Ambient on/off

Join the new world

 

[ICS] Román közeledés a TWO-hoz

Day 1,977, 17:37 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Arra szeretném felhívni a figyelmet előzetesen, hogy ez a cikk egy tőlem váratlan írás lesz, ugyanis most nem én fogom leírni a véleményemet, hanem titeket szeretnélek megkérni arra, hogy mondjátok el, mit gondoltok az adott szituációról. Nyilvánvalóan ez feltételez némi konstruktivitást, ezért kérem, hogy csak az olvassa tovább, akiben megvan ez a képesség.

Tegnapi cikkemben nagyjából felvázoltam a jelenleg is zajló külpolitikai folyamatokat, amelyek közül az egyik és szerintem a legfontosabb kérdés, hogy több ország, köztük Románia is érezhetően közeledett a TWO szövetséghez. De említhetnénk Görögországot, Argentínát is. (Hogy ez minek a következménye, leírtam az előző cikkben, ezért nem térnék ki rá. Aki esetleg nem tudja, forrásként tudom ajánlani a saját cikkemet. 🙂 )

Ezzel kapcsolatban szeretnélek titeket egy közös, együttgondolkodásra hívni, amelyben egy fiktív szituáció lehetséges kimenetelit tárnánk fel abból a szempontból, hogy mi a legjobb választás eMagyarország és a magyar közösség szempontjából.

Szóval nézzünk egy fiktív helyzetet. Hangsúlyozom, hogy ez a kis sztori jelenleg csak kitaláció, de a jelenlegi trendeket elemezve egyátalán nem elképzelhetetlen forgatókönyv!

Tegyük fel, hogy a CoT folytatja az erőszakos terjeszkedését, ami sok esetben már jelentős TWO érdekeket sért majd. Az USA felvételével láthattuk, hogy átlépték a Rubicont eddigi társ-szövetségünk vezetői, tehát egyátalán nem elképzelhetetlen, hogy előbb-utóbb megunja a TWO is ezt és válaszlépést tesz. Szóval tegyük fel, hogy valamelyik fél (mindegy melyik) kirobbantja a régóta küszöbön álló CoT-TWO háborút! Mindkét fél igyekszik megerősíteni a csapatát, hogy esélyünk legyen a másik ellen. A románok azonnal MPP-t kötnek a legtöbb TWO országgal, a görögökkel és az argentinokkal egyetemben. (Véleményem szerint CoT-TWO háború esetén utóbbi kettővel nekünk sem lenne bajunk, de leírhatjátok, ha nem értetek velem egyet.) Ami problémás lehet az a román kérdés, mert arra sokan érzékenyek idehaza.

Ami engem érdekelne, az a következő lépés. Elsősorban diplomáciailag. Mit tennétek? Milyen politikát követnétek? Melyik szövetséghez húznátok inkább? (mondjuk ez utóbbi igazából nem kérdés, mert nem lenne opciónk. vagy a TWO, vagy a magány és a tartós parkolópálya) Természetesen ezzel is lehet egyet nem érteni! Hogyan reagálnátok? Ki mellett ütnétek a szituációban?

Képzeljétek azt, hogy ebben az időpillanatban ti vagytok az ország elnöke! Tiétek a bársonyszék, az ország sorsa a ti döntésetektől függ! Tudjátok, hogy felelőtlen döntést nem hozhattok, mert azzal megpecsételnétek az ország sorsát hosszú-hosszú időre.

Arra szeretnélek benneteket kérni, hogy válaszaitokat, ha időtök megengedi, akkor egy-két mondatban indokoljátok is meg, mert szeretném, ha kialakulna egy párbeszéd a kommentekben, amiből aztán kitalálhatjuk mi a legjobb megoldás erre a fiktív helyzetre!

Maradok tisztelettel:
Istencsaszar

ui.: ha sok értelmes vélemény érkezik, akkor a következő napok valamelyikén írok majd egy cikket, hogy nagyjából én mit gondolok az ügyről és hogy milyen főbb irányvonalak alakultak ki a vélemények között.

 

Comments

bazooka0
bazooka0 Day 1,977, 18:07

minthogy aludnáá' (=

Joz76
Joz76 Day 1,977, 18:32

Én a Görög és Argentin MPP-t megkötném, de a Románt nem. Romániát nem hagynám, hogy a TWO-ba jusson, de a többi TWO ország Román MPP-jét nem akadályoznám, sőt, felőlem akár ACT tag is lehetne.

AbdulAlHamir
AbdulAlHamir Day 1,978, 05:31

Én is ugyanezt tenném, plusz kötnék egy egyezményt Romániával mely szerint bármely ukrán terület felszabadulása esetén tilos elfoglalniuk azt kivéve, ha külön kérés van róla a TWO hq avagy Magyarország részéről. Eme szerződés lenne mondjuk az ACT tagság feltétele.

Joz76
Joz76 Day 1,978, 07:50

Bizony, ez nagyon okos dolog lenne. Mondjuk ahogy most áll a dolog, lehet magától előbb szétesik a Cot, mint hogy ezek kelljen agyalnunk. Előbb Mexikó-USA tréning war, majd most Indó-USA, mind Cot tag, és hát a training warokból nem az jön le, hogy nagyon odatennék magukat, hogy megsegítsék a Bolgárokat vagy a Makikat.

Levi Kay
Levi Kay Day 1,977, 18:44

Gorog argentin johet, roman az nehez kerdes, a torokoket viszont ruhellem. Viszont elkovetnek barmit, hogy a szerbekkel megtartsuk a kapcsolatunkat

Levi Kay
Levi Kay Day 1,977, 18:46

A torokoket azert nem, mert ribancok. Eleg szarul erintett, mikor atpartoltak az edenbe nehany bonusz miatt. Es azt se felejtsuk el, hogy tankoltak is boszen ellenunk, nem foghatjak csak a kormanyra

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 1,977, 21:18

Mi az a COT mi az a TWO?
Valahol lemaradtam.

Tuzerjanos
Tuzerjanos Day 1,977, 22:11

a román csatlakozást mélyen elutasítom-többször is hátba támadtak minket.
görögök,argentinok viszont jöhetnének.....

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,978, 02:47

hát pont ezt nem tudnák megtenni, ha közös MPP-ink vannak.

Attila Csak
Attila Csak Day 1,979, 02:10

Ha van mpp-k a jetikel.Mi előtt lejárna az mpp megtudják szüntetni és megtámadni minket?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,979, 02:11

Igen, de nyilván, a magyar-román csak a legvégső lenne, addigra gyakorlatilag az összes TWO országgal lenne MPP-jük, azaz ha ők megtámadnak, akkor kiütik az összes saját MPP-jüket és esélytelenné válnak a harcban.

GregoryG
GregoryG Day 1,977, 22:53

bonum commune communitatis

HunVeteran
HunVeteran Day 1,977, 23:10

Biztos, hogy nem engedném a románokat a TWO közelébe.

praetorianus74
praetorianus74 Day 1,977, 23:22

románokkal semmilyen közösködés, szó sem lehet róla, hogy román és magyar egy szövetségi rendszerben legyen
mpp-ktől függetlenül

gyuriiii
gyuriiii Day 1,977, 23:51

kitapogatnám, hogy mi lenne Magyarországgal, ha esetleg tiltakoznánk a románok ellen, és ennek fényében felelős döntést hoznék

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,978, 02:51

ezt nem nehéz kitalálni: valószínűleg lecserélnének minket a román-görög-argentin-török csoportra.

ez a négyes akkora sebzést jelent, amit egyszerűen senki sem engedhet el, mert azzal a CoT-TWO háborúban egyből hátrányba kerül.

Akármilyen régi barátság ide, vagy oda, valószínűleg ez történne.

tiszacipo
tiszacipo Day 1,979, 00:21

Azért ha emiatt minket lecserélnének akkor már régen rossz helyen vagyunk.

Eheslo
Eheslo Day 1,977, 23:55

A jetikről a szerbek ekoszovó erepes megszavazását követően döntöttek. Azóta NAP van közöttük, hol írásban, hol csak hallgatólagosan.
Ezt a "magyar" külügy szájtátva tűrte, eltörléseink és a hátbatámadásaink során át.

Ezek után a végkifejlet jól látható: szöviket csináltok belőlük, mert ez a jeti haverjaitok parancsa és szartok a saját országotokra, akárcsak a legutóbbi felszabadításuk alkalmával is tetted ezt ics, amikor harcban elvett területeket játszottál a kezükre sunyiban, harc nélkül, kétszer is egy hónapban.

Ennyit is érsz.

denes1es
denes1es Day 1,978, 00:10

Szerintem túl előre futottunk. Egyből bevenni ilyen régi ellenségeket? Ez nekem gyors.
Én csinálnék egy alszövetséget, amelybe csak volt EDEN tagországokat tennék, így gyakorlatilag egy szövetségben lennénk, de könnyen "lecsatolhatóak" lennének, ha valami bajt csinálnak.
Sokan a román szövetség kapcsán, nem csak a történelemre hivatkoznak mint akadályozó erő, hanem a diplomáciájukra, játékmodorukra. Viszont ha nem közvetlenül a szövetségben, hanem egy lépcsőfokkal lejjebb van, nem tehet akkora kárt. (Ez vonatkozik az összes EDEN tagországra, hiszen régi sérelmek nem gyógyulnak be máról holnapra.)

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,978, 02:58

Aki a román diplomáciára hivatkozik mint gátló erő, az nem ismeri az előzményeket, mert egyike azon országoknak, akik mindig azt teszik, ami várható tőlük.

pszau11
pszau11 Day 1,978, 03:57

Tehát a várható a szószegés....

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,978, 00:28

Hogy puffog mindenki a roman MPP ellen, bezzeg mikor roman zaszlot kell utni akkor ne gennyes a roman oldal mi? Alszent banda.

Eheslo
Eheslo Day 1,978, 08:46

Hazudsz jákob. Ütjük mi őket, akkor is ütöttük, mikor a haverod ics állapodott meg velük sunyiban, kétszer egy hónapon belül a felszabadításukról, te meg asszisztáltál hozzá, mint most is teszed.
Ti kötöttetek velük NAP-ot Nap Nap után nem mi.
Mi ütöttük őket, mikor lehetett és kellett.
Gyakran akkor is mikor ti mellettük harcoltatok, hogy eredeti magyar területeket adjatok a kezükre.
Mindet.
Emlékszel rá, hogyan töröltettétek el előbb az eredeti területeket a jetikkel, majd hogyan törölték el a z új hazátoknak hazudottat is, miközben szövik lábhoz tett fegyverrel röhögtek rajtatok?
Ha nem, segítek:
http://www.erepublik.com/en/article/k-sz-nj-k-alexandross-eln-k-r--2048028/1/20
Ilyen böszmeséget még nem tett ember az emagyar történelemben soha.

Szóval a saját mocskotokat ne maszatold másokra!

Aladar Cseh
Aladar Cseh Day 1,979, 11:46

Tudod Rabbelében, most még egyet is értenék veled, ha nem rögtön az észt osztanád és minősítgetnél...

pszau11
pszau11 Day 1,978, 00:29

Az, hogy hallgatólagos vagy akár szerződéses NAP van a Yetikkel, az még elfogadható, de hogy szövetségesek legyünk, az már elfogadhatatlan részemről. Inkorrekt fajta az, bebizonyosodott párszor in-, és outgame egyaránt.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,978, 03:05

mi a különbség aközött, hogy írásos NAP van, vagy hogy a szövetségeseinknek van MPP-je velük. Mi ugyanannyit érzünk csak belőle: nem harcolunk egymás ellen.

pszau11
pszau11 Day 1,978, 04:05

Érzelmi bakker! Érzelmi. Legyen már gerincünk!

pszau11
pszau11 Day 1,978, 00:38

Ernst : ez gonosz és alaptalan hozzászólás. Más játékos profil oldalán ugyanis nem látható, hogy mely zászlók vannak meg...
Ezon felül, hogy volt parancs román oldalon ütni...

fischer2
fischer2 Day 1,978, 01:13

Én igyekszem úgy felfogni, hogy itt mindannyian játszunk, azért jöttünk, hogy kikapcsolódjunk, kicsit elszakadjunk a valós élettől. Persze megértem, hogy nem lehet 100%-ban félretenni a RL érzelmeket, de nem lehet csak arra alapozni. Fifaban sem folyton folyvást a magyar-román meccset játszom. Tehát én nem feltétlenül lennék ellene 1 román közeledésnek, a közös MPP-k meg legalább némi garanciát jelentenének, ha a románok ismét ránk akarnának támadni.

Ha jól tudom, törökök régebben nagy barátok voltak, szóval az ő belépésükkel sincs semmi bajom. Argentína és Görögország számomra teljesen semleges, de elég nagy erőt képviselnek, ha már valamelyik oldalra állnak, inkább a mienk legyen az.

Viszont ha bekövetkezik ez a CoT TWO szembefordulás, szerintem az is problémás dolog lesz, hogy régi nagy barátoknak egymás ellen kellene harcolniuk. Legjobb tudomásom szerint Indonézia, Macedónia elég régi barátok ahhoz, hogy egy esetleges háború során sokan inkább ne üssenek ellenük. Tehát én mindenképpen próbálkoznék az ő átcsábításukkal is.

Mint eMagyarország képviselője valószínűleg törekednék konstruktív, a szövetség szempontjából hasznos politikát folytatni, mert valljuk be, minket azért nem a haderőnk miatt "tartanak".

Viharszirt
Viharszirt Day 1,978, 01:27

A románok a magyarokat fogják támadni, függetlenül hogy te milyen előjátékot és szövetségeket vázolsz fel. Most van lehetőségünk a bolgárokkal közösen eltörölni a románokat. egy jó egyezménnyel bulgária által védve lennénk délről. ha meghagyjátok a románokat függetlennek akkor velük együtt, vagy rajtuk keresztül fognak ránk törni, de kizártnak tartom hogy a románok falként szolgálnának bármi ellen....

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,978, 03:00

hát pontosan megtámadni nem tudnának, ha közös MPP-ink lennének. Vagy ha igen, akkor nem maradna egy MPP-jük se és szépen eltörölnénk őket. Magyarul örökre lezárhatnánk ezt a fölösleges háborút

Viharszirt
Viharszirt Day 1,978, 04:30

A lényeg az hogy lesz két választásuk, vagy azokkal tartanak akik minket támadnak, vagy eltörlik őket. Az elsőt fogják választani erre mérget vehetsz. Gondolkozz a fejükkel, melyik oldalra fognak állni, ha választás elé kerülnek. Mellénk nem, és mi se melléjük. persze proba cseresznye, max lesz még egy burgeland a környéken...

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,978, 04:32

hát ha az egész felsorolt csoport (görög, román, argentin, török velünk tart, akkor eltörölni 100%, hogy nem fogják őket

romanian spy
romanian spy Day 1,978, 01:52

a cikk írójának elnöksége arról szólt, hogy a kommentelők általában a hangos kisebbség, akinek a véleménye marhára nem érdekli őt (ezzel mondjuk nem is állított valótlant). ez a cikk is arról szól, hogy jobb, ha hozzászoktok a román mpp gondolatához, mert akik döntéshelyzetben lesznek azok pont ugyanazt gondolják a véleményetekről, mint a cikk írója.

ami meglepett, hogy Ernst lesz a román mpp zászlóshajója, dehát szokás mondani azt is, hogy minden szerep lehullik egyszer.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,978, 02:37

Megis miert lenne Ernst a zaszloshajo?Azert mert kepmutatonak titulalom az olyanokat mint te akik hozongenek de azert a zsoldosmedalhoz megutik a roman szazlot? Nincs roman zaszlom es nemis lesz soha, ahogy roman oldalon se fogok utni soha. Szoval ne hazudozz itt ossze vissza.

romanian spy
romanian spy Day 1,978, 05:51

úgy volt, hogy kertészkedsz a hétvégén.
nem találtál a farm simulatorhoz aktiváló kulcsot?

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,978, 08:29

ne tereld a temat olah, hazudtal megint.
Amugy egesz heten kerteszkedtem otthon, most aposomek vagyok es holnap reggel vetemenyezunk.

Eheslo
Eheslo Day 1,978, 08:50

Hazudsz jákob, durván hazudsz.
Budát jetik kezére adtátok az összes eredeti területtel együtt.
http://www.erepublik.com/en/article/k-sz-nj-k-alexandross-eln-k-r--2048028/1/20
Ott harcoltál mellettük NAP NAP után.
Ráadásul megteszed ismét és ismét szemrebbenés nélkül, ahogy eddig is.

romanian spy
romanian spy Day 1,978, 09:07

hőzöngök én?

(intermezzo:

nekem nincs a románokkal semmi bajom, Te viszont nem érted a cikk jelentőségét.
a magyar társadalom mostanra egy szangvinikus aranyhal állapotába jutott el, ezért ha az ilyen manipulatívnak szánt előkészítő cikkek alatt minél többen és minél intenzívebben adják ki magukból az ellenérzésüket, a nagy pillanat könnyedebben és feszültségmentesen fog bekövetkezni. én csak katalizátor vagyok és a magam módján pont a bunkeros haverjaid keze alá dolgozom, csak a magatok túlértékelt "kifinomultsága" akadályozza a helyzet helyes értékelését.

de vissza a szerepekhez)

persze, nem fogsz román oldalon ütni. Te csak kiadod majd a parancsot, a piszkos munkát meg végezze más.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,978, 10:21

de már megint hogy jön mindehhez a bunker?

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,979, 09:45

Folytasd csak a hazudozast. majd ha kiadom a parancsot utana jarjon a szad ne elotte.

GrumpyGeorge
GrumpyGeorge Day 1,978, 02:41

én az eddigi kommentekkel ellentétben, nem azt nézem, hogy mit történt, hanem, hogy a Cot komoly fenyegetés lehet ránk és a bónuszainkra nézve. jelenleg kezdődő "hidegháború" van. ha tényleges csatákra kerül a sor, minden eszközt be kell vetni, akár román mpp-t is. a görög, argentin török már most tárgyalás alatt kellene, hogy legyen. a népet meg szoktatni, hogy jön a román.

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,978, 03:49

pontosan az történik, éppen szopa.. ő... szoktatják a népet hogy jön a román 🙂

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,978, 03:49

: )

Busmann2
Busmann2 Day 1,978, 02:54

Inkább töröljük el a yetiket.
Az sokkal szórakoztatóbb.
😃

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,978, 03:03

240. alkalommal?

Eheslo
Eheslo Day 1,978, 08:51

Sosem lehet megunni az ellenségeink leverését.
10.0000 alkalommal is öröm leverni őket.

Hercegno
Hercegno Day 1,978, 11:08

Ics bármily meglepő számodra és mások számára is, még mindig igen sokan szeretnének románokat verni, sokadszorra is öröm nekik eltörölni őket - szerintem a lakosság többsége nem számottevő, de valamivel több mint fele szeretne román háborút és csatát... főleg ha olyan jó és kiélezett a csata, mint amikor volt az elnökséged alatt és lett megkötve rá a NAP....az egy jó csata volt, még én is ütöttem bele talán, de lehet, hogy csak akartam...pedig az is ritka, ha akarok (!) olyan csatába ütni amit a HM mondd...

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,978, 11:11

hát szerintem a lakosság fele közel sem akar román háborút. Igazad van abban, hogy vannak, akik akarnak izgalmas háborút. De nekik mindegy, hogy a románok ellen vagy valaki más ellen van a háború. Aki kifejezetten a románokhoz ragaszkodik, az maximum olyan 20-25 %-a a népességnek. Legalábbis bármilyen felmérés is volt, ennél nagyobb szám sosem jött ki erre a népcsoportra.

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,978, 12:06

Lehet, hogy aki 4 éve itt játszik, az már unja, de az elmúlt 2 évben nem nagyon volt román háború.

Nem mintha egy román háború nagyon izgalmas lenne (vagy bármi it az erepen), de a 240. maci-görög, bolgár-görögnél minden jobb!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.