(Ideas) Return Migration

Day 1,740, 03:22 Published in USA USA by snake dr

I publish this article in response to Adiemus' article where he asks for ideas that would help bring eRomanian eEmigrants back home.

Chiar zilele astea am terminat de tradus un articol tratand subiectul migratiei de revenire acasa a emigrantilor romani din Italia si Spania RL. E interesanta coincidenta si tocmai de accea m-am decis sa scriu articolul asta.

De asemenea e interesant cum printre motivele emigrantilor RL regasesc multe motive care m-au facut pe mine sa plec din eRomania si sa nu ma mai intorc decat fugitiv. Desi elementele financiare nu-si gasesc locul in joc (decat poate prin bonusuri), stim cu totii ca motivele emigrantilor RL sunt pur financiare.

Intr-un alt articol, dan pop vorbeste de piramida nevoilor lui Maslow. Pot spune c-am trecut prin toate stagiile ei atat in eRomania cat si in eState. Nu vreau sa ma laud cu realizarile mele (ele pot fi gasite in pagina mea de wiki)... Da, am trecut prin toate stagiile, m-am auto-realizat, am fost respectat (zic eu), am fost si hulit. Insa a fost doar temporara auto-realizarea. Am fost mai multe perioadele care m-au facut sa ma simt frustrat, hulit, hot si in alte feluri. Si nu din cauza mea. Imediat se fac doi ani de cand sunt plecat din eRO si ma simt excelent. Nu mi-e dor de VM, de FAR, de GN ori de oamenii din comunitatea eRO ori de tara.
Am avut o perioada cand m-am intors si m-am simtit strain. Drept pentru care m-am reintors in SUA.

De ce am spus in comentariul meu la articolul lui Adiemus ca nu ma mai intorc... In SUA sunt intr-o continua stare din varful piramidei lui Maslow si nimic nu ma deranjeaza. Nimeni nu ma huleste, nimeni nu ma face hot, nimeni nu ma controleaza la damage sa vada daca nu am tinut armele si nu am luptat... In plus, am o gasca nebuna de prieteni din toata lumea pe care n-as da-o pe nimic.

Ca sa inchei, eRomania nu-mi poate oferi nimic din ceea ce gasesc aici, motiv pentru care de aici ma voi retrage din joc.
seeinvoices,
Deputy-Quartermaster General, eUnited States Marine Corps
eUnited States Military
eRomanian expat