[ДК] Като за начало...

Day 3,522, 13:27 Published in Bulgaria Singapore by Bulgarian Diplomatic Corps

Добър вечер, скъпи съграждани!

Без да се впускам в подробни обяснения, съобщавам, че Дипломатическият корпус е жив! В началото на месеца бях назначен за ръководител на институцията и за по-малко от една седмица заедно с посланиците успяхме да дадем начален тласък на възстановяването на ДК.

Преди една седмица се състави план, изпълнението на който преминава под знака на една не особено точна моя метафора: ДК е като някой човек, преборил току-що анорексията, и трябва да бъде захранен. Водя се от принципа, че е нужно внимателно, постепенно действие, за да се изгради работеща, постоянна структура, която при всички случаи е жизнено важна за дейността ни.

Държа да изясня, че след края на последния ми мандат не се избра нов ръководител и така всичко западна. За да предотвратя това, а и за да организирам още по-ефективно работата на Корпуса първата ми стъпка като ръководител бе да назнача двама свои заместници - Rolamball и Andromeda Остана само Дидо, защото МВ ми ,,отмъкна,, Ани. Посланикът ни в Далечния еИзток е натоварен с една тежка задача - набирането на нови кадри, затова очаквайте скоро интересна кампания по въпроса.

Другата стъпка, която предприех, бе да опростя до краен предел документацията, която посланиците попълват, с цел справки да се правят по-лесно и контролът да се осъществява по-добре. Мисля, че това е важна предпоставка за още по-голяма активност.

Сега към същинската част. Няма как да не сте забелязали, че ДК ,,ври и кипи,,. 7 статии на изключително високо ниво за 7 дена успяха да публикуват нашите посланици! Доволен съм много и очаквам все същия устрем в Корпуса.
Ето и статиите:
,,Франция през юни и юли,, от Akaga;
,,Познавате ли България?,, (на френски) отново от Севи;
Интервю с президента на еМакедония от Ани - има го публикувано и в еМакедонската преса (
https://www.erepublik.com/bg/article/-sudacamkd-a-k-a-conkeror691-2645259/1/20 );
,,Новини от Острова,, от посланика ни в еВеликобритания;
,,Малко почивка, но къде?,, и предизвикалата огромен интерес статия за кирилицата отново на Влади.
Трудът им е похвален и ще бъде подобаващо поощрен.

Освен отчелите се със статия (досега) имаме още 6 посланици - Перин, еПрезидента, Дидо, Момчил (в последните дни държи важна връзка с еКанада), Хриси и Сириус.

Публикувам обновен списък с членовете на ДК и приказвам кандидат-посланиците да пишат на мен или на Rokamball: www.tinyurl.com/4xv69hk . Основните изисквания са кандидатите да са грамотни и комуникативни и да говорят поне един чужд език.

Ако имате въпроси, ще им отговоря на лично съобщение в играта или в коментарите под статията.

С уважение,
olegese