Ambient on/off

Join the new world

 

Швейцария - икономическо състояние или промяната наречена "Lukaism"

Day 1,904, 09:25 Published in Bulgaria Bulgaria by thesexiest1d


Добър ден, еСъграждани!
Днес ще ви представя една малка държава наречена Швейцария, която, въпреки размера си и броя на населението си, има голам потенциал за развитие в играта. Като за начало мисля да започна с интервюто със сегашния президент на Швейцария - Rican.1. Кой модул би подобрил в Швейцария, ако бъдеш преизбран?
Rican.: Модулите, по които смятам да работя в следващия си мандат са: икономическия, военния и привличане на нови граждани.

2. Кои държави предпочиташ да бъдат съюзници на държавата?
Rican.: Швейцария е челнка на СоТ. Всички държави членки там са ни добри съюзници и за нас това е достатъчно.

3. Би ли променил нещо в държавата, така че младите играчи да се чувстват по-комфортно в играта?
Rican: Предлагаме много добри уроци и менторски програми за младите играчи, които мислим, че са от голяма помощ за тях.

4. Би ли променил някой закон? Кой/Кой? Защо?
Rican.: В момента Швейцария няма конгрес. Така че, без конгрес не можем да направим много, много промени в законите.


5. Как би призовал другите играчи да гласуват за теб?
Rican.: Подкрепян съм от по-голямата част от политическите партии в Швейцария. Ще използвам и тази статия, за да призовавам хората да гласуват за мен: http://www.erepublik.com/en/article/the-cowards-of-chaos-2186247/1/20Сега мисля да продължа с малко информация от последния месец за икономическото състояние на Швейцария, където министърът на финансите разработва нова програма свързана с подобряването на швейцарския пазар.Целта на Kliment E. Voroshilov, швейцарския министър на финансите, за предишния месец е да намали цената на Q7 оръжията в маркета. Проблемът, който среща, обаче, е, че в Швейцария няма хора, които да произвеждат оръжия, а вносителите трябва да плащат такса, която се отразява на крайната цена на оръжието. Първоначално той се сетил за две идеи, които, обаче се оказали невъзможни, поради липсата на конгрес и невъзможността да се намерят играчи, които да работят за евентуална фабрика за малка заплата.
1. Да бъде намалена таксата.
2. Да бъдат построени фабрики, в които да работят играчи за малки заплати и произведените оръжия да бъдат продавани евтино.


След обмислянето на тези идеи и осъзнаването, че те са почти невъзможни за изпълнение накарали Kliment E. Voroshilov да се насочи към #ITrade, където различни играчи от различни държави продават и купуват най-различни предмети. Той започнал да купува много оръжия за ниски цени и след това да ги продава на швейцарския маркет. Достигнал цена от 10.49 CHF, което било с 2.50 CHF по-евтино от второто най-ниско предложение. Това, обаче, също не го удоволетворило, тъй като в Словакия цената на същите оръжия били с 2-3 CHF по-евтини. След това той обмислял друго решение и достигнал до идеята за "Lukaism". Как всъщност работи тази програма?
1. Да кажем, че държавата има 30 000 CHF в хазната.
2. Той взима ,например, 10 000 CHF от държавните акаунти.
3. Сега в държавната хазна има 20 000 CHF.
4. След това купил 1000 оръжия Q7 за по 10 CHF използвайки #ITrade.
5. След това продавал тези оръжия за 10.1 CHF на швейцарския маркет. Да предположим, че таксата е 1 CHF.
6. Тук идва математическата част. Ако ДДС-то е 1 CHF за оръжие, то държавата получава 1000 CHF от продажбата на тези оръжия. Това, което получава продавача се решава с уравнението: 10.1(цената на едно оръжие) x 1000(закупените оръжия) - 1000(сумата, която отива за държавата)= 9100 CHF.
7. С това виждаме, че всъщност печалбата е равна на 100 CHF, което не е много, но при повтаряне на същата процедура печалбата се увеличава.


Можете да видите как всъщност работи нагледно:
Цялата статия можете да прочетете тук: http://www.erepublik.com/en/article/-mofe-monthly-report-2202930/1/20Реших да споделя с вас това, тъй като самата идея е доста добра и може да бъде използана в някои случаи и от нас самите. В следващата си статия мисля да ви разкажа малко повече и за военното състояние на Швейцария, от която, както виждате, можем да научим много.
 

Comments

TigerII91
TigerII91 Day 1,905, 23:26

==========

I am selling a Military Unit for 25 gold. If you are interested send me a pm.

http://www.erepublik.com/en/article/2207489/1/20

==========

bancho22
bancho22 Day 1,909, 07:55

Уникална! (: Браво!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.