Ambient on/off

Join the new world

 

[МВнР] Неделно слухтене

Day 1,909, 02:54 Published in Bulgaria Bulgaria by Ministry of Foreign Affairs BG


Здравейте!

В този лежерен неделен ден е време за мааалко новини.

еХърватският Президент казва мноооого интересни неща в първата си статия. Първата съобщена новина е, че нямат пари. Това не е нищо ново за повечето страни и по-нататък в статията ще видите още един пример за това. В началото на мандата имат 163 злато и около 5000 валута. Това от своя страна ги затруднява във военно отношение- нямат пари да субсидират въстанията за връщане на оригиналните региони, нито могат да плащат наем на Индия да седят в Азия...

По-важната новина е относно ЕДЕН. Първо научаваме, че е имало среща най-вероятно снощи и ще се проведе още една днес или утре. Написал е “утре вечер”, статията е от преди 10 часа и ми е малко трудно да отгатна точно какво е имал предвид “утре”. Както и да е, по-важното е че на срещата ще се обсъди най-важното нещо - да се правят ли опити са цялостна реорганизация на ЕДЕН и запазването на съюза или официално да се договори и обяви разпадането му.

Гледаме с интерес натам и чакаме крайния резултат.Не знам дали админите нарочно го правят това, но както в РЖ има икономическа криза, подобно е положението в играта. Ние не сме единствената страна, която се опитва да намали разходите си, съкращава МПП-та и се чуди как да увеличи дневните приходи, защото в момента не стигат за нищо. еБразилия е страна с 10/10 бонуса, но и те като нас отхвърлиха предложения за МПП-та и забавиха други. В статията им можете да видите по графиките как са се променяли приходите им.
Имат доста повече население от нас в момента (заемат 1-во място в играта към момента), имат всички бонуси и въпреки това имат дни с приходи от 15-16к. В началото на мандата са имали държавни пари в размер около 37к...
Накратко казано, ако икономическата ситуация продължава да бъде такава, може да се стигне до момент, когато ще виждаме страни без МПП-та и с минимални приходи, колкото да се каже, че не са на нула...От доста време не съм виждала истински активен чешки президент, а сега за 1 ден 2 статии с новини 😃 Здравей, еЧехия! Първата новина е за договор между тях и еПолша. Поляците разбиват последно време, дори аз не мога да преброя колко НАП-а и договора подписаха. По същество- договарят се еПолша да върне Northern Bohemia и Southern Bohemia. Ако еПолша загуби обаче Saxony (немска територия), то чехите връщат тези 2 региона, помагат на поляците със Саксония и тогава си получават обратно 2-те територии. Доста хитро и начин да спестят щета поляците.
Новина 2 е за началото на Тренировъчна война между еЧехия и еСловакия. В общи линии ще си разменят Moravia като територия.еКолумбия прави изключително успешен бейби бум и вече е на 8-мо място по население в еСвета.Вече няколко дни имат по 400-600 нови граждани. Поздравяваме ги за успеха и се натъжаваме леко, че не сме виждали такова нещо в еБългария от много време 🙁И една любима наша тема- оргове! еГърция ще даде под наем общо 15 орга на различни гръцки МЮ-та. Срокът на наем е до края на мандата. След като МЮ-то определи срока, за който иска орга, трябва да преведе цялата сума за периода. Наемът е определен на 1 злато на ден. Ако поради нечестни сделки оргът бъде баннат, то МЮ-то трябва да заплати санкция в размер на 200 злато на страната, ако е временен бан, ще получи обществено порицание.
Разбира се са посочили и критерии към МЮ-тата, но под формата на снимка. С моя велик гръцки разбрах само, че са 7 критерия, най-важният е направената щета за периода 1894-1901 еДен. Това носи 20 от 100 точки за получаване на орг. Всяко следващо МЮ получава своя рейтинг спрямо процентната разлика между тяхната щета и МЮ-то на първо място. Други критерии са общия брой на членовете в отряда, брой членове във втора и трета дивизия и направена щета, има ли в отряда членове, които са бивши Президенти, МФ и т.н.Нещо кратко и ясно

И да не забравим,Статии за четене:

The Economist ~ Old enemies; new friends?
Lets talk game theory eAustralia - War v Treaties
Informe Semanal del Congreso - [PDP]
[CP] Gestão FAP e Orçamento Fevereiro '13
[VP] The first few days, and personal reflectionsDarkMistressTheExecutrix
Министър на външните работи
 

Comments

Stanimir Georgiew
Stanimir Georgiew Day 1,909, 03:01

Браво.

traptukan
traptukan Day 1,909, 03:01

Няма цици, няма вот.

mortissha
mortissha Day 1,909, 03:06

ВОТ

Just smile back
Just smile back Day 1,909, 03:08

Кажи мяу (:

Yankul9
Yankul9 Day 1,909, 03:46

ЕДЕН няма да се разпадне докато в Китай има щета и пари да бие цялата игра на куп за няколко дни. Друг е въпросът, че докато не се занимаваме с Китай, останалите в съюза са обречени на окупация, но в момента в който пренасочим щета там, ще се надигнат. А и откакто Полша пак нарита Асгард и им развали малката мини игрица на север, не остават много опции за нови съюзи, само за неутралитет и тренировъчни войни. На мен ми е по интересно защо Сърбия не пуска ЕВ на Иран и да се възползва от ситуацията с Македония, за да се придвижи малко по близо до Китай? Иначе рискуват да се натресат на сериозен отпор от китайското МПП, но сега ще са 2 фронта. Нещо много заспали ми се виждат.

Exphobia
Exphobia Day 1,909, 03:53

@Tрап Цици та цици накрая ще си направя вестник и секи ден ще си пускам мойте цици xD

NO CARRIER
NO CARRIER Day 1,909, 04:46

o7

lqlqlqlio
lqlqlqlio Day 1,909, 05:02

много усмихнати и двете змийчета на последната снимка 🙂

Spidercho
Spidercho Day 1,909, 09:23

o7

Kpakpa
Kpakpa Day 1,909, 10:03

Натъжаваме се леко ):

Kpakpa
Kpakpa Day 1,909, 11:30

Aма после отваряме друга статия и:

ДО ПОСЛЕДНАТА СНИМКА!!!

Iliya The Great
Iliya The Great Day 1,910, 07:22

ВЪРНЕТЕ МИ КОРВИТЕ, ПАРИ ГАДНИ!!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.