[andyr][GoV] Romania, ziua 28 - sfarsit de mandat

Day 806, 11:18 Published in Romania Romania by andyr

Salut tuturor,

Dupa aproape o luna in care am fost presedintele Romaniei, a venit si momentul in care tragem linie, vedem ce s-a facut bine, ce s-a facut prost, ce se poate face mai bine si tragem si unele concluzii. Si pentru a fi mai usor de urmarit, sa le impartim pe cateva categorii :

1. Social/Populatie

In momentul in care am inceput toata campania spre Asia, populatia Romaniei - asa cum mentionam intr-un articol anterior, era incadrata in urmatoarele cifre :

8 decembrie :
Citizens: 8737

Citizens_wellness bigger than 90: 4405
Citizens_wellness bigger than 80: 4973
Citizens_wellness bigger than 40: 6052
Citizens_wellness between 30-40: 354
Citizens_wellness between 20-30: 358

Dupa statisticile oferite de Bogdan, in cursul zilei de astazi, situatia este :

3 februarie
Citizens: 16095

Citizens_wellness bigger than 90: 5142
Citizens_wellness bigger than 80: 6095
Citizens_wellness bigger than 40: 7810
Citizens_wellness between 30-40: 1095
Citizens_wellness between 20-30: 1298


Ce concluzii tragem de aici ?
- Romania a castigat in ultimele 2 luni aproximativ 7200 de jucatori, aproape dublandu-se ca populatie; (nu sunt inclusi nici in statisticile din decembrie si nici in cele de acum jucatorii care muncesc in afara granitelor tarii)
- din acestia, aproape 2000 sunt jucatori activi castigati (wellness >40), si alti 2300 au potentialul de a deveni jucatori activi;
- sunt, cred, cele mai bune cifre apropo de populatie pe care le-a avut orice guvernare in 2 luni consecutive din ultimul an.

Tot la social, mai putem include :
- utilizarea programelor SMURD/Crucea Rosie in momentele necesare - pentru cresterea wellnessului nolor jucatori in zona 30-40, respectiv recuperare dupa luptele importante;
- utilizarea programelor de donatii de arme in formula 3+2, care a asigurat un plus de damage substantial fara a afecta situatia pe piata de arme;
- mentinerea unui flux constant de jucatori noi, prin articolele promovate de Adiemus (promovarea pe retele sociale/siteuri/blogs)

Se poate face mai mult ? SIGUR - cateva idei :
- utilizarea SMURD/Crucea Rosie alternativ, la fiecare 2 zile, astfel incat fiecare jucator nou cu wellnessul intre 30 si 40 sa poate sa isi recupereze wellnessul;
- popularizarea ANL, prin intermediul careia fiecare jucator nou poate obtine gratuit o casa Q1/Q2;
- implicarea mai mare in programul Comitetului de intampinare, care desi este un mecanism sustinut si coordinat 100% de Congres, are un impact major asupra ratei de retentie a populatiei;
- introducerea unui program de asistenta pentru jucatorii noi, alcatuit din voluntari (speram mai multi decat la Crucea ROsie), care sa fie disponibili pentru a primi intrebari si a oferi raspunsuri;
- folosirea principalului tool la care au acces majoritatea jucatorilor noi (articolul zilnic al MApN) pentru promovarea celor de mai sus.

2. Economic :

Povesteam in articolul de candidatura despre marirea bazei de impozitare, care va permite mentinerea nivelului actual de taxare (mai mic cu 4% decat in cele 3 luni precedente). Ceea ce s-a si intamplat, Romania acoperindu-si in acest moment in totalitate cheltuielile prin taxele incasate, si ramanand cu un profit lunar (fara emisiune monetara) de ~1500 de gold - in conditiile in care, repet, taxele au fost scazute.

Alte repere :
- Emisiunea monetara - Romania a emis, in luna trecuta, 200.000 RON. Cateva explicatii aici : sistemul de RON are o intrare simpla - emisiunea de moneda - si o iesire la fel de simpla (cetatenii morti/banati, respectiv firmele banate). Daca luam in considerare numarul mediu de jucatori noi (care primesc acel citizen fee de 5 RON), il ponderam cu o rata de retentie de 20% si il calculam lunar, vedem ca aproximativ 50.000 RON "dispar" doar prin mortile noilor jucatori. Daca mai adaugam aici jucatorii care renunta dupa ceva timp, care sunt banati sau companiile care sunt banate, ajungem la aproximativ 2/3 din acea emisiune monetara, care e necesara doar pentru a pastra cantitatea de RON aflata in circulatie. Mai departe, emisiunea monetara s-a facut fara a afecta cursul de schimb (0.019 Gold/RON) si extrem de moderat fata de alte tari EDEN/PEACE (Ungaria - 350.000 HUF, Serbia - 800.000 RSD, US - 400.000 USD , Spania - 650.000 ESP , Polonia - 520.000 PLN , Rusia - 620.000 RBL)
- MMSS - optimizarea activitatii (reducerea la 1 RON a salariului pentru noii veniti), ceea ce a redus cheltuielile lunare cu MMSS in zona 20-25.000 RON
- SN Contructii Speciale - productia la potential maxim, urmand sa fie finalizate in curand al 4-lea spital, respectiv al 4-lea DS (in conditiile in care au fost "consumate" 3 spitale si 2 DSuri pentru refacerea dupa cuceririle din razboiul Romania - Ungaria)
- programul de colaborare Romania-Grecia, prin intermediul caruia s-au oferit subventii pentru licente companiilor de grain din Romania dornice sa exporte acolo

Se poate face mai mult ? SIGUR - cateva idei :
- optimizarea cheltuielilor bugetare la nivelul firmelor de stat;
- extinderea programului de colaborare atat ca volum, cat si ca tari participante;
- sustinerea tendintei naturale de apreciere a RONului;

3. EDEN

Un capitol special, pentru ca aici imaginea a fost putin denaturata in presa - si anume ideea a fost aceea ca Romania este singura in demersul sau de "reformare" a aliantei. Pozitia Romaniei si afirmarea clara a acestei pozitii nu au ramas fara rezultat, existand inca 2 tari care au urmat exemplul Romaniei (de retragere din EMC/fortele mobile), iar alte 3 state si-au manifestat acordul apropo de demersul Romaniei si de necesitatea de a schimba modul de functionare si de prioritizare in cadrul EDEN. Ultima sedinta a EDEN a confirmat nemultumirea existenta, careia Romania i-a dat si glas, printr-un vot aproape de blam acordat fostului lider al EDEN - 5 voturi pentru, 4 impotriva, 3 abtineri, in conditiile in care fostul lider a fost si unicul candidat (ulterior votul a fost schimbat la 6-3-3, fiind necesara o majoritate de 66😵. Urmeaza discutii cu EDEN HQ la care am fost deja invitati in care ne vom exprima parerea despre modul in care ar trebui sa functioneze EDEN, nu ca o tara, ci ca un grup de tari care nu sunt multumite de modul in care s-au intamplat lucrurile in ultimele luni. Raman la parerea ca decizia luata a fost NECESARA in contextul respectiv, desi a fost ULTIMA SOLUTIE la care am apelat dupa epuizarea celorlalte posibilitati de exprimare/comunicare.

4.Militar/Strategic :

Strategic, nu pot incepe aici decat de la situatia de acum 2 luni : Romania inconjurata de Ungaria (+ MPPuri, Serbia (+MPPuri), Bulgaria (+MPPuri), Ucraina si Moldova care nu prezentau interes; Romania aflata intr-o moarte clinica datorita lipsei de actiune, ajunsa la 8000 si ceva de jucatori, multi altii renuntand in fiecare zi. Am ales atunci cea mai buna varianta posibila, atacarea Bulgariei urmata de Turcia. Da, a fost un longshot, da, nu ne-a iesit daca punem, una langa alta, harta de atunci si harta de acum. Am luat (ca guvernare) cea mai buna decizie posibila si singura care avea sanse de reusita. Am si reusit sa obtinem ceea ce ne-am dorit in prima faza, adica crearea culoarului spre Turcia. Am pierdut ce am obtinut, din motive pe care nu le reiau pentru ca s-a scris deja prea mult pe tema asta.

Alte repere :
- aproximativ 200 de oameni noi in unitatile militare (fara GN), peste 400 de oameni in Garda nationala, infiintarea unor unitati noi - activitati care totalizeaza peste 600 de oameni noi in armata in ultimele 2 luni - oameni care lupta organizat, la ordin, cu arme, cand si unde trebuie;
- imbunatatirea organizarii si dotarii in unitatile militare;
- initiarea pre-SMR, o modalitate de contact pentru unitatile militare (inca) nefinantate de stat, prin care acestea pot lupta la ordin si pot demonstra ca au capacitatea de a intra pe SMR.
- initiarea programului RUP (Rank UP), prin care membrii unitatilor militare beneficiaza de finantarea partiala a armelor de la stat in functie de criterii clare (damageul ramas pana la FM, strength, prioritatea acordata de unitatea militara)
- continuarea productiei de arme Q5/Q1 pentru rezerva stragica;

Se poate face mai mult ? SIGUR - cateva idei :
- "sedimentarea" cresterii armatei - adica o limitare a numarului de oameni inscrisi si integrarea completa a celor noi veniti;
- optimizarea cheltuielilor pentru armata, procesul actual fiind extrem de greoi si costisitor;
- sustinerea accentuata a GN prin donatii din rezerva strategica (arme Q1/food);

Dupa cum probabil ati aflat, Partidul Liberal a decis sa ma sustina pentru un nou mandat la conducerea Romaniei. Capitolele de "se poate face mai mult" constituie liniile directoare ale programului de guvernare pentru urmatoarea luna, linii care sunt detaliate intr-un nou articol, alaturi de echipa de guvernare si alte idei pentru urmatoarul mandat.

O ultima idee apropo de banarea contracandidatului meu - Xigna - banare care ma intristeaza intrucat Romania pierde o persoana care putea insemna mult in urmatoarele luni. Am discutat cu Xigna in urma cu 3-4 zile despre posibilitatea de a-l coopta (in cazul in care voi castiga alegerile) in echipa de conducere a armatei, ideile sale strategice fiind suficient de interesante pentru a trece peste bariera unor schimburi de replici care ar fi aparut, probabil, in urmatoarele zile. Totodata, mi s-ar fi parut niste alegeri mult mai interesante si palpitante in fostul context. Propunerea mea ramane valabila si Xigna, daca reapari sub o forma sau alta, let me know 🙂.

Si apropo de un val de reactii si actiuni din ultimele ore, v-as invita pe multi sa recititi un articol scris in urma cu aproximativ 9 luni (as ruga un eventual moderator sa citeasca comentariul 25 inainte de a-l sterge).


Sa ne auzim invingatori,

Hai Romania !

andyr.