[MO] Cum ne alegem Resedinta

Day 3,468, 14:02 Published in Romania Romania by Monitorul Oficial

Data: eDay 3,468; 19 mai 2017
Locaţia: Sediul MO, Bucureşti, România

Subiectul zilei:
Noua optiune, Resedinta
https://www.erepublik.com/en/main/latest-updates/0/293Salutare cetăţeni ai eRomâniei!

Astazi, in ziua 3468, Plato a introdus o noua optiune, alegerea resedintei intr-una dintre regiuni!

Inainte de a trece mai departe, va rugam sa nu va grabiti sa va alegeti resedinta! Asteptati un pic, cu mic cu mare, sa vedem cam ce ne asteapta!

Ce stim pana acum:
* Resedinta se poate stabili si/sau schimba oricand, indiferent daca in inventar sunt case activate sau nu. Nu exista limitari pentru schimbarea resedintei, in cazul in care se doreste acest lucru, dar se va plati o taxa.
* La stabilirea/schimbarea resedintei se plateste o suma fixa, vizibila pe pagina de info a regiunii iar ulterior se contribuie la bugetul localitatii cu taxe pe cladiri (pe de o parte in bani, direct proportional cu calitatea casei si numarul de zile de folosinta ramase si pe de alta parte prin bonusul de durabilitate - de 20 de ori mai mare intr-un oras - town - fata de o metropola). Mai precis, se prelungeste durabilitatea casei cu 20% in oras, si 1% in metropola. E la fel ca la poluare, cu cat in orasul respectiv sunt mai multi rezidenti cu atat durabilitatea suplimentara a casei este mai mica.


* Taxele se platesc automat, in momentul stabilirii resedintei si respectiv in momentul activarii casei/caselor, daca aveti disponibila in cont respectiva suma;
In prima faza taxele sunt fixe, ulterior vor fi stabilite de conducerea aleasa a localitatii - in acest moment nu exista detalii despre modificarile ce urmeaza a fi aduse modulului politic. Pe langa bugetul alcatuit din taxele colectate, localitatile vor primi fonduri de la bugetul central (al tarii).
* ATENTIE! Odata aleasa o resedinta, nu te mai poti intoarce la statutul de “nomad”. Esti legat de resedinta, vei plati taxe vesnic si NU VEI MAI PUTEA OPRI (INTRERUPE) FUNCTIONAREA CASELOR.
* Din ce rezulta pana acum, taxele pe case se platesc numai daca exista in inventar case active.
* Exista optiunea de a ramane “nomad”.

Ce primim in schimbul taxelor atunci cand ne alegem resedinta:
* Cresterea ratei de recuperare a energiei pentru fiecare tip de casa activa si capacitate de stocare marita (energy pool bonus) care variaza in functie de calitatea caselor active conform urmatorului tabel:

* Bonusul de recuperare a energiei se pierde imediat ce se paraseste localitatea iar capacitatea de stocare ramane activa numai 30 de minute.
Capacitatea de stocare la parasirea localitatii de resedinta este activa 30 de minute dar aceasta se poate prelungi; De exemplu, te poti intoarce in localitatea de resedinta si cronometrul porneste iar. Dar avand in vedere ca sunt doar 50 de well extra nu e un castig decisiv, ar fi contat daca se adauga bonusul dat de tot setul de case (q1-q5).
* Apare “Central Park”, care acorda atat bonus de recuperare a energiei cat si capacitate de stocare indiferent de existenta unei case active.
* De notat ca se pot vedea, pe pagina de informatii a fiecarei regiuni, pe langa nivelul bonusurilor, taxelor, resurselor, etc., (pe pagina de overview) si date despre rezidenti si proprietati (aparent, lista rezidentilor si numarul de proprietati active). Studiati cu atentie aceste informatii inainte de a decide UNDE si DACA doriti sa deveniti rezident.

Modificarea pare a avea ca scop impulsionarea modulului economic (pe langa clasica crestere a cheltuielilor/dinamizarea jocului. Desigur, implica o crestere a complexitatii, pe langa nevoia de a fi activ si prezent pe site pentru a gestiona o cariera (in special militara) de succes.
Despre impactul asupra modulului politic, pe de alta parte, nu se stie nimic (de exemplu, care este diferenta intre rezidenti si alegatori inregistrati). Dupa alocarea rezidentei, Plato ne ofera un bonus la casele din inventar (vedeti poza de mai jos). Pentru acest bonus, fiecare dintre noi va trebui sa plateasca o taxa in cc care se va duce direct in contul acestei regiuni. Ce si cum se poate intampla cu aceste incasari exact, nu a fost explicat. Plato a zis doar ‘’ The mayor and city council are the ones who decide on how to use the money in the local budget. ‘’ ( latest updates )De exemplu, in Moldova, cu toate casele activate, stabilirea resedintei ar costa circa 345 cc. Sa nu uitam ca resedinta odata alocata, casele nu vor mai putea fi dezactivate!!!Adaugam cateva consideratii bazate pe informatiile disponibile pana la aceasta ora. Va rugam sa adaugati, in comentarii, propriile observatii. Va multumim!

* Pentru managerii de holdinguri care nu sunt foarte activi in modulul militar cea mai comoda alegere ar fi sa isi aleaga resedinta in zona unde se afla holdingul, pentru a reduce cheltuielile cu mutarea. Ca si in cazul alegerii locatiei holdingului, alegerea resedintei ar fi bine sa fie facuta in urma unei analize atente - a ne inghesui toti in aceeasi regiune va duce la crearea unei metropole dar asta are dezavantajul taxelor mari si penalizarii la “rezistenta” in timp a caselor.
* Economistii vor avea avantajul cresterii inevitabile a preturilor - in primul rand la case. Ar urma cele la bilete. Ca efect al consumului generat de mai multa energie disponibila, ar putea creste si preturile la paine si arme.
* Pentru 2 clickeri… ori sunt cointeresati in a locui in anumite zone (asta probabil ca vom afla in timp, pe masura ce descoperim cum va functiona partea politica si administrativa) ori vor fi nevoiti sa caute orasele mici, in care au avantajul taxelor scazute si al bonusurilor la durabilitatea locuintelor.
* Pentru vanatorii de freedom fighter/mercenary, persoane care nu au foarte mult timp de alocat jocului, in general pentru cei nehotarati si pentru toti cei care au rabdare sa decida in cunostinta de cauza - ramai NOMAD. 😛 In acest moment, daca Plato nu decide sa ma impiedice cumva, pot alege sa raman nomad. Imi place ideea de a imi putea pastra dreptul de a folosi case de toate q (calitatile) numai la level up si - pana la momentul cand bonusul de energie ar fi substantial si as avea cu adevarat timpul necesar ca sa ma bucur de acest bonus!!! - pot sa haladui prin lume dupa medalii de freedom fighter si mercenar. Nu trebuie sa iau o decizie irevocabila…
* Pentru cei activi si axati pe modulul militar, care doresc sa beneficieze de avantajele recuperarii mai rapide de energie si care nu sunt foarte preocupati de cheltuielile (tot mai mari) in privinta caselor solutia ar fi de a isi alege resedinta intr-una din regiunile originare, cu optiunea de a o schimba in viitor;
* Pentru politicieni, va exista in viitor posibilitatea de a isi administra orasul, bugetul, de a convinge oamenii sa ramana… de a se intrece cu opozitia, toate acestea cu mijloacele aflate la indemana unui edil local, sprijinit financiar de guvern si probabil subordonat conducerii tarii - asteptam cu interes detalii.

Cel mai bun sfat este: “ia o decizie adaptata stilului TAU de joc”.
Din ce stim pana acum, schimbarea aceasta va afecta toate modulele jocului.
- cel militar pentru ca unii vor avea mult mai multa energie disponibila si cheltuielile pentru a pastra active casele (mai ales cele de q mare) vor creste;
- cel economic pentru ca deciziile celor care au firme depind de locatia holdingurilor si cel mai probabil profitul unei firme nu va mai fi un vis indepartat;
- cel politic pentru ca apare o noua provocare (te muti cu prietenii intr-un oras si ai buget, alegeri, dezbatere);
- cel media pentru ca o sa curga muuulta cerneala 😃


Urmatoarea provocare adresata analistilor economici ar fi sa apara un tabel cu analiza comparativa a costurilor in cc/durabilitate case/energie recuperata in cele 5 tipuri de localitati. Aparent inghesuiala nu aduce beneficii, deci va trebui sa ne alegem cu grija resedinta - daca nu decidem sa ramanem “nomazi”.


La sfarsit credem ca ar fi buna o recapitulare. Ce s-a schimbat?

Dpdv militar

+12 well/6 min in cazul in care toate casele sunt activate si nu se paraseste resedinta;
+50 well la capacitatea de stocare, valabila atat timp cat nu se paraseste regiunea de resedinta si 30 de min cand esti in afara ei

Dpdv economic

Dinamizare a consumului, in special a industriei de case
Odata rezident, casele nu vor mai putea fi dezactivate

Dpdv politic

Marea necunoscuta, nu se cunosc detalii despre alegerea primarilor si a consiliilor locale, nu se stie cati membri vor avea consiliile locale, cum si pe ce se vor putea cheltui bugetele locale, nici macar cine poate candida si/sau vota la aceste alegeri.


Să aveţi spor! o7
Cu stimă, echipa Monitorului Oficial