Ambient on/off

Join the new world

 

Поучна машка приказна

Day 1,780, 01:29 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by toAdMAK

Еден ден, додека дрвосечачот сечеше гранка од едно дрво над реката, неговата секира падна во водата. Кога заплака, се појави Господ и го запраша зошто плаче. Тој му одговори дека секирата му паднала во водата и дека му е потребна, бидејќи така заработува за живот. Господ слезе во реката и се појави со златна секира.

“Ова е твојата секира?” – Господ го праша.

Дрвосечачот одговори: ”Не.”

Господ повторно слезе и се појави со сребрена секира.

“Ова е твојата секира?“

Дрвосечачот повторно одговори:

” Не. ”

Господ повторно слезе и се појави со дрвена секира.

“ Ова е твојата секира?“

Дрвосечачот одговори:

” Да.”

Господ беше воодушевен од чесноста на дрвосечачот па му ги даде сите три секири и дрвосечачот среќен си отиде дома.

После некое време, дрвосечачот се шеташе со својата жена покрај реката, и жената му падна во реката. Тој заплака, а Господ повторно се појави и го запраша зошто плаче.

“Господе, жена ми падна во реката!”

Господ слезе долу и се појави со Анџелина Џоли.

“Ова е твојата жена?” – Го запраша Господ.

“Да!” – рече дрвосечачот.

Господ се налути...

“Ме лажеш! Тоа не е точно!“

Дрвосечачот одговори:

“Прости ми Господе. Се работи за недоразбирање. Да речев дека не е моја жена, ти ќе се појавеше со Џенифер Анистон. Кога ќе речев дека и таа не е моја жена, ти ќе се појавеше со мојата жена. И кога ќе кажев дека тоа е мојата жена, ти ќе ми ги дадеше сите три. Господе јас сум сиромашен, и не би можел да се грижам за трите жени, и заради тоа реков дека Анџелина Џоли е мојата жена!”

ПОУКА: Кога и да лажат мажите, тоа е за добро на сите!!!

 

Comments

toAdMAK
toAdMAK Day 1,780, 01:30

Поучна машка приказна
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2132331/1/20

Mamiceto seljacko
Mamiceto seljacko Day 1,780, 01:35

Prv ama citam uste 😨

Detonator69 MKD
Detonator69 MKD Day 1,780, 01:37

haha 😃
o7

Nenormalen MKD
Nenormalen MKD Day 1,780, 11:07

hahaha zver
o7

DebeloKuce
DebeloKuce Day 1,780, 11:10

hahaha....

StoleMKD
StoleMKD Day 1,780, 11:11

V+S

cenodekaMKD
cenodekaMKD Day 1,780, 11:12

hahhahahahahaha

Kumulonimbus555
Kumulonimbus555 Day 1,780, 11:12

hmmm... interesno !

Jurukov
Jurukov Day 1,780, 13:12

o7
dobar

Adrenalinn
Adrenalinn Day 1,781, 00:16

Кога и да лажат мажите, тоа е за добро на сите
o7

hahahahha

SKOPJE 5
SKOPJE 5 Day 1,782, 01:18

hahahahha

TheTrooper69
TheTrooper69 Day 1,783, 02:27

само што ми јави господ и ми рече воут да стегнам, го имало него во статија.

Pejoski WarMaster
Pejoski WarMaster Day 1,785, 04:02

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.