Ambient on/off

Join the new world

 

Amerika bemutatta további terveit (?) - USA-lapszemle (2.FRISSITÉS)

Day 1,800, 15:31 Published in Hungary Belgium by Verdike 2


Parasztvakítás, ostobaság vagy "ez van, ezt kell szeretni?"
Ma délben jelent meg a Fehér Ház Sajtószobájának közleménye, melyben részletesen elmagyarázzák, hogy milyen terveik vannak, és azt hogyan szeretnék véghezvinni. Nyilvánosan... Hát nem is tudom... ez vagy ostoba vagy inkább cselezni akar... esetleg, amint tudomásomra hozták... mást úgysem igen tehet...
A Fehér Ház Sajtószobája (fordítás-részlet)
White House Press RoomMint sokan tudjátok, vesztettünk.
Amerikának 3 NE-csatával kellett szembenéznie, míg nekünk csak 1 volt.

(...) - rövid helyzetjelentés következik, lapozzunk

Ugyanakkor biztosítjuk az amerikaiakat, hogy megvan a tervünk. Négy lépésben működik, és bárki számára nyilvános. Íme:

1. Feladjuk Piedmontot (az olaszoknak - ford. megj.). Ezzel elzárjuk Aosta Velly-t a nyomuló szlovénoktól. Mivel Szlovéniával több régiónk is határos marad, egyelőre biztonságban leszünk Aostában. Bár a szlovénok NE-t adhatnak Piedmontra, az Aostában táborozás csak egy része a tervnek, nem jelenti a háború végét.

2. Elfelejtjük Magyarországot, Ausztriát, a svájci területeinket... stb. Az összest. Ez most egy elterelő hadmozdulat. Ráadásul elvesztettük azt a háborút. Nincs visszaút (legalábbis egyelőre)

3. Húzzuk az időt Provence Alpes Azuban. Probáljuk kivonni magunkat a csatákból, ameddig lehetséges. (Amíg biztosak lehetünk az amerikai győzelemben.) Ez elegendő időt biztosít számunkra a 4. lépéshez, s talán képesek leszünk megvédeni, attől függően, hogy a FYROM (a macik) mikor támad.

4. Visszavonulunk Amurikába. Miután FYROM legyőz minket Provence-ben, NE-t ad Franciaországra, hogy megszerezze bónuszát (Feltehetően) Gyaníthatóan Franciaországot eltörlik, így ismét közös határunk lesz velük.Rájuk adjuk az NE-t, s elölről kezdjük hadjáratunkat, míg a FYROM-ot teljességgel eltöröljük.
(A későbbiekben további részletek is lesznek.)
.

2. Frissítés végeNem is tudom az óceán túloldalán mi tombol jobban, a harci- vagy a választási láz. Hajlamos vagyok hinni, hogy inkább az utóbbi. Hogy ez mennyire befolyásolta a harcmezőn történteket, azt nem tudom, de tény, hogy nincs miért szégyenkeznünk a második nap után sem: Salzburgot viszonylag simán hoztuk, s némi fennakadással, de Donbas is ügyesen összejött.

Az első nap után Henry Pfeiffer Arundel amerikai elnök még meg tudta magyarázni a csúfos vereséget. Optimista hangvételű cikkében (a fordítást lásd alább) elmondta: kissé lekésték a háborút, de a második napra nyeregbe ülnek, s a magyarok elleni NE-vel a tarsolyukban simán hozzák majd a 49-51 arányban elvesztett szerdai csatákat. Hát nem egészen így történt.


(A krónikák szerint az amcsik annyira álmosak voltak, hogy ló helyett marhára ültek, s meglovagolás helyett megették ezeket - hogy a hamburger emlegetését ezúttal felejtsük ki.)Na de nézzük milyen is volt az amerikai sajtó felhozatala az USA-HUN háború második napján.

Első látásra az embernek az az érzése, hogy az elmúlt 24 órában több idegen nyelvű cikk jelent meg, mint angol. A cikkírók többségének azonban kisebb gondja én nagyobb annál, hogy az amcsi-magyar csatározással foglalkozzon. Bezzeg, ha netalán a románokat szívatjuk meg ilyen arányban, akkor röpke idő alatt legalább félszáz cikk szedné darabokra az éppen hivatalban lévő kormányt (opcionális olvasmányként itt a legutóbbi eltörlésük visszhangja)

De míg az egyszerű polgár megteheti azt, hogy befogja, addig a kormány már nem részesülhet ebben a luxusban - főleg nem a választások napján.A Fehér Ház Sajtószobája három pontot tartalmazó közleményt adott ki, közvetlenül a salzburgi csata kezdete előtt. Az első pont címe önmagáért beszél: Csak te akadályozhatod meg a PTO-t, egy mondatban ez arról szól, hogy miért nem szabad az AFA-t támogatni. A harmadik pont pedig említést sem érdemel. Viszont a közlemény második pontjával már kizárólag nekünk kedveskednek. Ez megér egy fordítást - igyekszem a sorok közti üzenetet is továbbítani.Győzd le a hunokat otthon és határon túl (fordítás)
Defeat the Huns at home, and abroad!

A tegnapi napon az USA megkezdte a Magyarország elleni kampányát. Sajnos NE-t adtak ránk, mielőtt mi ez megtehettünk volna, mert az AFA gazemberi cselekedettel Lengyelországra javasolta a miénket, megakadályozva így hogy kellően odacsapjunk a magyaroknak. Figyelembe véve, hogy milyen szorosak voltak a csaták utolsó pillanatai, felvetődik a kérdés, hogy az AFA képviselője tettével átadta a győzelmet az ellenségnek.
Végül azonban sikerült NE-t adni az ellenségre, így a következő csatában már meglesz a 10 % bónuszunk. Ez már jelentősen növeli az esélyt, hogy legyőzzük a hunokat, visszaverjük az eredeti régiójukig. Kemény harc lesz - ezt mindannyian tudjuk.

Ha katonáink kitartanak, s az emberek kiveszik részüket a harcból, az USA megkérdőjelezhetetlenül képes lesz megnyerni következő néhány csatáját új ellensége ellen. Mindez rajtatok múlik, az amerikai népen, hogy támogassa ezt a kampányt.

Magyarország várhatóan az ő csúcsidejében ismét támadásba lendül valamelyik általunk elfoglalt osztrák régióban. Legyetek készen, fegyvert a kézbe, mert ez klassz lesz.Az első BH. Hunokat gyilkolva
My first battle medal. Killing huns
by Cody

Érdekes színfoltot jelentett az az egy szál jenki, akinek legalább jó napja volt. Megszerezte első BH-ját. Ettől függetlenül, mintha ő is más bolygón élne.

A szerénység nem az erőssége, fölöttébb magas lóról üzent a magyaroknak, hogy "gyávák, és csak éjjel mernek támadni, mert tudják, hogy az amerikaiak erősebbek." Egy másik cikk hozzászólásában el is panaszolta, hogy ezek a szemét magyarok képesek voltak éjjel 1-kor támadni. Mert ha netalán nappali fényben tennék ugyanezt, akkor széttaposna Nike cipellőivel...

Pár magyar gyorsan be is szólt neki, udvariasan érdeklődve, hogy hallott-e már az időzónákról? Mert amikor mi az árnyékunkra próbálunk taposni, ő legfeljebb a holdat ugathatja.

Végül én sem álltam meg szó nélkül. Felhívtam figyelmét, hogy New Yorkban már dél van, s annak reményében, hogy a nappali világosság már odaért, legyen olyan kedves és vessen már egy pillantást a csata állására.
Azóta hallgat - pedig még gratuláltam is neki...A salzburgi csatát követően tegnap éjfélig alig négy új cikk jelent meg az amerikai sajtóban: egy albán, egy szerb és egy román nyevű, valamint az Amerikai Katonai Párt propagandaszövege. A kormány egyelőre hallgat, lehet törik agyukat, hogy ezt most akkor hogyan is magyarázzák meg...


Frissítés végeAmióta a hamburger magas kalóriatartalma elhízással fenyegeti a magyar vitézek remek harci teljesítőképességét, azóta két-három óránként vetek egy pillantást az amerikai sajtó frissen megjelent cikkeire. Azóta, ami említésre méltót lehoztak, igyekeztem tudatni a magyar médiában is.

Szerdán reggel aztán beleköptünk a tenyerünkbe én nekiálltunk az amcsiknak. Aki ott volt, tudja: próbáltak ellenállni vagy legalább ennek látszatát kelteni, de végül simán hoztuk a pontokat. Igaz, ilyen eredményre azt hiszem senki sem számított. Én legalábbis biztosan nem.
Na jó, azért örömünkben nem kell az asztal alá innunk magunkat, de egy pohár igazi oroszhegyi pálinkával azt hiszem nyugodtan leöblíthetjük a csata sarát. Ez idő alatt az amerikai médiában egyetlen egy cikk sem foglalkozott a magyarokkal. Kivétel persze a szokásos szűkszavú, hárommondatos napiparancs: vótólj, mennyit üss és hol.

Aztán, ahogy szerda estére letettük névjegyünket a jenkik asztalára, rögtön két érdekes cikk is napvilágot látott. Az egyik az elnök íróasztalán íródott amolyan "Micsoda? Már megy a csata? Ja, bocs, nem vettük észre. De majd megmutatjuk" optimista stílusban, a másik a jóval pesszimistább "What the F*** do You think You are doing" megközelítésben. Az alábbiakban ennek a két cikknek a fordítását olvashatod.
Háború Magyarországgal (fordítás)
War with Hungary
by Henry Pfeiffer ArundelJó reggelt, Amerika.

Az Egyesült Államok most már háborúban áll Magyarországgal.


Az amerikai képaláírás: A húnok arra vannak
A mi ajánlatunk: Az óceán arra van


Mindenkinek össze kell szednie magát a következő csatára. Amint várható volt, a hunok akkor ütöttek, amikor mi még aludtunk ma reggel, de mi tudjuk, amikor eljön a következő csata ideje, mi már fel leszünk készülve... Meglesz végre az NE bónuszunk is (kösz az AFA-nak a szaros NE-javaslatának, ami 24 óra késedelmet jelentett nekünk. Tehát a most 49-51 arányban elvesztett csaták a mieink lesznek.

Ide tartozik még, hogy a CTRL vezérkara éppen most vitatja, mitévők legyünk, mert Lengyelország még mindig nem foglalt nyilvánosan állást ezzel a háborúval kapcsolatosan, és még mindig nem adta be az MPP-felkérést, amit mi igényeltünk tőlük. Annyit tudok, hogy várhatóan holnap lesz egy ezzel kapcsolatos szavazás. Így vagy úgy, de ez az a pont, ahol eldől a CTRL sorsa: összeforr vagy szétesik. A labda a te térfeleden van, Pierre.

De addig is...Henry Pfeiffer Arundel
Az Amerikai Egyesült Államok elnöke

.Teljes kudarc: az USA európai portyájának kisiklása (fordítás)
Utter Failure: The Collapse of eUSA's European Incursion
by DbsndustAmi "dicsőséges kampányként" indult, hogy visszatérjünk FYROM-hoz, úgy tűnik katasztrófálisan ér véget. Néhányan a háború kezdete előtt kíváncsian kérdezték: miért nem voltak képesek a FYROM haderői összehozni egy valamire való csatát.

Most már tudjuk miért

E pillanatban három NE-vel kell szembenézzünk, és még jónéhány RW-vel, amelyek kétségkívül ki fognak rittyenteni Európából. Ennyi támadással oly sok fronton, elképzelhetetlen, hogy akár egy régiót is megtartsunk.

Teljes vereség

Szlovénia: http://www.erepublik.com/en/main/law/Slovenia/117992
Magyarország: http://www.erepublik.com/en/main/law/Hungary/117928
FYROM: Jelenleg Korzikát támadja, hamarosan beadja ellenünk az NE-t.
UPDATE: http://www.erepublik.com/en/main/law/Republic-of-Macedonia-FYROM/118071
Ausztria: RW
Franciaország: RW (tudtommal Aquitaine kivételével feladják régióikat - ford. megj.)
Olaszország: RW
Svájc: RWAmellett, hogy ez a portya nekünk semmi hasznot nem hozott, ellenben hozott jócskán feszültséget kapcsolatainkba a kulcsfontosságú CTRL-szövetségesünkkel, Lengyelországgal.
A lengyeleket felbosszantotta - a korábbi egyeszség dacára - tovább erősködtünk, kezdjen háborút régi szövetségese, Magyarország ellen. Látszólag ennek a kampánynak egyetlen célja volt: kényszerhelyzetbe hozni Lengyelországot, hogy válasszon szövetségesei közül - amit ők megtagadtak. A CTRL törékenyebb mint valaha, az elmúlt hónapban tett katonai erőfeszítéseink teljesen hiábavalóvá váltak.

Amerika kínos helyzetben van. A farkunkkal a lábunk között vonulunk vissza..

 

Comments

susususk
susususk Day 1,800, 15:51

Én még mindig fullon vagyok, 74 csokival várom őket, csak kapjak rá tankot, mert az nincs : )

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,800, 16:10

vote.nagyvote.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,800, 16:11

aliensk: ha kelleni fog, kapni fogsz

Thorongil
Thorongil Day 1,800, 16:24

engem is 250 csoki vár h végre elnassolhassam

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Day 1,800, 17:13

Vote!
Remek cikkválasztás és összefoglalás, köszönjük.

Bcsaba
Bcsaba Day 1,800, 19:54

olyan 14,5 misi még nekem is van raktáron 🙂

Levi Kay
Levi Kay Day 1,800, 20:07

Gyorsan dugd ra a laptopod a toltore, mert mindjart remerul.

Nagy volt a pofajuk, majd most neznek, vote

vrichie
vrichie Day 1,800, 20:52

Az IHA is ide üt ha kell,brothers!De ha van időtök nézzetek Indo-ra is,a horvátokat takarítjuk el éppen.

Macskassy Gordon
Macskassy Gordon Day 1,800, 22:23

vote, hasznos köszönjük : )

CheDavid
CheDavid Day 1,800, 22:56

60 csoki várja a jenkik próbálkozását a részemről.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 1,800, 23:19

köszönjük a fordítást!
yenkik haza o7

rRonin
rRonin Day 1,800, 23:48

IHA - veletek vagyunk, tudasd Indo-testvéreinkkel is 😛

Borembukkk
Borembukkk Day 1,801, 00:01

Még nekem is maradt 60 csokkerem, vótoljuk fel a WTF cikküket, hadd lássák a kis puhányok, mibe szaladtak bele. 🙂

Gabor Kori
Gabor Kori Day 1,801, 00:20

Basszus, hát ezért gyüjtögettük az erőnket? Amerika összatojta magát?
Akkor most belehajtjuk őket az óceánba!

Gabor Balazs
Gabor Balazs Day 1,801, 00:59

250 csoki nem is létezik a világon...

Elveszett Zseni
Elveszett Zseni Day 1,801, 01:14

Egy év alatt símán összegyűjthető.

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Day 1,801, 02:52

"....a hunok akkor ütöttek, amikor mi még aludtunk ma reggel..."
Ne is törődjetek vele.
Egyetek reggelire egy extra McMenüt, tízóraira igyatok egy vödör kólát, ebédeljetek 20-30 fánkot vegyes összeállításban (leginkább a vastagon cukrozott, rózsaszín cukormázast tudjuk ajánlani), vacsorázzatok McMenüt megint, és aludjatok másnap délig, hiába, meg kell emészteni a sok szart, amit összezabáltok. Este ráértek másokat baszogatni meg rendet tenni a világban. : ) ) ) ) )

Casalotti
Casalotti Day 1,801, 02:55

V 94 S 502

Varga Balazs
Varga Balazs Day 1,801, 04:10

Én is várom, hogy végre lássak amerikait harcolni... de ezekre a szánalmas kardozgatásokra nem akarom ellőni a tartalékaimat pedig csücsül nálam is kb 13 milla sebzés.

IlichRamirezSanchez
IlichRamirezSanchez Day 1,801, 06:30

Victory of Hungaria

If the people fights with their fully hearts, victory is allways possible!

Sub.:509 & Vote: 123

Aminta Makedonecot
Aminta Makedonecot Day 1,801, 08:07

V + S
regards from Macedonia!

Tuzerjanos
Tuzerjanos Day 1,801, 08:51

na akkor a 7 bazookámat kisütöm 😃

vizi zsivi
vizi zsivi Day 1,801, 10:12

hat en is tobbre szamoltam toluk ,...de azt is hozza kell tenni hogy naluk a szovik nem aktivak mert a lengyel,spanyol paros tartozkodik a brazilok is alig utik ,...nalunk peddig diplomacialiag,katonailag jol elokeszitett,harci moral stabilan eros erzelmekkel dominal,... es a Szloven,Szerb,Macedon,Indonez csapatok eros tamogatasaval konyen megy meg meg par lengyelt is latam ABC tagokat nos a szovetseg az onzoseg ellen megy a harc es erositi a mi oldalunkat mig az oveket gyengiti:)🙂!!!!

Ynkvizitor
Ynkvizitor Day 1,801, 10:51

Menjünk utánuk ügyesen amerikába a macikkal és az indókkal együtt, és ha döntenek a lengyelek akkor jöhetnének ők is... : D

CyberPRP
CyberPRP Day 1,801, 11:00

nagyon jó, a második cikk véleményem szerintem beletalált a lecsóba. remélem folytatod a munkád, gratula!

hebling
hebling Day 1,801, 11:58

Magyarország katonái
Tudtok-e még talpra állni
Tudtok-e még a hazáért
Fél világgal szembeszállni
Kitartani mindhalálig
Vissza el a szent határig
És ha eljön majd az idő
Jó anyátok így búcsúzik:
Menj, menj, menj, menj!

Menj fiam, menj
Bár te voltál mindenem
A sárguló fűzfalevéllel üzenem
Hogy élsz vagy sem
Nem tudja senki sem
De őriz anyád itt bent a
szívében.

HerrComando
HerrComando Day 1,801, 12:23

GI Joe mögöt ak47-es csákó micsinál? ealkaidát hivták már segitségül ellenünk? LOL

montaigne
montaigne Day 1,801, 12:50

Én még fel sem tűrtem az ingem ujját.
A szlovénok sajnos elvágják az utunkat Dajcssvájcnál, szóval max az Alpokig lökdöshetjük őket utána megint jön a punnyadás..

anna_m
anna_m Day 1,801, 12:51

a sok alvás - no meg a hamburger nem tesz jót a jenkiknek...

earthperson
earthperson Day 1,801, 15:11

még nem is harcoltam ellenük. (volt rosszabbul álló csata ) Mikor jönnek ?? Meg akarom dönteni az eddigi ütésrekordot.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,801, 17:52

montaigne: a lényeg, hogy kipucoljuk őket Európából. Eredeti területeiket támadni nincs értelme, mert ott már nem állna meg a megelőző csapásunkat védő diplomáciai álláspont. 🙂

Daakoo
Daakoo Day 1,801, 22:43

Hétvégére lehetséges, hogy légi úton mentik ki a csapatokat az Atlantiból...
Én azonban nem pocsékolnám el az összegyűjtött készleteket, akármikor szükség lehet rájuk. Tegyük el télire a kamarákba, silókba, nehogy váratlan fordulat következzen be.
Ne feledjük, van eltörölt hamburger-barát szomszédunk, együttesen megszoríthatnak minket !

Hatuma
Hatuma Day 1,801, 23:14

163csoki, 192 bazuka ha esetleg valami csoda miatt fordulna a kocka.

Jutocs
Jutocs Day 1,801, 23:20

Reményeim beváltak... rengetegen a jó öreg bakanccsal rúrják a yenki hátsót... ahogy én is... 🙂
Majd akkor kell a fegyver, ha támadnak... 🙂

Rains
Rains Day 1,802, 00:17

ez sokkal könnyebb, mint gondoltam. gyengék az usákok.

az amik csak azért tudnak ilyen nagy területen terpeszkedni, mert 50 eredeti területük van, azt azért nehezebb elfoglalni, mint mondjuk adott esetben a mi 7 területünket.

Verdike 2
Verdike 2 Day 1,802, 00:36

Én is egy kicsit csalódott vagyok... 😁

Rootshunterz
Rootshunterz Day 1,802, 00:52

Don't panic Hungary! (((: Szép győzelem volt mind 2,és remélem ezek a hamburgeres majmok nem jutnak sokra ellenünk!
Bár igaz mint látom is vannak túlütések (nem okoskodni akarok mert,annyira nem értek én ehhez csak az olvasottak útját járom) amik később lehet jól jönnének 🙂 De HAJRÁ! 🙂

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Day 1,802, 02:35

Ha ne adj' Isten tényleg Burgenlandig érnének a sültkrumplibajnokok, nekem is készenlétben van sok baszóka és csoki.

loserock
loserock Day 1,802, 02:38

Én csak egy kávét kérek...

hungers
hungers Day 1,802, 03:29

vote

Mikrobi
Mikrobi Day 1,802, 03:31

jó a stílusod:-)

Peti11
Peti11 Day 1,802, 03:42

Megint tetszett, vote+most már sub is! 🙂

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 1,802, 04:07

mielőtt megették a marhákat, előtte végighágták csordát.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,802, 04:55

Verdike: nem annyira cselnek hiszem, mit inkább úgy sem tehetnek semmit, minden mindegy alapon legalább otthon elmagyarázzák mi a szitu.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,802, 04:56

Merthogy ezen semmi titkos nincs, már tegnap este így álltunk hozzá a dologhoz a magyar hadügyben. Kár egyébként, hogy nem lehet újravote-olni egy cikket! : )

Verdike 2
Verdike 2 Day 1,802, 05:06

Kösz szépen az infókat... hibás feltevéseket nem szeretek terjeszteni, így az általad kapott infók alapján picit átírtam. 🙂

Verdike 2
Verdike 2 Day 1,802, 05:09

Nekem az volt a furcsa, hogy "elterelő hadműveletről" ír... nyíltan (tudva, hogy mi is olvassuk)

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,802, 05:13

Az egyedüli meglepetés az lehetett, hogy miután felszabadítják Piedmontot, a lengyelekkel beadatnak egy olasz NE-t. De minthogy már a felszabadítást sem engedtük volna, így mindegy.

Krulla
Krulla Day 1,802, 05:50

s lőn a controlból contLOL...

Hungarocraft
Hungarocraft Day 1,802, 06:04

Vote + Sub!
Ha ilyen cikkekkel lenne tele a sajtó, nem csökkenne tovább eMagyarország lakossága.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.