Ambient on/off

Join the new world

 

A babyboom fonákja: a népességmegtartó program ötlete

Day 1,888, 04:48 Published in Hungary Hungary by MandalaaA babyboom projektek kapcsán reflexből új játékosok toborzása merül fel bennünk, mint lehetséges alternatíva a népességünk növelésére. Valóban nagyon fontos tényező a babyboom, ki nem szeretne megélni akár több ezres népességrobbanást. A kérdés, hogy lehet-e más olyan módozat is, amellyel szintén hozzájárulhatunk népességünk növekedéséhez?


Az előző tanulmánnyal összefüggő adatgyűjtéskor szomorúsággal tapasztaltuk, hogy ahogy haladunk a DIV4-ből a DIV1 felé egyre több inaktív, talán haldokló karaktert látunk tucatszám. Nem igazán újakról van szó, hanem inkább vegyes a korosztály, de ami fontos, hogy ők már egy bizonyos fejlettségi szinten állnak, és csak vegetálnak, vagy épp szépen csendben elkallódnak.Mi lenne akkor, hogyha őket is ugyanúgy felkeresné egy jól koordinált csapat csakúgy, mint az új játékosokat Imre Norbert és csapata. A team, akiket még lehet, visszasegítenék, rehabilitálnák - szükség esetén mentori rendszer útján is - a közösségünkbe.
Ha imígyen is lenne esélyünk „megmenteni” játékosokat az enyészettől, akkor a sikeresebb játékos megtartás révén közvetett módon is segíthetnénk a babyboom ügyét.

- Volt-e már ilyen?
- Érdemes-e ezzel foglalkozni?

Őszintén várom a véleményeteket…


Tisztelettel:
Mandalaa
Mandala Ferdis
 

Comments

DoomyB0y
DoomyB0y Day 1,888, 04:55

Remek felvetés! Erre is kellene figyelmet áldozni. Egy játékot már ismerőt könnyebb maradásra bírni, mint valakit idehívni és nulláról elindítani. Én támogatom! 🙂

Kisborok
Kisborok Day 1,888, 04:55

Hosszabb szünet után visszatérő játékosokat időnként kezdőnek kell tekinteni, mert annyira megváltozik a játék az eltelt idő alatt...
Egyébként amit érdemes lehet megemlíteni az az, hogy a pesszimista gondolkodástól érdemes óvni a játékosokat.

Tyxy
Tyxy Day 1,888, 04:56

Meglehetne probalni, aztan ha van eredmenye, komolyabban foglalkozni a dologgal.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,888, 04:58

Nem tudok róla, hogy lett volna ilyen kezdeményezés a múltban, ami sajnálatos, mert jó ötletnek tartom. Ez a fajta játékelhagyás a legrosszabb szerintem, mert ha a kezdő ráhagyja, akkor lehet, hogy csak nem érzett rá az ízéze, vagy egyszerűen nem tetszett neki a játék, de ha egy tapasztaltabb, idősebb játékos hagyja rá, annak komolyabb okai lehetnek. Sajnos ennélfogva nehezebb is lesz meggyőzni őket, hogy maradjanak, de egy próbát mindenképpen megér.

HunVeteran
HunVeteran Day 1,888, 04:59

Jó ötlet...

A leghatásosabb az lenne, ha mindenki kerülné a pesszimista cikkeket, kommenteket, az adminok anyázását, mastercard szó emlegetését és a többit. Mert ezek miatt a pesszimista megnyilvánulások miatt mennek el a játékosok.

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 05:00

Gondoskodnak róluk a gazdáik, a fékmesterek.
A többi pedig a pártok és mu-k terepe, náluk van rá cégrendszer, aktivisták, hogy magukhoz vonzzák és támogassák őket.
Ha ez sem eredményes, akkor nincs mit tenni ebben a jeti fosban ezekkel a vezetőkkel.

Apropos, tud valaki arról, hogy a szar GAT - 1224333 shoutja szerint - immár 2. alkalommal vette fel az ingyen hitelt (120e)?
http://www.erepublik.com/en?viewPost=8712912
A zsoldjuk a fedezet?
Kertetek ti is, mert szerintuk ez nekik jar!

Jah még valami ics. szégyenében törölt cikke után:
Bukarest magyar falu lett:
Muntenia was conquered by Hungary in the war versus Romania 34 minutes ago
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37722

Szörnyű csapás!
A szegény jetik!
Hiába harcolt a magyarok ellen a sok zombi, a kormány, a HM, a regulárisok a jetik oldalán, hiába volt a kemény parancs a sok zombinak, hogy nem merje ütni a jetit, a nép leszarta.
A szövetségesek is.
No most mi lesz?
Ez nem egy szavazás volt?

De ennek is van egy jó oldala: lesz ürügyük a jetik eltörlésének elmaradására, a velük való gyors megegyezésre.
Mindegy mi történik, erre mindig van jó ürügy a csicskáiknak..

sorihun
sorihun Day 1,888, 05:03

először is Eheslovat meg pár okstóbit kellene elzavarni a világ tökére, akik itt anyáznak,mert elmegy a játékosok kedve, hiszen ide szórakozni kéne járni. Másik meg sexeljetek,mint a nyulak és nő a nééép! : )

HunVeteran
HunVeteran Day 1,888, 05:03

Na erről beszéltem... Éhesló az egyik oka a játékosok inaktivitásának ezzel a pesszimista, szűk látókörű gondolkodásával, meg a jetizésével.

sorihun
sorihun Day 1,888, 05:15

Eheslo mellesleg azt soha nem írtad le mikor elnöknek indultam felkértelek légy oly kedves és leyél revizor féle.. Ellenőrízd a gm könyvelést, akár csak heti 1x.. te erre sem voltál képes .. ezek után elég hiteles, mikor azt hiányolod meg a pénzügyekkel foglalkozol.. gondolom ezt sokan nem tudják,mert ezzel nem dicskedtél, hogy hívtak egy csomószor a kormányokba csak te nem vállaltad.. de ird ide ha nem így volt ahogy leírtam.

ZoltanB
ZoltanB Day 1,888, 05:32

Valamikor rohadt régen, mikor még OM-ben voltam akkor volt ilyen program. Időnként körbepéemeztük az inaktívabb vagy láthatóan kétkattos játékosokat és próbáltuk nagyobb aktivitásra, csetre járásra (akkor még nagyobb élet zajlott ott) ösztönözni.
Azokat is fel lehet keresni, akik látványosan keveset ütnek de aktívak: megérdeklődni hogy azért van mert a harc rovására cégeznek vagy azért mert nincs miből harcolniuk. Ha utóbbi akkor támogatást nekik.

kolosh
kolosh Day 1,888, 05:33

@sorihun nem te voltál az egyetlen

sorihun
sorihun Day 1,888, 05:40

tudom.. azért is írtam több kormány Nalaja is pl.. stb.. Csak tudod ez az írom mutyi kormányok stb.. aztán a ""sok"" egyetértő vele nem is tudja, hogy számtalanszor hívva lett.

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 05:42

Nincs szerencsétek, mert bár a jeti eistenek és a jetibéren vett cenzoraik, köztük a kápó gyika és az általuk eltűrt, támogatott fékmestereitek mindent megtesznek a kedvetekért, de még - ha megszakításokkal is - itt vagyok és van jogom a szólásra.
Ez nyilván ront a ródzsaszín összképen.
Van tehát némi jogom, hogy emlékezzek és emlékeztessek kik vagytok ti, mit meg nem merte(te)k tenni.
Ez szomorú a számotokra, de nyilván nincs semmi más következménye a rémtetteiteknek, csupán ennyi.
De nektek még ez is túl sok?
Sajnálom.
(Persze nem, de viccelni talán szabad nekem, ha már nektek és a haverjaitoknak lopni, csalni, állami cégeket, orgokat lopni hagyni, országot töröltetni, ellenségekkel sunyi alkukat kötni, nekik bónuszt szerezni, értelmetlen, feladott háborúkba, harcokba, polgárháborúkba népet vezényelni szabad...)

Talán érdemes lenne azon elgondolkodnotok, nektek mi a felelősségetek a halom fosban és ott keresni ahol azokat elkövetik, nem ott, ahol ezekről írni mernek!
Nem olvastam az itt is ellenem felhorgadóktól soha rosszallást a tolvajok, ellenségekkel cimborálók, idegen földön bh vadászok, csalók ellen.
Vajh miért én zavarom a köreiteket és nem azok akik ezeket teszik, tették:
. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmGcAafw9tcEdG9VQXBmWmhSTUNiNktwT25QSUFtdFE#gid=1

Ez nem ciki, mandalaa, horvátok békehozó cimborája, Őrvidék kétszeres antihőse sorihun?

(Amikor a felkérésekről a mostani kommentedhez hasonlók során beszélgettünk, leírtam soxor: nem azt a játékot játszom ebben a jeti fosban ami ti nekem szerveztek. Mást játszok, másképpen.
Ti 4 éve nem játsszátok az én játékomat rövid párnapos, párhetes, pár hónapos kivételekkel.
Olyankor le is szoktam írni, hogy köszi ez szép menet volt, a mostai elnöknek is megyrtam az első heti elszámolása kapcsán (apropos a rajké hol van, mert sehol nincs rá link?))

Az elvárások nem bonyolultak és unjátok már: ne lopj, ne csalj, ne cimborálj ellenségekkel, ne hazudj, védd a magyart!
Nem megy?

HunVeteran
HunVeteran Day 1,888, 05:49

Élvezd a játékot, fejlődj, üsd az ellent. Nem megy? Pápá.

Nolmut
Nolmut Day 1,888, 06:39

pont most gyűjtöttem ki: 1884-es nap adatai

div 4: 978 edző játékos melett 50 nem edzett ebben a divben -> 5,11%
div 3: 1005 edző játékos melett 150 nem edzett ebben a divben -> 14,93%
div 2: 775 edző játékos melett 350 nem edzett ebben a divben -> 45,16%

div 1-re meg ugye ott a mentor program...


érdemes lehet vele foglalkozni...
sztem a nem edzőket már kicsi az esély elérni..., de aki edz még néha néha és nem harcol, abba lehetne lelket önteni, felrázni

div2 45%-ában sok lehet a fake, aki div2-be érve abbahagyta...

div4 és div3-mal érdemes lehet foglalkozni

sorihun
sorihun Day 1,888, 06:39

polgárháború.. : ))

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 07:23

Megértem, hogy a jetik szabadsága és a velük kötendő újabb szemét békéjük abszolút elsőbbséget élvez, de ennyire gusztustalanul már mégse kellene a felszabadításukon ügyködnötök.

A HM közlönye már a jetik oldalán való harcra buzdít Beszarábiánál.

bár az akaratotok ellenére lett bukarest magyar falu, nyeljétek le a jeti haverjaitokkal ezt a békát és bírjatok ki még pár napot, míg a kongájuk is odalesz egy hónapra.

Addig pedig légy szíves harcoljatok úgy, mintha a jetik az ellenségeitek lennének és nem a barátaitok!

Lehet ennyit kérni, vagy a gyors felszabadításuk és a velük kötendő újabb szar békétek fontosabb?

Daakoo
Daakoo Day 1,888, 07:42

Érdemes e mellé elolvasni:

Magyar Nemes mese
http://www.erepublik.com/hu/article/2197337
Iratkozz fel és szavazd a Top 5-be !
Add tovább !

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 07:57

Sorihun, igen, az, polgárháború és Őrvidéken a sokadik addigra már:
http://www.erepublik.com/en/article/burgenland-piros-update-szerz-ouml-d-eacute-s-eacute-s-ami-m-ouml-g-ouml-tte-van-van--1843325/1/20

Két menetben, amiben az elsőt elbuktátok a labancokkal, horvátokkal harcolva a hazád (aminek akkor az elnöke voltál) és a magyarok ellen, majd a másodikat az állam pénzén a regulárisokkal, labancokkal, horvátokkal letankoltátok és Órvidék osztrák lett.

Erre három hétre eltörölték az országot a horávt cimboráid, a jetikkel, bolgárokkal, amíg a rácok röhögtek egy jeti NAP birtokában a lengyelek NE-je meg a már akkor is hatalmas és erős franciákra volt beadva, így fájdalom, de kimaradtak a buliból (szokásuk szerint).

Emléxel horvátok cimborája?

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,888, 08:33

Valaki lője már le éhes gebét : D
Gyika! Hun vagy?!

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 08:36

éjjeli zombi, ciki a bukta, és a jetik akaratotok elleni eltörlése, mi?
De látod a közlüny már a fleszabadításukról regél, lehet megint ütni a jetik oldalán magyarok ellen, lesz játékélményetek doszt!
http://www.erepublik.com/en/article/-hk-2013-01-20-galicia-and-lodomeria-eastern-macedonia1-2197522/1/20#comments

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 08:45

Már megy a boltotok rendesen, éjjeli zombi!
Máramarost viszik elsőre a jetik, a hk főzombi parancsai szerint:
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37762

Szégyen ez rátok nézvést a szarrá vert ukrán csata mellett.

Mandalaa
Mandalaa Day 1,888, 09:35

ZoltanB
Volt már ilyen, ennek örülök. Biztosra vettem, hogy nem a spanyolviaszt találtuk fel ismét. A könnyebbség most talán annyi, hogy az egov adatbázisából leszűrhetőek, elemezhetőek a számunkra fontos adatok, amelyek kellő részletgazdagsággal bírnak az ügy szempontjából.


Ehhez kell egy csapat. Most vagy a jövő valamely kormánya zászlajára tűzi, és biztos elismerést szerez a közösség körében ez irányú erőfeszítéseivel, vagy egy civil csapat feláll, mint Norbiéké. Az biztos, hogy én részszerepet tudok vállalni ebben, hiszen hétköznap többnyire kétkattolok, de részese szeretnék lenni, ha kell kidolgozom a részleteket is a projekthez.

Takimanija
Takimanija Day 1,888, 11:20

Guys New erep Module , screenshoot from summit in Bucharest.

http://www.erepublik.com/en/article/novi-pvp-modul-prvi-screen-atovi--2197388/1/20

Mac Baslac
Mac Baslac Day 1,888, 11:37

Eheslo, te egy nagyon gonosz ember vagy és szégyelld magad!

Schelling
Schelling Day 1,888, 11:38

Századon belül mi próbáljuk az inaktívak leszakadását megakadályozni. Részint kapcsolattartással, részint mentorálással. Ahogyan ZoltanB is írta.

PanJaugien
PanJaugien Day 1,888, 11:45

Jo lenne, ha ezek maradnanak, de igazabol nagy reszuk ilyenkor mar rajott hogy nem akar jatszani ezzel a jatekkal azt abbahagyjak. Jo kerdes, hogy ha foglalkoznank is ezekkel az emberekkel akkor csokkenthetnenk-e a lemorzsolodast.

Biiila
Biiila Day 1,888, 11:58

Bassza meg, ignoráljátok már Éheslót! A figyelmetek csak táplálja skizofrén tévképzetes kommntömledékeit. Kell ez nektek?

romanian spy
romanian spy Day 1,888, 12:00

mint gyakorló kallódó (nem harcol, nem dolgozik, nem edz) mondhatom, hogy semmi esélyed rávenni bármelyikre.

Gorwian
Gorwian Day 1,888, 12:01

Hát jó lenne egy statisztika, hogy ki miért hagyja abba, így könnyebb lenne segíteni az itt maradáson!
Én ha abbahagyom az tuti Kehes miatt lesz, mert megunom, belefáradok a sok hülyeségébe.
S nem, nem vagyok fék, nem vagyok sem tápolt, sem jetibérenc, pech ez kehesnek, de úgyis valamiért belém fog kötni, mert ez a dolga.

Azonban rájöttem egy fontos dologra: Egy másik országot el lehet törölni, egy katonai fenyegetettséget meg lehet szüntetni, de az olyanokat mint kehes nem lehet kizárni az életünkből, így ők a legveszélyesebbek ebben a játékban, és sajnos jól csinálják! Megölik az eMagyarságot szépen, lassan. Míg végül ausztria fog bekebelezni minket, mert nem marad senki, aki ellenálljon!
Szomorú vég ez egy szebb napokat is megélt nemzetnek!

Mandalaa
Mandalaa Day 1,888, 12:04

Gorwian
Pont erre gondoltam én is, hogy a megkereső levélben rákérdezni miért hagyja abba. Ez fontos statisztikai információ lehetne. \o/

OptimusDei
OptimusDei Day 1,888, 12:26

yoi , seretlek babyboom 🙂

Eheslo
Eheslo Day 1,888, 12:35

Mac: sajátos, hogy az érzékeny ormányodat neked sem a jetikkel való mocskos mutyi zavarja. Ez valamiféle születési rendellenesség, csoportjellemző a magadfajtáknál

De nem engem minősít semmi esetre sem

szemi
szemi Day 1,888, 14:05

Az újaknak is a segítség, tájékoztatás mellett hagyni kell őket megnyílvánulni s a lényegi részt kell kivenni a mondandójukból s bevonni őket,h. legyen miért maradniuk.
részemről sajnos az erepen folyó bólogatás igénylése miatt fogom abbahagyni egyszer, nem Ehesló miatt,

rRonin
rRonin Day 1,888, 14:45

Éhesló láthatóan az őt negatívan érintő kommenteket nem tudja értelmezni, mert azokra bezzeg nem válaszol, csak nyomja -nyomja a rizsát, a cifrábbnál -cifrább negatív jelzők kitalálásával játssza ezt a játékot.

Nariii
Nariii Day 1,888, 17:06

Régebben sok embert hívtam meg, most is sikerült már 2-t, bár u.a. a játék betegsége mint régen volt. A fejlődés lassú, a játék monoton, mint új emberek nem látják a játék szépségét, mert ehhez a játékhoz eléggé sok türelem (már-már fanatizmus) kell (sajnos?). A fejlődés iszonyuan lassú, lassan 1 hónapja játszom, aztán még semmi esélyem sincs semmire.(pedig elég sok internetes játékkal játszottam és 1 hónap alatt eléggé kilehet ismerni ezt a játékot, számomra inkább több új dolog van, mint a régen megszerzett tapasztalatbóli maradvány.)
Mibbites csetelésékbe kellene jobban bevenni a kezdőket, hívni őket folyamatosan üzenetekben hívni, hogy jöjjön és jöjjön, mert (jókat lehet?) itt fent bizony beszélgetni. (azért kérdőjel, mert régen amikor jártam fel akkor állandóan kibannoltak, mert gyök2 adminok voltak az adott szobában, manapság meg lusta vagyok...^^)

disznocska
disznocska Day 1,889, 23:19

foglalkozni érdemes, a megvalósítás a gázos

Lee soo hyun
Lee soo hyun Day 1,889, 01:49

Na igen.. de aki 2 év után itthagyta a játékot, az tényleg be akarta fejezni.. tehát visszahozni szinte lehetetlen.. Pláne, hogy ő már nagyon is tisztában van azzal, hogy durván le van maradva..
De pl. Az ilyen karakterek újra kiosztásával lehetne javítani a dolgon..

II. Jemby
II. Jemby Day 1,889, 02:24

Nem jó, új arcok kellenek. Aki itt van rajtam kívül mind gyökér.

Robitrix
Robitrix Day 1,889, 02:50

Éhesgebe te tényleg nem unod meg magadat néha? Mert a többség már baromira unhat téged. Mindenhol a mérhetetlen mocskolódásod és fröcsögésed megy. iszonyú unalmas vagy.
Csak egyszer csak egyetlen egyszer nem írnál le valami értelmeset a fröcsögés helyett? 😃
Mondjuk valami ilyesmit...
"Az a véleményem, hogy ezt és ezt kéne csinálni....(és valami konstruktív építő javaslat logikusan és értelmesen kifejtve)." 😃
Csak a próba kedvéért... vajon menne-e neked? 😃
te tényleg nem vagy rá kíváncsi, hogy tudnál-e valami értelmes emberi megnyilvánulásban hozzászólni valamihez?

paradoxx
paradoxx Day 1,889, 04:00

Gyerekek, ha még nem jöttetek rá, hogy bizonyos játékosokat mi éltet, és miért negatívkodnak, akkor nektek is el kellene gondolkoznotok egy apróságon....
Őket az élteti, az tartja itt, hogy foglalkoztok velük... Ilyen egyszerű, egyszerűen levegőnek kell nézni, és egy idő után rájönnek, hogy a kutya nem kíváncsi rájuk... Egyszerű ez, mint a faék.

Eheslo
Eheslo Day 1,889, 05:30

Sokaknak megnyugtató lehet a tudat, hogy eMagyarországon a hozzászólók jó része szerint minden rendben van, csak én zavarom a totális hartmoniát és én vagyok a gátja a még nagyobb még világraszólóbb sikereknek, a közösség felemelkedésének és az elvándorlás elnéptelenedés megfordításának.

Szerintem méltatlanul túlértékeltek, mint azt már eléggé soxor le is írtam.
Nem nálam vannak az állami orgok, cégek, nem kapok tápot, nem nyomkodok kongagombot és elnökit sem, nem kötök szövetségeket és sunyi békéket sem.
Ezt a pár apróságot nem ártan figyelemebe venni, mielőtt rólam ír le bárki hülyeségeket.
Ez persze nem jelenti azt, hogy szeretni kellene engem, de én se szeretek itt mindenkit.

Akik ezt hiányolnák: a javaslataimat ötleteimet is megosztom a közzel, el kell olvasni, meg kell érteni. Itt is van jó pár, de ahogy elnézem nem megy:
Maramures was conquered by Resistance Force of Romania in the war versus Hungary 9 hours ago
Dobruzsa is megy utána, miközben Podolia szarrá van ütve...
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37779
Besszarabia is bukó, big mazival az ellen oldalán BH-ként:
http://www.erepublik.com/en/military/battlefield/37787

Ennyire fontos a jetik, ukránok felszabadítása nektek?
Ennyire nagy haverok vagytok?
Szánalmas egy banda vagytok és még ti pampogtok arról vajon miért húz el innen sec perc bárki aki magyar.

Pioca a Gyulolkodo
Pioca a Gyulolkodo Day 1,889, 07:02

Uncsi!

Hocci
Hocci Day 1,889, 14:49

biztos nem leszek aktív újra. minek? 3 és fél év játék után lenyom egy újonc sebzésben? hagyjukmár..

sorihun
sorihun Day 1,890, 00:00

Eheslo: ne zavarjon meg az az apró tény, hogy az OSZTRÁKOKnak adtuk vissza Burgenlandot akkor.. nem a horvátoknak. Milyen az áp-d paci? Osztrák? Most akkor benéz a ló az ablakon vagy ilyenkor mivan? : )

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.