[Драгутин Димитријевић Апис] Почетак обнове

Day 4,247, 04:13 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije

На почетку овог обраћања, желим да се захвалим свима који су гласали за мене на изборима и дали подршку да покушам да поставим темеље онога што сам у претходном мандату најављивао. Акценат је на овом ''поставим темеље'', јер, месец дана је кратак период да се уради много на стратешком плану. Како ми неко од искуснијих играча рече у једном разговору, сада се планира за 2020. годину.

Много се прашине подигло претходних дана, много страсти и емоција су изазвали последњи догађаји на ратишу. И све то разумем. Не разумем, нити оправдавам, вређање, омаловађавање, некултуру. И ја вас све молим, и ако имате другачија мишљења, другачије ставове, желите да критикујете, слободно то урадите, али немојте вређати. Свакоме ко је био добронамеран сам одговорио и објаснио ситуацију. Надобуднима и безобразнима нећу.

Многи су тражили да им се објасни шта се ради, који су даљи планови, шта је стратегија. Ја не могу да разумем да појединци, на срећу није их пуно, не могу да схвате да неке ствари не могу јавно да се откривају, да је тактика уколико се јавно обелодани рањива и сл. Зато молим вас који сте у већини да не обраћате пажњу на та писања.

Грешака је било, вероватно ће их и бити још. Не тражим алиби, кривица ѕа грешке је искључиво моја. Ипак, треба имати у виду да сам на место председника дошао сам из двоклика. Многи су ме питали да одрадим и овај мандат, и на крају сам пристао. Тактички не могу да парирам стратегу, свима добро познатом, са друге стране. Он живи ову игру, развио је систем да је укључен у дешавања 0-24. Ја, као и верујем већина вас, нисам то у стању да испратим. Када смо војно били надмоћнији, такви недостаци су могли да се замаскирају. Сада, када војна премоћ није на нашој страни, свака грешка је видљивија и тежа. Моја нова кандидатура је заснована на жељи да поставим темеље за нешто што треба да нас подигне одавде.Осврт на дешавања

Ових дана почело је оно што се дуго припремало. Оно што смо сви очекивали. Неки су то и прижељкивали. Нису прижељкивали зато што не воле еСрбију. Напротив, прижељкивали су га зато што је воле.

Све што је пало, паду је било склоно.

Речи нашег песника Бранка Миљковића описују ове дане који су крај једне ере еСрбије, и надам се, почетак нове. Лепе ствари се направе уз много труда и одрицања, али врло лако се сруше. еСрбија је у овој игри била окупирана, тада је покренут први масовни долазак играча, и уз велики труд и залагање, наша е заједница постала је доминантна у овом еСвету. Доминантна по броју, снази, инвентивности, организацији, труду, залагању ... Та доминација је нашим играчима створила засићење, док је код других изазивала оно што је природно – жељу да достигнеш и престигнеш ривала. Док смо се ми уљуљкали, међу собом трвили, правили кланове и размирице, унапређивали налоге да би их касније продали, други су се сабирали, окуољали, правили стратегије. На руку су им ишле и промене у правилима, највише то да је улога новца у знатној мери повећана него у основној верзији ове игре.

А ја што ћу, али са киме ћу?
Мало руках, малена и снага,
једна сламка међу вихорове,
сирак тужни без нигђе никога...
Моје племе сном мртвијем спава,
суза моја нема родитеља,
нада мном је небо затворено,
не прима ми ни плача ни молитве;
у ад ми се свијет претворио,
а сви људи паклени духови.
Црни дане, а црна судбино!
О кукавно Српство угашено,
зла надживјех твоја сваколика,
а с најгорим хоћу да се борим


И као у Његошевим стиховима, мало нас је, мала нам и снага. Механизми игре су направљени тако да савезничка помоћ не значи пуно, односно свако гледа своју прћију. Погледајте рат између Литваније и Словеније. Да ли би нама помогла ова штета коју су Литванци направили? Наравно да би, али у нашим биткама они немају бонусе, немају медаље Прави патриота. Ипак, први корак ка повратку треба да потекне од нас, да наше племе не спава мртвим сном и да наше племе поново делује заједнички. Ја сам већ предуео неке кораке, обавио неке разговоре, покренули смо попис, који ћемо завршити наредних дана и чије прелиминарне и занимљиве резултате (у форми која се може презентовати широј јавности) ћете видети на крају овог чланка Мој утисак је да има наде, има материјала да се ради већ сада, само треба засукати рукаве.

Такође, поштено је ривалима рећи – свака част. Борићемо се докле можемо. Исто тако, поштено је и захвалити им се, јер би освајањем оригиналних српских регија само помогли да се нашим старим играчима врати онај жар, и да се врате активном игрању. И то је видљиво ових дана. Много разговора сам имао, много ме је људи контактирало, нудило се да помогне, предлагало идеје, ресурсе ...

Припремио сам један пројекат, и до краја наредне недеље, биће обављени разговори са људима за које смо у попису утврдили да би желели активније да се укључе у играње, да би волели да унапреде свој налог и ставе га на располагање држави. Такође, имам идеје за промене у организацији савеза, систем најаве битака, праћење наређења. Али све то не могу јавно откривати. У то ће бити упућена мања група људи и учесници у овим пројектима.Попис становништва еСрбије

На попис се, након позива само у чланку, одазвао задовољавајући број људи. Не могу да кажем тачно колико, али је одзив премашио моја очекивања (очекивао сам 150-200).

Ово су проценти на нека од постављених питања:
• Телеграм има инсталирано 46%, а још 17% њих планира да инсталира
• У 4. дивизији је 70% пописаних, а значајнији проценат је још у 1. дивизији
• Новац у игри, повремено или редовно, троши 22% пописаних
• Постоје људи који би куповали пакете у замену за новац у игри
• 69% се налази у активним војним јединицама
• 48% би рпоменило јединицу ако то буде договор свих, 13% би променило и мисли да је то потребно (дакле укупно 60😵, док 39% не би да мења јединицу
• 37% прати нарељења јединице, 32% државни зид, а 20% на Телеграму. Државни наређење прати 10% пописаних
• 51% на еРепублику проводи мање од сат времена дневно ()двоклик), 32% је ту 2-4 сата (прате дешавања, али не учествују активно), а само 13% учествује у еЖивоту
• 29% не би учествовало у организованим ударима јер не може да прати дешавања, а 26% може у било које доба дана
• 70% пописаних не користи скрипте
• Највисе холдинга у иностранству налази се у Ирану и Русији (око 50% од оних који имају холдинг у иностранству)

Ови резултати Пописа потврђују оно што смо отприлике знали, али и указују на проблеме које имамо и због којих смо дошли овде. Потребно је повећати активност ових људи које имамо, унапредити начин издавања и праћења наређења, пребацити активне у војне јединице које имају статус ''елитних'' и радити на програму разовја перспективних копнених налога и развијати налоге за ваздушне борбе. Са озбиљним радом, очекујем да до краја године можемо вратити превласт.

Наставићу на овоме да радим у овом мандату, а надам се и након њега у нечијем тиму, и даћу све од себе да не останем упамћен као Драгутин Димитријевић Попис.

Телеграм

Линкови за прикључење нашој еЗаједници на Телеграму су:

eСрбија - https://t.me/joinchat/FavW40-WU3GvYPZDfMye4A
АирСрбија - https://t.me/joinchat/NWrX3EjxaUyzQuNPot4Dnw

Упутство можете прочитати у тексту Министарства образовања еСрбије кликом овде.За сва ваша питања, слободно ме контактирајте, како будем имао слободног времена, одговорићу вам.

Драгутин Димитријевић Апис
Председник еСрбије (са медаљеом), јул 2019