[VELEMENY]Oszd meg és uralkodj

Day 1,304, 10:55 Published in Hungary Hungary by Xavinyo

A legújabb változtatás hogy 6 óránként újratöltődik a leehető kaja mennyiség, megspékelve azzal hogy mindenki egyformán termel, 2 kasztra bonthatja szét a lakosságot - termelők, és harcosok.

Per pillanat az egyéni fejlődés és az ország sebzés optimalizálás ketté vált. Nemrég még UFR-ben a túltermeléses helyzetre vonatkozóan olyan megoldásokat nézegettünk ahol a kicsiket jobban támogatjuk hogy had fejlődjenek. Úgyis van mindenből elég.

Az új változtatással ez kb értelmét vesztette. Ha ország szinten akarunk sebzést optimalizálni akkor az állami adókat megint a magas erejű emberek kajával és tankkal való töltésére kell elhasználni.

Nem termelünk annyit hogy 6 óránként (naponta 4x) full tankkal kajával elüssünk mindent. Ez az árakon meg is látszik hirtelen duplája lett mindennek az ára. A túltermelést ezzel a húzással megszüntették a játékban.

Ellentétbe állították az egyéni és közösségi érdekeket, illetve a kis és nagy embereket, van akinek kedvező lesz ez a változtatás van akinek nem.

A sima BH-zó nem termelő heréknek nem, mert a túltermelés megszűntével a hihetetlen olcsó termékek árai helyükre kerülnek a felértékelődött aranyhoz képest.

A cégeseknek ez jól jön majd mert el tudják adni a termékeiket és igazi piaci verseny alakulhat ki.

A kis embereknek termelőknek ez jól jön, mert versenyeznek a munkájukért.

Az állam szerepe az adó vissza osztásával megint újra értékelődhet, a mostani sávos rendszer ami bünteti a sokat sebző embereket mehet a kukába, és az íves helyett inkább a lineáris UFR vagy megint a régi tank osztás jöhet előtérbe, ugyanis most a szűkös erőforrásokat kell optimálisan elosztani és nem a tankot mindenkinek akciót nyomatni (gáz nem? egyéni-állami-közösségi érdekek ütköztetése)

A kicsiknek megint visszajöhet a karate, sőt igazából aki nem BH-ra megy hanem rank növekedésre, az sokkal jobban jár ha 3x elüti a pusztakezes ütéseit 1 nap, mert több sebzést hoz ki kevesebb zséből mintha tankból tolná.

A túltermeléses rendszerben unaloműzésből USA felé elindított hadműveleteinket akár abba is hagyhatjuk, a terület bónuszok most megint érnek valamit, sőt létkérdéssé válnak. Egy maxos bónuszú ország lakosai akár MPP-ken keresztül is sokkal többet sebezhetnek mert a termelésük durva lesz ami simán ellensúlyozhatja a 10%-os NE bónuszt.

Sokkal nehezebb lesz BH-zni is, sokkal több ember próbálkozhat be 6 óránként újra és újra.

Termelési képleteket figyelembe véve, azonos pénzből ha pusztakezezik az ember akkor 1.5x annyi sebzést tud kihozni. Egy ember amíg nem tud minden ütésére kaját gyártani addig nincs értelme tankkal ütni..Hajrá karate megint.

Századok kezdhetik újra osztani az embereiket a kaja gyáraikba.

Oszd meg és uralkodj.