A game we love to play - Valódi fejlesztési javaslatok

Day 4,868, 02:12 Published in Hungary Slovakia by goobee

A game we love to play

Nemrég a fenti címmel jelent meg egy kétnyelvű angol/magyar cikk, melyben ismeretlen szerzők a játék fejlesztésével kapcsolatos javaslatokat fogalmaztak meg.

A cikk bevezetőjében még jól azonosítja a meglévő problémákat, de arra sajnos a jobbító szándék ellenére olyan javaslatokat ad, amik nem oldják meg azokat. Ezért ebben a cikkben ajánlanék olyan alternatív ötleteket, amik valóban előremutatóak.

A fő probléma az erepublikkal egyrészt az, hogy a fizetős játékosok olyan erőfölénybe kerültek a többiekkel szemben, ami tömeges játékelhagyáshoz vezetett.


Másrészt az erepublik nem képes megtartani az új játékosokat, mert számukra nem kínál játékélményt.


Az erepublik közössége napról napra fogy, a fizetős játékosok dominanciája pedig egyre nő.

Annak érdekében, hogy az erepublik közössége hosszú távon is fennmaradjon, a tömegeknek kell játékélményt adni.

Ezt egyrészt azzal lehet elérni, hogy a harci modult úgy alakítjuk át, hogy ne csak a veterán játékosoknak adjon sikerélményt. A jelenlegi divízióbeosztás idejétmúlt, gyakorlatilag az aktív játékosok 90%-a a DIV4-ben van. Mivel a harci sebzés nem a szintektől, hanem az erőtől függ ezért át kellene térni egy erő alapú divizió beosztásra.

Az új játékosok megtartása érdekében nem szabadna a legkisebb divízióba beengedni farmolni a tankokat. A divváltás lehetőségét nem szüntetném meg, de korlátozni kellene a lehetőségét.

Az edzés rendszerét úgy kellene átalakítani, aminek következtében a gyengébb, de aktív játékosok fel tudnak zárkózni a veteránokhoz.
Akár úgy is, hogy divenként eltérő mértékben növelné az erőt az edzőterem.

A True Patriot (TP) sebzés után járó jutalom jelenlegi rendszere arra ösztönzi a játékosokat, hogy csakis a saját országuk mellett harcoljanak. Ezért bevezetném azt, hogy az egy szövetségi rendszerbe tartozó országok harcosai akkor is kapjanak TP jutalmat, ha a szövetségesük mellett harcolnak.

Elég sok olyan játékos van, akinek a cégezés nyújtja a legfőbb játékélményt. Ezért a játék fejlesztése elengedhetetlen a gazdasági modul fejlesztése nélkül.

Mindenképpen szükséges lenne a resource war újrajátszása. A tömeges csalások miatt számos ország állt teljes vagy részleges eltörlés alatt a resource war idején, így nem tudott nyersanyaghoz jutni. Például a törökök, akik egy aktív, népes játékosállománnyal rendelkeznek, mégsincs egyetlen nyersanyaguk sem. A csalások haszonélezői viszont sokkal több nyersanyagot szereztek, mint amennyit egyenlő esélyek esetében tudtak volna.

Abban az országban nem termelhetsz, akivel az országod hadban áll – ezt még arra a helyzetre találták ki, amikor az ellenséggel és nem a barátainkkal álltunk hadban. Manapság viszont ebből fakad a legtöbb ellentét a TW-k haszonélvezői és a cégezők között. Ha a termelési lehetőségeket is a szövetségi rendszerekhez lehetne kötni, vagy az országok dönthetnének arról, mely országok polgárait engedik és/vagy éppen tiltják termelni, akkor szorosabb gazdasági kapcsolat is kiépülhet a szövetségeken belül és a TW-k nem akadályoznák a termelést.

A légi edzőterem bevezetése már évek óta tervben volt, végre be kellene vezetni.

Nagy sikere volt a tavaly nyári eventkor, mikor egymással párhuzamosan futottak a légi és földi körök. Most sokszor gond, hogy egy légis melyik csatában is üssön, ha éppen csak egy légi kör fut, akkor a kétkattosok mind oda fognak ütni és szétverik vele a TW-t. Ha mindig minden csatában lenne légi kör, akkor a légi sebzés is eloszlana.

Szintén egy jó próbálkozás volt a légi körök szektorra bontása. Az alacsonyabb SH limitek révén nem kellett csokik tucatjait elütni egy SH-hoz, és olyan játékosok is SH-t szerezhettek, akik korábban meg sem merték próbálni. Nem mellesleg az aktív játékosokat díjazta ez a rendszer.

Ha sikerülne a tömegek számára játékélményt adni, akkor megállítható lenne a játékelhagyás, és új játékosokat is sikerülhetne megtartani. A megerősödő középréteg is hajlandóvá válik majd pénzt költeni a játékra, aminek következtében a fenntartó bevételei is nőhetnének.
Vagy maradhat minden úgy, ahogy most van, esetleg lehetne még kedvezni a fizetős játékosoknak, de azzal a játékot halálra ítélnék.

Nekem ezek az ötletek jutottak elsőre eszembe, biztos vagyok benne, hogy nektek is van még számos jó ötletetek. Ne tartsátok magatokban, írjátok meg kommentben!

Üdv mindenkinek

goobee