Ambient on/off

Join the new world

 

еБългария 2012 – военен обзор (Bukso)

Day 1,827, 04:17 Published in Bulgaria Bulgaria by Bukso

Уважаеми еСъграждани,

ето, че и аз се включвам в конкурса "Мастиления Лабиринт" организиран наскоро от Таблов, като в тази статия ще обърна внимание повече на положителните и негативните емоции на еБългария и на по-важните военни събития случили се през 2012 Година.

За малко повече структура в статията, историята ще бъде описвана в хронологичен ред, като ще ви запознавам първо с президента който е бил на власт, след което случилото се през неговия мандат във военните ни отношение. Ще ви запозная както с фактите, така и с моето лично отношение към случилото се по това време. Като за начало - приятно четене!

Нека да започнем с Януари 2012 - време за промяна.

По това време президент на еБългария беше Траптукан. Като цяло добър човек, но лично според мен много слаб и неактивен президент, може би хората гласуваха против Софията, а не за Траптукан. По това време България се ширеше из Русия и Украйна и имаше почти всички бонуси за ресурси. Но проблема беше друг. Народа масово се беше разединил, Еден бяха на прага да приемат Турция в съюза и недоволството беше огромно. Президента ни имаше тогава тежката задача да пусне Референдум с който да бъде решено дали България да гласува със "ЗА" или с "Против" относно влизането на Турция в Еден. Референдума приключи с над 60 процента "Против", което може би беше първата стъпка към влошаването на отношенията ни с Еден като цяло. Друго нещо от особено значение което се случи през този мандат беше и изтриването на еСърбия от картата. Много отворени въпроси създаде този мандат и малцина предполагаха за бурята която наближаваше ...

Февруари 2012 - България се сблъсква с Еден!

По това време президент на еБългария беше Таблов. За мен изключително добър президент, може би проблема беше, че се вслушваше прекалено в приказките на всеки един и се опитваше да угоди на всеки. По това време започнаха преговорите с Турция за региони от Иран и както изглеждаше не можеше да се стигне до съгласие. Разиграваха се пинг-понг игри на нерви с еденци и турци, докато накрая Таблов не отправи предложението Турция да отсъпят региони, след което да получат един месец възможност да се докажат, в случай, че България отново не приеме Турция те да получат 300 злато като компенсация. Самото предложение беше отхвърлено най-арогантно. Това доведе до два десанта от наша страна, като с помоща на ОНЕ успяхме да освободим ирански региони за пръв път от много месеци насам. Това разтресе еденци, които на своя страна се съгласиха да преразгледат правото на Турция и нейното МПП с Еден. Решението от Еден бе взето - Турция да приключи пробния си период като България получи и наказание.

Март 2012 - България напуска Еден!

Тук за президент бе избран Абсфреш. По това време преговорите с Еден продължиха, като началството на Еден именно тогава прояви пълното си лицемерство. Какво точно имам в предвид, можете да прочетете в тази статия. На кратко - Еден се отментаха от думата си и цялата история започна на ново. Докато накрая Еден не се отметнаха от всичките си думи.

Ще си позволя да цитирам президента:

На следващия ден след изхвърлянето на Турция, явно кукловодите са вдигали пара цял ден, имаше извънредна среща на Еден, за да се анулира гласуването от предния ден Тук вече показаха, че думата им не струва нищо и нямаме място.

Това доведе до напускането ни на съюза. Напускането ни веднага оряза всичките Бонуси на турците, и вместо да ни дадат 2 незначителни за тях региона, загубиха общо взето всичките си чужди бонуси. Не само Турция а и цял Еден започна да страда и да губи бонуси от нашето напускане. България, освежена и много добре организирана по това време започна да постига нови успехи. Този месец България беше изключително силна в дипломатическо и военно отношение. И въпреки, че загубихме бонусите си, именно този месец запазихме достойнството си този месец бяха създадени и основите на КоТ!

Април 2012 - камък на пътя...

Гласуването този месец отново беше против Софията. Като този път беше на съвсем малко разстояние от президентското кресло. За президент беше избран Найт85, като всички осъзнаваха че ще бъде лош президент. Така и стана. България загуби регионите и възможностите си в Египет и в арабските страни поради липса на организация, за сметка на това обаче беше постигната може би най-епичната победа в София, която прикючи с легендарните за това време 176 милиона щета от Флаузиньо, когато сървърите в еРепублик не издържаха и играта блокира. За съжаление радостта ни не трая дълго, след като, поради падането на сървърите, админите компенсираха турските играчи с вафли за загубата им. Мандата приключи в крайна сметка много по-кротко отколкото започна, но по това време беше създаден и новият ни съюз. Като цяло хората останаха много разочаровани от президента, още за това можете да прочетете в оставката на Чукча, който беше МВ.

Май 2012 - Отново вътрешни борби ...

В този месец президент беше Флаусиньо ака Даркелф(или Даркелф ака Флаусиньо). Като цяло тук започна истинската война с Турция. Но тук започна и вътрешната борба. Имаше интриги, наказания за Елита и какво ли още не. През този месец Еден си отмъсти на еБългария, като с общи усилия ни затриха, но това не продължи дълго ...

Юни 2012 - Тоя президент не ни харесва - импиич и бира!

Както се вижда от заглавието, в този месец няколко президента бяха импиичнати. Първо беше избран Щурмана (ака Джак Потт). Той не бе харесан от народа, затова беше импийчнат и неговото място беше заето от Авитохол. Авитохол на своя страна направи мирен договор с Турция, което предизвика множество недоволства и който след нарушаване от турска страна бива прекратен директно на следващия ден. Уви, Авитохол не се харесва на народа и бива импийчнат и той, негово място заема Pacolin The Great издигнат по-скоро на шега от бирената партия, тогава за пръв път бива закрита българската армия.

Юли 2012 - реформа!

Този път за президент беше избран Николай Крумов. Той се оказа, доста спокоен и разсъдлив президент. Имаше опити за мир с Турция. еБългария удряше където трябваше, където не трябваше не удряше. Имахме много експерименти, много лашкане насам натам, но в крайна сметка народа остана сравнително доволен.

Август 2012 - Българският Че Гевара и буенос диас Аржентина!

В този мандат отново беше избран Дарк Елф. Тук плато даде възможност за въздушните атаки, след което българия осъществи такава успешна върху Боливия, с крайна цел - Аржентина. Това беше за мен изключително интересен месец, много хора се забавляваха, но в крайна сметка приключи с гръм и трясък, като бяхме изгонени от Южна Америка и в крайна сметка държавата ни фалира и бяхме затрити.

Септември 2012 - Привиждат ни се черни ангелчета.

Тук беше избран еДаркЕнджъл, като основните му действия баха насочени към въстановяването на еБългария. След като се възстанови републиката, президента ни избра един много удобен за нас вариант - триенето на Румъния. Така румънците бяха изтрити и ние дълго време си фермихме с бонусите им, като страната ни се възстанови. Мандата приключи и с отказването на президента от еРепублик.

Октомври 2012 - Нема армия и пак нема пАри.

Тук на власт дойде Мр.Кодер. Това което той направи бе - разпускане на армията. След множество интриги и закачки между МВ, Мистър Кодер, някои тролове и парламента се стигна в ситуацията в която нито имаше пари в страната нито армия. Затова този месец можем да го отпишем от "Военния обзор".

Ноември 2012 - БНФ отново на власт.

Самото кандидатиране и спечелване на изборите на Гриивас доведе със себе си множество истерии и тролни. Той се опита да възстанови армията и вдигна България отново на крака за война, а именно с Гърция. Вече как ще завърши тази война, дали гърците ще изхабят запасите си, дали Еден ще им омръзне да помагат, това ще видим в следващите седмици 🙂

Общо взето големи постижения и големи падения имаше през 2012, от тук се вижда колко нестабилна страна е еБългария, но в същото време се вижда и колко способна е на успехи.

Ваш бастун
Буксо

 

Comments

qmsq
qmsq Day 1,827, 04:20

Първата сериозна статия

Greevas
Greevas Day 1,827, 04:26

Много стабилна статия без тролни, явно си един от малкото запазили разсъдъка си

Sando Griffin
Sando Griffin Day 1,827, 04:36

Реално това е първата статия, която би трябвало да е най-близка до "условията" на конкурса, макар че нямаше конкретни такива а бе оставено място за избиране на стил и подход. Но аз лично горе-долу това бих очаквал от военен анализ, така че заслужени поздравления за чудесната статия!
С някои неща не съм съгласен на 100% а и има доста други скрити и задкулисни неща, които не знаеш или не ти се е занимавало да описваш, но като цяло бих казал чудесно кратко и достатъчно изпчерпателно резюме, браво!

Nedelcho Nedelchev
Nedelcho Nedelchev Day 1,827, 04:43

Браво, това вече е военен анализ : ) определено си се потрудил повече от мен, така че заслужаваш здраво вот : )

the_patriotBG
the_patriotBG Day 1,827, 06:09

Вот и от мен 🙂

Bukso
Bukso Day 1,827, 06:17

Сандо, задкулисните игри съм ги пропуснал и не ми се занимаваше да разпалвам огньове. Иначе има и важни неща които и аз съм пропуснал - например, помня че Турция беше изтрита по едно време, но бях много неактивен и не помня кога точно беше това.

Иначе мерси на всички за положителните коментари : )

Taekov
Taekov Day 1,827, 06:58

░░░░░░▄█████▄░░░░░░░░
░░░░▄█▀▀░░░░▀█▄░░░░░░
░░░▄█▄▄▄▄░▄▄▄▄█░░░░░░
░░░██████▀██████░░░░░
░░██░░▀░▄██▀▀░░█░░░░░
░░░▀█░░░░░░░░░█▀░░░░░
░░░▄▄█▄▄▄▄░▄▄▄█▄▄░░░░
░░░██████▄░▄██████░░░
░░░███████▀▀██████▄░░
░░░░████████████▀▀▀░░
░░░▄████████████▄░░░░
░▄███████████████▄░░░
░▀█████████████████▄░
░▄██████████████████▄
███████▀▀▀▀▀▀▀███████
▀██████░░░░░░▄███████
░██████░░░░░███████▀░
░░█████░░░░░████▀░░░░

Oppa Bastun Style!

LitoII
LitoII Day 1,827, 14:31

Браво, много добър обзор : )
Този конкурс наистина ще е интересен!

amrasel
amrasel Day 1,827, 14:36

Сандо анти-храни - невъзможно - принт скринн , би квик , прин да скриииин

Jasmmine
Jasmmine Day 1,827, 20:46

Страхотна статия.Четох я с интерес 🙂
Вот и от мен 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.