Ambient on/off

Join the new world

 

[eMK] Honnan, Hol, Hová

Day 1,886, 07:16 Published in Hungary Hungary by eMagyar KormanyTisztelt eMagyar Lakosság!

Az utóbbi napokban rengeteg külügyi és hadügyi kérdésben kellett a kormánynak állást foglalnia. Legyen itt szó a románokról, a lengyelekről, oroszokról, bolgárokról, fehéroroszokról, argentinokról, hogy csak a legfőbbeket említsem. A folyamatosan változó körülmények miatt sajnos (vagy éppen nem sajnos, mindenki döntse el maga) a kormányban is kialakultak ellentétes vélemények a jövőt illetően. Lelassultak a tervezési folyamatok, néha még ellent is mondtunk önmagunknak. Így a románoknál elkövetett, de egyáltalán nem végzetes hadügyi baklövések ennek a disszonanciának tudhatók be.

A tegnapi nap folyamán megelégelve ezt az önpusztító állapotot alelnöki mivoltomból fakadóan döntöttem a külügyi és hadügyi irányvonalat illetően az elnök jóváhagyásával, melyet Istencsaszar, mint kommunikációs miniszter meg is jelentetett a kérésemre.

A közlönyben megjelentetett irányokban megtettük a szükséges lépések, és tovább is fogunk menni a kitűzött céljaink felé.

Mint már bizonyára sokan tudják, a fehéroroszoknál népszavazást írtak ki arról, hogy bérbe adják-e nekünk újra a szarvasrégiójukat, Homelskayát. Az eredmémy 50-50% lett, így a kiírásnak megfelelően az elnök döntésére bízták a dolgot. Az elnökkel egyeztettünk, és bérbeadáspárti volt. Amikor ezt elkezdte lekommunikálni a saját országa felé, az ellenzék előbb impeachmentet, majd miután ez láthatólag nem megy át 66%-kal egy Natural Enemy javaslatot ellenenünk adott be ellenünk.
A belorusz kormány részéről azonnal megkerestek és biztosítottak minket, hogy a javaslat nem fog átmenni. A mi szempontunkból, ha átmegy, úgy a beloruszok kiütik a spanyol és lengyel MPP-iket, és megnyílik a lehetőségünk a törlésükre, majd a szarvasrégió erővel való megtartására. Eddig az erőszakos fellépés ellen pont a kieső MPP-k okozta zavar volt a legfőbb ellenérv. Ugyanakkor személy szerint örülök, hogy a javaslat láthatóan nem megy át, hiszen az időzítés számunkra kedvezőtlen lenne: román RW-k, ukrán RW-k, belorusz csaták, és kitudja még mi. Illetve tudom, ukrán közvetlen csaták, de ez már a következő pontomra visz minket tovább.

Ukrán NE
Power! Pride! Permawipe!

Új NE-t leghamarabb holnap adhatunk. Kérek minden kongresszusi tagot, ne adjon be javaslatot, és főleg ne a Fehéroroszokra! (amit ugye egyesek jogosnak gonolhatnának, ha nem olvasnának közlönyt) Amint lehet, a kormány benyújtja az ukránokra az NE-t, amit szavazattartással kell kezelni! Jelenleg három ukrán régió van felszabadulva: Sloboda, Donbas és Taurida. Bassarabiában futó RW-jüket sikeresen megfordítottuk, remélhetőleg nyerjük is. Ha minden jól sikerül, képesek vagyunk ismét eltörölve tartani az ukrán kongresszust. Ennek hasznosságáról már beszéltünk korábban, így itt nem tárgyalom.
A lengyeleknél mindeközben megkezdődött (ha kissé döcögősen is) Galicia and Lodomeria régió felszabadítása, mely az első lépés a bónuszaink helyreállítása felé. Később mindenképpen ezt követi majd Podolia, és ami még biztos, hogy szorgalmazom/zuk Bukovina régió megtartását a lengyeleknek, a románok ellen, hogy ne keljen még egyszer swapolni. És el is érkeztem harmadik nagy témámhoz, a románokhoz.


Román swap, NAP, ping pong, törlés

Mint ismeretes, keleti szomszédaink megszegték a fennálló NAP-ot, mert úgy érezték, itt a lehetőség, hogy keletre menjenek játékélményt találni. Adtunk nekik egy nagy pofont, majd ismét megkerestek minket, hogy a fennálló háborús viszonyokra való tekintettel oldjuk meg a kijutásukat, így helyreállítva egy hosszabb időszakra a békét. Ezeken a beszélgetéseken (tágyalásnak nem nevezném) a felek (nem voltam ott) nem jutottak egyről a kettőre. Nekünk nem érdekünk ha keleti szomszédaink vígan kalandoznak szerte a világban, és jól érzik magukat, ugyanakkor ha a jelenlegi hatalmi pozícióinkat fent akarjuk tartani, muszáj megkötnünk újra a NAP-ot. Éppen ezért nem zárkóztunk el már a kezdetektől a párbeszédtől.

Ez a külügyi tétovaság és tanácstalanság vezetett a hadügyi megakadásokhoz, azonban sem külügyeseink (gondolok itt a két külügyminiszterünkre) sem hadügyeseink nem tehetnek a helyzetről. Időközben Taurida is felszabadult, a románok sem voltak alkukészek (én a hangnemük miatt nem állok velük szóba), így a tegnapi napon megelégelvén a kongresszusi választások miatt egyre problémásabb tétovaságunkat, a román tárgyalásokat megszakítottam. Valószínűleg sok kormánytagól vettem le a terhet, amikor egyedül döntöttem, így ismét eredményesen, és felszabadultan tudtunk hozzállni a dolgokhoz. Ennek eredményeképpen a lengyelekkel összehozott találkozó során megállapodtunk, hogy amennyiben lehetséges, eltöröljük a román Kongresszust. A törlés nem kétséges, de az, hogy a Kongresszusukat is törölni tudjuk-e,igen. Szerencsére a lengyel kormány megértő és segítőkész, mindenben partnernek bizonyultak.

Remélhetőleg a sikeres kongátlanítás következményeképpen a románok is hajlanak majd valamiféle újbóli békére.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


A lényeg tehát prioritási sorrendben:

1. ukrán bónuszok helyreállítása
(mindenképpen megtörténik először)
2. ukrán Kongresszus törlése (a fő cél)
3. román kongresszus törlése (opcionális)
4. belarusz háború vagy szerződés megkötése (ráér)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mindezen prioritások mellett örömmel közlöm a lakosság azon részére, akik jelen helyzetben is az orosz olajról fognak érdeklődni: jelenleg is beszélgetünk róla az oroszokkal, de a megoldás még odébb van. Ezzel kapcsolatban azonban több információt sajnos nem tudunk megosztani egyelőre.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Remélem valamennyire sikerült tisztáznom a jelenlegi helyzetet.

Maradok tisztelettel,
Rajk Laszlo
eMagyarország alelnöke
 

Comments

AdmiraIis
AdmiraIis Day 1,886, 07:19

Csúnya dolog elsőzni!

AdmiraIis
AdmiraIis Day 1,886, 07:19

Keduamaxx \o/

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,886, 07:23

Kösz a részletes és világos tájékoztatást.

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,886, 07:26

Bármiféle román NAP esetében kérjetek pár millió HUF-os biztosítékot. Akkor talán nem szegik meg rögtön a szavukat. És ezt most komolyan mondom.

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 1,886, 07:31

Jó-Jó, de mi van már a segélyezéssel és a felzárkóztató projectekkel? A társadalom polgárai között egyre nagyobb a szakadék. Az állam közelében lévők bizonyítottan egyre gazdagabbak, hónapról hónapra nő a a cégeik érdeke, egy fazékkörülállónak sem csökken az érdekeltsége. Ellenben a szakadék másik oldalán éheznek az emberek, az újszülöttek.

Csodálkoztok, hogy utóbbiak közül jó ha 1%-uk megéri az egy évet? Nagyon súlyos problémák vannak ebben az országban, megoldása érdekében pedig - akik tudnának - nem tesznek semmit.

ZoltanB
ZoltanB Day 1,886, 07:31

Emberek! Ti nem értitek meg hogy EZEKKEL nem lehet megállapodni? Komolyan már nevetséges, hogy időről-időre felmerül a megállapodás gondolata.
Nem azt mondom, hogy a ping-pong jó, tudom hogy mindenki unja a románokkal való végeláthatatlan hadakozást. De sajnos ebbe bele kell törődnünk.
Eddig minden megállapodást megszegteg, a végén pedig mi voltunk megalázva.
Ők kormányzati szinten (ne mondjátok h általánosítok) nem ismerik a becsület meg adott vagy írott szó fogalmát.
Aki még hisz nekik és veszi a fáradtságot, hogy leüljön tárgyalni velük az vagy naiv vagy direkt rosszat akar az országnak.

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 1,886, 07:34

ZoltanB, te amerikanizálódott uzsorás, neked pláne nem kellene megszólalnod. Épp a te kékvéredet szolgálják ki nap mint nap, de olyan vagy mint az a sznob, aki a világ legjobb borait is kibontatja és visszaküldeti csak, hogy ne érezze valós lényét, az emberi egyszerűségét.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,886, 07:35

Én nem értek a problémához maki, nincs egy cégem vagy TG-m se, nem lanázom. Talán keresd fel a kisebbségügyi biztost.

Gomboc.Artur: Teljesen jogosnak tartom a felvetésed, csak sajnos teljesen üres az államkasszájuk, így pármilliót lakosságtól nem tudnak beszedni. Ettől függetlenül kell biztosíték részükről ezek után, egyet értek. Magunknak gondoskodtunk a lengyelekről, és mint írtam is, remélhetőleg maradnak Bukovinában, vagy lekerülnek Később Bassarabiába.

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 1,886, 07:38

ja, te is csak a ladaszamarát vallod be, meg a két milkát vagy sport szeletet.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,886, 07:43

Szeretlek maki, de emlékezz, h te fizetted a söröm 😃

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,886, 07:43

RL: azt gondolom, hogy az ottani nagy cégesek simán összedobnának 1 misit. Ahogy nálunk is nagy pénzek lapulnak egyesek zsebében. Szóval ne 70k-ért kössetek alkut. Az már múltkor is iszonyat gáz volt. (tudom, más indokok is voltak akkor, bár sztem azok nem jelentettek semmit se)

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Day 1,886, 07:45

jah, mert te erepgoldra basztd el, gratulálok

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 1,886, 07:46

Havazásmaxxx

ZoltanB
ZoltanB Day 1,886, 07:51

pfuu Rajk goldvásárló?! : O

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,886, 07:55

rofl 😃

szemi
szemi Day 1,886, 08:05

uncsi,uncsi s uncsi

shepard01
shepard01 Day 1,886, 08:26

Rajk: Galíciát mikor szabadítják fel a lengyelek?

Nouvion
Nouvion Day 1,886, 08:29

Ha üres a kasszájuk lehet természetben is fizetni. Mondjuk egy ticket az adminoknak, hogy a NAP idejére lemondanak pl Bánátról, mint eredeti régióról (azaz nem indíthatnak ott rw-t).

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,886, 08:39

shepard01: már megy a csata.

ThomasT
ThomasT Day 1,886, 08:54

Kösz a részletes és világos tájékoztatást. x2

susususk
susususk Day 1,886, 09:00

Román kongatörlésbe kellene anyait apati beleraknia mindenkinek, az nagy pofon lenne nekik.

Nouvion
Nouvion Day 1,886, 09:08

Pitcity: I strongly recommend yout to write your opinion in english. GT make your text incomprehensible.

rRonin
rRonin Day 1,886, 09:29

Végre átfogóbb jövőkép, kezdek megnyugodni 🙂 Helyreáll a lelki békém.

Pitcity
Pitcity Day 1,886, 09:45

You interferes presence Congress in Ukraine?!?!? Does it hurts you somehow? If Ukraine will have a region for 3 days, what bad could happen for you? Is it simple stubbornes? Or it's yours disrespect for the Ukrainian nation?

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Day 1,886, 09:47

tök jó érzés, hogy ismerem rajk piszkos kis titkainak egy részét : D

HutsulUA
HutsulUA Day 1,886, 09:47

damned fasiszták

susususk
susususk Day 1,886, 10:07

Ha a román konga-törlés próbálkozás komoly, akkor az összes román régiót a lengyelekkel kéne elfogalaltatni, úgy könnyebb lesz védeni, nekik is, nekünk is.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,886, 10:31

Így van AlienSK. Elsősorban most lezárjuk a háborúnkat velük. Személyes elképzelésem, hogy a lengyelek belső régiót felszabadítanak, így megtartva a kezdeményezést, hogy elfoglalhassák a nálunk felszabadul régiókat, majd a kongaválasztás alatt azt is törlik.

disznocska
disznocska Day 1,886, 11:32

véééégre, ezt még jó is volt olvasni, nem úgy, mint a hkt

szemi
szemi Day 1,886, 12:43

Rajk igazad van, akinek nem teszik mehet, sokan, talán túl sokan is eltüntek s szónélkül...
s akik "vezetőszerepre" jelentkeztek, talán nem ezt kellene szorgalmazniuk... de Ön biztos tudja a tutit, alenökúr...

lubicka
lubicka Day 1,886, 13:41

Mehetett volna az egész szöveg egyes szám első személybe. Köszönjük a remek elnököt kedves éjjeli szavaz(tat)ó.

Eheslo
Eheslo Day 1,886, 13:50

A kommunista tömeggyilkos nevével provokáló mocsok megpuccsolta a köddé vált bábot és ics helyett immár ő hazudozik szakmányban.
Pedig felesleges, mert emlékszünk rá, hogy:
- ő és éceszgébere icc békét kötött a jetikkel.
- ő és éceszgébere ics. a jetik kezére adott +20% fegyverbónuszt.
- ő és éceszgébere ics hosszú heteken át ukránok oldalán magyarok ellen vívott harcok, törökök elöli menekülés után kétfrontos háborúba vitték az országot azok ellen, akiket bónusszal láttak el és akikkel békét kötöttek, akik hátba támadtak őket és akikkel békét kötnének ismét amint csak lehet.

ics pedig kussol és sunyít az újabb jetibéke előtt pár nappal, már hazudozni sincs kedve, készül első báb nélküli elnökségére, szervezi a fékereket.
"Versenytársa" alaposan alányal és vica versa: tettestársak ők, mindezekben amik az országban az elmúlt hónapokban történtek, együtt gondolták ki, együtt tették és folytatnák is, mint eddig: semmit nem tanulva és mindent felejteni, felejtetni próbálva.

De nem felejtjük kik ők és miket tettek, akár ezer fék is szavaz rájuk és erre a szánalmas komancs tömeggyilkos nevével provokáló mocsokra, a jetik csicskájára, hiába szolgálják őket a jetik bérén fizetett cenzorok, kápók és jeti eistenek.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,886, 14:00

Mi az a kápó?

Tomjohnson
Tomjohnson Day 1,886, 14:43

költői kérdés volt?

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,886, 15:15

Nem, nem tudom.

CyberPRP
CyberPRP Day 1,887, 01:51

nah az ilyen cikkeket szeretem, amikor valami ok-okozat le van írva, nem csak vezényszavak hallatszanak a mélyből. o7

Tarsolytestver
Tarsolytestver Day 1,887, 02:01

Önkritikát, elvtársak!

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Day 1,887, 03:06

Nagyon helyes.
Románokkal nem tárgyalunk.
Vesszen Mordor!

Tremor lor
Tremor lor Day 1,887, 03:50

Csatlakozom szemihez, uncsi.

EroszakosSeggfej
EroszakosSeggfej Day 1,887, 04:36

Isten bizony nem tudom, hogy eheslo komolyan beszél vagy csak viccöl.
😃

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,887, 05:53

és mi a f*sz azaz éceszgéber?
öregem, lehetne magyarul is beszélni, nem mindenki érti a tel-avivi nyelvjárást.

Alexandross
Alexandross Day 1,887, 06:04

Rajk, respect! Külső szemlélőként azt látom, hogy az elnök úr nélkül ti viszitek el ICs-vel a ciklus terheit a csapattal közösen, nem is akárhogy kezelve ezt a szituációt.

@Szemi, ne haragudj, de amióta az eszemet tudom, neked semmi sem tetszik. Pont kb mint Éheslónak. Ezért merül fel az a kérdés bennem, hogyha a mindenkori kormány munkáját csak fikázni tudod, miért nem mutatod meg, hogy te jobban csinálod?

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 06:18

mustafa, kérd meg az orgtolvaj izralex haverodat fordítsa le, neki meg a bicskás haverjainak a zindexről (náluk is érdeklődhetsz) megy héber vaker rendesen:
http://www.erepublik.com/en/article/hello-israel-arrived-my-goals--1578271/1/20

szemi
szemi Day 1,887, 06:31

@Alexandross érdekesen általánosítol, de sebaj, visszafogom magam,hisz itt még szép se lehetek, hisz mondhattam jót,de a stílus fontosabb...
A lejobbat kívánom,hogy tudjátok itt tartani a népet,(no persze,ha ez cél)

Alexandross
Alexandross Day 1,887, 06:46

Érdemi válasz nuku, szokásos elhajlások : ) Tényleg jó lenne, ha mondanál valami jót..
Egyre Éheslósabb leszel, azért mondom, hogy elkerüld a mutációt.

Peter Palus
Peter Palus Day 1,887, 11:28

Majd szerzünk szarvast az oroszoktól ! 🙂 Na csak ne jöjjön közbe semmi...

NiaB
NiaB Day 1,888, 01:38

majom úr létező problémával kezdte a commentelést, mint pl az újszülöttek ignorálása amiért nemakar semmit tenni a kormány. Az a baj, hogy e-népünk hajlamos a legkissebb részleteken leragadni és nem foglalkozik a fontos dolgokkal. A lényeg hogy lehessen rinyálni valami miatt. Lehet a kormány is azért járatja le magát folyton, hogy legyen miről beszélni, ezzel fenntartva a jelenlegi aktív játékosok számát. 🙂

Daakoo
Daakoo Day 1,888, 01:41

Magyar Nemes mese
http://www.erepublik.com/hu/article/2197337
Iratkozz fel és szavazd !
Add tovább !

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.