Ambient on/off

Join the new world

 

[Valtio tiedottaa] Asgard-katsaus

Day 2,311, 14:30 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI

Kuluneiden viikkojen aikana Asgard on taistellut usealla eri rintamalla niin Iso-Britanniaa, Liettuaa, Saksaa, Tanskaa kuin Venäjääkin vastaan. Tässä katsauksessa on tarkoitus kartoittaa mainittuja menneitä ja nykyisiä rintamia hieman tarkemmin, sekä tarjota selkeämpää yleiskuvaa Pohjolan sotilaallisesta tilanteesta.


Kuten jo aiemmin uutisoitua, on Suomi suorittanut aluevaihdoksen Venäjän kanssa. Tämän myötä turvasimme itsellemme 60 % tuotantobonuksen niin ase- kuin ruoantuotantoon. Samalla myös itänaapurimme hyötyi saaden uuden asetuotantobonuksen, sekä maidemme välisiä ennestäänkin erittäin lämpimiä suhteita taottiin yhä kiinteämmäksi paketiksi. Rintama Venäjän kanssa saadaan suljettua muutaman seuraavan päivän aikana, kun itänaapurimme on mahdollista siirtää NE pois Suomesta viikon karenssin jälkeen. Tämän jälkeen on huomattavasti helpompi keskittyä tärkeämpiin, vaativampiin taisteluihin muilla rintamilla. Mainittakoon myös, että Suomen ja Viron välistä rauhansopimusta ei jatkettu. Viro on tällä hetkellä erittäin kiireinen Argentiinan valloittaessa lähes kaikkia sen alueita Pohja-Eesti mukaan lukien. Näin ollen Suomi ja Viro eivät omista edes yhteistä rajaa tällä hetkellä. Kuitenkin rauhansopimuksen jatkamatta jättämisellä säilytetään optio edetä myös Etelä-Helsinkiin mahdollisuuden avautuessa ja tilanteen sen salliessa tulevaisuudessa.


Toinen osatekijä Suomen bonusten lisääntymisessä on onnistunut sotaretki Iso-Britanniaan läpi Norjan alueiden. Jälkimmäisenä mainitun tahtoessa pitää alueidensa määrän pienenä PTO-uhasta johtuen tarjosi Suomelle reitin auttamaan Norjaa itseään sekä Ruotsia Iso-Britannian invaasion torjumisessa. Lopulta hyökkäys onnistuttiin torjumaan ja rintama työnnettyä Britannian omille alkuperäisalueille. Asterian tukemien Moldovan ja Ranskan tunkeutuessa saarivaltion ytimeen etelästä, puskivat Suomi ja Asgard kohti etelää lopulta pyyhkien Iso-Britannian hetkellisesti kartalta. Kuitenkin Puolan ja Yhdysvaltojen riennettyä apuun, joutuivat niin Moldova kuin Ranskakin perääntymään Suomen kuitenkin jäädessä saarivaltion pohjoisosiin. Nyt Iso-Britannia on sisäiset ristiriitansa selvitettyään ja muut ulkoiset uhat karkotettuaan kääntänyt huomionsa Suomeen, pyrkien puskemaan meidät takaisin Skandinavian puolelle. Iso-Britannian hyökkäystä Skotlantiin ollaan tällä hetkellä onnistuneesti puolustamassa, jonka jälkeen olisi mahdollisuutemme laajentaa alueitamme vieläkin etelämmäs.


Länsinaapurimme Ruotsi solmi sunnilleen viikko sitten rauhansopimuksen Liettuan kanssa päättäen näin molempien voimavaroja kuluttaneen mutta paikoillaan junnanneen ikuisuussodan maiden välillä. Samalla rauha mahdollisti keskittymisen yllä mainitun aluevaihdon turvalliseen toteuttamiseen, jo mainittuun Iso-Britannian sekä tulevaan Saksan ja Tanskan rintamaan. Norja ja Ruotsi toteuttavat parhaillaan yhteishyökkäystä Saksaa ja Tanskaa vastaan kohti etelää. Alussa Tanskan nopean kartalta hävittämisen jälkeen Saksa puski itsensä Ruotsin alkuperäisalueille asti, jossa taistellaan tälläkin hetkellä. Samaan aikaan kuitenkin Norja on onnistunut valtaamaan yhden Tanskan alkuperäisalueista, Saksan pitäessä kahta ja Tanskan yhtä aluetta hallussaan.


Kaiken kaikkiaan Asgardilla menee siis hyvin, ellei jopa loistavasti. Ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin olemme pikemminkin antavassa kuin ottavassa asemassa. Suomella on 60 % tuotantobonus niin ruoka- kuin asetuotantoon, joka on enemmän kuin esimerkiksi Kroatialla, Makedonialla ja Unkarilla. Myös kahta lukuun ottamatta jokainen Asgardin alue on sen jäsenmaiden hallussa, jonka lisäksi Asgardilla on kolme sen jäsenmaiden ulkopuolista aluetta hallinnassaan. Tästä on hyvä jatkaa.

- Ulkoministeriö
 

Comments

ChosenR
ChosenR Day 2,311, 14:31

gj mutta täällä meren toisella puolella kaikki on paremmin

zRTx
zRTx Day 2,311, 14:35

nii, kyl tää itämeren eteläpuolel kaikki on paljo paremmi

ChosenR
ChosenR Day 2,311, 14:39

eri meri mut mun meri on parempi

Citizen Mu
Citizen Mu Day 2,311, 14:36

Seuraavaksi varmaan väität, että siellä ei ole Fettiksiä.

ChosenR
ChosenR Day 2,311, 14:42

ainiin fettis vapaa alue

TTi09
TTi09 Day 2,311, 14:44

Kuulin huhua että fettis olisi kuitenkin pilannut kaiken. Voitteko vahvistaa?

Corvus C
Corvus C Day 2,311, 14:51

Vahvitus : Fettis

tiedotusministeri
tiedotusministeri Day 2,311, 15:13

juu vahvistan

Valtion Sanomat
Valtion Sanomat Day 2,311, 15:17

Valtion Sanomat vahvistaa tiedon

Cendorri
Cendorri Day 2,311, 15:15

Kroisos vahvistaa

GimliPertti
GimliPertti Day 2,312, 03:56

Onneksi meillä on Cure joka korjaa kaiken...eiku.

Fettis
Fettis Day 2,312, 04:18

Vahvistan huhun.

Nazar Sivukha
Nazar Sivukha Day 2,311, 14:45

Voted!

Jasper Zuidema
Jasper Zuidema Day 2,311, 15:18

Nice article I enjoyed reading this one! o/

Sir galubags
Sir galubags Day 2,311, 15:31

anus

Ok Kulli
Ok Kulli Day 2,312, 00:39

tankkeja

PikkuMasa
PikkuMasa Day 2,311, 23:17

Voisitteko pistää tankkijakonne kuntoon. Ilmeisesti pitäisi jakaa joka päivä 5 tankkia kisan aikana, mutta nyt vanhasta artikkelista pari sai jo tokat satsit, mutta osa ei edes ekaansa. Antakaa ne könttänä kaikki, niin ei tule sekaanuksia.

Kaljavaasi
Kaljavaasi Day 2,312, 01:30

Skotlanti hävittiin kuitenkin takaisin briteille

MonkeyManFIN
MonkeyManFIN Day 2,312, 14:06

Hyviä uutisia on aina mukava lukea mutta rintamaa hävitään jo brittein suunnilla hyvää vauhtia, täten vielä yhtyen PikkuMasaan painoitan tankkijakoa tärkeyttä, vielä näin NS2-kisan aikaan. Vielä kerkee

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.