Ambient on/off

Join the new world

 

[MHP] Kongresszusi tagok és pártok szavazási statisztikái

Day 1,841, 13:22 Published in Hungary Hungary by MHP - Magyar Hazafiak PartjaTisztelt olvasó!

A kongresszusi kimutatás ez évi, aktuális állásáról szeretnénk beszámolni nektek és egyben megköszönni az eddigi képviselők munkásságát.
Ismét sok újoncot köszönthettünk a bársony székekben, ami nagyon örvendetes, viszont most kicsit becsapós a dolog, hiszen a játékban adódott egy olyan lehetőség, hogy nevet lehet változtatni. Ennek következtében a megváltoztatott nickek, újként tűnnek fel.


Általánosságok:

A kongresszus minden kedden este 20:00 h-tól ülést tart, ahol a napirendi pontokat, esetleges törvény javaslatokat vitatják meg. Ezután a törvény javaslatok outgame szavazásra kerülnek a kongresszus erre kialakított fórumán.

Mivel ez egy külső fórum előfordulhatnak meghibásodások, melyek egy-egy szavazat leadásának meghiusulását eredményezhetik. Mivel utólag nem lehet megállapítani, hogy valaki azért nem szavazott, mert nem tudott, vagy egyébként se tette le volna a voksát, így ami az adatbázisban van adat, azzal kell beérnünk, hisz még mindíg ez az egyetlen kézzel fogható adat.

A kongresszusi választások rendje kissé megváltozott, melyről itt bővebben olvashatsz.
A kongresszusi munkáról bővebben Hercegno cikkében olvashatsz.


Pár magyarázat a lentiek értelmezéshez:

■ Az adatok intervalluma a 2012 Januárjától a 2012 Novemberig terjedő ciklusokra érvényesek és az alapjuk a külső fórum adatbázisából származnak.

■ Egy ciklus 26.-tól 26.-ig tart. Mivel a munka nagy részét a következő hónapban végzik ezért az adatoknál ahhoz van elkönyvelve és nem a szavazott hónaphoz.
Példának okáért a 2011.12.25-én megszavazott képviselők a lenti adatokban a 2012 januári ciklushoz tartoznak.

■ csak az ABC sorrendet használtam minden grafikonnál és nem próbáltam meg semmilyen sorrendet felállítani. Az adatok a fent említett fórumon minden eMagyar állampolgár számára elérhetőek és nyilvánosak.Legutóbbi kimutatás óta a kongresszus munkássága pozitív irányú elmozdulást mutat, hisz éves szinten a szeptemberi 59%-hoz képest, novemberrel bezárólag ez 61%-ra emelkedett
(1303 szavazati lehetőségből 789-re lett szavazat leadva).

Folytassuk az eddigi globális 2012-es adatokkal:
Nézzük meg először, hogy ezen időszakban ciklusonként mennyi képviselőnk volt. Ezt ugye már jól tudjuk, hogy attól függ, hogy országunknak hány db régiója van, hisz a képviselőink számai ezektől függenek. lsd itt.
A szeptemberi képviselők számának elbírálásakor, kissé hibás volt a játék modulja -minő meglepő-, hisz a 40 képviselő helyett 42-őt juttatott be a rendszer .

Következő ábrán ezen képviselők pártok szerinti megoszlása látható. Jól látható, hogy a többnyire TOP5 pártok küldöttei vannak a legnagyobb számmal.
A következő grafikonokon láthatjuk kinek hányszor sikerült beülnie abba a bizonyos bársony székbe, melyet az ‘A’ grafikonon követhetünk nyomon.

‘B’ grafikonon azt láthatjátok, hogy a kiírt szavazásokból, mennyi szavazatot adtak le a képviselő hölgyek/urak, azaz, hogy a keddi csetes megbeszéléseket követően, jóvá hagyták e a munkájukat. Nagy százalékban aki a megbeszéléseken részt vesz, az a 24 órás szavazati lehetőségét ki is használja ilyenkor. A ciklus első szavazása, szinte mindig a kongresszusi elnök és alelnök megválasztása. Majd ez után jönnek csak a ténylegesen hazánk kérdéseivel kapcsolatos szavazások.

A ‘C’ grafikon pedig a ‘B’ grafikonnak a százalékos megjelenítése.


Nagyobb képért kattints ide


És végül a képviselők szavazatit levetítettem a pártjukra, először a szavazatok számai, majd pedig százalékos megbontásban látható munkásságuk a kongresszusban.


És végül a szumma-szummárum, melyik képviselő melyik ciklusban és mely párt színeiben végezte munkásságát és ez utóbbival milyen százalékban járult hozzá pártjának helyzetéhez eme elemző cikkben.


Nagyobb képért kattints ideHa tetszett a cikk votold kérlek és oszd meg másokkal is:
Kongresszusi tagok és pártok szavazási statisztikái
http://www.erepublik.com/en/article/2169520


Üdvözlettel:
CyberPRP a Magyar Hazafiak Pártelnöke


Előfordult már veled, hogy lemaradtál játékainkról?
Fizess elő újságunkra, így ez nem fordulhat elő, vagy lépj be a pártba, hogy shoutjainkból minél hamarabb értesülhess a friss híreinkről.

Elérhetőségeink:
Párt csetszobája: #magyarhazafiak
Párt profiloldala (belépéshez): Magyar Hazafiak Pártja
Párt újság: Párt Újság 

Comments

Eheslo
Eheslo Day 1,841, 13:33

A fékmestereknek fontos információ, miként vezéreljék a csapataikat a scriptekkel.
Nehéz lehetett összeszedni, ezért ment a vote.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,841, 13:50

Köszi!

fischer2
fischer2 Day 1,841, 14:02

Elég komolyra sikeredett! 🙂 Szép, igényes munka, ment a vote.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,841, 15:17

köszi!

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,841, 18:02

wuahahaha 2%ot javítottam a kongán \o/

Mandalaa
Mandalaa Day 1,842, 02:03

Vote!

HuMaVi
HuMaVi Day 1,842, 10:06

sz!

Alexandross
Alexandross Day 1,842, 10:08

vote : )

HunVeteran
HunVeteran Day 1,842, 10:19

Űberkafa kolosszális cikk :- )

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.