciziile Partidului Liberal nu sunt in deplina concordanta cu interesele Romaniei... aha 🙂