Опукахме политическо (пуканки 3)

Day 4,850, 05:05 Published in Bulgaria Bulgaria by yoro
Като няма хляб, яжте бонбони! Като няма бонбони, яжте вафли! Като няма вафли, яжте пуканки!

Здравейте сънародници! В тази статия ще изсипя шепа мисли за вътрешната политика на еРодината през последните дни. В много статии беше писано за първата и втората вълна от банове, а не съм писал скоро критичен обзор относно събитията в политиката ни, причинени от двете вълни банове, но без темата да са бановете.

Предсмъртното писмо

След бана на най-активния играч някога, Константин Велики, стана чудо и Олд7 прописа. И след като прописа умря. Затова не е писал, знаел е какво ще му се случи от писане на статия. В края на последната статия пише:

„Сега това което предстои. На ниво алианс, а и на ниво държава. Много хора ще се откажат или ще спрат активна игра, нови хора ще се появят. (...) Други хора, с които разговарят ще разработват други техни проекти, (...) може би този път с нови лица, които да взимат решения, нови танкове и топ авиатори.“

Този човек е навътре в управлението на страната и съюза, най-вече чрез своите контакти. Върлува във всякакви чатове със всякакви играчи. От края на статията му разбираме, че целия астериански свят е в пораженческо настроение и са готови да сдадат багажа. Вмъква също, че това е и за нас, като аз подразбирам, че това важи най-вече за онази дружина. Които ни вкараха в астерия и се провъзгласиха за политически елит изцяло чрез военния си монополизъм в страната. В цитата усещам нещо като намек за тяхното предстоящо оттегляне.

Обаче Олда7 нещо е сложил розови очила и изпаднал в романтичен транс. След намекнатото оттегляне, той очаква нови хора да се появат. ??? Не знае ли той каква е тенденцията в играта? Броя активни играчи намаля линейно. Не с крива като при разпад на плутоний, дето ще излъчва векове наред. Прогноза за датата на края на играта може лесно да се даде с регресия, права черта надолу, стига админите да не дръпнат кабела предварително. В еБГ доста политически активни играчи изчезнаха, именно заради дългосрочното поглъщане на властта от онази дружина. Резултата е политическа стабилност като правата линия на кардиограмата на мъртвец. И тенденцията е нови хора да не се пръкват, а настоящите да изчезват.

Надежда за политически живот липсва, а настоящия баниран, но не импийчнат президент дори не пусна статия за цели и идеи. Всичко е ясно - по-коловоза. Ама Патло бутна стрелката и смени курса.

Салама бил Хладен

Кулминацията на неадекватността в управлението дойде с лекото допитване до народа. Може би преди планиран референдум или просто като стане кашата, да се каже, че много така са искали.

Невроните в главата на Салама трябва да са били в режим на късо съединение, че да се реши да пусне подобна статия. Визирам това писание в официален държавен вестник. В типчен за автора стил, като от предишните му статии на икономически и стратегически теми, с които образова тълпата, той поднася концепцията и плана за реализация.

Ситуацията е пряко продължение на пораженческото настроение и очакването на „новите“ да поемат курса като изпъкнат с решението на дилемата в статията. Обаче самата дилема не трябва изобщо да съществува при някаква умствена активност. А статията е сериозна и сложена като ключова, ето загланието - „ВАЖНО!!! Кратка ретроспекция на случващото се“.

В статията е поставен избор от два варианта пред еНарода, които са крайни противоположности. В първия вариант ние приемаме бойкота с вдигната глава и не остъпваме дългогодишните си отношения с еСвета, включително най-стабилната индустриална зона, с която имахме и МПП до ресурсните войни. Втория... вариант... Ще го представя в кратък вогонски стих:

Сърби, румънци, италянци,
ще се хванат за ръчички
с чили, турци и хървати
и с усмивка на лице
ще тропнат те хорце
по руските земи!

Да не би извънземни да са отвлекли Салама, да са му изстъргали мозъка с черпак и да са му сложили малко човече в главата, което да дърпа ръчките, без да има понятие какво правят на земята? Откъде някаква случайна идея подхвърлена от турската клика, подбудена от странна нужда да наритат руснаците, получава такъв отзвук и внимание? Всякакви фермери от цял еСвят са против каквито и да е намеси в Русия и също Полша. Турската група ще повлече всички по себе си ако направи нещо и с някаква луда схема искат да замажат, че да клъвнем. И Салама в безсъзнание, пребледнял и готов да припадне от пораженческото настроение, слага тая фантастична схема за обсъждане. Такъв съюз с такива цели няма за изтрае и два дена, срока му на годност ще е по-кратък от луканка забравена на юлското обедно слънце.

Втората вълна

Същия ден дойде втората вълна от банове с много по-голям удар за еБГ от първата. Не беше минал час от статията на обезумелия Салам и вече дузина викаха в несвяст за импийчове и драми.

Презито без статия беше ликвидиран от Патло заедно с топ биячите на страната. Притръпналия от пораженческото настроение Солам и явно невменяем, съдейки по прясната тогава негова статия, веднага съзира нуждата от спешен преврат и военното презвемане на страната, че да не остане място за някой друг.

Има я идеята диктатор да стане Чубрицата, втория по брой гласове на изборите. Така действахме при доброволната диктатура и същия би повел страната при импийч. Все пак идеята на тази диктатура е само да ни покрие от нападение, нали? Обаче класическия мечешки отряд скочи и каза: Койт превари, той завари! По-точно моментния командир isark77 отряза идеята отряда да поеме задължението да стане платформа на президента-диктатор, въпреки че можеше друг отряд да пусне диктатурата, че да е лесно прехвърлянето на презито, щом като меците са ексклузивен клуб.

Така въпреки най-съкровените желания на последната значима опозиция, Копривицата не зае лидерската позиция. Вместо това като диктатор на следващия ден се въздигна ПламенАМ. Вярно, виден член на отряда е, но защо точно той. И като че ли е било ясно от самото начало, че ще е той? Защото той е последния останал в чата на онази дружина след бановете. Доскоро плувалата смело в дълбокото, онази дружина изплува на повърхността като труп. Въпреки пораженческите обяснения, че се отказват и новите хора вече идат, последния техен представител се оказва новия диктатор.

И сега следва важната забележка. Салама пуска статия с обяснения, образова тълпата, поднася концепцията и плана за реализация. Това го копирах отгоре, защото стила му е пак същия. Салама се опитва елегантно с изказ да разхлаби положението. Точно както Шилето го представи в ролята на чистач. Този път в статията има три варианта. Два с революция и един с безсрочна диктатура.

Салама говори за готовността за революция при преговори и съгласие, обикаля коментари. Диктатора обаче кратко допълва статията и не казва нищо за революция. Нито друг освен Солама от подръжниците на диктатурата обсъжда края ѝ. Салама може да се счита все още за неадекватен, поради абсолютно и тотално обсурдното предложение за съюз с турци срещу руснаци и обещанията за революция да се считат за бълнуване. Май безгласно се заформя вариант 3 от статията, безсрочна диктатура.

Гняс Ghoul-iev

За да не им се привиди на някои, че лобирам за каузата на някой, ще коментирам и опозиционерите. Въпреки, че там няма какво да се коментира толкова, няма големи новости.

Първи реагира звучния Тартар, който заплю диктатурата и призова за бой срещу нея в тази статия. Не, в тази статия, ама разликите и без това са само в нюансите на повода за написването им. Като цяло е повторение.

Гияса също достигна върховна активност. В статията си изглежда въздържан от изблици в стил кафява субстанция, но из коментари наляво-надясно и най-вече на държавната стена положението е класика ала БНФ. Но нещо липсва, Гияса не пееше ли в дует?

И стоящия от години в сенките Щурбаянов изникна по случая да допълни дуета. Ама няма много за коментиране. И той не е казал много, с изключение на няколко коментара, пак на държавната стена.

Интересното е, че Гняса поведе тълпата си в партизанска война и пълно отрицание на всичко друго, подобно на самоправеден свещен поход виждащ ерес във всичко. И вместо да заложи доверие отново на Змиицата за трети избори, за лице на свещения поход беше поставен фанатичния Тартар.

Малко ретроспекция

Ей, не мина час от завършването на преврата и всякакви гризачи започнаха да щъкат из държавните оргове. Ама как да не пусна втора част на великата първа част? Статията ми трябваше да е двуезична и с малко по-различно съдържание, ама заради ограничено време стана по-скоро обобщителна. И тъй като абсурдната първа ретроспекция беше актуална за по-малко от час, докато новината че онази дружина била заметена под килима не достигна всички. Още същата вечер исках да пусна свое продължение-пародия, достойно следващо тематичния упадък на първата статия. И когато проверих и разбрах, че продължението може да е от същата печатница, просто нямаше как да пропусна.

И ако още не е напълно ясно за онази дружина, то имам в предвид групата отбрани биячи в онзи чат, които бяха избанирани и на улицата ги асоциират с жаргона ОПГ.

Заключение

Не следя особено много битките, но по списъка в инструциите е ясно че поне половината ТВ-та от преди 2 седмици вече са изчезнали. И след втората вълна банове нямаме много шансове да удържим като държава.

В обозримото бъдеще може да се окажем в идеално положение за бойкот и да изчезнем както гърците, които бях изненадан да открия рекордно неактивни при ресурсните войни. В другата крайност е прераждането на онази дружина в нови акаунти и... връщане на „ОПГ положението“ до края на сървърите (нещо като хърватите, които бойкотираха старите си акаунти за година-две). Като знам през какво сме минали, май ще клоним към втората крайност.

И след първата вълна на бановете и пораженческо настроение, докато се говореше да оттегляне на онази дружина спиране на ТВ-та, видях възможност за втори мандат. Кой е по-нов от млааааад играч, свеж и много зелен, само ниво 39. Без абсурден брой ТВ-та и амбиции до небето не е нужно президента да е маняк или мъждрамуняк. И още на втората вълна банове тези покълващи амбиции бяха поляти с керосин и запалени от политическия ураган.

Поздрави,