Ambient on/off

Join the new world

 

[eMK] Fejlemények, dilemmák, al-dunai helyzet

Day 1,887, 10:54 Published in Hungary Hungary by eMagyar Kormany
Tisztelt epolgárok!


Bár eddig 7 nap alatt tudtunk NE-t adni, most 9 nap után végre sikerült. Az adminok szerint nincs probléma, de ez nem lehet újdonság. Délelőtti órákban elnökünk beadta az ukrán NE-t. A tegnapi Magyar Közönyben megjelent cikkemben felvázoltam a következő szűk egy hétre a terveinket, és hogy milyen lépésket tettünk már meg. Most ehhez szorosan kapcsolódva szeretnék még több információt megosztani a lakossággal.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ukrán villámháború - mit? hol? hogyan? miért?

Tehát mint már felvázoltam, célunk a bónuszok mielőbbi visszaszerzése, valamint a az ukrán kongresszusi választások újbóli megakadályozása. Ennek megfelelően Ukrajnát 23. és 26. között el kell törölnünk! Mivel az adminok jóvoltából kevesebb idő áll rendelkezésre a megszokottnál, a hadműveleteinket maximális gyorsasággal kell végrehajtanunk.

Bár biztosabb lett volna, ha Galícia és Podolia a lengyelek kezén marad a kongaválasztásokig, úgy döntöttünk, ebben a háború keretében teszünk kísérletet a bónuszok visszaszerzésére is: a lengyelek így kérésünknek megfelelően már felszabadították Galícia régiót, valamint most is RW-zik Podoliát.

Összesen tehát Sloboda, Donbas, Taurida, Podolia és Galícia régiókat kell elfoglalnunk. Ezt az öt régiót leghamarabb 3, reálisan 4 nap alatt tudjuk elfoglalni, amennyiben ukrán RWinket (amikre nyugodtan bizton számíthatunk) is tudjuk tartani. A csatákat szinte folyamatosan fogjuk indítani, és mindegyiket nyernünk kell! Éppen ezért fontos, hogy a sereg és a lakosság csak a szükséges sebzésmennyiséget tegye a csatákba, a maradék erőforrásokat mindig a következő körökre tartogassák. Nem lesz könnyű, hiszen a nap 24 órájában nem lehet top a sebzésünk, de ettől lesz izgalmas az egész! Visszaszerezzük ami nekünk jár, és áruló szomszédainknak is megadjuk amit érdemelnek, mindezt tegyük olyan virtussal, amire büszkék lehetünk!
Lóra magyar, vár téged Levédia!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Román törlés, a háború lezárása

Akik tegnap olvasták a Magyar Közlönyt tudhatják, hogy prioritási sorrendünkben a román kongresszus eltörlése csak második helyen áll. Akik emiatt csalódottak voltak, azokkal örömmel közölhetem, hogy lengyel szövetségeseinknél ma megszületett a végső döntés, miszerint magukra vállalják nem csak a román törlés, de a kongresszusi választásokig tartó elnyomás feladatát is. a cél elérésére több lehetőség is kínálkozik.

1. Eltörölni most a románokat, és megpróbálni tartani őket a kongaválasztásokig.
Sajnos a tegnapi Muntenia RW megmutatta, hogy erre még a lengyeleknél is kicsi az esély. Éppen ezért erre a lehetőségre kevés esélyt látok, elvetem.

2. Fenntartani a román háborút, és a megfelelő időben törölni.
Nagyon nehéz kivitelezni, főleg úgy, hogy a magyar-román frontot közben lezárjuk. Ez gyakorlatilag hamvába holt lehetőség.

3. Románia eltörlése most, és kongaválasztáskor is.
Gyakorlatilag az előző két pont tökéletes kombinációja. Most eltöröljük a románokat, majd a lengyelek Oltenia régiót felszabadítva újra NE-zhetik őket anélkül, hogy a románok NE-t tehetnének ránk. Ehhez azonban Muntenia régiót mindenképpen át kell játszanunk a lengyeleknek (már azért is, hogy határosak legyenek Dobrogeával, amit ha buknánk RW.ben, be tudjanak ütni), aminek a legjobb módja, hogy most bukni hagyjuk a csatát. Mint látható, a románok nem nagyon ütik, ennek valószínűleg hasonló felismerés az oka valamint az, hogy az ukrán RWkben megakadályozzák, hogy sikeresen töröljük az ukrán Kongresszust.

Éppen ezért a helyzet jelenleg úgy áll, hogy Muntenia felszabadítása után számíthatunk még egy Dobrogea támadásra, valamit egy máramarosi RW-re, mindezt az ukrán támadással egyidőben. Jelenleg futó Bassarabia RW-t ha megnyerjük, esélyt adunk a románoknak arra, hogy a régiót úgy üssék be, hogy közben a lengyelek NE-je kiesik. Így F5 párbaj és jó esetben újabb 24 óra kell majd a régió megtámadásához. Mivel így kifutnánk az időből, ezért ha sor kerül arra, hogy a románok betámadják Bassarabiát, azt a csatát mindenképpen hozunk kell!

Óriási jelentősége lesz a jó koordináltságnak, ami mind rajtunk, mint rajtatok múlni fog a holnapi nap folyamán. Természetesen lehet, hogy változnak a tervek, erről megfelelően igyekszem majd tájékoztatni a kedves lakosságot. Az al-dunai helyzet nem egyszerű, itt vagyunk és dolgozunk rajta!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Szerintem ebből is látszik, hogy rengeteg tervezés, a szabályok, viszonyok és egyéb információk kellenek egy sima törlés megtervezéséhez is. Említem ezt mindazok kedvéért, akik egy 40 karakteres kommentben kívánják megmondani, hogy hogyan is érjünk el sikereket. Továbbra is várjuk az építő jellegű kritikákat, de világossá akartam tenni, hogy mennyire nem az “akaratunkon” vagy a “hozzáértésünkön” múlnak a dolgok, hiszen ezek adottak, hanem a lehetőségeinken.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Apróbb hírek


A bolgárokra a törökök Natural Enemy javaslatot nyújtottak be. A bolgárok fővárosa az orosz train wart követően az Arab-félszigeten található. Jelenleg a szerbekkel bónuszaik kiépítésén, felosztásán munkálkodnak. Remélhetőleg a bolgárok Lower Egyptet felszabadítják, így bónuszaikat jelentő régióikat megvédik a törököktől, és az eredeti területeiken ping pongoznak tovább.

Moldova megkeresett minket, hogy felajánlja segítségét az ukránok ellen egy NE formájában. Ezt (bármennyire is szeretem moldáv barátainkat) kedvesen visszautasítottam, hiszen gyengeségük miatt kockázati tényezők. Elképzelhető azonban, hogy a kongresszusi választások utén kapnak egy régiót támadásra, hogy játszhassanak egy kicsit TP medálért is.

A belorusz népszavazást, és az azt követő belpolitikai zavart leküzdve a kormány megkeresett minket, hogy a bérbeadandó területről tárgyaljunk. Ma este az első beszélgetésekre minden bizonnyal sort kerítünk, azonban a kongresszusi választásokig mindenképpen várni fogunk a dolgok megvalósításával.

Jelenleg a külügyünk igen aktív, és nem csak a szövetségeseinkkel. Több országgal is folyamatosan értekezünk a kapcsolataink javításáról, de erről többet egyelőre nem mondhatok.


Maradok továbbra is tisztelettel:
Rajk Laszlo
eMagyarország alelnöke
 

Comments

Rhual
Rhual Day 1,887, 10:56

első vote, komment

Rhual
Rhual Day 1,887, 10:57

MUHAHA

KisTom
KisTom Day 1,887, 11:02

Nice...

CyberPRP
CyberPRP Day 1,887, 11:09

Azért így sokkal jobban megérti az ember az okokat.
köszi!

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,887, 11:12

Rajkmaxxx : )

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 11:22

A nagy kombinációkban és erőlködésetekben alaposan beszartok megint és a vége egy fostos jetibéke lesz megint.
A CENSORED anyátokat adjátok fel kirakott munténiai do-k sora, fél napnyi kemény harc és 36/8 magyar vezetés mellett a csatát a jetik ellen rohadt zombi jeticsicskák!
A CENSORED nénikétek üssön nektek ezek után bárhová is szemét hazaáruló mocskok!

Kössetek békét a jeti gazdáitokkal és CENSORED meg!
Remélem amit ezért a jetiktől kaptatok cserébe, azt rákgyógyszerre költitek magatoknak!

II. Dexx
II. Dexx Day 1,887, 11:24

eheslo x2

karaj22
karaj22 Day 1,887, 11:26

őrült beszéd, őrült beszéd, de van benne rendszer

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 11:28

Nem igaz, hogy a hadügyi modul halott lenne, és kiölték volna a taktikát a játékból. Csupán annyira bizonytalanná tettek mindent, hogy szinte lehetetlen pontosan előre tervezni. Éppen ezért ezeknek a lekommunikálása is nehézkes, hiszen csak legközelebbi jövőre mondhatunk előre biztosat. Éppen ezért pár emberen kívül, akik gyorsan tudják prezentálni a dolgok állását, nehezen lehet értékelhetően beszámolni előre a dolgokról. Ezért van az, hogy az ígéretek, vagy a tervek sokszor módosulnak, nem válnak be. De mint látható, igyekszünk, és igyekszem én is a következő napokban a részletes tájékoztatásra, hiszen most rázós napok jönnek.

India'n
India'n Day 1,887, 11:31

Valahogy egyre jobban és egyre többször kell egyet értenem Éheslóval! Vagy bennem van a hiba (kétlem), vagy a rendszerben!

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 11:35

Kedves India'n!
Megnyugtatlak, ha valakivel anyázásban értesz egyet, akkor benned van a hiba.
Szép estét!

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 11:38

Te szerencsétlen, kommunista tömeggyilkos nevével provokáló mocsok: ti vagytok agyhalottak, nem ennek a jeti fosnak bármilyen modulja, mert ezek hozzátok képest totálisan jó állapotúnak tűnnek és ragyognak és virulnak.

Egy már félig megnyert csatát adtatok fel és csak a jeti eistenek tudják miért, elpazarolva megint fegyvert, csokit, pénzt, lelkesedést, bizalmat bármit, mert amit itt hazudoztok azt már egy kétéves kisgyerek sem hiszi el, nemhogy az aki már látott benneteket jetik kipufogójába esve.

Ritka patkányok vagytok az eltűnt bábelnökötökkel a sunyiban kussoló és jetikkel tárgyaló éceszgéberetekkel, meg a hozzátok hasonlókat megválasztató fékmestereitekkel együtt.

Hányok tőletek, mert még mindig meg tudtok lepni az aljasságotokkal, pedig Isten uccse nem sok jót gondolok rólatok a jetikkel kötött békétek, a nekik adott +20% fegyverbónusz és az iráni orbitális bukásotok óta, de hogy ilyen ritka módon patkányok vagytok, nos ezt elképzelni sem tudtam eddig.

De ez is megvolt.
Öveket becsatolni, zuhantok tovább!

szemi
szemi Day 1,887, 11:40

Rajk én nem anyáztam senkit, mégis Éheslóhoz lettem hasonlítva, de sebaj, ez biztos Eheslovat zavarja a legjobban : )

India'n
India'n Day 1,887, 11:55

Kedves Rajk!
Továbbra is fenntartom a véleményem, mely szerint NEM bennem van a hiba! Ha Te csak az anyázást vetted észre Éhesló komentjében, az sajnos nem az én hibám. A mondanivalója viszont igaz. Üttetitek a népet fél napi ide, majd feladjuk, aztán oda, azt is feladjuk, stb. Aztán jön a felsőbb utasítás rizsa.
Azt azért szeretném megkérdezni, ha most átadtátok a románoknak a kezdeményezést, hogy akarjátok lezárni a háborút velük? Hogyan akadályozzátok meg, hogy jöjjenek utánunk? Az ukránoknak van 5 régiójuk a 4 napra, + 4RW. Ezt kellene 0-24-be ütni és nyerni, miután az elmúlt 2 hétben a török-irán-román szopásban nagyrészt kiütötte magát a lakosság?
Előre is köszönöm válaszod.
Indián

Bozhok Bohdan
Bozhok Bohdan Day 1,887, 12:16

Moldova it is Ukraine

II. Dexx
II. Dexx Day 1,887, 12:28

Rajkot a Dunába...

kecalak
kecalak Day 1,887, 12:50

India'n +1

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 13:31

szemi, ha nem bokázol lelkesen nekik a marhaságaikhoz, aljasságaikhoz, megkapod hamar.
Nekem ez nem fáj. Komolyan.

Hun Carpathia
Hun Carpathia Day 1,887, 13:32

Igen, pontosan erről van szó: felsőbb utasításra fél napig üttetitek a magyarokat Bukarestért, majd közben jönnek rá nagynak nevezett vezetőink meg polák barátaink, hogy ez teljesen felesleges volt!!!
Nem csak nekünk kell megérteni a politikusaink beszédét, hogy mit, miért és hova!
A politikusainknak is meg kell érteni, hogy természetesen több féle nézőpont felől hozzászólások történnek, kritikák fogalmazódnak meg.
Tessék mindenki számára érthetően elmagyarázni a történéseket! Egy politikus nem attól nagy, hogy körmondatokban eltereli a valós kritikákról a figyelmet, hanem hogy beismeri a tévedéseit, és hibáit-abból kiutat mutat és hiteles marad!!!
Egy politikus nem hülyézhet, bunkózhat le senkit- ezzel saját magát minősíti!!! Számomra az ilyen politikus halott!!! Aki érzelmi szinten vezet egy országot, aszerint politizál, elveszti a széles tömegek bizalmát!
Igenis figyelembe kell venni akár az itteni kommenteket is vezető politikusainknak!!!
Akik bármilyen okból is szavaztak egy pártra és annak elnökjelöltjére, bizalmat adtak. Márpedig a bizalommal nem visszaélni kell, hanem azt szolgálni!!!

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,887, 13:42

Na most egyetértek Éheslóval, pedig nem bírom.
A f*szom fog +ellátmányt osztani feleslegesen. Majd, ha jönnek a cigók.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 13:43

Kedves India'n!

A játékszabályok értelmében 6 napunk lesz törölni. A 4 nap alatt 4 RW nem igaz, hiszen egy levert RW után 24 óráig nem indulhat új, hivatkoznék ismét a szabályokra. A román háború lezárásához meg annyi kell, hogy kivédjük a következő támadásukat. A legnépesebb és legerősebb régiójuk megtartása sokkal nehezebb, mint MPP-s csatában leverni őket. Ha aggódsz az ukrán RW-k miatt, akkor beláthatod, hogy Bukarest lakosságával sokkal valósabb fenyegetés, mint egyébként.

És igen, nem szoktam tovább olvasni kommenteket az első k. anyázásnál. Szerintem, aki normális formában nem tudja a véleményét kifejezésre juttatni, azt nem érdemes meghallgatni. Egyébként, mint látható nagyon szívesen válaszolok a kérdésekre.

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 13:43

Mustafa ne tedd ezt, teljesen megrendült a bizalmam a zombilelkedben, mit szól ehhez a rabbid?

Hercegno
Hercegno Day 1,887, 13:49

Lassan már Éhesló lesz a pozitiv figura, lassan visszajöhet eMagyagyarországra : )

< 3 Rajk

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 13:50

Teljesen bevagytok vadulva kommunista tömeggyilkos nevével provokáló mocsok a jetik mellett és már elvesztettétek a józan eszeteket is, amikor a saját lakosságotokat, magyarokat szívattok kockásra a jetik kedvéért.Csak hab a tortán, hogy itt pöffeszkedsz, miközben a múlt havi elszámolásokat még nem adtátok ki, ráadásul egy nyomtalanul eltűnt elnök helyett egyik ocsmányságotokat tetézitek a következő még nagyobbal.
Te szerencsértlen, ezért a nyert helyzetből feladott olajrégióért a jeti haverjaitokkal együtt nyugodtan elmehettek a CENSORED anyátokba!

Üssenek értetek a jeti haverjaitok én nem fogok és sokan mások se.
(Igyekeztem a végére tenni, így talán megérted a lényeget is).

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,887, 13:50

Bots, rossz ajtón kopogtatsz.
Az más vallás te surmók, látszik még ezt se tudod.
Te éceszgéber, én Mekkába járok évente.

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 13:56

Mustafa, ilyen kemény a szolgálat a moszatban, még Mekkába is el kell menned?
Akkor itt mit keresel a zsidlákok kipufogójában?
Dekonspirálódsz ha ezt teszed.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 14:01

Eheslo, hogy az egyetlen tényre reagáljak amit említettél:

Muntenia valóban olajrégió, ami azonban összeköttetés híján nem oszt, nem szoroz.

dnw599
dnw599 Day 1,887, 14:17

Eheslo ki tűnt el? o . O
Amúgy meg ha azt akarjuk hogy ne legyen kongájuk a romiknak, akkor sajnos a lengyeleknek kell elfoglalniuk a régiókat, mivel mi képtelenek lennénk tartani. Egy RW-t simán hoznának és akkor máris van kongájuk. Így a valamit valamiért elv alapján nem nyerhetjük meg a csatát. De ha azt szeretnétek hogy a romiknak legyen kongájuk és ping-pongozzunk megint egy évig akkor váltsatok le : ) mert én inkább látnám őket eltörölve lengyelek által és konga nélkül mint hogy ide-oda harcolgassak velük

rRonin
rRonin Day 1,887, 14:19

Annyit szeretnék kérdezni csak, hogy dnw599 merre van, ugyanis (lehet tévedek) majd minden cikk, hír tőled vagy miniszterektől származik csak.

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 14:20

kommunista nevével provokáló mosok: az is tény, hogy nyerő álllásnál feladtátok, annak ellenére, hogy minden do és a közlöny is Munténiát adta meg kiemelt célpontnak.
Az is tény, hogy két hete folyamatosan alkudoztok a jetikkel.
A kettőből csak a hülye nem rakja össze miben sántikáltok, de hogy ilyen hülyék legyetek, hogy még a látszatra sem adtok és még egy musztafa szintű véglény is megbillen ennek hallatán, nos ilyen hülyék csak különösen nagy szarban lehettek.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,887, 14:25

"kommunista nevével provokáló mocsok: az is tény, hogy nyerő állásnál feladtátok, annak ellenére, hogy minden DO és a közlöny is Munténiát adta meg kiemelt célpontnak.
Az is tény, hogy két hete folyamatosan alkudoztok a jetikkel.
A kettőből csak a hülye nem rakja össze miben sántikáltok, de hogy ilyen hülyék legyetek, hogy még a látszatra sem adtok és még egy éhesló szintű véglény is megbillen ennek hallatán, nos ilyen hülyék csak különösen nagy szarban lehettek."

rRonin
rRonin Day 1,887, 14:26

Jéé, fel sem tűnt, hogy felettem reagált 😃

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 14:31

Kész szerencse te szerencsétlen báb, hogy a nap (érted? NAP!!!!!) végére beléptek a jelszavaddal és idefostak egy kommentet a szátokig habosodott jetikkel és polákokkal kavart fos kapcsán.
Ez mire bizonyíték?
Arra, hogy csalók nyomkodják a gombokat helyetted - lehet már régen nem is létezel önálló karakterként, hanem a bicskás féktárból vettek elő és proltak le - ráadásul fogalma sincs a bandádnak miért és mire ad parancsot a zombiknak - helyetted és nélküled.

Kár, hogy bedőltem nektek, és DO meg parancs szerint ütöttem.
Megbillentem belátom, hogy a jetik ellen mertem harcolni, nem pedig a vágyaitok szerint a jetik mellett, magyarok ellen, hogy munténiát el ne veszítsék még véletlenül sem, mert az nektek kárt okozott volna a tárgyalásaitokon.
De sebaj, holnapra nem követek el ilyen hibát.
Azt se hiszem el már amit kérdeztek mocsok csalók, nem hogy amit idehazudoztok.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 14:41

Eheslo: mint írtam, a szövetségeseknél született döntés értelmében változtattunk a prioritáson. Elég nagy hátrány lenne, ha egy csata kezdete után nem lennénk képesek alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz. A csatát a roménok eleve nem ütötték, semmilyen üttetés, vagy tankolás nem volt rá, éppenséggel lehetett volna Chilében is. Akkor nem sírnál ennyire, pedig nektek, osztrákoknak MPPtek is van velük.

"A kettőből csak a hülye nem rakja össze miben sántikáltok"
Aki felnőtt ember létére két lego darabbal játszik egész nap, az vagy autista, vagy demenciában szenved.
Azt azonban nem tudom, hogy a korkedvezményes nyugdíjjal is jár-e?

India'n
India'n Day 1,887, 14:53

Kedves Rajk!
Köszönöm a felvilágosítást RW szabályokat illetően, ezt eddig nem olvastam, nem foglalkoztam vele.
Ezek szerint ha nyerjük az összes ukrán RW-t, abból 3 db lehet + 5 éles ukrán csata. Ezzel ukrán oldal letudva, bár szerintem csak Ti, mint kormány által. De ez azért még a lakosság szerint is kivitelezhető.
Más! Továbbra sem válaszoltál a kérdésemre, hogy képzeltétek a román háború lezárását. Azt mondod MMP-s csatában menni fog. Ezek szerint nem emlékszel az elmúlt 3-4 napra, ahol úgy takarítottak ki bennünket Romániából, hogy azt sem tudtuk, melyik csatát kellene ütni az egy szem kis esélyért. Bár ezt az utóbbi időben megszokhattuk (ld. előző kommentem). Mondod MPP! Sajnos szintén észre kellett vennünk, hogy lengyel és szerb barátaink román csatáink közepette saját RW-iket és "nehéz" csatáikat próbálták 80%-on tartani, és a következő körben legalább 90%-ra ütni. Magyarán szartak a fejünkre.
Így szándékoztok MPP-s csatába belevágni? Eladott kezdeményezéssel? Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a szövetségeseknek kell megnyernie a csatákat, sőt nekünk, de csak azt látom, hogy egyedül kell az eltörlés és konganélküliség elől menekülő románokat megfogni.
Javíts ki, ha valamit rosszul írtam vagy láttam.
Köszönettel: Indián

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 14:53

kommunista nevével provokáló mosok: azt hazudtad egy tény volt az írésaimban azt is cáfolni vélted.
Nos volt még egy: a mai napig nem adtál ki a gyászos elnökséged gazdálkodásáról elszámolást.
De visszatérve a kettőre, amit említettem:
- az is tény, hogy nyerő állásnál feladtátok a csatát, annak ellenére, hogy minden do és a közlöny is Munténiát adta meg kiemelt célpontnak.
- az is tény, hogy két hete folyamatosan alkudoztok a jetikkel.
A kettő tényből csak a hülye nem rakja össze miben sántikáltok, de hogy ilyen hülyék legyetek, hogy még a látszatra sem adtok és még egy musztafa szintű véglény is megbillen ennek hallatán, nos ilyen hülyék csak különösen nagy szarban lehettek.
Tehát hazudhatsz itt, mint reggel tetted, mikor az emberket egy eleve bukotnnak szánt csatába ütettétek, majd mindenféle hókuszpókuszt hazudtok ahelyett, hogy elmesélnétek, a polákokkal és a jetikkel megalkudtatok a nép háta megett.
De kiderül pár napon belül, amikor majd meglesz az ukrán és a jeti konga is, a bónuszoknak meg búcsút int a rátok hallgató bolond zombinépetek.
Ha lesz még aki hallgat a hazug szavaitokra.
Én nem leszek többé köztük, a mai trükkötök után te szemét hazug komancs.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 15:18

Kedves India'n!

A kezdeményezést nem vesztettük el, így mindig drainelni tudtuk a románokat. Ugyanakkor az RW-ket nem védtük, így a lengyelek be tudtak nyomulni mindenhova, stabilizálva a helyzetet, valamint levéve a sebzést rólunk.

A szerbek nyertek nekünk teljes csatákat, az őket ért vád véleményem szerint nem jogos. NE-t valóban nem adtak, ahogy illett volna, de ez a belpolitikai viszályoknak köszönhető. Jelenleg egy inkompetens ellenzéki banda tartja magánál a hatalmat hónapok óta, így nagyon megnehezítve az együttműködést. Ennek ellenére a szerb sereg magától jön és üt hozzánk.

Az eladott kezdeményezés ellenére kiszámítható, hogy mikor jön a csata, hiszen legkésőbb azelőtt kell ütniük, hogy a lengyelek törlik őket. Ekkor viszont megszűnik a határ, az NE bónuszuk megszűnik ellenünk, így minden esélyünk meg lesz a győzelemre.

Bár az Al-dunánál még trükközhetnek, elvileg megfelelő időzítéssel sikerre tudunk vinni mindent, és az ukránokra koncentrálni. Sajnos erről azonban még nem beszélhetek, az információ visszatartása még egy ideig döntő lehet.

Remélem minden kérdésedre válaszoltam, ha nem, kérdezz még. Amire lehet és tudok, arra válaszolok.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 15:28

Eheslo: a GM-em mindenki számára elérhetővé tette a teljes elszámolást. Erre az arra hivatott közlönyben is felhívta mindenki figyelmét. Ugyanakkor a következő gazdasági miniszter által kiadott GM elszámolásban is igazolta a könyvelésünk valósságát. Tehát ez nem volt igaz.

Mint lelkes közlönyolvasó te is tudod, hogy megírtam, én nem tárgyalok románokkal. Sőt, az elnöki utasításra fenntartott diplomáciai érintkezést is én szakíttattam meg. Az előző MK ismeretében ez az állítás sem igaz.

A csatáról 3 nagyjából nyert kör után vetettem le a priot. Nem ütöttük reggel. Valamint egész délelőtt aludtam, szóval nem is értem a reggeli tevékenységemre vonatkozó állításaid. Ez sem igaz. Ebben a formában nem. Ráadásul Magyar Hadügyminisztérium soha nem adott parancsot osztrák MU-knak DO-ra.

Szerinte mára elég volt, tedd be a tenaladyt és menj aludni.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 15:34

Kedves Hun Carpathia!

Az elmúlt 3 napban 3, igen terjedelmes cikk foglalkozik a történtekkel, részletesebben beszámolva a folyamatok alakulásáról is, mint általában. Ennél többet a dolgokról elmondani nem lehet. "Tessék mindenki számára érthetően elmagyarázni a történéseket! " Ha megnézed a cikket, pont erre hivatott.

"Egy politikus nem hülyézhet, bunkózhat le senkit- ezzel saját magát minősíti"
Szerintem mindenki magát minősíti megnyilvánulásaival.

Remélem időközben sikerült feldolgozni az oldalon megjelent információkat. Egyébként ha kérdésed van, arra való a komment, nem az anyázásra.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,887, 15:35

Indián: MPP-s csatát bármikor tudtunk nyerni a románok ellen. Az első csata óta, mióta megtámadtak minket a török régióban, egyetlen csatát vesztettünk, máramaros ellen, ami az iráni csatával futott egy időben, így feladtuk. Az összes többi csatát megnyertük, induljon akár este, akár reggel. Tettük mindezt a szövetségesek hathatós segítségével. Továbbá, mielőtt sokáig forszíroznánk ezt a "miért nem ütnek az RW-inkben a szövik" dolgot, megkérdezném, hogy te hányszor ütöttél szövetséges mellett RW-ben? Mert én megmondom őszintén, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt egy évben hányszor volt erre példa az én esetemben. Ez szégyenletes, tudom, de akkor cserébe ne várjuk el tőlük se, hogy minden nap itt legyenek.

A másik dolog: a csata egyik felében az volt az álláspont, majd a másodikra változott a taktikai helyzet és váltani kellett. Ez egy taktikai játék elsősorban, így aki nem tud alkalmazkodni, az veszteni fog, vagy hátrányba kerül. Ez olyan, mintha egy RL háborúban valaki eldöntené, megígérné, hogy márpedig ő légierővel támad következő napon, majd eljön a várva várt reggel és a látótávolság 2 méter a sűrű köd miatt. Aki itt nem alkalmazkodik és fújja le a légitámadást, az egyszerűen alkalmatlan és veszteni fog. Erepen ugyanez a helyzet. Lehet hivatkozni arra, hogy dehát másfél héttel ezelőtt mi volt a közlönyben, vagy mi volt az előző parancs, nyilván azért változott meg a prioritás, vagy az aktuális parancs, mert megváltoztak a körülmények és másra van szükség.

Aki ezt nem tudja megérteni, az szerintem a legalapvetőbb tulajdonságaival sincs tisztában a játéknak.

Eheslo
Eheslo Day 1,887, 15:39

kommunista tömeggyilkos nevével provokáló mocsok: a közlöny itt vagyon:
http://www.erepublik.com/en/article/-gm-decemberi-z-aacute-r-oacute-cikk-2188521/1/20

ebben semmiféle elszámolás nincs (átadás átvételról van benne szó, gopndolsan kerülve a national orgok kistáját és az ellopott állami cégek sorsát), ahogy te sem mertél a hazudozásod mellé erre linket adni.
Az elszámolás így néz ki, amikor van, ebben példát vehetnél a bábodról, aki egy hét után kiadta a sajátját:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AgCB1Kk13r5IdGZILXVhOXUwdEhaelFwX3Z1N19FUnc#gid=6

A szójátékodnak nincs az a kétéves nyeretlen csikó aki bedőlne: az,. hogy te nem tárgyalsz nem jelenti azt, hogy a bandád ne lenne folyamatosan kapcsolatban a jetikkel, miként ics hazudta pár napja:
http://www.erepublik.com/en/article/-mk-helyzetjelent-s-2195661/1/20
"... A románok egyébként megkerestek minket különféle békeajánlatokkal, de egyelőre eredménytelenek voltak a tárgyalások. ..." Szó szerint.
Értesz magyarul?

A csatára érvényes közlönyt adtatok ki és 36/8nál adtátok fel, úgy, hogy a d4 48=-on volt a többi 52% felett. A többi blabla.
Másszatok vissza a jetik kipufogójába aludni és hazudjatok holnapra jobban, hátha beszopják megint a zombik.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 15:59

Eheslo: az általad linkelt közlönyben: "Röviden nagyjából ennyi történt a hónapban,és most akkor jöjjön a záró egyenleg,akinek részletesen kell az írjon rám és elküldöm neki ide szándékosan nem rakom ki."
Tudomásom szerint nem vetted hozzá a fáradságot, hogy elkérd. Viszont azóta kommenteled, hogy nem elérhetőek az elszámolások. Nyilvánvaló, hogy ha az adatokra vagy kíváncsi, a rövidebb utat járod be, így a kommenteléseid mögött lennie kell valamilyen egyéb indíttatásnak. Valószínűleg nem nehéz kitalálni, hogy mi.

Az általad linkelt Magyar Közlöny másnapi számából:

"Időközben Taurida is felszabadult, a románok sem voltak alkukészek (én a hangnemük miatt nem állok velük szóba), így a tegnapi napon megelégelvén a kongresszusi választások miatt egyre problémásabb tétovaságunkat, a román tárgyalásokat megszakítottam."

A Hadügyi Közlönnyel való helyzetet elmagyaráztam. Ha ezek után sem érted meg a helyzetet, sajnos nem tehetünk érted semmit. Nem mintha egyébként ez céljaink között szerepelne.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,887, 16:00

És egy örök klasszikus:

Eheslo

Hali, régi motoros vagyok, nem csípem az antimagyarokat.
Ők se engem.
Ezért vagyok osztrák.

rRonin
rRonin Day 1,887, 19:15

Jó -jó, stratégiailag és racionálisan -külső nézőpontból elemezve a dolgot- megértem és elfogadom a célszerű és szükséges változtatásokat.
DE nem szabad elfelednünk magyar lelkületünket, virtusunkat! Ez nem egy Starcraft vagy Age of Empire játék, annál ez több. Bár játék, azért a többséget, aki magyar ÁP-vel maradt megragadta a lehetősége a magyarnak lenni dolog, sokakat ugyebár a jobb oldaliként emlegetett eszmék vagy a múlt sérelmeinek nosztalgikus vagy elvakult ápolása stb stb.
Őket mind -mind ki kell szolgálni ugyebár.
Egy Bukarest bevétele pedig... mondanom sem kell.
Ezért egy ilyen változás lehetőségét lehet körültekintőbben kell elővezetni, vagy nem kreditezni, üttetni hiszen majd alakul valahogy.
Bár akkor meg az lenne a gond. Nehéz döntés, bevallom fogós kérdés.

Baldur Bendeguz
Baldur Bendeguz Day 1,888, 23:20

Sokan a románokat és az ukránokat egyszerre akarják elnyomva tartani. Azért ezt érdemes átgondolni az erőviszonyok alapján. Munténia sokadik elfoglalása és vélhetően pár nap alatti RW-zése nem hiszem, hogy megéri az ukrán bónuszokat.

Cyron
Cyron Day 1,888, 00:42

Két kérdésem lenne csak amire a mai napig nem kaptam választ soha semmilyen kormánytól:

1. Miért félünk elfoglalni és megtartani egy OLAJ mezőt, ami jelentős bónusz lenne?
Legyen az muntén vagy kaukázusi...

2. Miért őröljük fel a nemzet tartalékait értelmetlen háborúban (török, irán, kína) amikor ott nincs semmilyen bónusz?
Eközben pont elkanyarodunk az egyetlen lényeges, az OLAJ mellett...

Az összeköttetés hiánya pedig nagyon gyenge duma, mivel épp most készülünk elfoglalni Ukrajnát.
Illetve a többfrontos háború sok-sok RW-vel is nagyon gyenge duma, mivel a kínával ugyanaz lett volna.

Szóval a maszlagot hanyagoljuk, és szeretnénk végre tényeket hallani:
Pl.: háttéralku, szövetségesünk megfenyegetett minket, admin fenyegetett meg minket, hülyék vagyunk, stb.

Vote Éheslo for president!

Cyron
Cyron Day 1,888, 00:47

Mondjuk azt érdekes látni, ahogy a románok ütnek mindkét oldalon... vajon ki fog győzni?

dnw599
dnw599 Day 1,888, 00:59

Nem tudom valaki észrevette-e hogy NEM tudunk kivédeni egy román RW-t, ha Munteniat elfoglalnánk és indulna ott egy RW, akkor simán felszabadulna nem tudjuk tartani a román fővárost. Ha mégis bekövetkezne egy ilyen akkor egyrészt boldog lennék, másrészt meglepődnék hiszen ahogy most állunk nem tudnánk tartani.
rRonin vagyok én, csak a közlöny írást meghagyom másnak, bár kiadás előtt átszoktam nézni : )
Éhesló, unalmas vagy, de most komolyan majdnem 10 kommented van és mindegyikben szinte szóról szóra ugyanaz : ) Amúgy meg ha nem véletlen nem vennéd észre, akkor épp azon dolgozunk hogy a románoknak ne legyen kongájuk, ami hogy is lehetséges? na? igen... eltörléssel

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,888, 01:35

Kedves Cyron: "Két kérdésem lenne csak amire a mai napig nem kaptam választ soha semmilyen kormánytól:"

Egy ideje segítem a kormányok munkáját, valamint hónapok igyekszem az összes sajtóterméket olvasni, de nem láttam, hogy feltetted volna kérdést, ez persze lehet az én hibám. Így kivételesen én is kérdeznék: Hol, kinek és milyen formában tetted fel ezeket a kérdések?

Csak, hogy válaszoljak is, bár igazából a közlönyökben folyamatosan erről van szó:

Az orosz olajat nem tudjuk csak úgy elvenni. Először a bolgároké volt, majd igényt tartottak rá, most pedig a kivitelés okoz gondot, de emellett folyamatosan tárgyalunk róla. Erővel nem tudjuk elvenni, mert az oroszokban nagy tartalékok vannak, az első RW-ben visszavennék a régiót, és értelmét vesztené sok munka, erőforrás belefektetése.
A munteniai olajat megtartani erővel RW-ben szintén lehetetlen, perpillanat most a nálunk sokkal erősebb lengyeleknek sem sikerült.

"Miért őröljük fel a nemzet tartalékait értelmetlen háborúban (török, irán, kína) amikor ott nincs semmilyen bónusz?"
- Hehe. Soha nem lehet nektek jót tenni : ) A többség jelezte, hogy unatkozik a bónuszokon üléssel, valamint megválasztottatok egy olyan elnököt, akinek ez volt a programja. Nem szem, hogy bárkinek is meglepetés lett volna. Már annak, aki olvas sajtót, hiszen nyilván vannak olyanok is, akik ezt nem teszik, ez jól látszik.

Daakoo
Daakoo Day 1,888, 01:42

Magyar Nemes mese
http://www.erepublik.com/hu/article/2197337
Iratkozz fel és szavazd !
Add tovább !

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.