Ambient on/off

Join the new world

 

МАКЕДОНСКА МОЛИТВА ! ! ! [MACEDONP4]

Day 2,112, 07:25 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by MACEDONP4
Господи премили Боже кој си на небото, ги гледаш ли макиве наши Македонски, го слушаш ли плачот на нашите мајки, татковци, браќа, сестри и децата наши, за чедата загинати за Македонија. Со илјадници години крвариме, раните живи на неродените чеда им ги оставаме, Господе Ти единстен кој си на небото, само ти ја гледаш нашава мајка на четири страни распната како Синот Божји. Каде и да појдиш на гроб газиш и од коски се сопнуваш, Господе прекажини сега, кажини ја вистината нам и на светот, зошто Св.Никола на сон ми дојде и ми рече: И јас сум од земјата на љубовта и добрината и јас сум Македонец и јас проронив крвава солза во котелот на болката наша, но вистината кај Севишниот е, прашај го него и ќе ти каже, затоа што дојдено е времето наше МАКЕДОНСКО. Господе само ти знаеш дека постојат две вистини, но само една е правината, илјадници книги соседиве наши поделија со лажна историја и искривена вистина за Македонија. Господе само ти ја знаеш нашата правина вистинска, КОЈ СМЕ, ШТО СМЕ И ЗОШТО МАКЕДОНЦИ СМЕ, и на Апостол Павле му се јави Македонец и му рече: Дојди во Македонија и помогнини и Св Апостол Павле ја послуша молитвата и најпрво кај нас Македонците дојде и сега овде две илјади години во Тебе веруваме и во две илјади цркви и манастири се молиме и од вечноста тебе те чекаме, веќе и не паметам, но знам јас МАКЕДОН од Говрлево осум илјади години сам со Бога сум и пред најголемиот крст во светот се молам: Ти едниствен Господе премили Боже кој си на небото, послушаја молитвава наша и дојди во АРМАГЕДОН подајни рака и кажија вистината, за злото и добрината нам и на целиот свет, затоа што крв во нас веќе не остана, за големата мајка МКЕДОНИЈА

Сега е времето МАКЕДОНСКО ДОЈДЕНО, целиот свет вистината да ја спознае, да види дека чест и Благослов е да си Македонец, потомок на МАКЕДОН и син на Богот на Вселената.

Да живее МАКЕДОНИЈА !!!АМИН !!!
 

Comments

MACEDONP4 Day 2,112, 07:27

Comment deleted

MACEDONP4
MACEDONP4 Day 2,112, 07:28

МАКЕДОНСКА МОЛИТВА ! ! ! [MACEDONP4]
http://www.erepublik.com/mk/article/-macedonp4-1-2313274/1/20

o7

poletarec
poletarec Day 2,112, 07:51

Kango style !


voted!

bAl0sk111
bAl0sk111 Day 2,112, 08:46

Amin ! o/

UnknownPRC
UnknownPRC Day 2,112, 10:10

Амин o7

oliver nastevski
oliver nastevski Day 2,112, 10:30

Amin!

Hristijan Cvetanovski
Hristijan Cvetanovski Day 2,112, 11:07

К

filipaleksandar1
filipaleksandar1 Day 2,112, 11:30

АМИН

trckoT Day 2,112, 11:33

Comment deleted

tole pasaII
tole pasaII Day 2,112, 12:00

Амин

dado.MKD
dado.MKD Day 2,112, 12:16

Амин!

Anakin Skywalker MKD
Anakin Skywalker MKD Day 2,112, 13:57

Alal da ti e na ova shto si go napishal 🙂

Amin i so Gospod napred 🙂

DGKukusev
DGKukusev Day 2,112, 14:04

Амин

pesticid
pesticid Day 2,112, 16:59

Со сечени вени ли ја пишуваше статијата? Aко не си брзо сечи ги оти нема да се важи! xD

MACEDONP4
MACEDONP4 Day 2,113, 03:45

Најпрво треба тоа што е наше да научиме ние да го почитуваме, па потоа да бараме некој друг да не почитува. Поубаво е да пишувам и пишуваме вакви нешто од колку да ги слушаме шабанариите и да сечите вени на тие песни, а доколку не ти се допаѓа.......не читај 😉

pesticid
pesticid Day 2,113, 16:03

Ај сеа мешаш поезија со проза xD

MACEDONP4
MACEDONP4 Day 2,114, 05:32

хехе ти дефинидивно ги имаш помешано апчињата 🙂

MACEDONP4
MACEDONP4 Day 2,113, 16:24

слободен си......... 😉

pesticid
pesticid Day 2,113, 16:37

мхх да ги спердашивме грците 😛

Car Samoil
Car Samoil Day 2,112, 22:20

Abe da ne si na Bogoslovija zapisan, so ubavo go imas napisano, bravo 🙂

Stole Lazarov
Stole Lazarov Day 2,113, 00:11

Prezemeno od MTV prilog

Joey.J
Joey.J Day 2,113, 07:39

o7

Alek Macedonian
Alek Macedonian Day 2,113, 09:07

Ова е од Ниче Македон 😃

o7

riki72
riki72 Day 2,114, 06:35

Sto sve nema vo drzavava, ccccc

MACEDONP4
MACEDONP4 Day 2,114, 06:44

Во што е проблемот ??? ако воопшто го има ?

riki72
riki72 Day 2,114, 07:01

Sekoj ima pravo na mislenje

riki72
riki72 Day 2,114, 07:01

A problem nema, barem jas ne

MACEDONP4
MACEDONP4 Day 2,114, 07:03

доколку не ти се допаѓа немора ни да читач ни да пишуваш......слободен си

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.