DBK АЛМАНАХ БР.1 (откријте ги тајните агенти)

Day 1,453, 12:08 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Belgium by El1teBE

Година 2011, април дваесет и трети
на Voix и Diplo им текна единица да прават
и бидејќи од мали сакале да се тајни агенти
решија DBK - името да и го стават.

Полека но сигурно единицата почна да се шири
да прима од цела Македонија членови разни
од прво се чинеше дека никој не ќе може да ги смири
зошто некои од нив беа крајно безобразни.

Но се најдоа неколку луѓе од доверба и со визија
кои сфатија дека DBK навистина вреди
одлучија наместо напразно да гледааат телевизија
да помогнат единицата да се среди.

Поминаа од тогаш повеќе од месеци шест
имаше и радост и тага, но собрани ко еден сите
решивме DBK да положи секаков можен тест
и затоа толку брзо и незаборавно ни минаа дните.

После шест месеци, денгубејќи така на chat
надмудрувајќи се, со потези ко во шах
на Пепе му дојде идеја - „Знаеш што брат?
Зошто ние не направиме на DBK алманах?“

Одпрво не обратив големо внимание на неа
само абер за намерата на сите им пуштив
но подоцна сфатив дека е многу интересна идеја
и затоа веднаш во работа се впуштив.

Им ги ограбив сликите, правејќи им во DBK рација
малку само ги средив, да не почне некој да кука
со што по идејата на Пепе, а моја реализација
нашиот алманах може да започне од тука:

01.Ќе заврне снег ако некој ден не остави траг во својата новина
недај боже да се изнервира, од страв околу него сите магла фаќаат
спремен е и главата да ја даде за својата еТатковина
само штета што некои тоа многу несериозно го сфаќаат!
МОТО: HAIL H... ова VOIX де 🙂

02.Со ѕвездичка и куќичка на чат 24/7, ко на mi5 да му е род
а фактички исчезна оставајќи и во единица, а и цела нација
да се прашуваме себеси - дал е живо суштество, или е бот!
А памети ли некој дека DBK беше и негова креација?
МОТО:

03.Оние што одамна го знаат, памтат дека порано беше малку „чуден“
до душа не дека и сега не е, со цицките во статии - нели???
и дење и ноќе и во арно и во лошо тој на chat е секогаш буден
за разлика од RL, нашиов Дедо секој ден подароци (тенкови) дели!
МОТО: Море боот!!!

04.Ко се родил, му запишале - судено му е да биде на еРепублик МоД
и да ги дели тенковите наместо самиот со нив да тенка
неговите идеи за поделби на тенкови секогаш даваат плод
и се ќе беше совршено, да не беше толку избувлива нашата Сенка!
МОТО: Да го насочиме инфлуенсот!!!

05.Во RL далеку, но Македонија му е вечна инспирација
Дракал е еден од нашите членови стари
порано активен во илјада и една MMA организација
побарајте го ако сакате модификација на вашите аватари.
МОТО: Ајмо аватари, поволно!!!

06.И Иван е еден од нашите најстари членови
секогаш бараше на chat да има ред, хармонија
и иако во Бугарија му минуваат неговите RL денови
он се уште сонува за цицки од Македонија!!!
МОТО: Цицкаришта, дајте некоја цицка, цицка ве утепала!

07.N#1 воин е меѓу нашите браќа
Овој бот кој нон стоп нешто мрчи
секоја вечер Battle Hero фаќа
и има еден куп злато - гајле му е, си го прчи!
МОТО: Гејови, пендраци, о7

08.Да не го видиш online не минува ни ден
како културен и фин дечко на прв поглед стои
кон дамите на канал е прав џентлмен
но којзнае во главата какви сценарија им крои!
МОТО: Оооо, hello мацооо...

09.Да се напишат десетина збора во статија е огромна мака
Со сликички угледот на весникот го брани
точно е и тоа дека Пепе бисерите си ги сака
а наместо да пцуе, на културен начин дели банани!
МОТО: Че ти дам банана!

10.Повеќето го знаат како екс Министер за економија
По мандатот го пречекавме во DBK со широко отворени врати!
Само да почекаме да ја развие својата економска теорија!
и пак ќе стане МзЕ: ќе го зајакне денарот, ќе покачи плати!
МОТО: Абе бот, не знаеш ништо за економија!!!

__________________________________________________________________________________________________

Со ова завршува првиот дел
но тука не запира целава фарса
ќе не има сите во некоја статија нова
без разлика дали навиваме за Реал или за Барса! 😃 (поздрав до Пепе 😃 )

И дури еМКД јуриша кон на Индија border
сите продолжете да тенкате и да јадете food
за да нема љутиш - ставени сме in no particular order
а DBK Алманах - TO BE CONTINUED...ЗА SHOUT:
DBK АЛМАНАХ бр.1
(откријте ги тајните агенти)
http://www.erepublik.com/en/article/dbk-1--1902817/1/20