Ambient on/off

Join the new world

 

Az első Wekker

Day 1,692, 06:07 Published in Hungary Hungary by zandazero


Tisztelt publikum!

Büszkén mutatjuk be a Wekerle Sándor Polgári Platform lapját, mely a tagság szavazása alapján a Wekker nevet kapta! zandazero vállalta az újság szerkesztését és alapítását, Matuska Oszvald pedig a stíluselemeket dolgozta ki hozzá. Tartalmilag a pártunkkal kapcsolatos hírek, közlemények és a párt különböző témákat érintő véleménye töltik meg a lapot a jövőben, ezen kívül oktatási célú cikkeket is tervezünk. Párttagjaink számára nyitva az út a pártújságban publikálásra, ezért kérjük, mindig nézzétek meg a cikk aláírását, hogy kinek a tollából származik a cikk.

Ezennel rögzítjük pártunk alapszabályát, mely az alapításkor kiadott cikk és az azóta tartott pártgyűlések határozatai alapján alakult mostani formájára. Módosítására a pártgyűléseken van lehetőség, ennek könnyítése érdekében számozva vannak a szabályzat pontjai.
WSPP Alapszabályzat

1) Pártunk minden tagja köteles játékostársaival szemben kulturált magatartást tanúsítani mind cikkek, kommentek és chates formában is. A párt a való életből vett ideológiáktól mentes, semmilyen szélsőségnek helye nincs. Számunkra ez csak játék, így annak rendje és módja szerint kezeljük. Játéktechnikailag centrumpárt vagyunk tekintélyelvű berendezkedéssel, azaz egyrészt kerüljük a szélsőséges ideológiákat, másrészt demokratikus választások útján választott képviselőink hatalmát döntőnek tekintjük. A csatlakozó tagok korábbi politikai karrierjét nem vesszük figyelembe, mindenki teljesen tiszta lappal indul nálunk.

2) A belépéssel minden tag elfogadja kötelezettségeit, melyek: napi 3 valuta tagsági díj fizetése a pártelnöknek vagy a kijelölt vezető tisztviselőnek, valamint részvétel a pártelnöki, államelnöki és kongresszusi választásokon. Chates jelenlét nem kötelező, csak ajánlott. A tagsági díjat nem lehet előre rendezni, célja az aktivitás mérése a következő módon: minden hónapban 7-7 aktív nap után 5db q6 tankot kap a tag, azaz egy hónap alatt 20 tankot szedhet össze (4x7=28), 2 szünnappal. Aki szabadságra megy IRL, szabadsága alatt nem részesül juttatásban, a tagdíj fizetésével jelzi a párttag a jelenlétét minden esetben.

3) A párt döntéshozói a pártgyűlés, a pártelnök és választott alelnöke(i). A pártgyűlést minden hónapban (pártelnökhöz kötött ciklus) legalább egyszer kell összehívni, a gyűlés határozatai 50%-os pártlétszámhoz viszonyított részvételi arány felett érvényesek. Minden párttag azonos szavazati joggal rendelkezik, bárki indítványozhat témát a gyűlésre, vagy szólhat a megjelentekhez. A pártelnöknek vétójoga van vitás kérdésekben, mellyel korlátozottan élhet (amit a nagy többség támogat, az ellen a vétó politikai öngyilkosság lenne). Amit a többség megszavaz, az kötelező érvényű a teljes pártra, igaz ez apró belső ügyektől a párt által államelnöki választásokon támogatandó jelöltekig, azaz a párt teljes tagsága köteles elfogadni és a határozatok szerint cselekedni. Mivel mindenki szót és lehetőséget kap véleménye ütköztetésére, így tökéletesen demokratikus a működésünk.

4) A pártelnökválasztás előtt a pártelnök gyűlést hív össze, melyen lehetőséget biztosít bármely párttagnak, hogy hivatalosan jelölje magát az elnöki székért. A pártelnöki jelölés feltétele, hogy a jelölt világos tervekkel, elképzelésekkel rendelkezzen, s ezeket a párt elé tárja, hogy tagjai felelős döntést hozhassanak, tehát kampányol a győzelme érdekében, az 1-es pontot szem előtt tartva. A hivatalban lévő pártelnök kampánya során beszámol a ciklusban elért eredményeiről, s további terveiről. A választáson győztes jelölt megnevezi alelnökét/alelnökeit, illetve átveszi a pártkasszát az előző ciklus pártelnökétől. Fontos kitétel, hogy a párt aranytartalékát az átadhatóság korlátozottsága miatt az alapítónál tartjuk, így a pártkasszának valuta és késztermék tartalmát adjuk át az új pártelnöknek. TO esetén a kassza érthető okokból nem kerül át a TO csapat vezetőjéhez, de ez remélhetőleg nem történik meg.

5) Pártraktárunkban arany, valuta és termékcsomag található. Folyamatos elszámoltathatóság és teljes anyagi felelősség terhe mellett a pártelnök dönt a pártraktárból történő kiutalásokról. Elszámoltathatóság: minden egyes ki és be irányuló mozgásról, vagy átváltásról a könyvelésben a pártkasszánál meg kell jelennie, átláthatóan és egyértelműen. Anyagi felelősség: téves kiutalás esetén a pártelnök felel saját személyi vagyonával a pártnak okozott kárért. A pártraktárból a következőkre lehet támogatást adni: ételjuttatás még nem önellátó tagoknak, játékok nyereményalapja, osztások. Aranyat a pártelnök szavazás nélkül nem juttathat ki a kasszából, itt nincsen saját jogköre. A valutakészletből napi 2000 HUF limitig önállóan dönthet a pártelnök a pénzfelhasználásról, efölött szintén szavazás szükséges. A pártpénz felhasználható: étel és tankvásárlás (közbeszerzés útján például), kongresszusi választások utaztatási költsége, párton belüli fejlesztési kölcsönök nyújtása.

6) Kongresszusi választásokon vagy támogatunk egy másik pártot, vagy saját jelöltet indítunk vendégként a top5 pártok valamelyikében (megállapodás alapján). A párt tagjai közül szavazással választjuk ki, kit indítunk jelöltként. Pozícióhalmozás nem lehetséges, azaz a pártelnök és alelnöke(i) nem indulhatnak kongresszusi székért a ciklusukban. A jelöltektől elvárás, hogy részt vegyenek a kongresszusi üléseken (heti 1 a 4 hetes ciklus során), kövessék a kongresszusi szabályokat és cselekedjenek legjobb tudásuk szerint, a párt alapelveivel összhangban. Ugyanez igaz minden valamikori kormányban feladatot vállaló párttagjainkra, munkájukkal pártunk nevét is öregbítik, így elvárás, hogy maximális teljesítményt és odafigyelést tanúsítsanak.

7) Amennyiben egy párttag úgy dönt, hogy nem játszik tovább a játékkal, mert nem jött be neki, akkor kérjük, lépjen ki a pártból, hogy karakterét ne számoljuk onnantól. Szeretnénk megőrizni a maximális hatékonyságunkat. Ha más politikai pártban szeretné folytatni erepublikos politikai karrierjét, akkor sem állunk útjába, hiszen mindenkinek lehet olyan a helyzet, hogy mégis inkább más csapatban játszana tovább.Alapszabályzatunk a későbbiekben módosításra, bővítésre kerülhet, így a cikket a jövőben aktualizáljuk majd. A jelenlegi állapot: 2012.07.08.

Alex Tailor 89
WSPP pártelnök


Ui:
Csatlakozó játékosainknak információszerzési céllal a következő cikkeket ajánlom:

Választási szabályok:
http://www.erepublik.com/en/article/v-aacute-laszt-aacute-sokr-oacute-l-r-ouml-viden-mindenkinek--2061335/1/20
Edzőközpontokról:
http://www.erepublik.com/en/article/train-centerr-l-kezd-knek-2064230/1/20
Rizonos tanácsok kezdőknek és haladóknak:
http://www.erepublik.com/en/article/rizon-parancsok-2077467/1/20

 

Comments

Jormung
Jormung Day 1,692, 06:19

Hajrá!

Ez jo lesz
Ez jo lesz Day 1,692, 06:19

Jó lett a cikk, nagyon jók az ábrák!
Hajrá!

gfdhrt Day 1,692, 07:25

Comment deleted

AT89
AT89 Day 1,692, 07:53

Nah, tényleg jól néz ki!

CyberPRP
CyberPRP Day 1,692, 08:35

Nagyon összeszedett szabálykönyv. Sok sikert kívánok nektek!

lui34
lui34 Day 1,692, 08:35

Jah,jól ki néz!😃

Anyone78
Anyone78 Day 1,692, 09:35

v+s

Frontlinerfan
Frontlinerfan Day 1,692, 09:40

Hajrá!

hoparduc
hoparduc Day 1,692, 12:47

Sok sikert.

Gorwian
Gorwian Day 1,693, 07:50

Komoly és tisztességes szabályrendet raktatok ám össze! Gratula hozzá.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.