Ambient on/off

Join the new world

 

Претседателско обраќање бр.4 [BucephalusIII]

Day 1,912, 11:04 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Narodna Banka na Makedonija


Поздрав до вас најсакани мои!

Случувањата и плановите за во иднина и од пред неколку дена ќе ви ги опишам во два дела.

Политиката на еМакедонија

Сите знаеме и сме свесни на тоа што сојузниците од двете алијанси ни помагаа овие денови и не имаа за CotD(Campaign of the Day) неколку дена во поголемиот дел од денот, а најмногу тогаш кога најмногу ни беше потребно а тие алијанси се: CoT - Circle of Trust(Kругот на Довербата) каде ние сме официјални членови и TWO - Тhe World is Ours(Светот е Наш).
Сето ова се должи на активната соработка и меѓусебната координација и нормално тактизирање на воен план помеѓу мене, мојот тим и останатите влади на сојузниците од истите алијанси.
Во моментов се водат разговори со сите земји кои според нас би застанале на патот до мојата цел која ви ја изразив во мојата кандидатура на ден пред изборите. Целта ни е да не лутаме и да не се впуштаме на дополнителен ризик од видот на заострување на односите и доаѓање до некаков огромен револт на спротивната страна што подоцна ќе ни се рефлектира во моментот кога ни треба мир за онаму каде ќе се утврдиме.Воената стратегија на еМакедонија

Пред да почнам да елаборирам што и како се случување во овие два три дена ќе ве замолам да го погледнете ВИДЕОВО кое најдобро ќе го отслика сето она што успеавме да го сработиме со мојот тим. Мој совет за поубаво уживање е да ги замените улогите во истото видео 🙂

Во моментов додека ја пишувам статијава имаме едно востание во Eastern Anatolia КОЕ МОРА ДА ГО ПУШТИМЕ со цел да се одсечеме во случај да не се атакува од Турска страна на нас.

Целта на нашата кампања е јасна после сите проблеми кои ни ги дадоа Иранците во нашиот обид да се помине покрај нив преку западниот брег. Затоа бев приморан да склопам договор со нашиот нов искрен сојузник Русија која и онака имаше многу непријателски односи со Иран давајќи им претходно ултиматум.
Значи Иран односно Вавилон 🙂 сум решен да биде окупиран. А во меѓувреме да си ја запазиме рутата на нашето движење а тоа е ОАЕ(Дубаи)!

За оваа цел да се постигне потребно е да ги следите будно активностите и инструкциите од вашите командири во сите единици поединечно. Имаме групна порака каде сите командири се во неа.

ВОЈУВАЈТЕ ПАМЕТНО И МАВАЈТЕ ОНАМУ КАДЕ Е ПОТРЕБНО!!Одиме понатаму...СЛЕДЕТЕ МЕ!!!


За почетници

Од Министерството за Образование излезе СТАТИЈА која би ви било од голема корист да се прочита и да ги следите инструкциите и информациите од истата.
Претседател на еМакедонија
BucephalusIII 

Comments

ivan.sk
ivan.sk Day 1,912, 11:11

o7

Tiger Macedonia
Tiger Macedonia Day 1,912, 11:15

I like chocolate milk.

cakiMK
cakiMK Day 1,912, 11:33

i like patatoes 😃

BoboBTMK
BoboBTMK Day 1,913, 20:10

I LIKE CHOCOLATE MIIIIIIIIILK!!!!!!!!!!

Pur3BlooD
Pur3BlooD Day 1,912, 11:15

o7

Igifcc
Igifcc Day 1,912, 11:17

o7

3v3rything
3v3rything Day 1,912, 11:17

о/

busavg
busavg Day 1,912, 11:18

teraj ponataka o7

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,912, 11:19

о/
Само сложни ќе успееме !!!

SaJrUs
SaJrUs Day 1,912, 11:19

o7

MADALEX
MADALEX Day 1,912, 11:24

Odlicno izvedeno!
o7

Plainswalker
Plainswalker Day 1,912, 11:25

Се размрда малку еСветов, а и ние ; )

Red Tornado
Red Tornado Day 1,912, 11:26

o7

dDejan
dDejan Day 1,912, 11:29

o/

OrceSta
OrceSta Day 1,912, 11:30

SHOUT: АКЦИЈА !!! ПОДЕЛБА НА 60мкд. ЗА ГЛАС !!!!!!! http://www.erepublik.com/en/article/-60-1-2211176/1/20

Krvnikot
Krvnikot Day 1,912, 11:31

Mi se pie koktel.

Jurukov
Jurukov Day 1,912, 11:33

o/

Branislav 1995
Branislav 1995 Day 1,912, 11:33

o7

ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER
ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER Day 1,912, 11:34

o7

NoLimit
NoLimit Day 1,912, 11:43

Удри , Буце!!! о7

krembananka
krembananka Day 1,912, 11:43

o7 druze

marjansp
marjansp Day 1,912, 11:48

Само напред !

о7

mojov
mojov Day 1,912, 11:51

o7

LionHeart MK
LionHeart MK Day 1,912, 11:55

о7

MACEDONP4
MACEDONP4 Day 1,912, 12:05

o7

thekoki
thekoki Day 1,912, 12:14

!donate

kokan p
kokan p Day 1,912, 12:24

eve vaka izgleda komentar

thekoki
thekoki Day 1,912, 12:27

eiiii da ti ibaam xD


daj sega doniraj 100 gold xD

kokan p
kokan p Day 1,912, 12:28

jas mislev ti ke mi dade s nekoj tenk 🙂

Davorsk8
Davorsk8 Day 1,913, 03:50

ua spameri xD

Pero Nakov BB
Pero Nakov BB Day 1,912, 12:30

Macedonians are on the move!!!

Prilep4an4e
Prilep4an4e Day 1,912, 12:36

so e ova be facebook komentari namestile ...

jasumtose
jasumtose Day 1,913, 07:04

the world in mine

FergiSK
FergiSK Day 1,912, 12:37

o7

ArmaDello
ArmaDello Day 1,912, 12:50

интересно е оти никот ти е букефал и треба да умреш во единсвениот регион на пакистан

CAT DADDY
CAT DADDY Day 1,912, 13:11

Samo slozno i cel svet e nas 🙂

karo.mk
karo.mk Day 1,912, 13:55

o7

Clorofila
Clorofila Day 1,912, 14:12

o/ at yourt service

JovanJovanovic1988
JovanJovanovic1988 Day 1,912, 14:17

o7. Иран ће бити уништен 🙂

unity.one
unity.one Day 1,912, 15:04

o7

Alexndarr
Alexndarr Day 1,913, 00:15

o7

AronMacedon
AronMacedon Day 1,913, 00:22

терајјјјјј xD


o7

pomaga4
pomaga4 Day 1,913, 00:34

ke gi klecneme 😃 o7

I6or
I6or Day 1,913, 01:19

o7 ќе ги прцнеме

medulla spinalis
medulla spinalis Day 1,913, 01:22

o7

Alorkokombi
Alorkokombi Day 1,913, 01:25

o/

Toni Lj Cvetkovski
Toni Lj Cvetkovski Day 1,913, 01:47

Ова е вонредно или редовно обраќање 🙂

dado.MKD
dado.MKD Day 1,913, 03:51

o7!!! Иран е наш! :Р

Ivcak.A
Ivcak.A Day 1,913, 05:00

ljajk

Milocovci
Milocovci Day 1,913, 06:02

abe ne mi e jasno vo koja zemja ke se preselime ili vo poveke zemji neka objasni nekoj po prosto

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.