Ambient on/off

Join the new world

 

[МОС] Добродошао/ла на еРепублик!!! 4/5 - Разне корисне информације

Day 1,876, 04:46 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Obrazovanja Srba


Овај данашњи, не баш кратак чланак је намењен новим играчима. На крају чланка, постоји линк ка свеобухватнијем упутству, за радозналије.Након што смо прешли Први дан на еРепублику, кроз први наставак серијала за почетнике, Борбу кроз други, Економију кроз трећи, стигли смо до четвртог дела, Разне корисне информације о заједници.


14. Заједница

14.1 Мапа СветаСтраница Мапа Света ће се приказатиMinimap - Је мала мапа у горњем левом углу која приказује карту света и однос слике коју видиш наспрам карте света. Са леве стране мапе имате “scroll bar” којим можеш увеличати или смањити слику.
Select Country - Користи падајући мени да би одабрао/ла мапу државе коју желиш видети, или ако гледаш неку државу можеш пребацити на поглед целог света.
Select Filter - Користи падајући мени да би одабрао/ла филтер за гледање политичке мапе, популације, активне битке, забране трговине, грађевина или ресурса.
Select Date - Користи падајући мени да би видео/ла мапу света или државе одређеног датума у прошлости који те занима.

Поиграј се информацијама на које можеш наићи.Ове информације су корисне приликом војних анализа, лако је променом датума проверити историју и кретање одређене нације. Анализа ресурса се неретко користи за планирање стратегије при будућим освајањима или ослобађању од окупатора.

Кликни у горњем десном углу дугме “Иди на еРепублик” да би се вратио/ла у игру.14.2 Моја странкаНиједна земља нема толико странака као еСрбија
Можеш приступити било када било којој странци државе чији си држављанин, и исто тако, кад год пожелиш је напустити.
Председник странке те може прогласити било када, једном од функција у самој странци.Зашто бити члан неке странке?
Можеш а не мораш бити члан странке. Нема никакве награде за то. Свака странка има и свој “зид” где се оглашавају чланови. Тај зид могу видети само тренутни чланови.
Ипак, можеш ићи на ћаскање са страначким колегама, напредовати до места конгресмена или председника, или бити на једној од функција у странци. За место у конгресу или председничку “фотељу” за тај месец, добијаш 5 голда и медаљу.
14.3 Избори

На неком од избора се можеш кандидовати за капетана, председника странке или државе, или пак конгресмена.

Одабиром опције Избори на менију Заједница приказаће се страница о изборима, и резултати последњих одржаних избора ће бити видљиви.
Остали изборни резултати могу се погледати одабиром падајућег менија који се налази у горњем делу странице. Датум и врста следећих избора је приказано у кућици у горњем десном углу.

Гласање

На изборни дан (5, 15. ili 25. сваког месеца, у зависности од врсте избора), грађани могу гласати за свог омиљеног кандидата. Како би имао/ла право гласа у некој држави мораш имати држављанство те државе и бити одрасли грађанин.Тренутни резултати, у току самих избора се не могу видети уколико ниси гласао/ла.

Постоје четири врсте избора:
Избори за председника државе (сваког 5. у месецу)
Избори за председника странке (одржавају се сваког 15. у месецу)
Избори за капетана (сваког 15. у месецу)
Конгресни избори (сваког 25. у месецу)


Избори за председника државе
На изборима за председника државе, грађани из сваке државе гласају за свог омиљеног кандидата за позицију председника државе. Свака странка може да подржи свог кандидата на изборима и један кандидат може да буде подржан од стране више странака.

Избори за председника странке
На изборима за председника странке, чланови сваке странке ће добити прилику да гласају за свог омиљеног кандидата за позицију председника странке.

Избори за капетана
На изборима за капетана, чланови војне јединице бирају капетана свог пука. Сви који су преко 2 дана у јединици, а војни чин им је минимално Капетан се могу кандидовати на изборима.

Конгресни избори
На конгресним изборима, грађани из сваке регије гласају за своју омиљену странку, а кандидати се унапред одређују унутар сваке странке. Већи број гласова за једну странку, значи већи број конгресних места.
Уколико је држава у целости окупирана, конгресних избора неће бити. Већ изабрани конгресмен неће изгубити своју позицију уколико њихова регија падне у руке непријатеља.

На свим врстама избора је за победу потребна само релативна већина (више гласова у односу на друге кандидате).14.4 Војна јединицаВојне јединице су групе које чине чланови и вође- команданти и капетани.
Јединице се могу користити за управљање различитих типова војски, као на пример државне и приватне. У једној јединици може бити бесконачно чланова с тим што се на сваких 30 чланова прави нови пук. До странице за јединицу можете доћи тако што ћете ићи на Заједница - Војна јединица. Свака војна јединица има другачије услове за улазак, као и начине финансирања радне и војне снаге, и организовање удара. У већини случајева се ради за минималну плату коју прописује држава (конгрес), а војници кроз организован заједнички удар добијају оружје од командујућег дела - колега из те јединице.

За добро организовано заједничко пуцање потребан ти је један од програма за ћаскање, о чему ће бити речи у последњем наставку серијала.

У зависности од војне јединице, од тебе се може тражити рад у војној фирми, промена аватара у складу са том јединицом, појављивање у одређено време на чету (ћаскању), борба на одређеном месту у одређено време, и тако даље.

Зашто бити војник неке јединице?
Зато што тиме добијаш Дневно наређење, чијим решавањем добијаш базуку и чоколадицу, кроз тенкове које ти јединица даје, добијаш више од могуће плате са тржишта, дружење и везивање са другим члановима, могућност читања и писања на зиду јединице.

Често се приступањем некој јединици, остаје веран дуг временски период. Има играча којима је хир да прођу кроз све војне јединице у држави.

На следећем линку имамо новинара који је из свог угла прошао по неким од јединица еСрбије, па вам се нека можда учини интересантно. За улаз у неку јединицу, најчешће је довољно контактирати команданта, а он ће вам објаснити детаље или вас упутити на неког.

14.5 Рангирање

Некад сила број 1 у еСвету, еСрбија је пала на место 3. Ове “нај државе” су класификоване само по броју држављана.У последње време, због бурне политичке сцене Српске играчке заједнице (или из других разлога, попут поузданих максималних 10 ресурса) доста играча се одлучило за одлазак из Србије, налажењем уточишта на Тајланду, Новом Зеланду, Јапану, Пољској, итд. Већина мањих земаља на еРепублику за играче, председнике, војну силу имају баш српске играче. Они су већим делом путем ТО (тејковер) акције преузели водеће странке, председничко место, односно руковођење тим државама. Бројност је на еРепублику битна ствар, ти као појединац можеш да мислиш да ниси битан, али пуно “нисам битан” чине “јесмо битни”. Ти играчи се неретко могу видети да се боре за еСрбију, иако нису њени држављани.

Приликом остваривања држављанства неке државе, борбом за баш ту државу кроз устанке, одбране и нападе, медаља Прави Патриота се ближи сваким ударцем. Ако се држављанство промени, креће се од нуле и испочетка мораш направити штете као да никад ниси ударао за своју државу. Кроз историју правог патриоте се на твом налогу (твојој тзв. Личној карти) може видети чија си држављанства до сада имао/ла и колико си за коју државу чији си био држављанин направио/ла штете.

14.6 Позови пријатељеСве је јасно са слике. Смеш направити и управљати само једним еРепублик грађанином! Кршење овог правила ће резултовати суспензијом твог профила! Можеш позвати пријатеље на више начина, постављајући директан линк по разним форумима, слањем другарима на неку од друштвених мрежа или директно на електронску пошту.


Мулти

Шта је мулти?

Kорисник може да контролише само један лични налог. Вишеструки налози нису дозвољени у овој игри. Када корисник поседује више од једног личног налога, ти налози се називају multi-accounts (мулти-налози). Често, вођени заблудом да варањем могу доћи до новца, неки се одваже да направе још који налог. Рођак, мултић, колега, и слични називи, резервисани су често за вишеструки налог који неко користи.
Ако се установи да неко користи вишеструке налоге, он бива кажњен трајним суспендовањем из игре. Понекад буде упозорен, и кажњен материјално, па се тако може видети акција “Хеееелп - Помагајте не могу ни да мрднем, ни да купим ништа” када играч буде у минусу и по 400 хиљада цц, када се играч неретко одлучује на одбацивање дотадашњег налога и прављење новог.

Када одсуствујеш, рецимо за време летовања, немој давати налог другарима који већ играју еРепублик на чување, то се такође сматра кршењем правилника. И баном, и тебе и твог пријатеља.

Мултићи се неретко користе у сврху прибављања златника, валуте, тенкова, а често и да гласају на изборима. Врло је вероватно да ће се кад-тад установити ако си користио/ла мултиће, а онда нема назад.

Прочитај правилник и допуну правилника, они важе за целу игру, као и приликом писања чланака, коментарисања туђих, приликом узвика (шаута) или било каквог оглашавања у оквиру еРепублик игре.


ЛЕКСИКОН ИЗРАЗА еРепублик заједнице
Не пропустите да се упутите у изразе које користе играчи.


14.7 Значке

Овим алатима можете позвати пријатеље, тако што ћете неку од значака поставити на свој потпис е-поште, на свој сајт или блог.Често припадници једне јединице или едругари из истог града, праве окупљање па после издају чланак о томе. И ти можеш бити део било које екипе.


Има играча који се баве организовањем скупова, за пример даћемо Данијела89, а у њеним новинама можете видети више окупљања еРепубликанаца

Разна окупљања наше играчке заједнице
Линк ка чланку
Линк ка чланку
Линк ка чланку
Линк ка чланку
Линк ка сликама
Линк ка сликама
Линк ка сликама
Линк ка сликамаИ за крај, најсвежије окупљање и прослава Православне Нове Године, у Новом Саду, све информације у овом чланку. СРПСКА НОВА ГОДИНА у НОВОМ САДУ, последње припреме

У последњем наставку овог серијала: Ћаскање

Ако желиш да прочиташ свеобухватан туторијал за почетнике са пуно више детаља, препоручујемо
Свеобухватни туторијал за почетнике 1/2
http://www.erepublik.com/sr/article/-1-21-2154241/1/20
и
Свеобухватни туторијал за почетнике 2/2
http://www.erepublik.com/sr/article/-2-21-2155300/1/20Као и претходног месеца, подела за ебебе - играче до нивоа 30

Министарство Образовања у Јануарском сазиву владе:
Пегица
СашаЛ

 

Comments

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,876, 05:00

07

SashaL
SashaL Day 1,876, 05:02

[МОС] Добродошао/ла на еРепублик!!! 4/5 - Разне корисне информације

http://www.erepublik.com/sr/article/-4-5-1-2190070/1/20

Drale.NS
Drale.NS Day 1,876, 05:05

o7 idemooooooo

zlota1984
zlota1984 Day 1,876, 05:08

Svaka cast

Shadow Stalker
Shadow Stalker Day 1,876, 05:10

Све је ок.Али написали сте неки су отишли чак и у непријатељску нам Америку.Сад неко ко је први пут овде има да помисли да су они отишли тамо само за ресурсима и да су издали еСрбију.Мало лепше формулиши реченицу 😉).

Прихваћена сугестија.

igajunior
igajunior Day 1,876, 07:45

o7

Radenko Montana
Radenko Montana Day 1,876, 08:47

Glas

KomadanteChe
KomadanteChe Day 1,876, 10:24

potrudio si se ,svaka cast.pozdravljam

Raziel_Blaze
Raziel_Blaze Day 1,876, 11:27

Super clanak! o7

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,876, 11:37

Свака част! о7

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 1,876, 22:45

Super

VUJ

War3hous313
War3hous313 Day 1,877, 23:24

sjajno!

Beli orao is back
Beli orao is back Day 1,877, 23:42

Jako , ali jako korisno za pocetnike....Svaka cast!

Boodala13
Boodala13 Day 1,877, 00:20

SVAKA ČAST !!!!!

Pecijana
Pecijana Day 1,877, 03:38

v82, sub4416 +shout o7

Gillighan McGill
Gillighan McGill Day 1,877, 03:46

votado !

"sta gledas" najbolja stranka :😁

DaRkO 206
DaRkO 206 Day 1,877, 03:46

o/

Turinci
Turinci Day 1,877, 04:04

svaka cast

NajMladjiPionir
NajMladjiPionir Day 1,877, 04:30

Vote!

Mucuchies
Mucuchies Day 1,877, 05:03

Svaka cast

nele7
nele7 Day 1,877, 05:28

Odlicno ! vote

Boris Zudovic Day 1,877, 06:47

Comment deleted

XENOFON knight of Bel Sten Day 1,877, 09:31

Comment deleted

Nichts ist Wahr
Nichts ist Wahr Day 1,880, 06:39

о7

CRNI VUK 88
CRNI VUK 88 Day 1,882, 08:02

Kako doći do 1/5 I 2/5 VAŠIH TEKSTOVA O OVOJ TEMI?

AleksandraXII
AleksandraXII Day 1,890, 15:20

Svaka cast svima o/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.