[ME] Alegerea Resedintei si Raport Scoala de Aviatie - Saptamana 16

Day 4,224, 04:06 Published in Romania Romania by Ministerul Educatiei
Salutari din inaltul cerului!
Fond muzical recomandat: Into the Fire

Va fi un articol lung, format din trei capitole: Sfaturi pentru elevi, Alegerea Resedintei si Raportul Scolii de Aviatie. Speram ca fiecare dintre cititori poate gasi un sfat potrivit sau vreo informatie utila.CAPITOLUL I - Pentru ca activitatea media a Scolii de Aviatie este gazduita de Ziarul Ministerului Educatiei, vom incepe reamintind cateva sfaturi pentru elevi, utile oricarui jucator:

1. Work, train la ground, fight in air battles;
2. Ne straduim sa facem DO zilnic, de preferinta la air, dar nu ratam DO daca nu gasim batalia perfecta! Batoanele sunt bune, piesele de bazooka pot fi folosite pt DO la ground (ca sa salvam energy - 1hit / kill).
3. Pastram goldul pentru promotii de case permanente, upgrade train centre, contract cu Lana sau batoane.
4. Pastram batoanele energizante - cu cat avem rank mai mare, cu atat ne ajuta mai mult.
5. Toate ordinele se refera la lupte cu food fights - nu ardem batoane fara ordin clar si limpede in acest sens! Daca primim ordin in deplasare dar vedem ca nu avem destule Food Fights ca sa facem diferenta, stam cuminti si asteptam batalia urmatoare. Daca avem nevoie de bilete sau fonduri pentru deplasare, solicitam.
6. Daca avem dubii in legatura cu regulile, jocul, modulul economic, politic, media sau de ce parte dam, intrebam 🙂 Se vor gasi persoane care au trecut deja prin problema si au sfaturi utile.
7. In general, daca ne lipseste ceva, spunem. Se vor gasi solutii, oameni carora le mai prisoseste cate ceva, fonduri, etc.
8. Merita vanate bataliile epice la inceputul saptamanii pentru cresterea in recuperarea energy/6min si alte recompense, dar daca nu aveti cel putin power pack NU MERITA SA ARDETI BATOANE! Hiturile la air se pot recupera in restul saptamanii.
9. Avem intotdeauna activata casa q1 decontata de SA. Casa q2 ar fi urmatoarea prioritate.
10. In bataliile aeriene se lupta cu mana libera, nu cumparati arme!
11. Nu merita sa activati acceleratoare daca nu e batalie ultra-mega-importanta si adversarul lupta cu acceleratoare sau ne domina numeric. Daca avem acceleratoare le pastram tocmai pentru aceste ocazii.
12. Punem pe monetary market 5000cc la 0.002gold (sau cat avem disponibil; a se verifica pretul pietii in prealabil) si nu ne mai atingem de ei. La 10 zile exista posibilitatea de a obtine 10 gold la un curs foarte bun. Daca expira fara sa primim goldul… n-am avut noroc. Reluam procedura.
13. Ordinea corecta de upgrade la Train Centre este:
(1)[Weights Room (Free)] - q4 (full)
(2)[Climbing Center (0.19Gold)] - q4 (full)
(4)[Special Forces Center (1.79Gold)] - q4 (full)
(3)[Shooting Range (0.89Gold)] - q4 (full)
Contractul -90% merita luat numai cand aveti toate centrele la maxim. Pentru a verifica cand merita luat orice fel de contract (50% sau 90😵 folosim calculatorul: https://erepublik.tools/en/military/training-calculator
Sau http://ereptools.info/trainCAPITOLUL II - Alegerea Resedintei

Asa cum am mai spus, preferam pentru resedinta Towns pe teritoriul eRO, nu neaparat in core (regiuni romanesti RL) si nu are sens sa schimbam resedinta intre orase cu acelasi statut. Cum ne alegem Resedinta - un subiect ce merita aprofundat mai ales de cei care investesc in case.


Recunoastem ca Moldova are bonusurile maxime si este un loc prielnic pentru amplasarea Holdingurilor (In imaginea de mai jos, acele depozite cilindrice, vopsite in albastru).
Totusi, populatia in exces (302 “locuitori”) si statutul de metropola inseamna ca bonusul de durabilitate case este de 2%. Cu alte cuvinte, cand cumparati o casa de pe piata, platiti utilizarea ei pentru o saptamana (7*24 ore = 168 ore). In functie de bonusul de durabilitate case dat de resedinta, aceasta perioada poate creste cu 2%, 5%, 10% sau 20%. Nu ati prefera ca fiecare dintre case sa dureze 201,6 ore? Va multumiti cu 171 ore? E o zi si ceva diferenta - o zi in plus de salariu din munca suplimentara, costuri mai mici pentru casa… si toate acestea printr-o alegere inspirata a resedintei.Veti spune ca e prea mare deranjul sa va mutati in fiecare zi pt work as a manager. Corect, dar costul mutarii - intre 280 cc si 560 cc pe saptamana - este o suma insignifianta comparativ cu salariul suplimentar si prelungirea duratei utilizarii caselor.OK, ceva solutii?
Sa analizam 🙂

Avem variante in core cu 10% bonus durabilitate - imaginile au fost facute azi, 14.06.2019, dar puteti verifica valoarea bonusului si numarul de rezidenti in joc, in orice moment.10% e preferabil, poate chiar acceptabil pt proprietarii de case q1. Pentru marii latifundiari, cu case q2, q3 sau set complet, costurile suplimentare devin mari (parerea mea).

Avem, in acest moment, in core, doua regiuni cu bonus de durabilitate case 20%: Botosani si Oradea. Observati numarul de “locuitori” sub 50 - odata cu depasirea acestei cifre magice, statutul orasului se va schimba, devenind Large Town, cu bonus de durabilitate 10% - NU NE DORIM ASTA 🙂

Desigur, ambele mai pot primi un numar limitat de rezidenti, dar ne trebuie o solutie mai sigura.
Alegerea unei resedinte in regiunile ocupate poate fi un raspuns la aceasta problema.Observati numarul de “locuitori” - 30 si bonusul la durabilitate case; Este vorba de un teritoriu aflat in eRomania, costul mutarii pentru work as a manager in Moldova (sau in orice regiune din eRO core) este de 40cc dus-intors. Puteti lupta pt eRO fara sa parasiti resedinta. Indraznesc sa afirm ca este o varianta de RESEDINTA demna de luat in seama.Observam ca rezidentii romani nu au holdingurile in Tartu. Singurul detinator de holding este un localnic. Costul mutarii firmelor este excesiv de mare, in schimb mutarea resedintei presupune costuri suportabile (taxele pe case, afisate clar pe pagina de prezentare a localitatii).
Desigur, aceste consideratii se adreseaza celor care nu au suficiente resurse ca sa isi permita sa eTraiasca in lux 😛 sau doresc sa isi foloseasca fondurile cat mai eficient. Recomandam si insistam ca elevii Scolii de Aviatie sa aleaga o resedinta cu bonus maxim.

*Later edit:
Alte variante recomandabile pentru Resedinta:
- Algarve - https://www.erepublik.com/en/main/region/Algarve
- Moravia - https://www.erepublik.com/en/main/region/MoraviaVa rugam sa ne propuneti subiecte de discutie si sa adresati intrebari in comentarii. Ne vom stradui sa venim cu raspunsuri si clarificari in cel mai scurt timp.CAPITOLUL III - Raportul Saptamanal si anunturi administrative legate de Scoala de Aviatie.Ne bucuram nespus ca avem printre elevi membri ai urmatoarelor Unitati Militare: Acvila, BraveHearts Romania, Brothers in Arms, Dacia Immortalis, Escadrila marculesti, Fortele Aeriene Romane, Fortele Armate Revolutionare, Garda Nationala, Garda de Fier eLAM, Gryphon Power Soldiers, Haiducii, HAVOC OPS, Legiunea Umbrelor, Lin Kuei Dojo, Romania Unita, Soimii Carpatilor, Soimii Patriei, Templierii, Vanatorii de Munte si Vulturul Negru.

In decursul ultimelor saptamani ni s-au alaturat Mylovelyname - foarte tanar, dar cu perspective excelente; AlinST si Romanian Avenger - cei mai proaspeti membri Blue Team; Nicolae Crefelean, mjuyhn67 si Adryan Poulot - aviatori experimentati deja, promovati direct in Azure - le spunem bun venit si ii adaugam la prieteni 🙂

Bonusurile saptamanale se trimit marti seara / miercuri (cel tarziu) ca donatii din partea Echipei de coordonare (Organizatia Ministerul Educatiei, Lexutza, Cerescu, Bebita999, Cristu, Alina V la care s-au adaugat, dupa completarea stagiului obligatoriu de elev, rareshandrei si Dynamight.

Limita de inscriere - level 200 - a fost deja eliminata. De asemenea, datorita sprijinului extraordinar din partea comunitatii si rezultatelor obtinute - mentionam aici si faptul ca limita destinatarilor intr-un mesaj eRep e de 50 de jucatori - numarul disponibil de locuri in clasa creste la 60 de elevi ce vor fi impartiti dupa cum urmeaza:

Grupa A (Azure Team): Elevi cu elite bonus (lvl 100+) si rank aproape de Wing Commander; Absolventi (Group Captains).
Indeplinesc toate obligativitatile programului (7DO si… sper sa vedem muuult mai mult de 210 air kills in dreptul unui azure!)
Cerinte suplimentare: Minim doua prezente in Activitatile saptamanale sau Bataliile importante la ordin anuntate pe chat si in mesajul comun / saptamana. Odata cu atingerea rank-ului de Group Captain elevii pastreaza integral bonusurile si drepturile oferite de Scoala atata timp cat participa la activitatile acesteia.

Nota importanta: dupa atingerea rank-ului Wing Commander, bonusurile pt rank-up se solicita in acest formular.
Grupa B (Blue Team): foarte tinerii elevi, level 28 - 86:
Cerinte adaptate: 6 DO si 210 air kills - acceptat fara penalizari; Elevii noi vor incepe prin a face parte din mesajul Blue Team. Ii incurajam sa adreseze intrebari legate de joc si de program pentru o cat mai rapida acomodare.
Bonusuri suplimentare: Primesc paine + bilete suplimentar, oricand solicita.Puteti avea o imagine cuprinzatoare a activitatii Scolii de Aviatie aruncand o privire in Catalog, tab-ul Saptamana 16. Aici puteti cunoaste elevii, aveti ocazia de a vedea distributia si valoarea bonusurilor, prezenta pe chat, la activitati si batalii importante, valoarea bonusurilor obtinute in Saptamana 16.

Multumim , Bebita999 pentru Evaluarea cresterii in Rank pana in saptamana 16!

Am decis ca niciun elev nu primeste penalizari in prima sa saptamana de scoala. Dupa perioada de acomodare, insa, vom scobori sfintele reguli din pod si nu vor exista scuze pentru neindeplinirea DO si 210 air kills saptamanale. Precum am anuntat, doua saptamani consecutive fara aceste cerinte indeplinite duc la excluderea din program. Daca ati omis sa anuntati si ati fost trecuti in rezerva, anuntati cand reveniti in joc pentru a fi reinscrisi in Catalog! Elevii care isi anunta perioadele de inactivitate nu vor primi penalizari, toti stim ca RL are prioritate.


Prin urmare, asteptam cu nerabdare noi inscrieri!

Completam Scoala de Aviatie - nick, ID, air rank, conform indicatiilor din formular.
Inscrierile se pot face oricand, dar contorizarea DO incepe in fiecare zi de marti.Multumim din suflet tuturor celor care au ajutat cu un sfat, avertisment sau vorba buna, comandantilor care au asigurat regimente si DO in air battles, celor care urmaresc chatul si raspund intrebarilor elevilor, tuturor celor care au ales sa doneze alocatia pentru casa q1 colegilor care au mai multa nevoie, tinerilor aviatori care au facut donatii de paine pentru colegi!
Lista sponsorilor si sumele adunate din donatii au crescut intr-un ritm care ne aminteste de zilele cele mai frumoase ale erepublik, cand subiectul principal era retentia tinerilor jucatori si grija pentru dezvoltarea lor! Suntem recunoscatori si in acelasi timp responsabilizati de increderea si sprijinul dvs.!
o7 mariust1, ghishae, sorinradu, slevin07, Black Panther, SUB. ZERO, vladb, nemuritoruuul, B.U.R.U., SabreHawk,
PMihai, priviticerul numa praz, ClopoCrew, JohnCV, visator, Nicolas Cristian Alex Popa, aditul si… va stiti, va stim… o7

Multumim tuturor “batranilor” care s-au lasat cicaliti, dar au facut posibil acest proiect. Ne bucuram ca sunteti in continuare alaturi de noi, pe chat sau in mesaje, cu sfaturi bune si lamuriri pentru cei mai mici! o7 Multumim BNR pentru sprijinul constant!

De asemenea, mentionam ajutorul substantial oferit elevilor in timpul eventului de Paste. Subiectul ar merita mai multa atentie, dar spatiul este limitat. Pe scurt: Scoala a primit botezul focului in batalii aeriene importante - batalia pentru apararea Transilvaniei este unul dintre aceste momente, dar va asiguram ca au fost destule - victorii sau infrangeri, deopotriva. Suntem mandri de raspunsul elevilor care au luptat exemplar, conform ordinelor, acolo unde a fost nevoie, indiferent de UM sau convingeri ePolitice. Rezultatele se vad in capacitatea de lupta a Scolii si cresterea substantiala in rank a tinerilor aviatori. o7

Va multumim tuturor!

Pe cerul nostru, numai prieteni!

In numele Echipei,
Alina V si Lexutza